adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Alrauna1987 wrote:Najlepiej to podzwon po klinikach i popytaj czy maja zarodki. Zacznij od tych najblizrj siebie np Invimed. Ewentualnie uderz na Czechy. Tam jak nie maja to po prostu stworza zarodek pod Was. Koszt ok 6 tys
-
mikusia84rr wrote:A czy któraś była pacjentka dr Chrostowskiego? Albo korzystała z programu adopcji zarodka w Gamecie?
-
Bella93 wrote:6tys ale euro
Chyba ze ceny poszly w gore. Ostatnio jak pytalam ( ale fakt bylo to w 2018r. Na jesieni) to koszt 1100 € za blastke nie przebadana.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
iwonkja wrote:A czy możemy porozmawiać na priv?
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Alrauna1987 wrote:Chyba ze ceny poszly w gore. Ostatnio jak pytalam ( ale fakt bylo to w 2018r. Na jesieni) to koszt 1100 € za blastke nie przebadana.
AZ blastki nadal kosztuje 1100€, a ja odniosłam się do ceny utworzenia zarodka, bo to liczą jako procedura z komórką dawczyni i nasieniem dawcy. -
ElfiaKsiężniczka wrote:Cześć dziewczyny, jak u was sytuacja?
Fantasmagoria, tolerancyjna, co u was? Jakieś sukcesy?ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
-
mikusia84rr wrote:Kochana mogę Ci zadać kilka pytań dotyczących dr Chrostowskiego? I ile czekałas na AZ w tej klinice?
mikusia84rr, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Bo my się chyba nie zrozumiałyśmy poprostu😄
AZ blastki nadal kosztuje 1100€, a ja odniosłam się do ceny utworzenia zarodka, bo to liczą jako procedura z komórką dawczyni i nasieniem dawcy.
A to to tak,zgadza sie 😋
Niestety komorki jajowe to nie mały koszt.
Moze kiedys nadejdzie u nas w PL taki dzien kiedy wszystkie procedury ivf beda refundowane 😊mikusia84rr lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Dr zaproponował nam zarodki od ręki. Na pierwszej wizycie przedstawil opcję, w tym az. To było w marcu. W maju dojrzelismy do decyzji i na wizycie dr zebral wywiad od nas (gr krwi, cechy fenotypowe) i od razu przy nas przegladal ich bazę danych. I juz wtedy znalazł dwa pasujące do nas zestawy. Zdecydowaliśmy się wziąć 4 od jednej pary. Zarezerwowane na 3 miesiące. Od czerwca kompletowalam badania, w lipcu miałam nieprawidlowy wynik cytologia. W sierpniu mówiłam sie na usg, przedstawiłam wyniki badan i poprosiłam o przedłużenie rezerwacji na kolejne 3 m-ce. W międzyczasie podleczylam stan zapalny szyjki i taraz cytologia jest ok. Kolejną wizyte mamy 29 października dr Chrostowskiego i mam nadzieję ze juz ruszymy z procedura.
ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
-
mikusia84rr wrote:A długo czeka się na wizytę u doktora Ch? Ile wynosi procedura AZ? Płaci się tylko za transfer? Plus wizyty? Leki? Ile Ciebie tak całościowo wyniesie
mikusia84rr lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Na pierwszą wizytę do doktora trzeba czekać około 3m-cy. Potem czeka się około miesiąca. Chyba że nie zależy ci na godzinach popołudniowych. Transfer to 1500 zł, natomiast do tego dochodzi jeszcze koszt leków przygotowujacych do transferu, które nie wiem ile kosztują. Mam nadzieję ze wszystkiego się dowiem 29 października.
-
mikusia84rr wrote:A wizyty w jakiej cenie?
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Cześć dziewczyny, jak u was sytuacja?
Fantasmagoria, tolerancyjna, co u was? Jakieś sukcesy?
Hej. Wciąż czekamy na zarodek, jest już dopasowany, ale od miesiąca czekamy na tel, że jest w naszym oddziale kliniki. Mój największy sukces to, że wstaje rano i jakoś funkcjonuję. Jest mi bardzo ciężko z tym ciągłym czekaniem. Jutro mąż ma do nich dzwonić.
Dzięki za zainteresowanie.Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Zarodki są w Gamecie w Gdyni. Mam informacje z pierwszej ręki od szefowej embriologów. Koszt transferu z adoptowanym zarodkiem to 1800zl+koszty badań dawców. W przypadku et z moją córką płaciłam 190zł do kosztów et. Czeka się krótko, znajoma teraz miała zarodki po 2 tygodniach. Można się zakwalifikować przez tel, podając dane dot fenotypów Twoich i partenra/męża, grup krwi. Klinika wymaga konsultacji u psychologa, może być w miejscu zamieszkania. Potem wybiera się lekarza a dalej już wiadomo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 00:24
18’córka❤️ -
mikusia84rr wrote:A oboje muszą mieć tą konsultację? Czy tylko kobieta? I o co pytają na takiej konsultacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 22:10
18’córka❤️ -
mikusia84rr wrote:A oboje muszą mieć tą konsultację? Czy tylko kobieta? I o co pytają na takiej konsultacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 20:29
-
Fantasmagoria wrote:Hej. Wciąż czekamy na zarodek, jest już dopasowany, ale od miesiąca czekamy na tel, że jest w naszym oddziale kliniki. Mój największy sukces to, że wstaje rano i jakoś funkcjonuję. Jest mi bardzo ciężko z tym ciągłym czekaniem. Jutro mąż ma do nich dzwonić.
Dzięki za zainteresowanie.