adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Dziewczyny, wybaczcie mi ze byłam taka tajemnicza. 10 lutego transfer. Dzisiaj pierwsza beta...
32,77mIU/ml2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Pola84 wrote:Rezerwowałam dziś zarodek... wczesna blastocysta, warto? Czy czekać jeszcze na inny? Wiem, z najsłabszej może być ciąża i z najlepszej brak.
👑🍀18’córka❤️ -
mikusia84rr wrote:W invicta to 2 procedury w tych 6900? Czy 2 zarodki transferowane podczas 1 procedury?
-
Ewuszek wrote:Gratuluję!!!!😃 Super co miałaś zmienione w tym transferze jakieś leki ? Robiłaś jakies dodatkowe badania 🙂 Czy to po prostu jak to mówią ten zarodek ❤️
O 14 weszłam się przebrać o 14.05 byłam na fotelu o 14.10 było już po. Cykl przed transferem miałam hustoriskopie (skrecona szyjka) i biopsje endometrium, a także próbny transfer, przez co okazało się, ze u mnie najlepiej transferowac na pustym pecherzu.
W tym cyklu zmieniłam zwykły kwas foliowy na aktywny b kompleks i koksowalam endo olejem z wiesiolka i acardem i tak je wykoksowalam ze w 13dc mialam 15 mm i transfer stanął pod znakiem zapytania, bo za grube. Ostatecznie dr postanowił, ze jak endo jest trojlinijne i jednorodne to transferujemy.
Dostałam utrogestan 3x1 i duphaston 3x1 oraz encorton (wcześniej miałam zwykłą luteinę, od której miałam podrażnienia) zaczęłam też suplementacja magnezu, czego wcześniej nie robiłam. Dwie godziny przed transferem wzięłam dodatkowo magnez, nospe max i svopolan i kontynuowalam raki roxkurczowy zestaw do końca tygodnia.
po transferze od razu do domu na l4, mąż mi zagrzal termofor i sie wygrzewalam pod kołdrą. Brałam też monokoncenteat z ananasa przez 5 dni. Od dnia trNsferu i codziennie jadłam jeden serek wiejski 200 g na śniadanie i gorzkie kakao 🙈
Ogolnie ta moja suplementacja wyglądała tak:
I faza :
🔸Estrofem od 2dc 2x1 przez 4 dni, potem 3x1 cały czas
🔸b kompleks
🔸acard 75 na nic
🔸olej z wiesiolka 4 kapsułki na dzień
II faza
🔸encorton 7.5 mg
🔸utrogestan 3x1
🔸duphaston 3x1
🔸magnez
Od transferu
🔸no spa
🔸scopolan
🔸monokoncentrat z ananasa
🔸l4, duzo leżenia, wstawanie tylko na siku i pilnowanie godzin podawania leków (wstawiłam sobie budzik co 8 h o 6, 14 i 22)
🔸zwiekszenie białka i magnesy w diecie
Oczywiście jeszcze się nie cieszę, bo wszystko może się zdarzyć. Ale beta ruszyła i to kęsy dla mnie mega ważne ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 20:38
Joanna1212 lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:według mnie najwięcej dało to, że miałam bezproblemowy transfer, który trwał dosłownie 5 minut. Oraz unormowanie mojej hiperinsulinemi i schudniecie 10 kg,
O 14 weszłam się przebrać o 14.05 byłam na fotelu o 14.10 było już po. Cykl przed transferem miałam hustoriskopie (skrecona szyjka) i biopsje endometrium, a także próbny transfer, przez co okazało się, ze u mnie najlepiej transferowac na pustym pecherzu.
W tym cyklu zmieniłam zwykły kwas foliowy na aktywny b kompleks i koksowalam endo olejem z wiesiolka i acardem i tak je wykoksowalam ze w 13dc mialam 15 mm i transfer stanął pod znakiem zapytania, bo za grube. Ostatecznie dr postanowił, ze jak endo jest trojlinijne i jednorodne to transferujemy.
Dostałam utrogestan 3x1 i duphaston 3x1 oraz encorton (wcześniej miałam zwykłą luteinę, od której miałam podrażnienia) zaczęłam też suplementacja magnezu, czego wcześniej nie robiłam. Dwie godziny przed transferem wzięłam dodatkowo magnez, nospe max i svopolan i kontynuowalam raki roxkurczowy zestaw do końca tygodnia.
po transferze od razu do domu na l4, mąż mi zagrzal termofor i sie wygrzewalam pod kołdrą. Brałam też monokoncenteat z ananasa przez 5 dni. Od dnia trNsferu i codziennie jadłam jeden serek wiejski 200 g na śniadanie i gorzkie kakao 🙈
Ogolnie ta moja suplementacja wyglądała tak:
I faza :
🔸Estrofem od 2dc 2x1 przez 4 dni, potem 3x1 cały czas
🔸b kompleks
🔸acard 75 na nic
🔸olej z wiesiolka 4 kapsułki na dzień
II faza
🔸encorton 7.5 mg
🔸utrogestan 3x1
🔸duphaston 3x1
🔸magnez
Od transferu
🔸no spa
🔸scopolan
🔸monokoncentrat z ananasa
🔸l4, duzo leżenia, wstawanie tylko na siku i pilnowanie godzin podawania leków (wstawiłam sobie budzik co 8 h o 6, 14 i 22)
🔸zwiekszenie białka i magnesy w diecie
Oczywiście jeszcze się nie cieszę, bo wszystko może się zdarzyć. Ale beta ruszyła i to kęsy dla mnie mega ważne ❤️2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Dają każdemu profilaktycznie
-
iwonkja wrote:Wydaje mi się że po prostu jedna procedura i chyba do nas decyzja należy czy transfer jednego czy dwóch. Ewentualnie drugi może zostać dalej dla Nas po prostu zarezerwowany. Nie dopytywalam dokładnie ale tak mi się wydaje.
-
mikusia84rr wrote:Aha. Bo ja też jestem z okolic Wrocławia i właśnie rozważam Invicte. A jak tam wygląda kwalifikacja do AZ i czas oczekiwania?2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
mikusia84rr wrote:Aha. Bo ja też jestem z okolic Wrocławia i właśnie rozważam Invicte. A jak tam wygląda kwalifikacja do AZ i czas oczekiwania?
-
Elfia ważne że ruszyło trzymamy kciuki!!!29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Kochane dziewczyny, dzisiejsza beta 154,20 mIU/ml ❤️ niech maluszek rośnie 🙏🙏🙏
Virginia, iwonkja, Zuza6, One, Ewuszek, Julitka123, Maggi, tolerancyjna, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Kochane dziewczyny, dzisiejsza beta 154,20 mIU/ml ❤️ niech maluszek rośnie 🙏🙏🙏url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Moja wczorajsza beta 1153,00 mIU/ml
Teraz tylko "spokojne" (ekhm) czekanie do 6 marca na usg
🙏🙏🙏🙏Zuza6, iwonkja, tolerancyjna, Maggi lubią tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Moja wczorajsza beta 1153,00 mIU/ml
🙏🙏🙏🙏iwonkja, ElfiaKsiężniczka, Maggi lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
ElfiaKsiężniczka wrote:Moja wczorajsza beta 1153,00 mIU/ml
🙏🙏🙏🙏ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
iwonkja wrote:My jesteśmy po 3 nie udanych procedurach i stąd kwalifikacja do AZ, nie możemy uzyskać własnych zarodków. Koordynatorka od AZ przez tel nam powiedziała że czas oczekiwania do roku, chcemy spróbować też w innej klinice w okolicy.
-
Elfia ❤ rośnie czytając takie wiadomości ☺
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏