adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Gremlin wrote:Dzięki kochana🥰.
Wiem że AZ to mniejsze koszty.
A w której klinice jeśli można wiedzieć ?
I teraz czy jeszcze przed uruchomieniem programu?
Myślę też o Angelius Provita w Katowicach .
Tego tematu jeszcze nie przeszłam tu na forum …
Była lub jest tam któraś z Was? -
Ona900 wrote:Gremlin mi też w Gamecie powiedzieli że dobór zarodka to oczekiwanie do 3 miesięcy a znaleźli po 4 dniach bo oboje z mężem mamy Arh+ i takie same cechy fenotypowe łatwe do dopasowania. Więc zależy jakie Wy macie. I gdzieś mi mignęło chyba jak pisałaś że Invicta kaze Ci się wstrzymać z badaniami?
Ogólnie ważność badań zakaźnych wynosi 6 miesięcy w klinikach a Invicta sobie wymyslila swoje zasady i u nich te badania są ważne tylko 3 miesiące więc pewnie dlatego 😕🙄
Bo nic nie mam a trochę tego jest. I wolałabym szybko . Mi Czechy nic nie kazały badać. Oprócz dwóch hormonów gdzie jeden był zły i się impreza o trzy miesiące e przesunęły.
Jak się nie uda to pogłębienie diagnostyki.
No i się udało.
Niestety na krótko . Przy pogłębionej mogłoby na dłużej.
Niestety wpadłam tam za 5 dwunasta.
Niepotrzebnie szczególnie tych droższych badań wolałabym nie robić ale wolę zrobić więcej niż mniej żeby się udało. Może wystarczyła by heparyna czy acard.
Niektórzy profilaktycznie w Polsce dużo leków dają.
Najlepiej to jechać do Czech jak się ma komplet badań.
Ja i mój partner mamy 0Rh+. To chyba też popularne.
Pamiętam że Ty jesteś wysoka. Ja też choć mniejsza.
W Czechach moja dawczyni miała 178 cm, Chciałabym żeby z figury była do mnie podobna. Fenotypowo jesteśmy z partnerem podobni tylko on trochę grubszy.
Ty masz chyba córeczkę?
Podobna do Was jest?
1Ona900 lubi tę wiadomość
-
Ewlona wrote:Macierzyństwo. Było to przed programem. Ale teraz ok może się zwiększy zapotrzebowanie ale też dużo par ma problem z podejściem do az wiec jeśli będzie boom to wg mnie później jak pary zostaną postawione pod ściana.
A jak będzie dużo in vitro to może być też więcej zarodków do adopcji.
Choć nie koniecznie . -
W banku Invicta z dawczyniami dopasowało mi tylko jedną dawczynię i to nie do końca bo włosy chyba inne miała. Inne propozycje były 3 . Wszystkie super niskie najwyższą miała 154 cm.
Ja mam dokładnie 20 cm więcej.
Średnio dopasowane 🤔
Także byłam rozczarowana .To też do ceny za KD z transferem raczej na minus. -
Kingus 1 wrote:Hej jestem u nich w Angeliusie w Katowicach. Na zarodek czekałam 3 tygodnie. Będę podchodziła do adopcji zarodka właśnie w Angeliusie. Póki co bez dofinansowania. Na początku kazali zapłacić 1200 zł zaliczki. Trzeba dopłacić za transfer, embroglue i nacięcie otoczki 2800zl. Razem wychodzi 4000 zł. Jeśli mi się nie uda to myślę, że skorzystam z dofinansowania u nich. To będzie mój drugi transfer z adopcji zarodka. Pierwszy w klinice Bocian. Niestety nie był udany transfer. Teraz czekam na wynik biopsji endometrium. I jak dobrze pójdzie to transfer w lipcu lub ewentualnie sierpniu.
-
Gremlin wrote:A w której Gamecie byłaś/ jesteś?
Twój nick bardzo dobrze kojarzę ale to mi chyba umknęło….
Zresztą głównie pod kątem jednak AZ w Reptofit czytałam.
Łódź dla mnie taka sama daleka jak Warszawa.
Ale jako miasto bardzo lubię. Tak przy okazji może jak wyluzuję może być miło. Zagłębie się jutro w ten temat, może też szybko znajdzie się termin na rozmowę kwalifikacyjną w Gamecie.
Jakbym nie wylądowała w szpitalu to we wtorek miałam się zastanowić nad lekarzem w Gamecie bo w poniedziałek do mnie z Gamety dzwonili.
We środę zadzwonili z Invicta.
No to zostawiłam temat.
Ale chyba opłaca się grać na dwa a może i trzy fronty.
Finansowo szczególnie.
Dzięki za wszelkie typy☺️.
Byłam w Gamecie w Gdyni 🙂
Patrząc na to, że czas gra dla Ciebie dużą rolę, to na Twoim miejscu próbowałabym przynajmniej w dwóch klinikach. Ja też tak zrobiłam - miałam zarezerwowany zarodek w Reprofit, w międzyczasie robiłam badania, które zlecili a jednocześnie kontynuowałam poszukiwania zarodka przez Gametę. Jak znaleźli zarodek to postanowiłam spróbować kolejny raz w Pl.Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Kingus 1 wrote:Hej ja się umówiłam do lekarza bo miałam wodniaka jajowodu. I na wizycie doktor proponował adopcje komórki bo nasienie było dobre. Ale z mężem nie mamy tyle kasy i zdecydowaliśmy się na adopcje zarodka. Potem w domu wypełniliśmy dokumenty i zawieźliśmy. I czekaliśmy na kontakt z klinika. W międzyczasie zaklipsowali mi wodniaka jajowodu podczas laparoskopii, przy okazji zrobili histeroskopie i drożność jajowodów. Wszystko było na NFZ. Potem zrobiłam be ready i biopsje. Obecnie czekam na wynik biopsji endometrium. Zadzwoń tam do nich i dopytaj co i jak. Może się załapiesz na dofinansowanie.
Na wizytę do lekarza czekałam około 3 tygodni. -
Gremlin wrote:Ja chciałam te wszystkie badania po poronieniu zrobić.
Bo nic nie mam a trochę tego jest. I wolałabym szybko . Mi Czechy nic nie kazały badać. Oprócz dwóch hormonów gdzie jeden był zły i się impreza o trzy miesiące e przesunęły.
Jak się nie uda to pogłębienie diagnostyki.
No i się udało.
Niestety na krótko . Przy pogłębionej mogłoby na dłużej.
Niestety wpadłam tam za 5 dwunasta.
Niepotrzebnie szczególnie tych droższych badań wolałabym nie robić ale wolę zrobić więcej niż mniej żeby się udało. Może wystarczyła by heparyna czy acard.
Niektórzy profilaktycznie w Polsce dużo leków dają.
Najlepiej to jechać do Czech jak się ma komplet badań.
Ja i mój partner mamy 0Rh+. To chyba też popularne.
Pamiętam że Ty jesteś wysoka. Ja też choć mniejsza.
W Czechach moja dawczyni miała 178 cm, Chciałabym żeby z figury była do mnie podobna. Fenotypowo jesteśmy z partnerem podobni tylko on trochę grubszy.
Ty masz chyba córeczkę?
Podobna do Was jest?
1
Ja mam 177 cm a mąż 183cm
Oboje brązowe włosy, niebieskie oczy i trochę przy kości 😅
Tak mamy córeczkę. Na początku moja mama i teściowa mówiły że do męża podobna. Potem teściowa mówiła że czysta ja a teraz że do mojej mamy podobna 😂🤣
Moim zdaniem jest podobna do męża. Jak była malutka to nawet trochę podobna do męża bratanicy i później nawet niektóre miny podobne robila 😅
Córcia narazie ma jasne włoski i piękne niebieskie oczyska 😍 a na tym zależało mi najbardziej bo w obu rodzinach wszyscy mamy niebieskie oczy tylko moja mama jedyna ma zielone.
Ciekawe jak będzie ze wzrostem bo urodziła się 49 cm 😅
Jak ktoś nie wie o AZ to i tak będzie się doszukiwal podobieństwa bo wszyscy tak robią 😉Aga1979, Ewa3bit lubią tę wiadomość
12 lat starań
🙋♀️90r
🙋♂️83r
Niedrozne jajowody
Hashimoto
Słaba jakość 🥚
1 IVF 2019 - 0 zarodkow
2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
7dpt - beta 42,20
9dpt - beta 86,70
12dpt - beta 204
14dpt - beta 467
16dpt - beta 962
19dpt - beta 2467
23dpt - beta 7174
26dpt - ❤
Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
Córcia 💗👶💗
Połówkowe 339g 🥰
27.06 601 gram 👶
17.08 1594 gramy 👶
31.08 1946 gram 👶
14.09 2487 gram 👶
28.09 2864 gramy 👶
4.10 3152 gramy 👶
16.10.2023 Oliwia 3240g 49cm 💗
-
Ona900 wrote:Ja mam 177 cm a mąż 183cm
Oboje brązowe włosy, niebieskie oczy i trochę przy kości 😅
Tak mamy córeczkę. Na początku moja mama i teściowa mówiły że do męża podobna. Potem teściowa mówiła że czysta ja a teraz że do mojej mamy podobna 😂🤣
Moim zdaniem jest podobna do męża. Jak była malutka to nawet trochę podobna do męża bratanicy i później nawet niektóre miny podobne robila 😅
Córcia narazie ma jasne włoski i piękne niebieskie oczyska 😍 a na tym zależało mi najbardziej bo w obu rodzinach wszyscy mamy niebieskie oczy tylko moja mama jedyna ma zielone.
Ciekawe jak będzie ze wzrostem bo urodziła się 49 cm 😅
Jak ktoś nie wie o AZ to i tak będzie się doszukiwal podobieństwa bo wszyscy tak robią 😉
Mój brat miał ( niestety nie żyje) niebieskie oczy.
Mama zielone, ojciec piwne.
Znam wiele dzieci z żadnej adopcji a mają inne oczy niż rodzice
Ja bym chciała najbardziej córeczkę bardziej do mnie podobną niż do partnera. Kolor włosów i oczu nie jest aż tak istotny bo sama byłam średnią blondynką a teraz jestem naturalną szatynką choć rozjaśnianą na blond.
Czytałam tu na forum i na stronie którejś klinik że coś się jednak od tej matki która urodzi przejmuje.
Mam nadzieję że będę mogła z autopsji zanegować lub potwierdzić.😉 -
ZAJĄCZEK94 wrote:Hej dziewczyny 😉 Wracam do Was po 3miesiecznej przerwie. Jakiś czas temu wspominalam tutaj, że niedługo wracam do walki. W międzyczasie zaliczyłam wizytę u dr Sydora, zrobiłam test be ready, cytologię, ureoplasme, biocenoze, usg piersi i tarczycy. TSH wynik z dzisiaj 0,406. Jestem od kwietnia na sztucznej menopauzie i do tego transferu podchodzę na immunoglobulinach + accofil i encorton. Od jutra zaczynam brać estrofem do transferu. Mam nadzieje, ze lipiec to będzie mój szczęśliwy miesiąc ❤️
ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość
-
ZAJĄCZEK94 wrote:Hej dziewczyny 😉 Wracam do Was po 3miesiecznej przerwie. Jakiś czas temu wspominalam tutaj, że niedługo wracam do walki. W międzyczasie zaliczyłam wizytę u dr Sydora, zrobiłam test be ready, cytologię, ureoplasme, biocenoze, usg piersi i tarczycy. TSH wynik z dzisiaj 0,406. Jestem od kwietnia na sztucznej menopauzie i do tego transferu podchodzę na immunoglobulinach + accofil i encorton. Od jutra zaczynam brać estrofem do transferu. Mam nadzieje, ze lipiec to będzie mój szczęśliwy miesiąc ❤️
Kochana u mnie estrofem wpadł dzisiaj. Może będziemy razem transferowaćSas, ZAJĄCZEK94, Ewa3bit lubią tę wiadomość
👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
PAI1- hetero, MTHR- hetero
KIR bx
👦38 lat
Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)
Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5
Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭
Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭
AZ Czechy Reprofit Ostrava
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Gremlin wrote:W banku Invicta z dawczyniami dopasowało mi tylko jedną dawczynię i to nie do końca bo włosy chyba inne miała. Inne propozycje były 3 . Wszystkie super niskie najwyższą miała 154 cm.
Ja mam dokładnie 20 cm więcej.
Średnio dopasowane 🤔
Także byłam rozczarowana .To też do ceny za KD z transferem raczej na minus.
Ja leczylam sie w rzgowie w gameci i wiem ze jak sie pozna lekarza i lekarz ciebie to duzo szybciej wszystko idzie na poczatku zawsze jest dystans. a z AZ nikt Tobie nie powie ze znajda w tydzien zarodek kazdy lekarz sie asekuruje i mowi dluzszy czas a w praniu wychodzi inaczej. -
Sas wrote:Ja na twoim miejscu bym umawiala.sie na wizyte do lekarza i jechala porozmawiac osobiscie jikt przez telefon nie powie ci konkretow. Nie wiadomo kto dzwoni czy powaznie podchodzi do sprawy a moze konkurencja wypytuje ? Tym bardziej ze chetnych klientow jest tak duzo ze dlaczego ktos mialby przez telefon zawracac sobie glowe. I jak zalezy ci na czasie to wzielabym dobrego ale normalnego lekarza na ktorego na wizyta czeka sie tydzien czy dwa bo ci wszyscy profesorowie celebryci niby najlepsi to w moim odczuciu sredni maja czas na leczenie ludzi.
Ja leczylam sie w rzgowie w gameci i wiem ze jak sie pozna lekarza i lekarz ciebie to duzo szybciej wszystko idzie na poczatku zawsze jest dystans. a z AZ nikt Tobie nie powie ze znajda w tydzien zarodek kazdy lekarz sie asekuruje i mowi dluzszy czas a w praniu wychodzi inaczej.
Do Kunickiego do Invicty tez raczej pojadę.. Mam termin 11 lipca.On przyjmuje też poza kliniką. Raczej nie jest celebrytą , Też tu na forum dobre opinie ma. Jakoś tak sympatię z samego zdjęcia wzbudził. 1000 zł za wizytę też nie bierze. Podobno lekarz z powołania. -
Gremlin wrote:Pisałam parę dni temu że mam umówioną wizytę w Inviccie Warszawa u dr Kunickiego. Na temacie o KD któraś z dziewczyn napisała że w Invicccie nie masz w zasadzie lekarza prowadzącego tylko który akurat jest dostępny 😩.
Wiecie coś na ten temat. Bo tak mi się to jakoś nie podoba.
Że komunikacja będzie zła i wigilię. Poza tym dr jakoś bardzo moje zaufanie wzbudził nie tylko po przeczytaniu opinii ale już z samej aparycji z
I teraz to nie wiem.
Bo koszty przy KD są ogromne.
Myślę Że z 30000 zł wyjdzie .
A w Reptofit AZ to za przebadany zarodek 2760 € w sumie wyszło. Szkoda że mnie bardziej nie zabezpieczyli profilaktycznie . Ale cały czas miałam wszystko konsultowane przez jedną lekarkę , Rakošową.
Macie wiedzę na ten temat jak to faktycznie jest w Inviccie?
Bo jak mnie tak będą przerzucać między różnymi lekarzami to średnio 🤨.
Te zarodki to standardowo też nie badane są.
Czyli dodatkowy koszt.
U mnie nasienie i tak będzie od dawcy więc AZ jak najbardziej miałoby sens tylko obawiam się że okres oczekiwania może być dłuższy.
I tu nie ma gwarancji blastocysty jak w Czechach.
Choć zarodek pewno można przebadać .
Wstępnie jest zaznaczone KD ale muszę chyba dopytać konkretniej .
Jeszcze każą mu czekać z badaniami . Tu od Was dostałam typy, sama też dużo czytałam i wiem które badania mogłabym już robić bo poronienie jest wskazaniem.
Nie chciałabym marnować czasu bo mam go naprawdę mało .
Koszty też nie są obojętne .
Niestety Reptofi t odpada z racji wieku. W moim przypadku akurat o połowę tańszy 😩.
Niestety nie natrafiłam nigdzie na AZ na Słowacji .
Tam 1500 € za nieprzebadany zarodek który można przebadać ( chyba około 1000€).
Zarodki i nasienie jak w Czechach od młodych zdrowych dawców .
Poszukam info na niemieckich stronach na temat Słowacji.
Może jakieś Austriaczki tam jeździły.
Gyncentrum w Koszycach ma stronę też po polsku.
Ale opinie średnie 🤨.
Reptofit Martin ma super opinie ale niestety tylko po angielsku i słowacku.
Ja teraz słabo ale oni też średnio. To chyba tylko słowacki zostaje.
Byłam już trochę uspokojona. Że może się uda w Polsce.
Ten wpis o zmianach lekarzy znowu mnie rozwalił…I koszt przynajmniej podwójny.
Ale na konsultację się wybieram tak czy tak . -
Anka84 wrote:Kochana u mnie estrofem wpadł dzisiaj. Może będziemy razem transferować
Anka84 lubi tę wiadomość
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki ❤️
-
Aga1979 wrote:Ja miałam AŻ z Invicty Gdańsk,na zarodek czekaliśmy z tego co pamiętam około dwa dni, fenotypy u mnie i u męża dopasowane. Koszt 8800 zł plus 550 zł embrioglue. Lekarza miałam swojego prowadzącego ale raz byłam u innego bo mój akurat w ten dzień nie miał dyżuru a ja musiałam dopasować sobie pracę z lotem z Norwegi do Gdańska .
Kto Cię prowadził w Gdańsku?12 lat starań
🙋♀️90r
🙋♂️83r
Niedrozne jajowody
Hashimoto
Słaba jakość 🥚
1 IVF 2019 - 0 zarodkow
7dpt - beta 42,20
9dpt - beta 86,70
12dpt - beta 204
14dpt - beta 467
16dpt - beta 962
19dpt - beta 2467
23dpt - beta 7174
26dpt - ❤
Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
Córcia 💗👶💗
Połówkowe 339g 🥰
27.06 601 gram 👶
17.08 1594 gramy 👶
31.08 1946 gram 👶
14.09 2487 gram 👶
28.09 2864 gramy 👶
4.10 3152 gramy 👶
16.10.2023 Oliwia 3240g 49cm 💗
-
Aga1979 wrote:Ja miałam AŻ z Invicty Gdańsk,na zarodek czekaliśmy z tego co pamiętam około dwa dni, fenotypy u mnie i u męża dopasowane. Koszt 8800 zł plus 550 zł embrioglue. Lekarza miałam swojego prowadzącego ale raz byłam u innego bo mój akurat w ten dzień nie miał dyżuru a ja musiałam dopasować sobie pracę z lotem z Norwegi do Gdańska .
To podobno najlepsza.
Ja akurat mogłabym się pewno do lekarza dopasować .
Ale chyba faktycznie najlepiej zgłosić się do paru klinik i czekać na zarodek.
Rozumiem że i mama i Junior czują się świetnie .
Mogłam przeoczyć jak ma na imię 🙄. Jeśli już wybrane jest.
.Samych cudownych wspólnych dni Wam życzę 😘Aga1979 lubi tę wiadomość
-
Gremlin wrote:Akurat u Ciebie jeszcze z innej, czeskiej perspektywy pamietam że byłaś w gdańskiej Inviccie.
To podobno najlepsza.
Ja akurat mogłabym się pewno do lekarza dopasować .
Ale chyba faktycznie najlepiej zgłosić się do paru klinik i czekać na zarodek.
Rozumiem że i mama i Junior czują się świetnie .
Mogłam przeoczyć jak ma na imię 🙄. Jeśli już wybrane jest.
.Samych cudownych wspólnych dni Wam życzę 😘
Invicta Gdańsk tak jak pisałam wcześniej wybraliśmy bo miała duży procent udanych transferów, a dla mnie było bez różnicy czy polecę do Gdańska czy do innego miasta. Na pewno się cenią bo w innych klinikach jest taniej. -
Aga1979 wrote:Ona900 wrote:Kto Cię prowadził w Gdańsku?[/QUOTE
Włodzimierz Sieg, niby bardzo dobry lekarz ale gbur, zawsze odpowiadał że wedlog procedury, przepisywał bardzo duże ilości leków, Luteina bleee
Sieg robił mi punkcję. No faktycznie taki gburowaty 🥴
Mnie prowadził Adam Stencel i 2 razy byłam u HajdusiankaAga1979 lubi tę wiadomość
12 lat starań
🙋♀️90r
🙋♂️83r
Niedrozne jajowody
Hashimoto
Słaba jakość 🥚
1 IVF 2019 - 0 zarodkow
7dpt - beta 42,20
9dpt - beta 86,70
12dpt - beta 204