AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja zaszłam naturalnie przy amh 0.23 i to z jednym drożnym jajowodem. Właśnie 23 maja moje szczęście przyszło na świat więc dziewczyny głowa do góry. Nadzieja zawsze jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:22
Fiufiu, ewela88, Flowwer lubią tę wiadomość
2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
Dziewczyny szukam porady ostatnio zrobiłam badania i dowiedziałam sie że mój stosunek LH do FSH to tylko 0.53 masakra ja wgl sie na tym nie znam mam córkę z którą zaszłam bez problemów a teraz nie mogę dlatego te badania zrobiłam to wyniki :
POMOCY!
Prolaktyna (ICD-9: N59)
Wynik w surowicy 9,35 ng/ml 2,8 29.2 ~
W ciąży: 9,7 - 208,5 ng/ml
Po menopauzie: 1,8 - 20,3 ng/ml
Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta.
FSH (ICD-9: L65)
Wynik w surowicy 7,85 mIU/ml
Faza folikularna:2,5-10,2
Środek cyklu: 3,4-33,4
Faza lutealna: 1,5-9,1
Po menopauzie: 23-116,3
W ciąży: <0,3
LH (ICD-9: L67)
Wynik w surowicy 4,18 mIU/ml
faza folikularna: 1,9 - 12,5 mIU/mL
środek cyklu: 8,7 - 76,3 mIU/mL
faza lutealna: 0,5 - 16,9 mIU/mL
ciężarne: <0,1 - 1,5 mIU/mL
po menopauzie: 15,9 - 54,0 mIU/mL
stosujące doustna antykoncepcję: 0,7 - 5,6 mIU/mL
Estradiol (ICD-9: K99)
Wynik w surowicy 47,32 pg/ml
Faza folikularna:19,5-144,2
Owulacja: 63,9-356,7
Faza lutealna: 55,8-214,5
Nieleczone po menopauzie:0-32,2 -
Truskaweczka nic takiego zlego nie masz. FSH troche podwyzszone co moze swiadczyc o nieskiej rezerwie, ale nie musi.
LH w pierwszej polowie cyklu jest niskie, rosnie jak dochodzi do owulacji i znowu spada.
Estradiol jeszcze podrosnie na jeden pecherzyk musisz liczyc ok 200.
Ogolnie powiedzialabym, ze jest ok.
Prolaktyna tez w normie.Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
niezapominajka2017 wrote:Truskaweczka nic takiego zlego nie masz. FSH troche podwyzszone co moze swiadczyc o nieskiej rezerwie, ale nie musi.
LH w pierwszej polowie cyklu jest niskie, rosnie jak dochodzi do owulacji i znowu spada.
Prolaktyna tez w normie.
Dziękuję za interpretację :)Tsh mam wyższe bo 2.860 dzisiaj robiłam ft3 ift4 anty tpo anty tg wyniki popołudniu będę miała znasz się też na tym? -
nick nieaktualnyniezapominajka2017 wrote:Truskaweczka nic takiego zlego nie masz. FSH troche podwyzszone co moze swiadczyc o nieskiej rezerwie, ale nie musi.
Prolaktyna tez w normie.
Potwierdziłaś tylko moje słowa.
Truskaweczka, mówiłam Ci że to nie tragedia. Wynik lh:fsh jest niski ale są gorsze przypadki Nie mniej warto się przebadać niż tracić czas na starania. Wiadomo, że tutaj dla każdej, każdy cykl na wagę złota.
Zgadzam się, że lh podrośnie tak samo jak estradiol i warto je jeszcze zbadać.
Tsh jest niby w normie, ale żeby zajść w ciążę, ginekolodzy i endokrynolodzy zalecają wynik 1-1.5. -
Truskaweczka, niski stosunek lh:fsh moze oznaczac niedomoge lutalna, a to juz dla ciazy utrudnienie. Jesli wyniki ft3 i ft4 sa niskie przy tym tsh, to takze przydaloby sie wspomoc tarczyce.
-
Hey dostałam wyniki i też są do kitu podejrzewam Hashimoto to wyniki :
http://files.tinypic.pl/i/00921/zp34hb73qcm3_t.jp
Dobre wiadomości są takie że udało mi sie cudem dostać do endo na skiero i to juz na wtorek a w pn ide do gina. -
Ania1003 wrote:Może komuś się przyda.
Wróciałm od ginekolog!
Mam mieszane uczucia, no ale...
Zdecydowaliśmy się na CLO od przyszłego cyklu. Nie wiem jak będzie.
Od wtorku pęcherzyki urosły. Prawy z 14 do 16mm (było ich 3 dzisiaj tylko 1). W lewym z 16mm do 20mm. I jak był jeden tak jest.
Przez spadek estradiolu wynika że nie ma komórki w pęcherzykach... więc zaczniemy stymulację od przyszłego cyklu.
Progesteron nie skoczył, także nie nastawiamy się już na nic
Plus jest taki, że to moje AMH= 4,10 to super wynik. Podobno wystarczy na rok jajeczek. Teraz tylko sprawić, źeby były pełne.
Jeśli ktoś chce wiedzieć, to AMH dla sprawdzenia rezerwy, można robić w każdym dniu cyklu. TYLKO w 2-3dc robi się to badanie jak chodzi o in vitro.
-
Truskaweczka250 wrote:Hey dostałam wyniki i też są do kitu podejrzewam Hashimoto to wyniki :
http://files.tinypic.pl/i/00921/zp34hb73qcm3_t.jpg
Dobre wiadomości są takie że udało mi sie cudem dostać do endo na skiero i to juz na wtorek a w pn ide do gina.
Za to przeciwciala nie za ladne. Endo napewno pomoze i wszystko sie wyregulujeTruskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny amh 12,4 to mega duzo nie? potwierdzilo pcos? A jak sie to ma do zaplodnienia?
PCOS to nie jest jeden wynik, jak sama nazwa mowi jest to zespol cech, jesli to pierwszy wynik mogacy o nim swiadczyc, to nie masz PCOS.
Jesli masz, to w kwestii zaplodnienia (przy naturalnych staraniach i naturalnych owulacjach) nic ten wynik nie wnosi, przy stymulacji trzeba brac pod uwage jak będziesz reagowac na leki, jesli przy PCOS masz choroby wspolistniejace jak IO, cukrzyce czy nadwage/otylosc to moze to negatywnie wplywac na jakos komorek jajowych. -
Hejka dziewczyny mam pytanie... My już się staramy ponad rok i robię różne wyniki i tsh miałam przez chwilę 0.05 w maju a teraz mam 3.180 i dziś robiłam AMH i wynik mam 3.55. Myślicie że to dobry wynik?? jest szansa na naturalne zajscie w ciążę?? Może któraś z was miała coś podobnego?Bubulinka
-
Bella93 wrote:Zalezy jakie masz normy.
PCOS to nie jest jeden wynik, jak sama nazwa mowi jest to zespol cech, jesli to pierwszy wynik mogacy o nim swiadczyc, to nie masz PCOS.
Jesli masz, to w kwestii zaplodnienia (przy naturalnych staraniach i naturalnych owulacjach) nic ten wynik nie wnosi, przy stymulacji trzeba brac pod uwage jak będziesz reagowac na leki, jesli przy PCOS masz choroby wspolistniejace jak IO, cukrzyce czy nadwage/otylosc to moze to negatywnie wplywac na jakos komorek jajowych.
-
Bubulinka wrote:Hejka dziewczyny mam pytanie... My już się staramy ponad rok i robię różne wyniki i tsh miałam przez chwilę 0.05 w maju a teraz mam 3.180 i dziś robiłam AMH i wynik mam 3.55. Myślicie że to dobry wynik?? jest szansa na naturalne zajscie w ciążę?? Może któraś z was miała coś podobnego?
-
Paula_30 wrote:Bella dzieki mam na usg jeszcze w obrazie pelno pecherzykow,fsh w stosunku do lh wynosi 0,71. Cykle regularne,otyla nie jestem,owlosniena brak,za to uporczywu tradzik. Na monitoringu owu pekl pecherzyk ale troche maly bo 16mm,wiec pewnie beda mi stymulowac.owu do iui?
16mm to malo, komorka mogla jeszcze nie dojrzec, wiec zapewne jakies leki dadza. A ja radze zrobic krzywa cukrowa i insulinowa 3pkt jak jeszcze nie robilas. -
Bella93 wrote:Ft3 i Ft4 ok 50%, wiec tak na styk.
Za to przeciwciala nie za ladne. Endo napewno pomoze i wszystko sie wyreguluje
A nie wiesz jakie powinnam dostać leki tak teoretycznie bo wiadomo lekarzem nie jesteś -
Truskaweczka250 wrote:A nie wiesz jakie powinnam dostać leki tak teoretycznie bo wiadomo lekarzem nie jesteś
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość