Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Ciąża po 40 - grupa wsparcia
Odpowiedz

Ciąża po 40 - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Wanda Nowa Znajoma

Wysłany: 23 listopada, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu przerwania stymulacji.
    Niestety nie pomogę, bo nie mam takiego doświadczenia. Jestem po pierwszej procedurze. Chciałabym Ciebie podpytać o to „zbieranie” zarodków. Wydaje mi się to ciekawym pomysłem. Czy podchodzisz do stymulacji i punkcji w każdym cyklu? Ja w mojej jedynej procedurze też byłam stymulowana Menopurem i chętnie bym to powtórzyła, ale jak widać na Twoim przykładzie nie zawsze idzie wszystko zgodnie z planem. Ja również muszę za wszystko płacić 100% i jest to bardzo frustrujące 😩

Dziękuję za wsparcie 😌 W sumie to było moje drugie podejście pod rząd, niestety drugie się nie udało. W grudniu będę miała kontrolę i może spróbuję w tym roku jeszcze raz. Jeżeli chodzi o zbieranie zarodków, to podjęłam taką decyzję z uwagi na to, że w przyszłości będę chciała drugie dziecko , ale wtedy już nie będę miała swoich komórek. Poza tym rozumiem , że nie jest to takie proste zajść w ciążę po pierwszym transferze, a po nieudanym transferze trudno znów wrócić do stymulacji jak psychologicznie tak i fizycznie( dlatego opcja 2-3 zarodków wydaje mi się dobra). Jak będę miała trzecią stymulację , napiszę tutaj czy poszło i na jakim schemacie 😉

Gradiola lubi tę wiadomość

👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
    I PICSI 10.2024 Menopur 300, Orgalutran, Zivafert 5000j.m. 5🥚 1 blastocysta 4BB, PGT-A zdrowy, ❄️
    II PICSI 11.2024 Menopur 300, Primolut-nor 10mg. Brak odpowiedzi - przerwano stymulację w 4 dniu
  • Wanda Nowa Znajoma

Wysłany: 23 listopada, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Wanda: bardzo mi przykro i mocno przytulam 🫂 również nie mam z tym doświadczenia ale wierzę, że uda się znaleźć przyczynę i ruszycie do przodu.

Dziękuję za wsparcie 🌺 Wierzę , że wszystkim nam się uda 🙏

Gradiola lubi tę wiadomość

👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
    I PICSI 10.2024 Menopur 300, Orgalutran, Zivafert 5000j.m. 5🥚 1 blastocysta 4BB, PGT-A zdrowy, ❄️
    II PICSI 11.2024 Menopur 300, Primolut-nor 10mg. Brak odpowiedzi - przerwano stymulację w 4 dniu
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, dlatego piszę co u mnie dalej w temacie leczenia in vitro. Zaczęłam trzecia stymulacje od 19.11 w tym samym protokołem co ostatnio, czyli Menopur 450+Aromek. Po 5 dniach stymulacji na usg widać 5 pęcherzyków ok 13mm. Od wczoraj lekarka zleciła mi jeszcze przez 5 dni zastrzyk Orgalutran i w środę mam jechać na kontrolę ile podrosły pęcherzyki. Wtedy też podejmuje decyzje czy punkcja będzie w piątek, sobotę czy poniedziałek. To moje trzecie podejście i juz nie mam w sobie tyle obaw co wcześniej, bo wiem co mnie czeka i jak to wszystko wygląda i wiem, że nie ma się czego bać, dlatego daje mi to taki spokój psychiczny i luz. Zaczelam tez suplementacje do invitro od października, bo wcześniej jakos o tym nie pamiętałam. Mam nadzieję, że to pozytywnie wpłynie na jakość komórek jajowych i w końcu się uda osiągnąć upragniony cel. Pozdrówka💚✊️🍀💪

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
‹‹ 14 15 16 17 18
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ