Rozpocznij Kalendarz Owulacji - zajdź w ciążę 2 X szybciej
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

pierwiastka
Autorytet
Postów: 2548
7510

Wysłany: 25 września 2015, 08:08
Cytuj | (1) | Zgłoś
Sałatka w walce z anemią

1 duży burak czerwony gotowany lub pieczony do miękkości lub al-dente
2-3 ogórki kiszone lub małosolne
łyżka oleju np orzechowego
podprażony słonecznik, dynia, sezam lub pinia - ok 1 łyżka
szczypta pieprzu

opcjonalnie plaster fety albo solankowego twarogu wędzonego

burak i ogórki kroimy w kostkę, ja układam warstwowo, w wersji kolacyjnej dodaję kruszony ser

buraki można przygotować od razu na kilka porcji i do 3 dni przechowywać w lodówce

przy problemach z anemią można zajadać codziennie

evus lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)

Magdala
Autorytet
Postów: 3338
13384

Wysłany: 26 września 2015, 15:11
Cytuj | (2) | Zgłoś
Idealny pasztet z fasoli (wklejony ze strony Jadlonomia).
Robilam. Dobry. :-)

Składniki:

•2 szklanki drobnej białej fasoli, namoczonej przez noc w zimnej wodzie
•2 duże cebule, pokrojone w pióra
•1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę
•2 łyżeczki majeranku
•1 łyżeczka tymianku
•spora szczypta gałki, startej
•2 ząbki czosnku
•łyżeczka musztardy
•100 ml oleju + sporo do smażenia
•5 czubatych łyżek zmielonych płatków owsianych
•sól i pieprz

Przygotowanie:

1.Namoczoną fasolę odcedzić, opłukać i ugotować w nieosolonej wodzie do miękkości.
2.W międzyczasie na patelni na minimalnym ogniu zeszklić cebulę oraz jabłka, powinny się lekko rozpadać.
3.Ugotowaną fasolę opłukać, przestudzić i połączyć z podduszonymi cebulami, jabłkami oraz resztą składników. Przepuścić przez maszynkę do mielenia lub zmiksować ręcznym blenderem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
4.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Keksówkę wysmarować olejem, przełożyć masę fasolową i piec przez około 40 minut, w połowie pieczenia można przykryć wierzch pasztetu folią aluminiową - dzięki temu nie będzie zbyt spieczony i nie będzie się kruszył. Wyjąc na blat, zostawić do całkowitego wystudzenia i dopiero wtedy wyjąć z formy i kroić. Pyszny z dobrą musztardą, chrzanem, ćwikłą albo sosem tatarskim.

evus, SolarPolar lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.

evus
Autorytet
Postów: 491
1115

Wysłany: 26 września 2015, 15:39
Cytuj | (1) | Zgłoś
pierwiastka napisała:
Sałatka w walce z anemią

1 duży burak czerwony gotowany lub pieczony do miękkości lub al-dente
2-3 ogórki kiszone lub małosolne
łyżka oleju np orzechowego
podprażony słonecznik, dynia, sezam lub pinia - ok 1 łyżka
szczypta pieprzu

opcjonalnie plaster fety albo solankowego twarogu wędzonego

burak i ogórki kroimy w kostkę, ja układam warstwowo, w wersji kolacyjnej dodaję kruszony ser

buraki można przygotować od razu na kilka porcji i do 3 dni przechowywać w lodówce

przy problemach z anemią można zajadać codziennie


uwielbiam pieczone buraki, salatka pyszna :)

pierwiastka lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
dqpr2n0a1z7kn1y4.png

pierwiastka
Autorytet
Postów: 2548
7510

Wysłany: 27 września 2015, 09:05
Cytuj | (1) | Zgłoś
Evus, cieszę się że smakowała :)

mam jeszcze w zanadrzu przepis na burgery z burakiem czerwonym
http://food52.com/recipes/24287-beet-and-feta-burgers

płatki muszą być błyskawiczne, najlepiej jęczmienne, opcjonalnie można dodać trochę mielonej wołowiny

w razie potrzeby tłumaczenie mogę dołączyć ;)

evus lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)

moremi
Autorytet
Postów: 9201
46943

Wysłany: 1 października 2015, 00:00
Cytuj | (4) | Zgłoś
Piernik dojrzewający

Składniki:
80 dkg mąki
1/2 kg cukru
4 jajka
1 szklanka mleka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
5 dkg masła
3 torebki przypraw do piernika
50 dkg miodu
orzechy, rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczy - według uznania
szczypta soli

Mleko, masło, miód, cukier i przyprawy rozpuścić (nie zagotowywać).
Po wystudzeniu wmiksować po jednym jajku i dodać mąkę z sodą i solą.
Na koniec dodać bakalie.
Tak przygotowaną masę odstawić na trzy dni.
Piec w piekarniku 180 stopni przez 75 minut.

Masy starcza na dwie formy keksowe.

Po wystudzeniu polać polewą, zawinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce na minimum dwa tygodnie. Jeżeli wytrzymacie dłużej, to będzie jeszcze lepszy.

Polewę robię z tego przepisu
1 jajko
3 łyżki cukru
3 łyżki kakao
1/2 kostki masła/margaryny

Jajko, cukier i kakao ubić mikserem i do ubijanej masy wlewać gorące, roztopione masło.

Wiadomość wyedytowana przez autora 4 grudnia 2015, 19:35

Magdala, efcia, Reni, sandra80 lubią tę wiadomość

zaCSp1.png
QIugp1.png

pierwiastka
Autorytet
Postów: 2548
7510

Wysłany: 1 października 2015, 08:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Moremi, dzięki przetestuję :)

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)

pierwiastka
Autorytet
Postów: 2548
7510

Wysłany: 15 października 2015, 22:54
Cytuj | (2) | Zgłoś
"naleśniki" z samej gryki świetne jako wrapy czy tortille

100g niepalonej gryki zalać na noc wodą, rano odlać wodę (powinien być 'glut') przepłukać

zblendować na gładką masę z dodatkiem takiej ilości wody żeby kosystencja była jak na naleśniki (śmietana), za gęste ciasto się rwie, lekko osolić

ja dodaję do blendowania zioła np: pieprz, lubczyk, bazylia, oregano
do wersji na słodko cynamon, imbir, gałka muszkatołowa i trochę cukru albo syropu z agawy

ciasto jest lepsze jeśli blendujemy z dodatkiem odrobiny oleju, jest bardziej jak emulsja i naleśniki wychodzą elastyczniejsze

smażymy bez dodatkowego tłuszczu, przewracamy jak "wyschnie"

można mrozić lub przechowywać w lodówce 2-3 dni

z takiej porcji wychodzi 6-7 małych sztuk lub 3-4 duże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora 15 października 2015, 22:58

moremi, efcia lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)

KasiaeM123
Debiutantka
Postów: 9
1

Wysłany: 16 października 2015, 13:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
Super przepisy, aż slinka cieknie :)
Następnym razem ja też się czymś podzielę :)


[konto usunięte]

Wysłany: 23 października 2015, 09:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
sałatka warzywna podobno odchudzająca ;-)

3 średnie buraki
6 marchewek
4 ziemniaki
puszka fasoli czerwonej lub białej, ew obie
3 garście kapusty kiszonej
3-4 ogórki kiszone
ugotowac buraki, marchewki, ziemniaki
pokroić w kostkę
wymieszać
dodac oliwy z oliwek,
do smaku sól, pieprz, zioła prowansalskie
My się tym zajadamy :-) Smacznego


pierwiastka
Autorytet
Postów: 2548
7510

Wysłany: 28 października 2015, 08:30
Cytuj | (1) | Zgłoś
CIASTO Z WIŚNIAMI I BEZĄ / ciasto świętego jakuba

Ciasto:
3,5 szklanki mąki pszennej
250 g margaryny
1 szklanka śmietany 18%
6 żółtek
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Fioletowa beza:
6 białek
6 łyżek cukru
3 kisiele wiśniowe (na 0.5 litra każdy, jeżeli są z cukrem to już nie dodajemy cukru dodatkowo)

wiśnie z kompotu (zużyłam 3 słoiki o pojemności 0,4 l) lub ok 600g mrożonych

Masa budyniowa:
3 łyżki cukru
2 cukry waniliowe
1 budyń waniliowy
6-7, łyżek mąki
1 l mleka
25 dag, margaryny lub masła

Przygotowanie
1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Można dosypać trochę mąki, aby się nie kleiło (dosypałam w sumie ok. pół szklanki). Ciasto schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Po tym czasie ciasto podzielić na 6 równych części. Następnie każdą z nich rozwałkować na prostokąt o wymiarach spodu blaszki ok. 20x35cm, najlepiej na osobnych arkuszach papieru do pieczenia i schować do lodówki.

2.Wiśnie odsączyć z komputu, wydrylować i odcisnąć z nadmiaru soku./lub rozmrozić i również odcisnąć nadmiar soku
sok można użyć do lukru na wierzch

2 białka ubić na sztywno z (2 łyżkami cukru), a na sam koniec dodać kisiel (proszek z torebki). Wyciągnąć z lodówki 2 rozwałkowane blaty. Na jeden z nich wyłożyć masę białkową i rozłożyć 1/3 wiśni. Można też pianę wymieszać z wiśniami i wyłożyć na ciasto, wiśnie nie są tak równomiernie rozłożone ale blaty lepiej się sklejają. Przykryć drugim blatem ciasta i oderwać wierzchni papier. Włożyć do blaszki i piec ok. 18-20min. w 180ºC, na lekko złoty kolor. Ostudzić. Powyższe czynności powtórzyć jeszcze dwukrotnie, tak aby uzyskać trzy osobne trójwarstwowe blaty.

3.Budyń z mąką i cukrem ugotować na mleku i ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać po trochu zimnego budyniu i dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masę podzielić na 2 części. Na pierwszy upieczony blat nałożyć jedną część kremu, przykryć drugim blatem, na nim rozsmarować resztę kremu i przykryć ostatnim blatem. Ciasto posypać cukrem pudrem lub lukrem z cukru i soku wiśniowego. Smacznego :)

evus lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)

evus
Autorytet
Postów: 491
1115

Wysłany: 28 października 2015, 19:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
pierwiastka, wlasnie sie slinie :) brzmi pysznie skarbnico pysznosci

6qw2egz26qa1sdxe.png
dqpr2n0a1z7kn1y4.png

pierwiastka
Autorytet
Postów: 2548
7510

Wysłany: 28 października 2015, 20:02
Cytuj | (2) | Zgłoś
evus napisała:
pierwiastka, wlasnie sie slinie :) brzmi pysznie skarbnico pysznosci

tak wygląda gotowe, jakość niestety komórkowa ;)
7979be224067.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora 28 października 2015, 20:02

moremi, evus lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)

moremi
Autorytet
Postów: 9201
46943

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:33
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ciastka z jabłkiem

30dag mąki, 25dag masła, 1 żółtko, 1 jajko, 1 łyżka kwaśnej śmietany, szczypta soli, 80dag jabłek, 5 dag cukru pudru do posypania.
Mąkę posiekać na stolnicy z zimnym masłem na bardzo drobno. Dodać jajko, żółtko i śmietanę i sól, zagnieść delikatnie ciasto i włożyć do miseczki. Przykryć talerzykiem i włożyć do lodówki na 12 godzin.
Obrać jabłka, pokroić w ósemki. Ciasto rozwałkować na 4 mm. Wykroić szklanką krążki. Jabłko kłaść na cieście szerszą częścią do obwodu koła i ciasto złożyć na pół. Delikatnie przycisnąć.
Ciastka luźno układać na blasze oprószonej mąką. Piec 20 minut w bardzo nagrzanym piekarniku do lekkiego zrumienienia (180 stopni). Posypać pudrem.

Wiadomość wyedytowana przez autora 8 listopada 2015, 19:37

efcia lubi tę wiadomość

zaCSp1.png
QIugp1.png

[konto usunięte]

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:28
Cytuj | (1) | Zgłoś
Pierniczki I

½ kg mąki
20 dag miodu
½ kostki margaryny
20 dag cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka sody
1 przyprawa do piernika (Prymat)

• Mąkę przesiewamy z sodą i cukrem pudrem.
• W zagłębienie wlewamy rozpuszczony miód i margarynę.
• Dodajemy przyprawę i jajko.
• Zagniatamy ciasto i wyrabiamy, aż będzie lśniące.
• Wałkujemy na 0,5 cm i wykrawamy pierniczki.
• Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180◦C.


Pierniczki II

I.
½ szklanki miodu
30 dag smalcu

Te produkty roztopić w rondelku.


II.
3 jajka
½ kg cukru
Cukier waniliowy

Te produkty wymieszać dokładnie.


III.
1 łyżka sody
1 łyżka amoniaku

Te produkty zalać ½ szklanki śmietany i dodać 2 przyprawy do piernika, 5 łyżek oleju i dokładnie wymieszać.

Dodać resztę składników i 1 i ½ kg mąki.
Zagnieść ciasto i wykrawać ciasteczka.


Pierniczki III

30 dag miodu
30 dag margaryny Te produkty należy rozpuścić w rondelku.
30 dag cukru


Lekko schłodzić i dodać:
3 jajka
1 kg mąki
½ szklanki śmietany
2 łyżeczki sody
Cynamon
Przyprawę do piernika


Piec w 180 stopniach około 20 min, tak trochę na oko. Zobaczyć od spodu czy już się upiekły . Muszą poleżeć około 4 tygodni żeby zmiękły , a jak leżą więcej to też on , nie zepsują się . Ja przechowuję w takich metalowych puszkach :) kiedyś np. Biovital był w takiej puszce, czy np. jakieś słodycze typu właśnie ciasteczka można kupić w takich metalowych opakowaniach :)



Wiadomość wyedytowana przez autora 25 listopada 2015, 10:09

efcia lubi tę wiadomość


*aga*
Autorytet
Postów: 364
1760

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Sałatka śledziowa -


2 małe opakowania Matjasów w oleju np Lisnera
mały słoik marynowanych pieczarek
ok 8-10 cm białej części pora ( ja daję trochę więcej)
4-5 średnich ogórków konserwowych
mały jogurt naturalny
2 łyżki majonezu
pieprz do smaku.

Sałatka najlepsza jest na drugi dzień, kiedy po leżakuje w lodówce.

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór

*aga*
Autorytet
Postów: 364
1760

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:59
Cytuj | (1) | Zgłoś
Pychotka- moje ulubione ciasto

Składniki na kruche ciasto:

500 g mąki pszennej (3 szklanki minus 1 łyżka)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru pudru
200 g masła, zimnego
6 żółtek
2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18%
Wszystkie składniki wyrobić. Powstałe ciasto zagnieść w kulę i podzielić na pół.

Składniki na bezę:

6 białek
1,5 szklanki drobnego cukru lub cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo (to bardzo ważne) i małymi partiami cukier. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać.

Ponadto:

1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (450 g)
120 g płatków migdałowych
Formę o wymiarach 25 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć na spód, rozwałkować i wyrównać. Na nim posmarować połowę dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wyłożyć połowę masy bezowej. Na masę bezową wysypać połowę płatków migdałowych. Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (w termoobiegu) lub jeden po drugim (jeśli nie mamy dwóch takich samych form); wtedy najlepiej drugą drugą bezę przygotować bezpośrednio przed pieczeniem. Placki ostudzić.Aby migdały za bardzo sie nie przypaliły, kiedy sie zrumienia przykrywam papierem.

Masa kremowa:

2 szklanki mleka (500 ml)
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
3 łyżki cukru
16 g cukru migdałowego*
200 g masła
kilka kropel aromatu migdałowego**
Jedną szklankę mleka zagotować z cukrami. Drugą zmiksować z żółtkami i mąką (jak na budyń), dodać do gotującego się mleka, zagotować. Ostudzić, przykrywając folią spożywczą.

Miękkie masło utrzeć na puch (można mikserem), stopniowo dodawać ostudzony budyń, cały czas ucierając (miksując). Dodać aromat migdałowy i zmiksować.

Gotowe, ostudzone placki przełożyć masą kremową. Schłodzić przez minimum 3 godziny w lodówce.

ania.g lubi tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór

pierwiastka
Autorytet
Postów: 2548
7510

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:36
Cytuj | (2) | Zgłoś
PIECZONE MIĘSO (prosty przepis)

1 do 1.5 kg mięsa wieprzowego (karkówka, łopatka, szynka, schab) pokrojone w plastry ok 1,5 cm
0.5 kg pieczarek
0.5 kg cebuli (3-4 większe)
1 koncentrat pomidorowy
ocet balsamiczny
po 3 łyżki: sos sojowy jasny (można dać 1 łyżkę ciemnego i 2 jasnego), cukier, ocet jabłkowy
sól, pieprz, płatki ostrej papryki
mąka
olej do obsmażenia mięsa

plastry mięsa, bez rozbijania, nacieramy solą, pieprzem i octem balsamicznym, delikatnie obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym oleju, przekładamy do naczynia żaroodpornego

pieczarki kroimy w plastry (małe można w ćwiartki)
cebulę siekamy w dość grubą kostkę i chwilę podsmażamy na tej samej patelni żeby się zeszkliła, dodajemy do niej płatki ostrej papryki, wykładamy na mięso, na to wykładamy surowe pieczarki

koncentrat, sos sojowy, ocet i cukier mieszamy na gęsty sos i dajemy ok 1/2 słoika po koncentracie wody, polewamy tym równomiernie pieczarki i przykrywamy

pieczemy ok 1 godziny pod przykryciem w 180 stopniach, po czym zdejmujemy pokrywkę, mieszamy wszystko i dopiekamy jeszcze 15 min

super do ziemniaków, kaszy czy pieczywa a kolejnego dnia smakuje nawet lepiej

iwcia77, Storczyk31 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)

iwcia77
Autorytet
Postów: 8558
34363

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
ooooooooo mniom mnniom...kiedy ja sie zabiore w koncu do tego pichcenia :-O

li-70064.png0875d8bd2405.jpg

ComeToMeBaby
Autorytet
Postów: 13280
36982

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:29
Cytuj | (1) | Zgłoś
DYNIOWE KLUSKI LENIWE

Składniki:

szklanka puree z dyni (dynia pokrojona w kostkę i lekko podduszona a następnie zmiksowana)
2 szklanki mąki pszennej + 1 szklanka do podsypywania
750 g twarogu półtłustego (można go zmielić, ale nie jest to konieczne- jak kto lubi)
3 jajka
szczypta soli do ubicia białek

(z tych ilości składników wychodzi nam klusek na dwa- trzy posiłki dla dwóch osób- one są dość sycące; jeśli jeść mają tylko dwie osoby proponuję zmniejszyć ilość składników albo mrozić resztę, bo ciasto musi być zużyte od razu)

Przygotować puree z dyni i je ostudzić (ja miałam przygotowane jesienią puree dyniowe, w słoiku- otwierasz i masz :P).

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Żółtka wymieszać z puree z dyni, twarogiem i mąką. Dodać pianę z białek. (ciasto będzie się jeszcze kleić do rąk).

Na obficie posypany mąką blat przekładać ciasto i formować wałeczki (brać nie za duże porcje na raz, ponieważ ciasto jest bardzo delikatne i średnio plastyczne- za długie kawałki nie będą się kulać tylko zrywać), a następnie kroić je na kształt kopytek. Gotować 2-3 minuty od wypłynięcia.

W zależności od potrzeb / gustów/ gatunku dyni można jeść na słodko (z cukrem, cynamonem) lub na wytrawnie (jako dodatek do obiadu). Ja miałam słodką dynię więc kopytka były w wersji deserowej: z cukrem, cynamonem, odrobiną masła i prażonymi płatkami migdałów. Można kombinować- co tam komu w duszy gra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora 5 grudnia 2015, 12:32

moremi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
c5e015d88e.png

mimik74
Ekspertka
Postów: 233
137

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:13
Cytuj | (3) | Zgłoś
pamiętacie z dzieciństwa


Blok czekoladowy
[keksówka o wymiarach 30 cm na 10 cm]

Składniki:

1 opakowanie (400 g) mleka w proszku w niebieskim woreczku
3/4 szklanki wody
200 g masła
200 g cukru (1 szklanka)
4 łyżki gorzkiego kakao
150 g herbatników
100 g rodzynek
50 g orzechów włoskich





1. W rondelku umieszczam masło, wodę, cukier i kakao. Doprowadzam do zagotowania, co jakiś czas mieszając. Garnek zdejmuję z ognia i odstawiam do ostudzenia.

2. Każdy herbatnik łamię na cztery części. Do ostudzonej ale jeszcze ciepłej masy dodaję mleko w proszku. Dokładnie mieszam. Na końcu dodaję połamane herbatniki, orzechy oraz rodzynki, mieszam do połączenia.

3. Formę keksową wykładam folią aluminiową lub spożywczą. Wykładam do niej czekoladową masę, wyrównuję łyżką i wkładam do lodówki na całą noc.

4. Stężony blok przekładam na deskę, zdejmuję folię i kroję na grubsze plastry.

Smacznego! :)

justi::, Storczyk31, anasan79 lubią tę wiadomość



Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)