X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Frendek Koleżanka

Wysłany: 19 września 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Cześć 🙂 super że ruszacie po rodzeństwo 😊 macie zarodki od tych samych dawców co córcia ?

Ruszamy, ruszamy 🙂 ale pewnie za jakieś 5 miesięcy bo chce jeszcze karmić a wydaje mi się że nawet naturalne cykle są lekko stymulowanie co chyba nie wskazane jest przy karmieniu, no, ale to nie wiem, może się myle. Mamy jeszcze jedna blastke od tych samych dawcow 🥰

Ewuszek lubi tę wiadomość

• ania_maria Koleżanka

Wysłany: 19 września 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    u mnie Chrostowski też miał problem za pierwszym razem. Traume mam do tej pory, wprawdzie nic mnie nie bolało, ale trudności przy transferze zwykle obniżają szansę na powodzenie. Potem miałam właśnie histeroskopie, bo dr podejrzewal zrosty lub nieprawidłową budowę. Ostatecznie okazało się , że szyjka jest właśnie wygieta w literę S . Zaraz w tym samym cyklu miałam próbny transfer. Zawsze możesz poprosić o coś takiego.
    tak na pewno chce próbny, ja miałam histero i w opisie mam że mam jakiś ślepy zaułek przy wejsciu do macicy...najlepiej jeden dr powiedział ze byłoby gdybym miała kiedys podchodzis do transferu to w narkozie...

• Marmis Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Hej kochane jestem po wizycie wszytko ok jest pęcherzyk ma 0.77cm lekarz zadowolony i powiedział że jak na dzień dzisiejszy ciąża rozwijająca się prawidłowo
    Super. Gratulacje😍😍

Kaśka28 lubi tę wiadomość

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na serio nie ma ani jednego zarodka nie dla nas (też jesteśmy zwykli" ale w całej klinice. Jeszcze raz napiszę bo widzę że nie dowierzasz i ja też nie wierzyłam że pojechałam na darmo i wydałam dwie i pół stówki bo w klinice na tą chwilę wszystkie które były są zarezerwowane (są trzy zarodki oddane przez rodziny w których urodziło sie dziecko z wadami genetycznymi z tej procedury więc zarodki których dalej nie przekażą) brak listy rezerwowej bo za małe perspektywy że coś będzie się więcej pojawiać że względu na coraz gorsze wyniki procedur ( nie że klinika sobie nie radzi, takie mamy czasu że coraz mniej tych zarodków z procedur ivf jest). Tak więc jak chcesz to oczywiście jedź ale w kwestii az nic nie uzyskasz.
    W macierzyństwie spisali nas na listę, jakby dobrali to będą dzwonić, jestem zadowolona z wizyty tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 22:44

• One Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frendek wrote:
    Hej dziewczyny, urzekające te Wasze brzuszki 😍😍 i to zdjęcie córeczki One 😍 i na tym konikiu (a ja stara koniara jestem 😁). Zmienilam nick (dawniej JaHania) bo niemoglam odzyskac dostepu do moich wykresow 🥴 Pisałam już wcześniej że mamy córcie z AZ (7mcy). Pomimo że intensywnie karmię piersią, to wrócił mi okres i jednocześnie z tym myśli o rodzenstwie dla malej 😍 Ogromne kciuki za bety, niech szybuja w górę ✊✊✊
    Frendek❤️Mogę Ci wreszcie pogratulować z całego serca‼️🌻jak się cieszę, że tu się pojawiłaś☺️
    Ja też jestem koniarą, mamy stajnię pod domem. Mała widząc moje zdjęcia na koniach wolała, że też chce więc teraz czas na nią. Właściciel stajni, stary kolega, chwali, że „trzyma się dobrze w siodle jak mama” więc tylko się głupio uśmiecham i cieszę, że i ona jest końmi zauroczona :)

Księżniczko, niebawem będziemy się rozpływać nad Twoją córeczką🥰

Frendek lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój et wrześniowy nie wypalił. Niski estradiol badany w przede dniu kontroli endo, 132. Mój lekarz od razu powiedział, że mógłby być wyższy, ze powinien być w okolicy 150. Endometrium 11mm, ale z dwiema dziurami, jak w serze. Więc obydwa te czynniki wpłynęły na decyzję, że et w październiku. Także dołączam do październikowego grona ;)

Muszę zrobić zestawienie tego co się u nas tu dzieje ;)

Zuza6, Sywi lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was dziewczyny kciuki :)

Marmis, Sywi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One na jakich lekach byłaś?:>
    Oby w październiku poszło lepiej 🤗

Sywi lubi tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Mój et wrześniowy nie wypalił. Niski estradiol badany w przede dniu kontroli endo, 132. Mój lekarz od razu powiedział, że mógłby być wyższy, ze powinien być w okolicy 150. Endometrium 11mm, ale z dwiema dziurami, jak w serze. Więc obydwa te czynniki wpłynęły na decyzję, że et w październiku. Także dołączam do październikowego grona ;)

Muszę zrobić zestawienie tego co się u nas tu dzieje ;)

co się odwlecze to nie uciecze 😉 oby w październiku wszystko poszło już bezproblemowo 🍀
    A te dziurki to czym mogą być spowodowane?

One lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • One Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    One na jakich lekach byłaś?:>
    Oby w październiku poszło lepiej 🤗
    Na Estrofemie 3x1. Czyli standard Gamety ;) nigdy nie miałam problemów tego typu, raz kiedyś endo z dziurami. No nic, czekam na następny cykl :)

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    co się odwlecze to nie uciecze 😉 oby w październiku wszystko poszło już bezproblemowo 🍀
    A te dziurki to czym mogą być spowodowane?
    „Tego nie wiemy” ;) dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 10:41

ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Frendek Koleżanka

Wysłany: 20 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Frendek❤️Mogę Ci wreszcie pogratulować z całego serca‼️🌻jak się cieszę, że tu się pojawiłaś☺️
    Ja też jestem koniarą, mamy stajnię pod domem. Mała widząc moje zdjęcia na koniach wolała, że też chce więc teraz czas na nią. Właściciel stajni, stary kolega, chwali, że „trzyma się dobrze w siodle jak mama” więc tylko się głupio uśmiecham i cieszę, że i ona jest końmi zauroczona :)

Dziękuję One ❤ jak dobrze spotkać, "konska" bratnia duszę 😁 Stadnina pod domem? Oooj, moje marzenie. Mam nadzieję że wrócę do sportu jak córcia podrośnie. Ja całe dzieciństwo i nastoletniosc spędziłam przy koniach, ciekawe czy mała też to odkryje, a może co innego 🙂.
    Przykro mi że Ci się nie powiodło we wrześniu, ale Ty to chyba taki pozytywny uparciuszek jesteś i jestem pewna że Ci sie uda niebawem ✊😘

• ania_maria Koleżanka

Wysłany: 20 września 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Ania na serio nie ma ani jednego zarodka nie dla nas (też jesteśmy zwykli" ale w całej klinice. Jeszcze raz napiszę bo widzę że nie dowierzasz i ja też nie wierzyłam że pojechałam na darmo i wydałam dwie i pół stówki bo w klinice na tą chwilę wszystkie które były są zarezerwowane (są trzy zarodki oddane przez rodziny w których urodziło sie dziecko z wadami genetycznymi z tej procedury więc zarodki których dalej nie przekażą) brak listy rezerwowej bo za małe perspektywy że coś będzie się więcej pojawiać że względu na coraz gorsze wyniki procedur ( nie że klinika sobie nie radzi, takie mamy czasu że coraz mniej tych zarodków z procedur ivf jest). Tak więc jak chcesz to oczywiście jedź ale w kwestii az nic nie uzyskasz.
    W macierzyństwie spisali nas na listę, jakby dobrali to będą dzwonić, jestem zadowolona z wizyty tam.
    musze to przemyśleć...a 250 to u Chrostowskiego wizyta?? czy u wszystkich?? bo ja nie jestem do niego zapisana

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_maria wrote:
    musze to przemyśleć...a 250 to u Chrostowskiego wizyta?? czy u wszystkich?? bo ja nie jestem do niego zapisana

u Chrostowskiego teraz pierwsza wizyta 300 kosztuje, kolejne mniej. U innych lekarzy pierwsza 250, kolejne 180

Aktualny cennik
    https://artvimed.pl/cennik/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 13:11

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak mówi Elfia, ja byłam u innej ale baza zarodków jest oczywiście kliniki i każdy lekarz to widzi. 250 zapłaciłam, jak poszłyśmy do rejestracji po wizycie to mówi do nich że nie wpisujemy na następną bo nie możemy Pani pomoc, w sensie zgadza się że trzeba zrobić az a oni nie mają zarodków więc nie pomogą.
    Może źle że nie zwróciłam im uwagi że cel wizyty był od początku znany i za co mam 250zl zapłacić ale miałam 20min do wizyty w macierzyństwie a że my.nie stamtąd to się spieszyłam no i emocje...no ale teraz ostrzegam, ja już bym nie.pojechala. Wiem że w macierzyństwie drogo bo 5900 ale bez porównania. Jak chodzi o cenę to czytam długo wątek więc wiem że Gameta Gdynia jeszcze nie bierze pieniędzy za sam fakt adopcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika po pierwsze wielkie gratulacje, widzę, że zmiana kliniki i rewelacyjny wynik. Czy możesz napisać jaka różnica w stymulacji była w macierzyństwie, bo chciałabym startować po rodzeństwo a w Artvi nie mamy zarodków z drugiej procedury i generalnie kiepsko u nas z zarodkami, więc rozważam zmianę kliniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 19:56

• nowinka80 Znajoma

Wysłany: 20 września 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Dokładnie jak mówi Elfia, ja byłam u innej ale baza zarodków jest oczywiście kliniki i każdy lekarz to widzi. 250 zapłaciłam, jak poszłyśmy do rejestracji po wizycie to mówi do nich że nie wpisujemy na następną bo nie możemy Pani pomoc, w sensie zgadza się że trzeba zrobić az a oni nie mają zarodków więc nie pomogą.
    Może źle że nie zwróciłam im uwagi że cel wizyty był od początku znany i za co mam 250zl zapłacić ale miałam 20min do wizyty w macierzyństwie a że my.nie stamtąd to się spieszyłam no i emocje...no ale teraz ostrzegam, ja już bym nie.pojechala. Wiem że w macierzyństwie drogo bo 5900 ale bez porównania. Jak chodzi o cenę to czytam długo wątek więc wiem że Gameta Gdynia jeszcze nie bierze pieniędzy za sam fakt adopcji.
    Przepraszam ze pytam o gamete Gdynia..... Ale jaki jest tam koszt AZ.? I jeszcze czykroras z was podchodziła do gum entrum w Krakowie?

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowinka80 wrote:
    Przepraszam ze pytam o gamete Gdynia..... Ale jaki jest tam koszt AZ.? I jeszcze czykroras z was podchodziła do gum entrum w Krakowie?

Koszty to za transfer 1800zl plus zwrot kosztów za badania dawców tu kwoty mogą być różne ale w Gamecie też jest już ciężko z zarodkami z tego co czytam to w całej Polsce jest problem pozostają Czechy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 20:35

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Angeliusie kosztowało to nas coś koło 3tys całość
    Transfer z embrioglue 1500 plus wizyty leki i wymazy

Co prawda czekaliśmy na zarodek 2 lata ale jak pytaliśmy wcześniej o koszt to dr mówił że koszt jak za transfer po IVF wcześniejsze koszty były pokryte przez parę biologiczna więc nie podwajają...
    2lata temu dzwoniłam do gyncetrum w Katowicach to koszt był ponad 10tys i czas oczekiwania też dwa lata podobnie we Wrocławiu jeśli chodzi o czas oczekiwania dlatego zostałam w Angeliusie...no i się doczekałam:)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nowinka80 Znajoma

Wysłany: 20 września 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    W Angeliusie kosztowało to nas coś koło 3tys całość
    Transfer z embrioglue 1500 plus wizyty leki i wymazy

Co prawda czekaliśmy na zarodek 2 lata ale jak pytaliśmy wcześniej o koszt to dr mówił że koszt jak za transfer po IVF wcześniejsze koszty były pokryte przez parę biologiczna więc nie podwajają...
    2lata temu dzwoniłam do gyncetrum w Katowicach to koszt był ponad 10tys i czas oczekiwania też dwa lata podobnie we Wrocławiu jeśli chodzi o czas oczekiwania dlatego zostałam w Angeliusie...no i się doczekałam:)
    Kaśka gratuluję... Ale 2 lata... Dla mnie to lata świetlne... A co to za klinika Anglius?

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ