X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Anika1983 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin po co pakujesz się w kd?

Spróbuj az.

• Gremlin Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    En Wu no to cieszę się bardzo niech przystojniak zdrowo rośnie!!!!
    Aga1979 teraz już z górki bobo na świecie i powoli dojdziesz do siebie 🤗oby te bóle szybko minęły.

Jutro mam wizytę w invimedzie zobaczmy co tam wyjdzie niby już człowiek to przerabial ale i tak jakiś stres jest czy nas zakwalifikuja i czy będą zarodki dla nas ech... Zobaczmy

Gremlin ja bym na twoim miejscu zastanowiła się nad Az a nie nad KD skoro i tak będziecie korzystać z nasienia dawcy bo koszty ogromne i nie masz żadnej gwarancji Zarodków tak rozumiem?
    Cały czas myślałam o AZ. Tylko w przypadku Czech to zupełnie inna historia.
    Nie wiem czy się doczekam na ten zarodek. Nie jest przebadany.
    Nie wiem czy można przebadać.
    Pochadzą od leczących się par.
    W Czechach od młodych zdrowych przebadany.
    Miałam najlepszy z możliwych do transferu( 5AA)
    No chyba muszę jeszcze dopytać.
    Zaczynałam temat z AZ.
    Po drodze to wynikło.
    Invicta przy Kd i 6 komórkach od dawczyni daje gwarancję 1 blastocysty..
    Może być więcej.
    Na zarodek podobno ( tak mają na stronie) oczekiwanie 6- 12 mc.
    Nie mam czasu , poza tym psychicznie tego nie wytrzymam.
    Opcję AZ i tak miałam na rozmowie kwalifikacyjnej albo w klinice poruszyć.
    Niestety takiej opcji jak w Czechach u nas nie ma.
    Nie przegrzebie całego forum pod tym kątem ale za Wasze historie i wszelkie typy będę bardzo wdzięczna.
    Bo po chwilowym optymizmie znowu dopadł mnie pesymizm i panika 😩 Do tego z oczekiwaniem na zarodka może być chwilowo gorzej ze względu na dofinansowania.
    No ja akurat ciągle mam pecha.
    Szczęście trwało niestety krótko🥲

• Gremlin Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika1983 wrote:
    Gremlin po co pakujesz się w kd?

Spróbuj az.
    W czeskiej formie od razu.
    Niestety prawnie nie mogę już.
    Wiem że niektórym w Polsce się udało.
    Może powinnam poczekać do konsultacji.
    Ten czas oczekiwania mnie odstrasza…
    Chyba że oficjalnie tak podają a realnie jest szybciej
    Szkoda że jutro nie mam tej kobsultacj.
    Pewno powinnam się jeszcze w innej klinice umówić .
    Myślę o Gamecie Rzgów konkretnie🤔.
    Tam trzeba się do konkretnego lekarza umówić .
    Nie wiem którego.
    O Prof . Radwanie to słyszałam ale przekonana nie jestem .
    Wiele razy mi się przewinęło nazwisko dr. Banach -Strużyckiej . Tylka pozytywy.
    Naprawdę nie wiem co robić 😩

• Sas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin wrote:
    W czeskiej formie od razu.
    Niestety prawnie nie mogę już.
    Wiem że niektórym w Polsce się udało.
    Może powinnam poczekać do konsultacji.
    Ten czas oczekiwania mnie odstrasza…
    Chyba że oficjalnie tak podają a realnie jest szybciej
    Szkoda że jutro nie mam tej kobsultacj.
    Pewno powinnam się jeszcze w innej klinice umówić .
    Myślę o Gamecie Rzgów konkretnie🤔.
    Tam trzeba się do konkretnego lekarza umówić .
    Nie wiem którego.
    O Prof . Radwanie to słyszałam ale przekonana nie jestem .
    Wiele razy mi się przewinęło nazwisko dr. Banach -Strużyckiej . Tylka pozytywy.
    Naprawdę nie wiem co robić 😩
    Radwana odrazu sobie odpusc to jest wlasciciel. Przyjmuje ale on nie ma czasu na pacjentow wczesniej czy pozniej odsyla do innego lekarza po za tym ida wakacje a w tamtym roku byl miesiac na urlopie.
    W Rzgowie masz duzo dobrych lekarzy Połac. Struzycka, kostrzewa oni sa na miejscu codziennie i przejmuja sie pacjentami.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin - tez mysle, ze AZ ma wiecej sensu. Jak i tak musicie uzywac dawcy nasienia, to bez sensu ponosic dodatkowe koszty jak przy AZ masz juz "gotowy" zarodek.

Poszukaj kliniki gdzie terminy sa dosyc szybkie, bo u Ciebie to jednak ma najwieksze znaczenie. Jednoczesnie tez mozesz przeciez miec konsultacje w kilku miejscach, zapisac sie na listy oczekujacych i potem isc tam gdzie zarodek znajdzie sie pierwszy. Oczekiwanie na zarodek moze byc rozny.

Co do lekarza, to jak dziewczyny pisza, wybierasz prowadzacego, ale jak przyjdzie juz do samych przygotowan i transferu to i tak czesto masz kontakt akurat z takim lekarzem, ktory ma dyzur.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historii z porodowek lepiej nie sluchac :P Ja sie "smieje", ze niby w tym naturalnym procesie nie ma nic naturalnego :P co kobieta to historia i inne przezycia. I to widze, ze za granica wcale nie jest lepiej.

Ja po pierwszym traumatycznym dla mnie porodzie tez sie staram nie myslec jak to bedzie w tym drugim... Na razie jestem juz na koncowce. Od czasu do czasu mam skurcze przepowiadajace, ale nic sie nie rozkreca. Czekamy

Sas, Aga1979 lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Gremlin Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Gremlin - tez mysle, ze AZ ma wiecej sensu. Jak i tak musicie uzywac dawcy nasienia, to bez sensu ponosic dodatkowe koszty jak przy AZ masz juz "gotowy" zarodek.

Poszukaj kliniki gdzie terminy sa dosyc szybkie, bo u Ciebie to jednak ma najwieksze znaczenie. Jednoczesnie tez mozesz przeciez miec konsultacje w kilku miejscach, zapisac sie na listy oczekujacych i potem isc tam gdzie zarodek znajdzie sie pierwszy. Oczekiwanie na zarodek moze byc rozny.

Co do lekarza, to jak dziewczyny pisza, wybierasz prowadzacego, ale jak przyjdzie juz do samych przygotowan i transferu to i tak czesto masz kontakt akurat z takim lekarzem, ktory ma dyzur.
    Dzięki🥰.
    Pogadam jeszcze z Gametą.
    I w Inviccie konkretnie dopytam o czas oczekiwania na zarodek.

Virginia lubi tę wiadomość

• Gremlin Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Czytsm twoj post i wiem z wlasnego doswiadczenia ze im czlowiek bardziej chce i kombinuje to mniej to wszystko sie udaje. Nie wiem czy warszawa to dobry wybor raz ze tam mnostwo ludzi z tego miasta i okolicznych miescin mam wrazenie ze drogo to jeszcze po tym co mowisz maja klienta w dupie bo jest tak duzo chetnych ze moga wybierac w klientach.
    Wcale Kd nie bedzie szybciej niz AZ musze znalezc dawce jajeczek dopasowac pozniej nasienie z tego co wiem to wszystkie kliniki w PL KD biora z hiszpani bo w PL malo ktp oddaje i sa jajeczka niepewne. Wiec to sie wydluza w czasie pozniej trzeba je zaplodnic i znow czekac i tez nie masz pewnosci ze uzyskasz zdrowy zarodek ze wogole go uzyskasz.
    Wiec chyba z AZ jest szybciej i taniej a loteria jest wszedzie tak mi sie wydaje. Przy tym poronieniu tez nie doszukiwalabym sie koniecznie przyczyn w tobie moze po prostu zarodek nie dal rady a moze wiek ktory niestety nie dziala na nasza korzysc. Takze czasu za duzo nie ma poszlabym w AZ i probowala do skutku do poki czas pozwoli. Takie jest moje zdanie. Pamietam ze jestes z poludnia polski to moze gameta w rzgowie maja dobrych lekarzy i nie ma tam poniewierki miedzy lekarzami.
    A i jeszcze jedno mam wrazenie ze jak sie jest klientem jednej kliniki to inaczej traktuja pacjenta ten proces trwa ale lekarz cie pozna i traktuje powaznie. A jak sie tylko rozmawia przez telefon albo skacze po kli ikach to chyba ci lekarze tez inaczej podchodza do pacjenta.
    Właśnie to mnie zmartwiło . Ale akurat dr Kunicki to podobno z każdej strony bardzo dobry lekarz w klinice , . jeśli nie najlepszy..
    Dzięki za wszystkie rady.
    Szkoda że wcześniej nie próbowałam skorzystać.
    Ale czasu nie cofnę ☹️

• Anika1983 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin jeden zarodek z az to kilka tysięcy? Jeden gwarantowany zarodek z kd to piszesz że 30 tyś?
    Odpowiedź nasuwa się sama.

Jest teraz oblężenie bo dofinansowanie Ale myślę na az z dofinansowanie chyba mniejsze?

Jednak az to już przekroczenie granicy na maksa do której ja też doszłam.

Wiek u nas z az to 50?

• Gremlin Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika1983 wrote:
    Gremlin jeden zarodek z az to kilka tysięcy? Jeden gwarantowany zarodek z kd to piszesz że 30 tyś?
    Odpowiedź nasuwa się sama.

Jest teraz oblężenie bo dofinansowanie Ale myślę na az z dofinansowanie chyba mniejsze?

Jednak az to już przekroczenie granicy na maksa do której ja też doszłam.

Wiek u nas z az to 50?
    W Polsce prawnie nie ograniczony.
    Wewnętrznie kliniki niektóre mają swoje regulacje ( np. Invimed jak Czechy do 49) w Inviccie pacjentki po 50 tce podobno nie rzadkość.

• Ewlona Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin, ja czekałam na dopasowanie zarodka 3 dni także te terminy nie zawsze muszą być odległe, plus przebadany się trafił. Tak jak piszą dziewczyny nie szłabym w ak i nasienie. Zapłacisz jak za diamenty a możesz mieć 1 zarodek.

Virginia, Anika1983 lubią tę wiadomość

2 iui ❌
    2 ivf ❌
    preg.png
  • Gremlin Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewlona wrote:
    Gremlin, ja czekałam na dopasowanie zarodka 3 dni także te terminy nie zawsze muszą być odległe, plus przebadany się trafił. Tak jak piszą dziewczyny nie szłabym w ak i nasienie. Zapłacisz jak za diamenty a możesz mieć 1 zarodek.
    Dzięki kochana🥰.
    Wiem że AZ to mniejsze koszty.
    A w której klinice jeśli można wiedzieć ?
    I teraz czy jeszcze przed uruchomieniem programu?
    Myślę też o Angelius Provita w Katowicach .
    Tego tematu jeszcze nie przeszłam tu na forum …
    Była lub jest tam któraś z Was?

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin, faktycznie niefortunnie złożyło się, że zapotrzebowanie na AZ może być teraz większe ze względu na dofinansowanie ale trzeba być dobrej myśli. Dobór AZ i czas oczekiwania zależy głównie od Waszych grup krwi i cech fenotypowych. My na pierwszy zarodek z AZ czekaliśmy w Gamecie Gdynia 3 miesiące, drugi był szybko bo od tej samej pary. Na trzeci czekaliśmy 1 m-c, czwarty był od tej samej pary co trzeci, więc też info było szybko. U nas na dłuższym czasie poszukiwań zaważyła moja ujemna grupa krwi. Im bardziej popularna krew, tym większe szanse na szybkie dopasowanie.

Tak jak pisze Sas i Ona900, Invicta to masówka. Ja miałam u nich 2 inseminacje i nie polecam - tona leków, na każdej wizycie inne i bez patrzenia co było wcześniej. Umawiają wizyty jak im pasuje, jak Ci nie odpowiada to zapraszamy w następnym cyklu, dramat. Po zmianie na Gametę poznałam inną rzeczywistość - bezpośredni tel do lekarza, w uzasadnionych przypadkach wysyłanie wyników MMS bez naciągania na dodatkowe wizyty. Potrzebujesz wizyty w konkretnym dniu cyklu i nie ma miejsc do rezerwacji przez recepcję, piszesz smsa do lekarza i zapisuje Cię poza kolejką. Naprawdę zupełnie inny komfort.

Trzymam kciuki ✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 16:27

Sas lubi tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin wrote:
    Dzięki kochana🥰.
    Wiem że AZ to mniejsze koszty.
    A w której klinice jeśli można wiedzieć ?
    I teraz czy jeszcze przed uruchomieniem programu?
    Myślę też o Angelius Provita w Katowicach .
    Tego tematu jeszcze nie przeszłam tu na forum …
    Była lub jest tam któraś z Was?
    Hej jestem u nich w Angeliusie w Katowicach. Na zarodek czekałam 3 tygodnie. Będę podchodziła do adopcji zarodka właśnie w Angeliusie. Póki co bez dofinansowania. Na początku kazali zapłacić 1200 zł zaliczki. Trzeba dopłacić za transfer, embroglue i nacięcie otoczki 2800zl. Razem wychodzi 4000 zł. Jeśli mi się nie uda to myślę, że skorzystam z dofinansowania u nich. To będzie mój drugi transfer z adopcji zarodka. Pierwszy w klinice Bocian. Niestety nie był udany transfer. Teraz czekam na wynik biopsji endometrium. I jak dobrze pójdzie to transfer w lipcu lub ewentualnie sierpniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 17:55

Ewa3bit lubi tę wiadomość

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Gremlin Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Gremlin, faktycznie niefortunnie złożyło się, że zapotrzebowanie na AZ może być teraz większe ze względu na dofinansowanie ale trzeba być dobrej myśli. Dobór AZ i czas oczekiwania zależy głównie od Waszych grup krwi i cech fenotypowych. My na pierwszy zarodek z AZ czekaliśmy w Gamecie Gdynia 3 miesiące, drugi był szybko bo od tej samej pary. Na trzeci czekaliśmy 1 m-c, czwarty był od tej samej pary co trzeci, więc też info było szybko. U nas na dłuższym czasie poszukiwań zaważyła moja ujemna grupa krwi. Im bardziej popularna krew, tym większe szanse na szybkie dopasowanie.

Tak jak pisze Sas i Ona900, Invicta to masówka. Ja miałam u nich 2 inseminacje i nie polecam - tona leków, na każdej wizycie inne i bez patrzenia co było wcześniej. Umawiają wizyty jak im pasuje, jak Ci nie odpowiada to zapraszamy w następnym cyklu, dramat. Po zmianie na Gametę poznałam inną rzeczywistość - bezpośredni tel do lekarza, w uzasadnionych przypadkach wysyłanie wyników MMS bez naciągania na dodatkowe wizyty. Potrzebujesz wizyty w konkretnym dniu cyklu i nie ma miejsc do rezerwacji przez recepcję, piszesz smsa do lekarza i zapisuje Cię poza kolejką. Naprawdę zupełnie inny komfort.

Trzymam kciuki ✊✊
    A w której Gamecie byłaś/ jesteś?
    Twój nick bardzo dobrze kojarzę ale to mi chyba umknęło….
    Zresztą głównie pod kątem jednak AZ w Reptofit czytałam.
    Łódź dla mnie taka sama daleka jak Warszawa.
    Ale jako miasto bardzo lubię. Tak przy okazji może jak wyluzuję może być miło. Zagłębie się jutro w ten temat, może też szybko znajdzie się termin na rozmowę kwalifikacyjną w Gamecie.
    Jakbym nie wylądowała w szpitalu to we wtorek miałam się zastanowić nad lekarzem w Gamecie bo w poniedziałek do mnie z Gamety dzwonili.
    We środę zadzwonili z Invicta.
    No to zostawiłam temat.
    Ale chyba opłaca się grać na dwa a może i trzy fronty.
    Finansowo szczególnie.
    Dzięki za wszelkie typy☺️.

• Ona900 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin mi też w Gamecie powiedzieli że dobór zarodka to oczekiwanie do 3 miesięcy a znaleźli po 4 dniach bo oboje z mężem mamy Arh+ i takie same cechy fenotypowe łatwe do dopasowania. Więc zależy jakie Wy macie. I gdzieś mi mignęło chyba jak pisałaś że Invicta kaze Ci się wstrzymać z badaniami?
    Ogólnie ważność badań zakaźnych wynosi 6 miesięcy w klinikach a Invicta sobie wymyslila swoje zasady i u nich te badania są ważne tylko 3 miesiące więc pewnie dlatego 😕🙄

Sas lubi tę wiadomość

12 lat starań
    🙋‍♀️90r
    🙋‍♂️83r
    Niedrozne jajowody
    Hashimoto
    Słaba jakość 🥚
    1 IVF 2019 - 0 zarodkow
    2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
    Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
    7dpt - beta 42,20
    9dpt - beta 86,70
    12dpt - beta 204
    14dpt - beta 467
    16dpt - beta 962
    19dpt - beta 2467
    23dpt - beta 7174
    26dpt - ❤
    Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
    Córcia 💗👶💗
    Połówkowe 339g 🥰
    27.06 601 gram 👶
    17.08 1594 gramy 👶
    31.08 1946 gram 👶
    14.09 2487 gram 👶
    28.09 2864 gramy 👶
    4.10 3152 gramy 👶
    16.10.2023 Oliwia 3240g 49cm 💗
    age.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😉 Wracam do Was po 3miesiecznej przerwie. Jakiś czas temu wspominalam tutaj, że niedługo wracam do walki. W międzyczasie zaliczyłam wizytę u dr Sydora, zrobiłam test be ready, cytologię, ureoplasme, biocenoze, usg piersi i tarczycy. TSH wynik z dzisiaj 0,406. Jestem od kwietnia na sztucznej menopauzie i do tego transferu podchodzę na immunoglobulinach + accofil i encorton. Od jutra zaczynam brać estrofem do transferu. Mam nadzieje, ze lipiec to będzie mój szczęśliwy miesiąc ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 18:10

Anika1983, Ona900, Ewa3bit, Virginia, Sas, Anka84, Aga1979, Joanna1212 lubią tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki ❤️

preg.png
  • Gremlin Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Hej jestem u nich w Angeliusie w Katowicach. Na zarodek czekałam 3 tygodnie. Będę podchodziła do adopcji zarodka właśnie w Angeliusie. Póki co bez dofinansowania. Na początku kazali zapłacić 1200 zł zaliczki. Trzeba dopłacić za transfer, embroglue i nacięcie otoczki 2800zl. Razem wychodzi 4000 zł. Jeśli mi się nie uda to myślę, że skorzystam z dofinansowania u nich. To będzie mój drugi transfer z adopcji zarodka. Pierwszy w klinice Bocian. Niestety nie był udany transfer. Teraz czekam na wynik biopsji endometrium. I jak dobrze pójdzie to transfer w lipcu lub ewentualnie sierpniu.
    To koszt faktycznie nieporównywalny.
    A jak się z nimi najlepiej skontaktować .
    Przez formularz czy dzwoniąc ?
    Byłaś już u nich fizycznie ? Długo czekałaś na wizytę?

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin wrote:
    To koszt faktycznie nieporównywalny.
    A jak się z nimi najlepiej skontaktować .
    Przez formularz czy dzwoniąc ?
    Byłaś już u nich fizycznie ? Długo czekałaś na wizytę?
    Hej ja się umówiłam do lekarza bo miałam wodniaka jajowodu. I na wizycie doktor proponował adopcje komórki bo nasienie było dobre. Ale z mężem nie mamy tyle kasy i zdecydowaliśmy się na adopcje zarodka. Potem w domu wypełniliśmy dokumenty i zawieźliśmy. I czekaliśmy na kontakt z klinika. W międzyczasie zaklipsowali mi wodniaka jajowodu podczas laparoskopii, przy okazji zrobili histeroskopie i drożność jajowodów. Wszystko było na NFZ. Potem zrobiłam be ready i biopsje. Obecnie czekam na wynik biopsji endometrium. Zadzwoń tam do nich i dopytaj co i jak. Może się załapiesz na dofinansowanie.
    Na wizytę do lekarza czekałam około 3 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 18:27

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Anika1983 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin nasze forum to skarbnica wiedzy🤗

Czymam kciuki za podjecie dobrej decyzji.

Cieszę się że jesteście😉

Ja w sierpniu podchodzę do az przebadany w reprofit. Czwarty transfer z az.... I mam nadzieję że ostatni🤞

Ewa3bit, Sas lubią tę wiadomość

‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ