Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • k91 Autorytet
    Postów: 376 104

    Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka16 wrote:
    AMH 2,25 wynik dobry
    A jaki jest wynik zły dla takiego wieku?

    Wystarczy popatrzeć na normy z lab, czy są jakieś inne dla kobiet starających się, tak jak to jest np z TSH?

    Mój wynik to 8,85 no i niby w normmie ale...

    45cs, 28 lat, BMI 21
    endometrioza, PCOS,
    ANA2(-); MTHFR i PAI- heterozygoty, AMH- 9,25
    Leczenie immunologiczne- Accofil
  • emm80 Koleżanka
    Postów: 56 54

    Wysłany: 2 czerwca 2017, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę wytłumaczcie mi jaki wpływ ma Wit D a AMH? Przecież ona nie wpływa na rezerwę jajnikową.

  • Natalek Przyjaciółka
    Postów: 122 35

    Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam że jak masz niski poziom Wit D wynik amh może być zaniżony. Wniosek jest taki ze jesli masz dobry poziom Wit D wynik amh jest wiarygodny. Jak mas niski poziom D to może w rzeczywistości nie jest tak źle z wynikiem amh jak wskazuje badanie...tego sie trzymam...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 22:52

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4829 3329

    Wysłany: 3 czerwca 2017, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam by odstawić wit D. Przed badaniem amh co najmniej na 2 tyg. Bo podnosi wynik.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • emm80 Koleżanka
    Postów: 56 54

    Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje AMH wynosi 1.2 a witamina D 13 przy normie 30-50. Wcześniej nie brałam Wit D.

  • Polawola Autorytet
    Postów: 418 329

    Wysłany: 4 czerwca 2017, 01:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Doobra, już idę :P Dzięki :)
    Wichrowe ja robiłam AMH w ciąży:)

    34l, 2010- naturalnie synek
    starania o drugie od 03.2016,
    4 inseminacje :(
    Ona:hsg, histeroskopia-ok, Usunięta tarczyca
    On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
    I ivf 10.2018 hbIMSI dł prot, hiperstymulacja, brak mrozakow :( zamrozono 7 oocytow
    II ivf 01.2019- hbIMSI, kr protokół, 01.02.2019 transfer dwóch 3dn zarodków :(
    14.02.20- transfer blastocysty 4aa- CB
    Łącznie: 1 ciąża ok, 1 ciąża pozamaciczna, 2 ciąże biochemiczne
    26.11.20- transfer 3
    Jestem covidowym ozdrowiencem :)
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4829 3329

    Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Moje AMH wynosi 1.2 a witamina D 13 przy normie 30-50. Wcześniej nie brałam Wit D.
    No to wiarygodny wynik i teraz bierz wit D by tu poprawić wynik.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    No to wiarygodny wynik i teraz bierz wit D by tu poprawić wynik.
    Nie. Wynik AMH jest wiarygodny wtedy, gdy wit D3 jest w normie. Wit D3 nie zawyza AMH, tylko jej niedobor zaniza AMH.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4829 3329

    Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas słyszała o czymś innym.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Każda z nas słyszała o czymś innym.
    Dlatego trzeba poczytac kilka publikacji dot. badan i jednak w wiekszosci pisza o tym, ze niski poziom wit D3 zaniza wynik AMH.
    Co byloby tez dosc logiczne, dlatego po suplementacji wynik AMH moze byc wyzszy, a rezerwa nie rosnie tylko maleje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 15:21

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Nikitabm Nowa
    Postów: 1 5

    Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja napisze aby wlac w was nadzieje, moze AMH 0,7 a zaszlam w ciaze bez wspomagaczy (mialam wtedy 32 lata). Wczesniej bralam CLO i moze to rozhukalo jajniki ale w cyklu gdy zaszlam bylam bez niczego :-) coreczka ma dzis juz 2 latka. Mysle powoli o drugim ale nie mam juz takiej spiny, bez CLO pewnie sie nie obedzie bo moje cykle max 23 dni.
    Pozdrawiam i nawet mimo super niskiego AMH mozna zajsc naturlanie.

    olcia.de, k91, tinka30, Night, wiwcia lubią tę wiadomość

  • Mama-Ali Autorytet
    Postów: 1359 1406

    Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    Moje amh 0,32.
    stymulacja letrozolem i zestaw wspomagaczy:
    - femibion
    - kwas foliowy
    - witamina d
    - magnez
    - wiesiołek do połowy cyklu.

    Także dziewczyny, niskie amh nie zawsze oznacza ze komórka jest zła. Albo ze nie ma owulacji. Ja miałam swoje owulacje normalnie. Ale stymulowałam się żeby zwiekszyc szansę. Powodzenia wszystkim!

    Lillith Lukrecja lubi tę wiadomość

    ex2bgu1r0a0mqp77.png

    f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet
    Postów: 1359 1406

    Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Dziewczyny proszę wytłumaczcie mi jaki wpływ ma Wit D a AMH? Przecież ona nie wpływa na rezerwę jajnikową.

    Na samo amh nie powinno mieć wplywu, ale na jakość komórki jajowej.
    U mnie coś tam podziałało, choć sama nie wiem co ;)
    Oprócz mojej suplementacji faszerowałam męża witainami androvit + dodatkowa witamina c i bodymaxem.
    Nie kiedyś lekarka powiedziała ze przy niepłodnosci idiopatycznej, czyli niezdiagnozowanej, zwykle większy problem jest po stronie faceta. Tak więc faszerujcie facetów witaminami ;)

    ex2bgu1r0a0mqp77.png

    f2wl3e5eiokd3igu.png
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali bralas dodatkowo kwas foliowy mimo ze w femibionie on juz jest?

    W jakiej dawce bralas witamine D3?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 07:24

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • JustynaM Debiutantka
    Postów: 7 9

    Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    co do AMH, moje wynosiło 0,3,wynik FSH i LH nie był do tego adekwatny więc lekarz kazał powtórzyć. Kolejny wynik to 1,27,nie powalał ale jednak był wyższy.Oba wyniki robione w tej samej klinice, w tym samym laboratorium.. więc obstawiam pomyłkę. To było w marcu przed pierwszym IVF. Wynik był o tyle ważny,bo od niego zależy refundacja leków, wynik musi być powyżej 0,7.Pierwsza próba się nie powiodła, pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, transferowano w trzeciej dobie 2 zarodki, trzeci nie dotrwał do zamrozenia.Obecnie jestem 3 dzień po 2 transferze. Kolejna stymulacja szła bardzo opornie, słabo reagowałam na leki, pomimo zwiększonych dawek i ilości leków (1 próba Menopur, druga Menopur+Gonal F).Lekarz kazał się cieszyć z tych dwóch zarodków,bo przy takiej rezerwie i ciężkiej stymulacji,dobrze,że są dwa.Także czekamy :-)

    Dzieci są skrzydłami człowieka..
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 5343 3783

    Wysłany: 2 lipca 2017, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje AMH w 3 DC wynosi 2,64

    Flowwer lubi tę wiadomość

    1usaqtkf1ub9vxv3.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    01.02.2022 Ivf 2 start walka o rodzeństwo
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 -- 54 cm, 2620g godz 23.21 szczęścia
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2017, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Moje AMH w 3 DC wynosi 2,64
    Moje 2,5
    To dobry wynik

  • Farida Koleżanka
    Postów: 32 34

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może też być tak że wszystkie parametry są ok i jest owulacja ale niestety pecherxyki mogą być puste i na to rady nie mam i pokazuje to dopiero przy invitro

    Farida
  • AmVormittag Autorytet
    Postów: 461 592

    Wysłany: 3 lipca 2017, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udzielałam się już w tym wątku ale skrótowo przypomnę: Amh 0.95, potem 0.85. W pakiecie endomenda. Jedno podejście do ivf, mimo dużych dawek tylko 3 pęcherzyki, dwa dobre zarodki, ciąży brak. Bezpośrednio po nieudanym ivf ciąża naturalna, mam rocznego Synka.
    Uważam że nie ma co się skupiać na wyniku amh, bo nie leczy się wyniku, tylko pacjenta. Amh służy prognozowaniu, na ile kobieta jest płodna i jakiej jakości ma komórki. Nie przesądza jeszcze o niczym. Jedynie skrajnie niskie amh, przy wysokim fsh oznacza, że prawdopodobnie biegu rzeki już nie zmienimy i czas pomyśleć np o adopcji (społecznej, prenatalnej). Przy słabym amh warto rozważyć konkretne działania, ale jak życie pokazuje, równie dobrze może trafić się"naturalsik".

    Fiufiu lubi tę wiadomość

    3 lata starań, amh 0.85, endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • skórka33 Autorytet
    Postów: 700 593

    Wysłany: 3 lipca 2017, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    mój wynik to 8,9. Jego wysoka wartość potwierdziła pcos, także zbyt wysoki poziom też nie jest dobry (norma wg mojego laboratorium to 1,4-8). Jestem w trakcie stymulacji do 1 in vitro, właśnie ze względu na dużą rezerwę jajnikową mam łagodną stymulację i odroczony transfer.

    Pozdrawiam:)

    dqpr3e5egbs5bec7.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ