Ciąża po 40 - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Gama81 wrote:Dziewczyny, ja mam 43 lata, od roku nic. Czekam na kolejny nowy cykl i zobaczymy, czy coś się wydarzy. Niedługo tylko wskoczy 44! Aż strach myśleć. Emocje trochę opadły po różnych perypetiach związanych z licznymi wizytami w klinikach i u różnych lekarzy. Może właśnie trzeba w końcu odpuścić, żeby zadziałało.
Jusia 82, Janette, KasiaKP, Gama81 lubią tę wiadomość
👶 -
My zdecydowaliśmy się po 8 latach na drugie dziecko. Też w wieku 40 taki
W listopadzie niestety poronienie w 5 tyg ale dalej się staramy, bo podobno po poronieniu kolejna ciąża jest zdrowa. Teraz od 13 grudnia zaczęliśmy starania , test owu 14 grudnia wyszedł pozytywny więc też wspolzylismy , dzień po również więc mieliśmy nadzieję że się uda ?😉a u Was jak byłoKasiaKP lubi tę wiadomość
-
Kiki842 wrote:My zdecydowaliśmy się po 8 latach na drugie dziecko. Też w wieku 40 taki
W listopadzie niestety poronienie w 5 tyg ale dalej się staramy, bo podobno po poronieniu kolejna ciąża jest zdrowa. Teraz od 13 grudnia zaczęliśmy starania , test owu 14 grudnia wyszedł pozytywny więc też wspolzylismy , dzień po również więc mieliśmy nadzieję że się uda ?😉a u Was jak byłoJa 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
Homocysteina lekko za wysoko-9,10
Pakiet tarczycowy-ok
Wirusologia-ok
Posiewy na bakterie-ok
Celiakia-negatywna
Cukier,HOMA-ok
Hormony-ok
Prolaktyna-skaczaca ok. 37
ANA-ok
Kariotypy-ok
Trombofilia-ok
Pai-ok
MTHFR-ok
Nasienie morfologia 2%
Predkosc ok. 60,70%
Fragmentacja dna 14%,dfi 21%
Hsg-ok
Laparoskopia-endometrioza 1stopnia
Immunologia odpuscilam juz -
KasiaKP wrote:Po poronieniu jest nie tyle gwarancja zdrowej ciąży ale znacznie zwiekszona płodność. Z tego co kiedyś wyczytałam to 3 miesiące po poronieniu jest jakaś większa szansa na zajście.👶
-
Megii_81 wrote:Możliwe bo dużo dziewczyn zachodzi właśnie po poronieniu, szkoda że nie wiedziałam o tej teorii.
MMKL, Megii_81 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Piszę bo chce dodać otuchy tym, którzy powoli tracą nadzieję.
5 dni temu pierwszy raz życiu zobaczyłam dodatni wynik beta hcg. Mam 39 lat. O dziecku myslalam już od ponad 10 ale życia się nie przewidzi.
Po 3 nieudanych transferach doszłam do momentu w którym wydawało mi się że to po prostu nie jest mi pisane. Wdrożyłam tez dużo zleceń, które wyczytałam w różnych artykułach (m.in. dieta przeciwzapalna, suplementy, akupunktura, wizyta u psychologa).
Nie wiem co pomogło, ale coś się ruszyło ☺️
Dzisiaj czekam na wyniki kolejnej bety. Wierzę, że to maleństwo ze mną zostanie 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia, 12:11
Ona_39, Janette, Piękno, Gama81 lubią tę wiadomość
'85 👩
Endometrioza
Torbiel jajnika
1 IVF
1ET 4AA ❌
2FET 3AA ❌
Histeroskopia + CD138 = polip, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
Cross match 12%
Allo MLR 25%
KIR Bx
3FET 4BB ❌
2 IVF
9 komórek jajowych = > 6 komórek zaplodninych => 1 x 3AA + 1 x ❄️4BB + 1x ❄️3AA
4 ET 3AA 🥳
5dpt 8,7
9dpt 140 -
Hope85 wrote:Cześć dziewczyny
5 dni temu pierwszy raz życiu zobaczyłam dodatni wynik beta hcg. Mam 39 lat. O dziecku myslalam już od ponad 10 ale życia się nie przewidzi.
Po 3 nieudanych transferach doszłam do momentu w którym wydawało mi się że to po prostu nie jest mi pisane. Wdrożyłam tez dużo zleceń, które wyczytałam w różnych artykułach (m.in. dieta przeciwzapalna, suplementy, akupunktura, wizyta u psychologa).
Dzisiaj czekam na wyniki kolejnej bety. Wierzę, że to maleństwo ze mną zostanie 🤗
Trzymam mocno kciuki!!!Hope85 lubi tę wiadomość
-
Janette wrote:Ami,shikaka86,jak sie czujecie? Wiadomo cos nowego u Was? Ja dzis po badaniu i jest ciaza zywa z sercem,na razie ok jest.Ale jeszcze nie nastawiamy sie bo znaja moja historie.Teraz stres kolo 12 tyg.Zagladam tu i mam nadzieje ze bedzie duzo pozytywnych historii.
Niestety nie cieszyłam się długo z tego dzieciątka, poroniłam 11.12 w szpitalu. Ciężko to przeżyłam...ale nie mam czasu na płacz i nawet żałobę, bo mam 6m-czną córkę, która wymaga ciągłej uwagi, no i jej uśmiech każdego dnia rozjaśnia mi mroki tej straty. Właśnie przygotowujemy się do pochówku. Ale wierzę, że jeśli udało nam się raz naturalnie to uda się jeszcze i powiększymy rodzinę, bardzo bym chciała. Wam życzę przede wszystkim zdrowia i dużo siły. 😘 -
shikaka86 wrote:Niestety nie cieszyłam się długo z tego dzieciątka, poroniłam 11.12 w szpitalu. Ciężko to przeżyłam...ale nie mam czasu na płacz i nawet żałobę, bo mam 6m-czną córkę, która wymaga ciągłej uwagi, no i jej uśmiech każdego dnia rozjaśnia mi mroki tej straty. Właśnie przygotowujemy się do pochówku. Ale wierzę, że jeśli udało nam się raz naturalnie to uda się jeszcze i powiększymy rodzinę, bardzo bym chciała. Wam życzę przede wszystkim zdrowia i dużo siły. 😘Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Pakiet tarczycowy-ok
Wirusologia-ok
Posiewy na bakterie-ok
Celiakia-negatywna
Cukier,HOMA-ok
Hormony-ok
ANA-ok
Kariotypy-ok
Trombofilia-ok
Pai-ok
MTHFR-ok
Nasienie morfologia 2%
Predkosc ok. 60,70%
Hsg-ok
Hope85 wrote:Cześć dziewczyny
Dzisiaj czekam na wyniki kolejnej bety. Wierzę, że to maleństwo ze mną zostanie 🤗Hope85 lubi tę wiadomość
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Pakiet tarczycowy-ok
Wirusologia-ok
Posiewy na bakterie-ok
Celiakia-negatywna
Cukier,HOMA-ok
Hormony-ok
ANA-ok
Kariotypy-ok
Trombofilia-ok
Pai-ok
MTHFR-ok
Nasienie morfologia 2%
Predkosc ok. 60,70%
Hsg-ok
Cześć dziewczyny, ja też witam się na tym wątku . Pod koniec sierpnia tego roku okazało się, że jestem w pierwszej ciąży naturalnej - niestety radość nie trwała długo, ponieważ serduszko nigdy nie zabiło. Cieszę się jednak, że wiem, że mój organizm potrafi zajść w ciążę. Od stycznia będziemy starać się już z pomocą medyczną, mam nadzieję, że się uda. Trzymam za nas kciuki .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 09:19
Janette, KasiaKP, Megii_81, AMI lubią tę wiadomość
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
Endometrioza głęboka I/II stopień (bez torbieli), cechy adenomiozy
AMH 1,64 (01.2024) -> 0,81 (11.2024)
FSH 9,54
Niewielka ilość pęcherzyków antralnych
Morfologia 3%, ale pozostałe parametry nadrabiają z nawiązką. Fragmentacja 12%.
Niedoczynność tarczycy wyrównana (Euthyrox), krzywe ok, witaminy i hormony w większości ok (niski prog), regularne cykle, własne owulacje
08.2024 ciąża naturalna
09.2024 poronienie zatrzymane 6tc, serduszko nie biło
10.2024 farmakologiczna indukcja poronienia 8tc ❤️🩹 (zarodek bez wad chromosomalnych)
10.2024 zapalenie endometrium (Metronizadol, Unidox)
9.01.2025 I wizyta w klinice 🙏
Euthyrox, Prolutex, Duphaston, Besins, suple -
Dziewczyny, życzę Wam spokojnych świąt Bożego Narodzenia i zdrowia, spełnienia marzeń 🎄🎁🎅
agnes175 lubi tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 41 lat, on- 43 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
11.2024 - Primolut nor
2025 - in vitro na cyklu naturalnym? -
Blanka wrote:Dziewczyny, życzę Wam spokojnych świąt Bożego Narodzenia i zdrowia, spełnienia marzeń 🎄🎁🎅
Dziękuję 😘 ja zycze Wam spokoju I zdrowia na te święta Bożego Narodzenia, bo jak dla mnie to najważniejsze wartości w życiu.
Ja święta z moimi chłopakami spędzam w Zakopanym i przygotowuje sie do transferu po świętach. Biorę Estrofem 3×1, Duphaston 3x1 i Cyclogest 2×1 i trochę kiepsko sie czuje po tych końskich dawkach, psychicznie i fizycznie czuje sie słabo ale jakoś muszę wytrzymać, bo endometrium juz 7mm więc takie minimum osiągnięte ale lekarka powiedziała,że jeszcze podrośnie.2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -