adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Fantasmagoria wrote:Hej,
W Bocianie w Poznaniu musiałam zapłacić 4500 za "koszty transportu, mrożenia" zarodka. Ostatnio pisałam, że długo czekam, a chyba następnego dnia miałam telefon, że jest dla nas zarodek. W sumie od momentu wizyty i zgłoszenia chęci adopcji do dnia telefonu minął miesiąc i kilka dni.
We wtorek mam wizytę. Jestem pełna obaw.
Bądź dobrej myśli Fantasmagoria 😍 trzymam, trzymamy tu kciuki żeby wszystko dobrze się ulozylo ✊✊✊Fantasmagoria lubi tę wiadomość
JaHania -
JaHania wrote:Bądź dobrej myśli Fantasmagoria 😍 trzymam, trzymamy tu kciuki żeby wszystko dobrze się ulozylo ✊✊✊
Niesamowicie trudno jest mi myśleć pozytywnie. Same obawy. No ale jakoś trzeba przez to przejść 🙂Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Fantasmagoria wrote:Hej,
W Bocianie w Poznaniu musiałam zapłacić 4500 za "koszty transportu, mrożenia" zarodka. Ostatnio pisałam, że długo czekam, a chyba następnego dnia miałam telefon, że jest dla nas zarodek. W sumie od momentu wizyty i zgłoszenia chęci adopcji do dnia telefonu minął miesiąc i kilka dni.
We wtorek mam wizytę. Jestem pełna obaw.
Fantasmagoria, jak tam u Ciebie po wizycie?JaHania -
JaHania wrote:Fantasmagoria, jak tam u Ciebie po wizycie?
Cześć, dzięki że pytasz 🙂
Dr stwierdził, że na USG nie widzi nic złego, a ja już w 52dc przy cyklach 28-30. Podobno jestem po owulacji, co nas mega zdziwiło. Nawet jajniki podczas USG wyglądały na zdziwione i potem brylowały w telewizji USG 1 😁😁😁 zbadaliśmy proga, ale ja chyba wynik poznam dopiero przy kolejnej wizycie.
Teraz doktorek ma dylemat, na cyklu naturalnym czy sztucznym, oto jest pytanie. Bo można mnie o wszystko podejrzewać, ale nie o owulacje!!!
Zarodek zarezerwowany. Czekamy na transport do naszej kliniki oraz okres.
Jestem ciekawa jakie są Wasze opinie o transferach na cyklu naturalnym i sztucznym.
A co poza tym na naszym wątku? Jakieś spektakularne sukcesy?Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Fantasmagoria wrote:Cześć, dzięki że pytasz 🙂
Dr stwierdził, że na USG nie widzi nic złego, a ja już w 52dc przy cyklach 28-30. Podobno jestem po owulacji, co nas mega zdziwiło. Nawet jajniki podczas USG wyglądały na zdziwione i potem brylowały w telewizji USG 1 😁😁😁 zbadaliśmy proga, ale ja chyba wynik poznam dopiero przy kolejnej wizycie.
Teraz doktorek ma dylemat, na cyklu naturalnym czy sztucznym, oto jest pytanie. Bo można mnie o wszystko podejrzewać, ale nie o owulacje!!!
Zarodek zarezerwowany. Czekamy na transport do naszej kliniki oraz okres.
Jestem ciekawa jakie są Wasze opinie o transferach na cyklu naturalnym i sztucznym.
A co poza tym na naszym wątku? Jakieś spektakularne sukcesy?
Uśmiałam się z tych zdziwionych jajników 😂
Ja miałam transfer na naturalnym lekko wspomaganym lametta i się udało ☺
Cieszę się ze wszystko idzie dobrz i dalej kciukam za Was ✊✊✊Fantasmagoria, Ewi28 lubią tę wiadomość
JaHania -
Fanta POWODZENIA
Fantasmagoria lubi tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Cześć dziewczyny, jak u was sytuacja?
Fantasmagoria, tolerancyjna, co u was? Jakieś sukcesy?mikusia84rr lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny. Mam wielką prośbę, czy któraś z Was mógłaby mi przybliżyć temat AZ. Jak do tego się zabrać? Jak wygląda procedura kwalifikująca? Jakie są koszty :zarodka, leków, wizyt? Od której kliniki zacząć? Jeżeli znalazlaby się chętna osoba, która zechcialaby mi pomóc udzielajac tych informacji będę bardzo wdzięczna.
-
mikusia84rr wrote:Witajcie Dziewczyny. Mam wielką prośbę, czy któraś z Was mógłaby mi przybliżyć temat AZ. Jak do tego się zabrać? Jak wygląda procedura kwalifikująca? Jakie są koszty :zarodka, leków, wizyt? Od której kliniki zacząć? Jeżeli znalazlaby się chętna osoba, która zechcialaby mi pomóc udzielajac tych informacji będę bardzo wdzięczna.
Witaj 🙂
wpierw musisz wybrać klinike do której chcesz się udać w kwestii adopcji zarodka. Jedne kliniki mają je od ręki w innych czeka się i ponad rok nawet 2 lata. Opcją pozostają Czechy ,które chwalą się skutecznością na poziomie 60%. Tam zarodki masz tworzone na potrzeby pacjentów a gamety pozyskiwane są od zdrowych dawców, nie jak u nas w Polsce od leczących się par.
Koszty programu AZ wahają się średnio od 1500 do 6000/7000. W tym masz koszt transferu. Koszty leków zależa jakim cyklem pójdziesz czy naturalnym czy sztucznym oraz później od zastosowanych leków. Wiadomo luteina jest najtańsza a np crinone to wydatek ponad 200zł za opakowanie.
mikusia84rr lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
mikusia84rr wrote:Alaruna a którą polecasz? bo widzę, że Ci się udało. I jaki był koszt AZ? I czas oczekiwania? I jak wyglądała procedura kwalifikująca? Jakieś badania psychologiczne? Etc?
Ja podchodziłam w GynCentrum Katowice. Zarodki były od ręki. Miałam podane 2-dniowe. W tej chwili chyba nie mają nawet blastek. Koszt to 3000 zł w tym masz rezerwacje zarodków na rok i tranafer. Wizyty i leki po za.
Nie było żadnego psychologa. Wizyta wstępna,przedstawiliśmy swoją historie ivf i lekarz poparł nasza decyzje o AZ.
Mamy rodzenstwo naszego szkraba po ktore wrocimy jak wszystko bedzie dobrze w przyszlym roku 🙂Zuza6, mikusia84rr lubią tę wiadomość
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
A na wizycie wstepnej od razu mąż podpisywał dokumenty? Czy lekarz dał Wam czas do zastanowienia? Przepraszam, jeżeli moje pytania okażą się "głupie", ale jestem zielona w temacie klinik. Czy jadąc na wizytę wstępną byliście juz zdecydowani na AZ.? I jak w GynoCentrum rezerwuje się zarodek? Poprostu umawiam wizytę u obojetnie kogo GynoCentrum i tam lekarzowi mówimy, ze jesteśmy zdecydowani na adopcję prenatalna? Czy są najpierw jakieś rezerwacje telefonicznie?
-
Alrauna1987 wrote:Ja podchodziłam w GynCentrum Katowice. Zarodki były od ręki. Miałam podane 2-dniowe. W tej chwili chyba nie mają nawet blastek. Koszt to 3000 zł w tym masz rezerwacje zarodków na rok i tranafer. Wizyty i leki po za.
Nie było żadnego psychologa. Wizyta wstępna,przedstawiliśmy swoją historie ivf i lekarz poparł nasza decyzje o AZ.
Mamy rodzenstwo naszego szkraba po ktore wrocimy jak wszystko bedzie dobrze w przyszlym roku 🙂
Teraz zarodkow w klinice nie ma. 😥
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
mikusia84rr wrote:A na wizycie wstepnej od razu mąż podpisywał dokumenty? Czy lekarz dał Wam czas do zastanowienia? Przepraszam, jeżeli moje pytania okażą się "głupie", ale jestem zielona w temacie klinik. Czy jadąc na wizytę wstępną byliście juz zdecydowani na AZ.? I jak w GynoCentrum rezerwuje się zarodek? Poprostu umawiam wizytę u obojetnie kogo GynoCentrum i tam lekarzowi mówimy, ze jesteśmy zdecydowani na adopcję prenatalna? Czy są najpierw jakieś rezerwacje
Możesz napisać maila do koordynatorki. Zamieszczajac w nim Wasze dane fenotypowe,grupe krwi itd. Powinna odpisać czy mają zgodne zarodki.
Tak byliśmy zdecydowani na AZ. Na swoich gametach podchodziliśmy 6 razy. Tyle miałam też stymulacji.
W pewnym momencie rozmyślając nad wszystkim doszłam do wniosku że nie znając umiaru w staraniach w ktoryms momencie moge zostac bez dziecka i bez zdrowia.
Dokładnie, przedstawilismy lekarzowi swoja historie i powiedzielismy ze jestesmy zdecydowani na AZ.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
IGA wrote:Teraz zarodkow w klinice nie ma. 😥
W ogóle nie mają zarodków? 😳
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Ja mam AMH 1. Staram się już 11 mcy to mój 12 cykl w tym drugi na clostiibegyt i powoli tracę nadzieję. I też dochodzę do wniosku, że nie tylko mogę nie zajść w ciążę na własnych komórkach, ale i stracić zdrowie i czas... O kosztach kilkukrotnej stymulacji nie wspominając...
-
Dodam, że mam 35 lat, co oznacza, że nie mam czasu na starania w nieskończoność, czy stymulacje z marnym skutkiem... Nie mam też za wiele środków finansowych, by zapisywać się na wizyty wstępne do klinik, które i tak nie mają zarodków albo czas oczekiwania jest bardzo, bardzo długi. Dlatego jestem wdzięczna za każdą informację na temat gdzie mogę "uderzyć". Dodam, że jestem z okolic Wrocławia.
MrsMuggels lubi tę wiadomość
-
mikusia84rr wrote:Dodam, że mam 35 lat, co oznacza, że nie mam czasu na starania w nieskończoność, czy stymulacje z marnym skutkiem... Nie mam też za wiele środków finansowych, by zapisywać się na wizyty wstępne do klinik, które i tak nie mają zarodków albo czas oczekiwania jest bardzo, bardzo długi. Dlatego jestem wdzięczna za każdą informację na temat gdzie mogę "uderzyć". Dodam, że jestem z okolic Wrocławia.
Najlepiej to podzwon po klinikach i popytaj czy maja zarodki. Zacznij od tych najblizrj siebie np Invimed. Ewentualnie uderz na Czechy. Tam jak nie maja to po prostu stworza zarodek pod Was. Koszt ok 6 tys
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
iwonkja wrote:Czy któraś jest lub była po invitro z adopcji zarodków?
Witaj,
mój 3 miesięczny skarb 💓 jest z AZ.Niki345 lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓