Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4285 3144

    Wysłany: 2 września 2017, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz w następnym cyklu, właśnie w 2-4dc.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • oczekująca :) Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 2 września 2017, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym brakiem rezerwy masz zapewne rację
    FSH to potwierdza 32,97 mlU/ml

    Pewnie już żadna stymulacja hormonalna nie wchodzi w grę.

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4285 3144

    Wysłany: 2 września 2017, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko lekarz umie odpowiedzieć na to pytanie.

    Fsh wysokie, więc tak może być.
    Ale lepiej powtórz, bo zdarzają się błędy.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • oczekująca :) Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 2 września 2017, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, dzięki za odpowiedź.

  • panan12 Autorytet
    Postów: 3003 545

    Wysłany: 2 września 2017, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba rezerwy nie masz. Zgłoś się jak najszybciej do lekarza i u Ciebie tylko in vitro i to już.

    Moja rezerwa 5.20 ng/ml

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4285 3144

    Wysłany: 2 września 2017, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 2,25 Przed ivf.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • oczekująca :) Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 2 września 2017, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    In vitro, ale chyba nie z moich komórek jajowych. Przy takiej ilości raczej nie ma szans.

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 2 września 2017, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekująca :) wrote:
    In vitro, ale chyba nie z moich komórek jajowych. Przy takiej ilości raczej nie ma szans.
    Cuda się zdarzają ale trzeba szybko działać bo Może tam być jeszcze jedno jajo wartościowe.Ale na pewno bym już brała pod uwagę komórkę dawczyni lub AZ.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Ove Autorytet
    Postów: 548 260

    Wysłany: 18 września 2017, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie przyszły mi wyniki AMH = 6,16, przy normie 0-12,6.
    Dodatkowo w normach mam wpisane 'kobiety w 3dc.: 0,00-10,6.
    Dotychczas myślałam, że dzień cyklu nie ma wpływu na AMH...
    Ja badanie robiłam w 19dc.

    W 3dc. FSH=5,95, a LH=5,01.

    Czy po powyższych wynikach można podejrzewać PCO?
    Byłam już u kilku lekarzy i część uważa, że mam PCo, a część, że nie.
    Już zupełnie nie wiem co myśleć.

    w4sqgox1ip3g0r0c.png

    iv09i09ki84d2sju.png
  • Weroneczka Koleżanka
    Postów: 48 38

    Wysłany: 21 września 2017, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć drogie kobietki!
    Czytam ten wątek od początku oraz Wasze wypowiedzi, i tak się zastanawiam czy wynik AMH ma jakiekolwiek znaczenie? Mówi się, że AMH to marker rezerwy jajnikowej - czyli wychodzi na to, że (niby) jest miarodajne i rysuje dla Nas staraczek pewien obraz na przyszłość.
    Niektórym z Was, wynik wskazywał na małą rezerwę jajeczek lub jej całkowity brak, powtórzone badanie wskazywało, że rezerwa się podniosła? Niektóre dziewczyny zaszły w ciążę, mimo że AMH wskazywało na menopauzę.
    Ja otrzymałam swój wynik i szczerze przeraziłam się...
    Ale teraz? Chyba nie powinnam się tym wynikiem w ogóle przejmować.
    Mój wynik AMH z 22.08.2017 - 1,12 ng/ml Norma dla mojego wieku: 0,89-9,85 ng/ml
    FSH (2dc)- 8,66mIU/mL [3,5-12,5]
    Co uważacie?
    Pozdrawiam Was moje Kochane!

    10.2015 - start starania
    10.2016 - nasienie ok
    09.2017 - AMH 1,12
    12.2017 - histerolaparoskopia (endometrioza II st, jajowody drożne)
    11.2018 - HSC (polip macicy)
    12.2018 - krzywa cukrowa,insulinowa, meta
    1.2019 -dieta IG
    2020- starania?

    Niepłodność idiotyczna, endomenda II st., IO, LUF
  • Kasia12384 Znajoma
    Postów: 26 1

    Wysłany: 28 września 2017, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki:
    AMH 0.78 ng/ml wartości referencyjne: 0.576-8.13 poniżej jest napisane Uwaga: zmiana zakresu i wartości referen 2.5-97,5 pertencyl
    ????
    To chyba nie najlepiej, nie?

    http://ibb.co/i4LE1G

    Synek ur. 2010r.
    Starania o drugie dziecko od 2015r.
    Od maja 2016r. stymulacja Clo + pregnyl
    05.07.2017r. Laparoskopia
    Endometrioza

  • Pola84 Autorytet
    Postów: 422 553

    Wysłany: 3 października 2017, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wizyta u lekarza dopiero w czwartek. badania robiłam w 2 dniu cyklu. AMH 2,20ng/ml a FSH 9mIU/ml.
    W miarę OK czy raczej nastawiać się na in vitro?

    relghdge8g4mzzc4.png

    cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe Szymek ❤
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4635

    Wysłany: 3 października 2017, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,72 pierwsze in vitro udane - 7 dojrzałych komórek, 5 zapłodnionych i finalnie 3 zarodki :)

    Weroneczka lubi tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anecia666 Koleżanka
    Postów: 143 12

    Wysłany: 5 października 2017, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola w żadnym wypadku nie nastawiaj się na in vitro :) Do in vitro podchodzą dziewczyny z AMH0,1.Przynajmniej w Invimedzie tak mi mówili.

    2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
  • Iwkaaa Autorytet
    Postów: 1297 656

    Wysłany: 5 października 2017, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Chciałam popytać co sądzicie o moim amh wynik 6.03 przy zakresie 0.890-9.85
    Tsh aktualnie zbite do 1.3 z 2.9 (0.270-4.2)
    Ft4 wzrosło do 1.3 z 0.89 (0.93-1.7)
    Ft3 w normie 3.15 (2.0-4.4)
    Anty tpo i tg w normie
    Walka z prolaktyna 41.58 norma max 29.9 aktualnie zbita do 12.33

    Myślicie że można podejrzewać pcos czy jest ok ?
    Z góry dzięki za odp

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:19

    IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
    km5s9vvjak0u5yuw.png
  • justysia86 Autorytet
    Postów: 762 340

    Wysłany: 5 października 2017, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Witam dziewczyny
    Chciałam popytać co sądzicie o moim amh wynik 6.03 przy zakresie 0.890-9.85
    Tsh aktualnie zbite do 1.3 z 2.9 (0.270-4.2)
    Ft4 wzrosło do 1.3 z 0.89 (0.93-1.7)
    Ft3 w normie 3.15 (2.0-4.4)
    Anty tpo i tg w normie
    Walka z prolaktyna 41.58 norma max 29.9 aktualnie zbita do 12.33

    Myślicie że można podejrzewać pcos czy jest ok ?
    Z góry dzięki za odp

    Ja mam 5.8 i mam pcos a co lekarz mówi ?

    Pcos
    insulinoopornosc po porodzie
    Hashimoto
    AMH 5,8
    metformax duphaston gonal
    2 inseminacje nieudane
    23.11.2015 corka
    25.10.2016 walka o druga dzidzie :)
    3 inseminacja 05.04.18 udana beta 140❤️❤️❤️
  • Iwkaaa Autorytet
    Postów: 1297 656

    Wysłany: 5 października 2017, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zrobiłam wczoraj amh więc nawet nie byłam jeszcze u lekarza

    A jakie mogę zrobić jeszcze badania w tym kierunku ktoś się orientuje?

    IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
    km5s9vvjak0u5yuw.png
  • Niuni Autorytet
    Postów: 2523 786

    Wysłany: 5 października 2017, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka ja przed ivf miałam 6.58.
    Dr powiedzial, że z jajników nie wygląda mu to na pcos.
    Mówi, że mam większe trochę jajniki i stąd też więcej pecherzykow. Ot, taka teoria ;)

    1769e124dc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet
    Postów: 1573 1225

    Wysłany: 5 października 2017, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę robić to badanie a ile płacicie za nie u mnie 110zł

    25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Iwkaaa Autorytet
    Postów: 1297 656

    Wysłany: 5 października 2017, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nikt nigdy nie wypowiadał się na temat moich jajników czy duże czy małe tego nie wiem.
    Pamiętam że na samym początku starań miałam monity bez żadnej stymulacji i na 3 miesiące 1 był bez owu 2 jajka bardzo małe i 3 był ok a potem już owu na clo były więc nie wiem czy mam jakieś problemy z owu czy tak akurat wtedy trafiłam

    IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
    km5s9vvjak0u5yuw.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego