adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Ja dopiero 29.10 wizyta... tak bardzo juz bym chciał mieć to za sobą. Zahibernowac się na te dwa tygodnie i obudzić z myślą ze juz wizyta, na której ustalimy plan działania. Tak bardzo się boję ze lekarz nam nie wyznaczy transferu, albo ze się nie uda 🙁
-
Zuza6 wrote:Elfia nie bój się napewno wszystko będzie dobrze.. Mniej stresu to niższa prolaktyna.. Ja mam wizytę 08.11.19 rozpoczynającą przygotowania do transferu AZ.. Mój mąż ma obawy a ja chcę iść na całość..
Zuza6 lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:My byliśmy oboje, bo moj mąż i tak mnie bardzo wspiera. Ale myślę ze warto żeby były dwie osoby. Dostaliśmy tez umowy do przeczytania w domu i spis badań, które musiałam wykonać. No i pytają o wzrost, kolor oczy, włosów, wykształcenie, grupy krwi. Artvimed nie wymaga konsultacji z psychologiem, ale jeśli czujesz / czujecie taka potrzebę to można porozmawiać z ich psycholog.
-
mikusia84rr wrote:A o co pytali na tej konsultacji z psychologiem?
-
One wrote:Konsultacja odbyła się w moim przypadku przez tel. Podawalam moje dane fenotypowe i mojego męża, nasze grupy krwi. Oboje musieliśmy być na wizycie u psychologa i opinie dotyczące nas obojgu zostały przeslane do kliniki w Gdyni. Musiał podpisać zgodę na procedurę z az ale zrobił to w Gamecie w Rzgowie a ja jadąc na transfer przedstawiłam dokument w Gdyni. Jeśli jesteś z innej kliniki niż Gameta mąż będzie musiał jechać Z Tobą na wizytę do lekarza, który przygotuje Cię do et. Mnie przygotowal lekarz z Gamety w Rzgowie bo byłam ich pacjentką. Jeśli jesteś z innej to wybierasz lekarza w Gdyni i jedziesz na wizytę. Podpisujecie dokumenty, lekarz ogarnia Ci leki A na kontrę endo i et możesz pojechać już sama.
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Cześć dziewczyny, jak u was sytuacja?
Fantasmagoria, tolerancyjna, co u was? Jakieś sukcesy?One, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
mikusia84rr wrote:One a co pytali na tej konsultacji psychologicznej? Jak przebiegala taka wizyta?18’córka❤️
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Ja dopiero 29.10 wizyta... tak bardzo juz bym chciał mieć to za sobą. Zahibernowac się na te dwa tygodnie i obudzić z myślą ze juz wizyta, na której ustalimy plan działania. Tak bardzo się boję ze lekarz nam nie wyznaczy transferu, albo ze się nie uda 🙁
Wszystkie chyba mamy takie same obawy.
U mnie lipa, z powodu wyjazdów służbowych nie podejdę w tym cyklu do transferu. W listopadzie pewnie będę musiała powtórzyć badania, a jeśli nie podejdę w listopadzie, to w grudniu kolejne wyjazdy. Jak nie urok to ... Ręce opadają, nerwy wysiadają. Jeśli okaże się, że u mnie też będzie konsultacja z psychologiem, to nie wiem czy ją zaliczę. Chociaż my już kasę zapłaciliśmy, więc chyba za późno.
Twoja wizyta tuż tuż. Trzymam kciuki!mikusia84rr lubi tę wiadomość
Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
nick nieaktualnyHej, adoptowała któraś z Was zarodek w gyncentrum ostrava? Pisałam do nich i wiem że nie ma żadnych kolejek, zastanawia się np dział nasz personel gdzie są 3 osoby czy to poważna klinika? Chciałabym adoptować w Czechach bo jakoś luźniej podchodzą do tego, w dodatku mamy anonimowa dawczynię i dawce i przebadane zarodki podobno...
-
Amilka wrote:Hej, adoptowała któraś z Was zarodek w gyncentrum ostrava? Pisałam do nich i wiem że nie ma żadnych kolejek, zastanawia się np dział nasz personel gdzie są 3 osoby czy to poważna klinika? Chciałabym adoptować w Czechach bo jakoś luźniej podchodzą do tego, w dodatku mamy anonimowa dawczynię i dawce i przebadane zarodki podobno...
Amilka, Jola17a lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
One wrote:Każda znajoma, która nie chciała czekać w Pl na zarodki wróciła stamtąd z dzieckiem. Mają tak wysoką skuteczność, że 4 na 5 udał się et za pierwszym razem I rzeczywiście, mają zarodki po badaniach preimplantacyjnych. Te dziewczyny miały zarodki od 4aa do 5aa.
-
nick nieaktualny
-
Zaczynam przygotowania do transferu. 09.11.2019 podgląd endometrium ☺
tolerancyjna, Zuza6, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Meggie1 wrote:Gdzie będziesz podchodzić do AZ? Długo czekałaś? Jakie koszta?
Ale widzę w stopce, ze jesteście w trakcie długiego protokołu, więc jeszcze nie myśl o az ❤ -
ElfiaKsiężniczka wrote:Artvimed Kraków, prowadzi dr Chrostowski. W artvimedzie maja swoją bazę zarodków. My juz na drugiej wizytycie mieliśmy dopasowane zarodki. O ile nie macie rzadkich grup krwi i nie jesteście oboje blekitnookimi, jasnymi blondynami to dopasować zarodki mozna szybko 😊 Ma z mężem jestesmy tacy przeciętni ze dr zaproponował nam zarodki od dwóch par, wiec mogliśmy wybierać.
Ale widzę w stopce, ze jesteście w trakcie długiego protokołu, więc jeszcze nie myśl o az ❤ -
ElfiaKsiężniczka wrote:Artvimed Kraków, prowadzi dr Chrostowski. W artvimedzie maja swoją bazę zarodków. My juz na drugiej wizytycie mieliśmy dopasowane zarodki. O ile nie macie rzadkich grup krwi i nie jesteście oboje blekitnookimi, jasnymi blondynami to dopasować zarodki mozna szybko 😊 Ma z mężem jestesmy tacy przeciętni ze dr zaproponował nam zarodki od dwóch par, wiec mogliśmy wybierać.
Ale widzę w stopce, ze jesteście w trakcie długiego protokołu, więc jeszcze nie myśl o az ❤
Wiem, że idę długim, ale lekarz sam już zagadywał o adopcji komórki (na którą mnie nie stać), bo na krótkim z 9 zapłodnionych komórek 8 nam padło także wiesz... lepiej się żyje mając plan B cieszę się, że nie ma długiego oczekiwania. Dziękuję Ci za info :*KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero