X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Ciąża po 40 - grupa wsparcia
Odpowiedz

Ciąża po 40 - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    To moj w ogole pierwszy transfer i pierwszy na cyklu sztucznym, wyjdzie że to będzie w 15dc, czyli tak jak mniej więcej mam owulacje, której teraz nie będę mieć bo biorę Estrofem.Czytalam, że transfer mozna robić do 25dc więc i tak mam wczesnie ustalony. Moja Pani dr powiedziała mi że wywalczyła dla mnie ten termin, bo tak to bym miała transfer dopiero ok 20 stycznia takie są kolejki.

Wow. To bardzo wcześnie bo ja dopiero w 16dc będę miała podgląd i włączony pewnie progesteron. Transfery robi się w określonym czasie po owulacji (5 dni po w przypadku blastocysty) no ale cykl sztuczny rządzi się swoimi prawami i w sumie to tylko ważne żeby endometrium było odpowiednie.

Ja wolę naturalne ale stwierdziliśmy z lekarzem że trzeba spróbować skoro to ostatni transfer.
    Dawaj znać jak u Ciebie. Trzymam kciuki.

agnes175 lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym dniu juz wyszedł wam test pozytywny, mi jeszcze zostały 4 dni do okresu

• Janette Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki842 wrote:
    Dziewczyny w którym dniu juz wyszedł wam test pozytywny, mi jeszcze zostały 4 dni do okresu
    To zalezy tez od czulosci testu,jesli chcesz wykryc jak najwczesniej,czyli okolo 5 dni przed terminem okresu to polecam testy z 10 ( wykrywa ciaze 6 dni przed). Poranny mocz powinien juz 4 dni przed terminem okresu z tego testu pokazac prawde.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki842 wrote:
    Przy biochemie miałam bladą kreskę w dzień oczekiwanego okresu. W obecnej ciąży - mocna kreska na 4 różnych testach dzień po terminie @, beta ponad 3000 już dwa dni po przewidywanej miesiączce. Wszystko zależy kiedy była owulacja itp ale na logikę w dzień przed/ dniu spodziewanej miesiączki już coś powinno być widać na teście

‹‹ 18 19 20 21 22
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ