AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojjjj powiem Ci,że staram się nie wsluchiwac zbytnio w swój organizm i zbytnio nakręcać jak było w przypadku pierwszym i drugim bo cokolwiek coś poczułam wpisywalam w google i nakrecalam siebie,że się udało,że nie może być inaczej... a potem było wielkie rozczarowanie i płacz ,także czekam z niecierpliwością ale niczego już sobie nie wmawiam. Zwłaszcza,że pierwszy raz brałam ten lek duphaston i nie wiem zbytnio jak moj organizm na niego zareagował.
Jeśli teraz się nie uda to ja już nie wiem co dalej bo przygotowania do 3 inseminacji trwały 4 miesiące (obniżenie tsh, kilka badań,branie witamin hormonalnych), jej sam przebieg też byl najlepiej przeprowadzonym spośród 3, potem te leki na ewentualne podtrzymanie...więc nie wiem co jeszcze można byłoby zrobić 🤔🤔🤔😑03.11 - I AID
28.11 II AID
04.19 - III AID 🤗🤗😍
Beta hcg:
14 dpo 385,4 mlU/ml,
18 dpo 1605 mlU/ml -
magdalena 87 wrote:Ojjjj powiem Ci,że staram się nie wsluchiwac zbytnio w swój organizm i zbytnio nakręcać jak było w przypadku pierwszym i drugim bo cokolwiek coś poczułam wpisywalam w google i nakrecalam siebie,że się udało,że nie może być inaczej... a potem było wielkie rozczarowanie i płacz ,także czekam z niecierpliwością ale niczego już sobie nie wmawiam. Zwłaszcza,że pierwszy raz brałam ten lek duphaston i nie wiem zbytnio jak moj organizm na niego zareagował.
Jeśli teraz się nie uda to ja już nie wiem co dalej bo przygotowania do 3 inseminacji trwały 4 miesiące (obniżenie tsh, kilka badań,branie witamin hormonalnych), jej sam przebieg też byl najlepiej przeprowadzonym spośród 3, potem te leki na ewentualne podtrzymanie...więc nie wiem co jeszcze można byłoby zrobić 🤔🤔🤔😑
Ja mam tak samo, staram sama się trzepnąć w głowę jak tylko pomyślę, że boli mnie brzuch i to pewnie objaw ciąży, biorąc pod uwagę, że jest 5 dpo. 😂😂24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
magdalena 87 wrote:Ja natomiast w coraz większym napięciu..2 maja tuż, tuż 🙄
Jeśli chodzi o to czy poinformowalismy najbliższych o metodzie, dzięki której chcmy być rodzicami wiedzą tylko najbliżsi (rodzice) i oczywiście czekają na ten mały cud 👶
magdalena 87 - Można już Ci gratulować?2013 - początek starań
07.2014 - azospermia na podłożu genetycznym
09.2015 - laparoskopia, niedrożność prawego jajowodu
02.2017 - Gameta Gdynia
05,06,09 2017 - 3 nieudane inseminacje AID
2018 - mutacja MTHFR A1298C i C677T, podejrzenie PCOS, lekka niedoczynność tarczycy...
AMH - 5,35
10.2019 - Decyzja, która zmieniła moje życie mam nadzieję, że na lepsze.
23.01.2020 ujrzałam II kreski na teście 😘 naturalny CUD 😘
05.02.2020 ❤ bije 😘
"Ech życie...
powiedz co Ty tam dla mnie jeszcze masz..."
-
Ojjj kochane powiem Wam ,że ten dzień to w ogóle ajjjj. Zacznę od początku z samego rana udałam się na badanie krwi, wychodząc z przychodni zobaczyłam aptekę i wpadłam na pomysł zakupienia testu. Tak też zrobiłam. Wróciłam do domu zrobiłam co trzeba i zobaczyłam jedną kreskę 😭
Zadzwonił telefon poszłam odebrać, wracam a tu 2 krechy 🤗😁dwie piękne krechy ☺ w danym momencie myślałam, że zemdleje, dosłowne, nogi mi się ugiely , zaczęło mną telepac ajjj ..uczucie nie do opisania.
Dalej ciesząc się ale nie do końca wierząc czekałam na wyniki z krwi. Po 15 patrzę a tu wynik 385,4 mlU/ ml 🤗🤗🤗😍😍. Mam tylko nadzieję,że będzie rozwijała się prawidłowo 🙏 i bez większych komplikacji. Wam kochane również życzę pozytywnych wyników.U mnie powiedzenie do trzech razy sztuka się sprawdziło.mona87, Malinka2401 lubią tę wiadomość
03.11 - I AID
28.11 II AID
04.19 - III AID 🤗🤗😍
Beta hcg:
14 dpo 385,4 mlU/ml,
18 dpo 1605 mlU/ml -
magdalena 87 wrote:Ojjj kochane powiem Wam ,że ten dzień to w ogóle ajjjj. Zacznę od początku z samego rana udałam się na badanie krwi, wychodząc z przychodni zobaczyłam aptekę i wpadłam na pomysł zakupienia testu. Tak też zrobiłam. Wróciłam do domu zrobiłam co trzeba i zobaczyłam jedną kreskę 😭
Zadzwonił telefon poszłam odebrać, wracam a tu 2 krechy 🤗😁dwie piękne krechy ☺ w danym momencie myślałam, że zemdleje, dosłowne, nogi mi się ugiely , zaczęło mną telepac ajjj ..uczucie nie do opisania.
Dalej ciesząc się ale nie do końca wierząc czekałam na wyniki z krwi. Po 15 patrzę a tu wynik 385,4 mlU/ ml 🤗🤗🤗😍😍. Mam tylko nadzieję,że będzie rozwijała się prawidłowo 🙏 i bez większych komplikacji. Wam kochane również życzę pozytywnych wyników.U mnie powiedzenie do trzech razy sztuka się sprawdziło.
CUDOWNIE!!! Teraz życzę tylko spokojnych dziewięciu miesięcymagdalena 87 lubi tę wiadomość
2013 - początek starań
02.2017 - Gameta Gdynia
2018 - mutacja MTHFR A1298C i C677T, podejrzenie PCOS, lekka niedoczynność tarczycy...
AMH - 5,35
05.02.2020 ❤ bije 😘
"Ech życie...
-
Magdalena, wspaniale. Bardzo się cieszę! 😍😍😍 Miałaś jakiekolwiek objawy?
magdalena 87 lubi tę wiadomość
24l
Malinka2401 wrote:Magdalena, wspaniale. Bardzo się cieszę! 😍😍😍 Miałaś jakiekolwiek objawy?
Inseminacje miałam przeprowadzoną w 13 dc .
17 dc rwal mnie strasznie lewy jajnik aż do pachwiny, nie był to ból długotrwały.
20 dc uczucie zimna w lewym jajniku, tem.37,1 °
24 dnia czułam, że ciągle mam tam mokro, myślałam, że to miesiączka jeszcze jak do tego doszło ból piersi (W tym chyba pierwszy raz sutkow) i ból w dole brzucha , mówię ohooo zbliża się ...
26 dc dobrze,że miałam dzień wolny, czułam się bardzo osłabiona , piersi nadal bolały, temp. 37,3 ° tam bylo coraz bardziej mokro, co zaczęło przenosić się na bieliznę, czestomocz, no i ciągle sprawdzanie czy już nie przyszła.
27 dc testowanie z nadzieją, choć szykowalam się na kolejną porażkę...
Powiem Wam,że objawy bardzo podobne do miesiączki, dlatego myślałam, że i tym razem klapa 🤗 notatki są polowiczne ale robiłam je bo pierwszy raz brałam ten duphaston i tak jak wspominałam wcześniej nie wiedziałam jak moj organizm zareaguje,więc wolałam sobie zapisywać, może komuś się przyda. Czekam teraz na dobre wieści od Was 🙏😁🤗👶
03.11 - I AID
28.11 II AID
04.19 - III AID 🤗🤗😍
Beta hcg:
14 dpo 385,4 mlU/ml,
18 dpo 1605 mlU/ml -
Ja mam takie pytanie, bo jestem 7dpi i od wczoraj biorę luteinę, a dzisiaj przy wyciąganiu aplikatora zauważyłam na odrobinę różowej krwi. Czy to normalne?24l
Dziewczyny, jestem załamana
Wizyta w klinice umówiona, badania wszystkie porobione do in vitro, a M. mówi, że on raczej nie chce dawcy, tylko woli adopcję... bo byłoby po równo Ku...wa jakie po równo mu mówię??? !!!! Po równo byłoby, gdyby mi macice wycieli!!! Nagle mu się coś uroiło, że wszyscy będą mówić, że dziecko nie jest podobne do niego, a że niby adopcyjne by było?! To ja się modlę tylko o to, aby zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko , a dla niego wygląd najważniejszy... Dla M. tatusia, który chciał mnie zapłodnić, też było najważniejsze, aby dziecko było podobne do jego synusia, a mojego M.
Ja już mam tego wszystkiego dość...
Malinka2401 lubi tę wiadomość
2013 - początek starań
02.2017 - Gameta Gdynia
AMH - 5,35
05.02.2020 ❤ bije 😘
"Ech życie...
-
mona87 wrote:Dziewczyny, jestem załamana
Wizyta w klinice umówiona, badania wszystkie porobione do in vitro, a M. mówi, że on raczej nie chce dawcy, tylko woli adopcję... bo byłoby po równo Ku...wa jakie po równo mu mówię??? !!!! Po równo byłoby, gdyby mi macice wycieli!!! Nagle mu się coś uroiło, że wszyscy będą mówić, że dziecko nie jest podobne do niego, a że niby adopcyjne by było?! To ja się modlę tylko o to, aby zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko , a dla niego wygląd najważniejszy... Dla M. tatusia, który chciał mnie zapłodnić, też było najważniejsze, aby dziecko było podobne do jego synusia, a mojego M.
Przepraszam za polubienie. Niechcący.
Mona, mogę sobie wyobrazić co czujesz. Ja jestem człowiekiem zero jedynkowym i uważam, że powinnaś odejść. Przepraszam, że tak brutalnie. Ale po tych okropnych rzeczach, które przeszłaś przez niego i jego rodzinę to powinien Cię na rękach nosić.
Jakbym była na Twoim miejscu, szczerze, bo jestem bezpośrednia i po takim tekście już bym była gorąca. Powiedzialabym mu: ale przecież to Ty jesteś ćwierćmężczyzną, bo nie potrafisz spłodzić dziecka i jeszcze mi będziesz wybrzydzał, że ma być podobne. Może do Twojego tatusia zboczeńca?
Przepraszam, wiecie, że o żadnym z naszych chłopaków tak nie myślę, ale tak się wkurwiłam, że nie mogę się powstrzymać.
Mona, zostaw drania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 10:43
magdalena 87, Agness001 lubią tę wiadomość
24l
Ja już mam tego wszystkiego dość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 15:30
Malinka2401, magdalena 87 lubią tę wiadomość
-
A mi chyba po raz pierwszy słów zabrakło. Nie potrafię nawet sobie wyobrazić co czujesz 😭
dlatego też przychylam się do słów Malinki i Agness...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 17:57
03.11 - I AID
28.11 II AID
04.19 - III AID 🤗🤗😍
Beta hcg:
14 dpo 385,4 mlU/ml,
18 dpo 1605 mlU/ml -
Może takie słowa to u Twojego M objaw strachu? Wiesz, czym bliżej tym bardziej się boi. Porozmawiajcie na spokojnie. Powiedz mu to co nam napisałaś. Zastanów się nad tym co napisała Agness, może przełóż ta wizytę niech M trochę ochłonie, przemyśli, skoro on dzisiaj się boi tego ze dziecko nie będzie podobne to żeby później nie miał problemów z akceptacja dziecka. Niech to będzie Wasza wspólna decyzja. Ostatecznie może to i lepiej ze doszło do takiej rozmowy teraz, lepiej teraz niż przed sama procedura. Po prostu powiedz mu szczerze co Ty czujesz w tej sytuacji, co jest dla Ciebie ważne i czego byś od niego oczekiwała, a później pozwól mu to przemyśleć.
Przytulam Cię mocno, trzymaj się 😗
-
Kochane moje dziewczyny, życzę Wam szybkiego zobaczenia dwóch kreseczek. Życzę, żeby każdej z Was ułożyło się tak, jak to sobie wymarzy.
Moim oczom dzisiaj ukazały się 2 piękne kreski, tym samym 1 AID udana. 😘
https://zapodaj.net/32b50c91ab0ff.jpg.htmlmona87, magdalena 87 lubią tę wiadomość
24l
Malinka2401 wrote:Kochane moje dziewczyny, życzę Wam szybkiego zobaczenia dwóch kreseczek. Życzę, żeby każdej z Was ułożyło się tak, jak to sobie wymarzy.
https://zapodaj.net/32b50c91ab0ff.jpg.html
Malinka2401 - a nie mówiłam, że Ci się uda GRATULUJĘMalinka2401 lubi tę wiadomość
2013 - początek starań
02.2017 - Gameta Gdynia
AMH - 5,35
05.02.2020 ❤ bije 😘
"Ech życie...
-
Dziękuję i będę obserwować Wasze poczynania i czekać na dobre wieści. Nie poddawajcie się. 😘24l
Malinka2401 wrote:Kochane moje dziewczyny, życzę Wam szybkiego zobaczenia dwóch kreseczek. Życzę, żeby każdej z Was ułożyło się tak, jak to sobie wymarzy.
https://zapodaj.net/32b50c91ab0ff.jpg.htmlMalinka2401 lubi tę wiadomość