Ciąża po 40 - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
zwracam się z prośbą do Pań w wieku 15-49 lat o wypełnienie ankiety dotyczącej oceny wiedzy kobiet na temat diagnostyki i leczenia niepłodności kobiecej. Uzyskane wyniki posłużą do napisania pracy magisterskiej.
Z góry serdecznie dziękuję.
forms.gle/jm3hoa1Uk1AFrkf87 -
Blanka wrote:Cześć AMI, co u Ciebie? Masz jakieś wieści? Trzymam kciuki 🍀
Teraz czekamy na wyniki badań genetycznych, znowu czekanie wiadomo trzeba sie uzbroić w cierpliwość.. Ale staram się być optymistkąAlga_I, kicia_kocia, agatka06, Radika, Lwica_Lewka lubią tę wiadomość
oboje 40lat
AMH 1.06---> 0,76
wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
startujemy z IVF wrzesień 2024
I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
PGTa--->mamy 2 mozaiki
11.2024 Transfer ...⏳🍀 -
AMI wrote:Heej, nie zaglądałam tu bo miałam taki stres w oczekiwaniu na hodowlę że szok.. le wczoraj dostałam protokół i chyba dobre wiadomośc - mamy dwie zamrożone blastocysty klasy 5BB. Jestem bardzo zadowolona no bo jak na 3 oocyty to wynik dobry.
Teraz czekamy na wyniki badań genetycznych, znowu czekanie wiadomo trzeba sie uzbroić w cierpliwość.. Ale staram się być optymistką
🥳🥳🥳🥳🥳cudownie!!!AMI lubi tę wiadomość
-
AMI wrote:Heej, nie zaglądałam tu bo miałam taki stres w oczekiwaniu na hodowlę że szok.. le wczoraj dostałam protokół i chyba dobre wiadomośc - mamy dwie zamrożone blastocysty klasy 5BB. Jestem bardzo zadowolona no bo jak na 3 oocyty to wynik dobry.
Teraz czekamy na wyniki badań genetycznych, znowu czekanie wiadomo trzeba sie uzbroić w cierpliwość.. Ale staram się być optymistką
AMI cudownie 🤩 To bardzo dobry wynik ♥️Trzymam dalej kciuki. Mocno, mocno. Ile będziesz czekać na wyniki badań zarodków?AMI lubi tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana. Primolut nor -
Dzięki dziewczyny za wsparcie Będę czekać ok 3-4 tygodni, mam nadzieję że będą zdrowe moje mrozaczki
Życzę Wam również powodzenia i oby tylko same dobre wieściRadika, Wanda Nowa lubią tę wiadomość
oboje 40lat
AMH 1.06---> 0,76
PGTa--->mamy 2 mozaiki
11.2024 Transfer ...⏳🍀 -
AMI wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie Będę czekać ok 3-4 tygodni, mam nadzieję że będą zdrowe moje mrozaczki
Życzę Wam również powodzenia i oby tylko same dobre wieści
Dziękuję AMI ♥️ Trzymam kciuki 🤞Od jutra dorzucam do estrofemu duphaston czyli będę łykać ogółem 4 tabletki dziennie ( działa mi to na psychikę). Odstawiam wszystko za 10 dni, czekam na okres i potem wizyta. Mam nadzieję, że wyniki Lh, estradiolu i progesteronu będą ok i zaczniemy drugą stymulację.
AMI lubi tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
AMH- 0.29, FSH -17,06
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana. Primolut nor -
pelnawiary wrote:I to jest paradoksalnie sytuacja najtrudniejsza bo pozornie wszystko ok a nie wychodzi.Jak coś się znajdzie do leczenia to chociaż jest na co zrzucić winę.
Wiesz,różnie bywa jak człowiek odpuści,może to jest klucz…trzymaj się❤️
Ja też nastawiam się na porażkę,i mimo że dopiero zaczynamy to już powoli oswajam tą myśl bo wolę być przygotowana zawczasu na każdą ewentualność.
Ehh…trudne to wszystko,niektórym udaje się ot tak, bez większego wysiłku,ostatnio moja sąsiadka mowi do mnie ze po co ja tyle łykam,ona brała tylko kwas foliowy jak jej się przypomniało,zaszła w ciaze w pierwszym cyklu,kurtyna.
Nie ma to jak podnieść kogoś na duchu.
Czyli jak ze wszystkim,ma się szczescie albo nie.
Ja jestem w podobnej sytuacji. Wyniki ok, amh ładne, reakcja na leki też ok, a nie wychodzi. Czasami z bezsilności myślę, że to dłużej nie ma sensu, ale coś w środku mnie mówi żeby jeszcze nie odpuszczać, walczyć dalej. Walczę!
-
Radika wrote:Ja jestem w podobnej sytuacji. Wyniki ok, amh ładne, reakcja na leki też ok, a nie wychodzi. Czasami z bezsilności myślę, że to dłużej nie ma sensu, ale coś w środku mnie mówi żeby jeszcze nie odpuszczać, walczyć dalej. Walczę!
U mnie tak samo było: Amh nie jakieś
Świetnie ale przyzwoite, wszytskie inne wyniki lepsze
Niż u większości ludzi. Owulacje co miesiąc-
Potwierdzane monitoringiem.
I dupa.
Naturalnie nigdy nic nie ruszyło. Potem
Okazało się że na stymulację nie odpowiadam zbyt ochoczo - ale też było tak że nie dochodziło do transferów. Taki semi responder.
I nadal dupa.
Zaliczyliśmy 3 pełne procedury (3 stymulacje) a łącznie 4 transfery (za wszystko płaciliśmy bo program wszedł parę Miesięcy po ostatnim transferze).
Też już myślałam żeby się poddać, w sumie powoli godziłam się z tym że może tak Ma być.
Ale 4 transfer się udał.Lwica_Lewka, Radika lubią tę wiadomość
-
Alga_I wrote:U mnie tak samo było: Amh nie jakieś
Świetnie ale przyzwoite, wszytskie inne wyniki lepsze
Niż u większości ludzi. Owulacje co miesiąc-
Potwierdzane monitoringiem.
I dupa.
Naturalnie nigdy nic nie ruszyło. Potem
Okazało się że na stymulację nie odpowiadam zbyt ochoczo - ale też było tak że nie dochodziło do transferów. Taki semi responder.
I nadal dupa.
Zaliczyliśmy 3 pełne procedury (3 stymulacje) a łącznie 4 transfery (za wszystko płaciliśmy bo program wszedł parę Miesięcy po ostatnim transferze).
Też już myślałam żeby się poddać, w sumie powoli godziłam się z tym że może tak Ma być.
Ale 4 transfer się udał.
Super!!
najważniejsze,ze ostatecznie jest szczęśliwe zakończenie.
Co do starań to niestety to,co najistotniejsze to jakość komórki.A tego nie możemy zbadać.
Nie żadne Amh i miliony monet na inne badania.Wiadomo,robimy bo może pomoże albo jak w przypadku Amh bo jest konieczne do in vitro.
To,że komórka jest,sa owulacje to jedno,fajnie… ale nie wiemy i nie możemy sprawdzić jakiej jest jakości.
Blanka lubi tę wiadomość
-
pelnawiary -trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę kwalifikacyjną🤞Daj znać jak było 🍀
pelnawiary lubi tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
AMH- 0.29, FSH -17,06
Cześć Dziewczyny☺️
Melduję się z raportem😉
Jestem b.zadowolona z wizyty,fajna babka,mamy flow więc chyba się dogadamy.Wazne było dla mnie złapać kontakt od początku,co prawda wiadomo bywa ze pozory mylą ale chociaż jeden stres mniej.
Z kolejnych działań to muszę zrobić aktualna cytologię bo mam dobrą z początku roku i kompletnie nie pomyślałam,ze może być potrzebna aktualna.
Z drugiej strony niech ogarną już to na miejscu,a na 22.10 ustaliliśmy termin usg żeby obejrzeć moje pęcherzyki na naturalnym cyklu.
Wtedy będzie dobrany zestaw leków i ruszymy,prawdopodobnie z p.krotkim.
W międzyczasie partner musi zrobić badanie nasienia bo z tym się nie wyrobiliśmy,na szczęście nie muszę go zaciągać na siłę i współpracuje.
A póki co cieszę się z małych rzeczy.
Że jakiś poziom czegoś z krwi wyszedł dobry,że są regularne owulacje,zawsze coś…tak sobie tłumaczę i doceniam to🙂
Aaa…i powiem Wam,że świetna sprawa było poczytanie tu co nieco przed wizytą.Wiedzialam na co zwrócić uwagę,o co pytać,czułam się partnerem w rozmowie i czułam się dzięki temu pewniej☺️
Dziękuję Wam za kciukasy💞jesteście najlepsze😊Blanka, Gama81, kicia_kocia, Alga_I, AMI lubią tę wiadomość
-
pelnawiary wrote:Cześć Dziewczyny☺️
Melduję się z raportem😉
Jestem b.zadowolona z wizyty,fajna babka,mamy flow więc chyba się dogadamy.Wazne było dla mnie złapać kontakt od początku,co prawda wiadomo bywa ze pozory mylą ale chociaż jeden stres mniej.
Z kolejnych działań to muszę zrobić aktualna cytologię bo mam dobrą z początku roku i kompletnie nie pomyślałam,ze może być potrzebna aktualna.
Z drugiej strony niech ogarną już to na miejscu,a na 22.10 ustaliliśmy termin usg żeby obejrzeć moje pęcherzyki na naturalnym cyklu.
W międzyczasie partner musi zrobić badanie nasienia bo z tym się nie wyrobiliśmy,na szczęście nie muszę go zaciągać na siłę i współpracuje.
Że jakiś poziom czegoś z krwi wyszedł dobry,że są regularne owulacje,zawsze coś…tak sobie tłumaczę i doceniam to🙂
Aaa…i powiem Wam,że świetna sprawa było poczytanie tu co nieco przed wizytą.Wiedzialam na co zwrócić uwagę,o co pytać,czułam się partnerem w rozmowie i czułam się dzięki temu pewniej☺️
Dziękuję Wam za kciukasy💞jesteście najlepsze😊
Wspaniale ♥️Już jesteś o krok dalej. Ten wpis jest przepełniony pozytywną energią. Tak trzymaj 👏 czas do 22.10 szybko minie.Gama81, pelnawiary lubią tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
AMH- 0.29, FSH -17,06
Melduję się z raportem😉
Dziękuję Wam za kciukasy💞jesteście najlepsze😊pelnawiary lubi tę wiadomość
-
Melduję się z raportem😉
Dziękuję Wam za kciukasy💞jesteście najlepsze😊pelnawiary lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
kingagliwice wrote:ciekawe sprawy poruszacie, ale nie mniej ważne są kwestie mobilności w ciąży, jak i podczas przygotowań, warto sie zastanowić czy zamiast komunikacji publicznej nie przerzucić sie na rzadsze wycieczki ale za to samochodem, rozwiązaniem jest bez wątpienia wynajem samochodu, przyda się na wizytę do lekarza, usg czy do porodu https://www.miastokobiet.pl/wypozyczalnia-samochodow-5-cech-ktore-powinna-posiadac/
Kinga,
Dzięki ale radzimy sobie z tak poważnymi sprawami,że to nie czas i miejsce a kwestie transportu opanowałyśmy jakieś 20 lat temu.
Niemniej szacun za „przypadkowe” i w miarę delikatne lokowanie produktu.Blanka, kicia_kocia, Alga_I, AMI lubią tę wiadomość
-
Melduję się z raportem😉
Dziękuję Wam za kciukasy💞jesteście najlepsze😊
Powodzenia!!! Naprawdę każdej z was życze spełnienia marzeniaBlanka, kicia_kocia, pelnawiary lubią tę wiadomość
oboje 40lat
AMH 1.06---> 0,76
PGTa--->mamy 2 mozaiki
11.2024 Transfer ...⏳🍀