Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet
    Postów: 1093 862

    Wysłany: 11 października 2020, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Dodam swoje trzy grosze. Jak czytam forum to wydaje sie, ze jezeli AMH jest ponizej 1 to rzeczywiscie trzeba isc w strone in vitro, bo wtedy komorek jest mniej.
    Jednoczesnie jednak wynik AMH nie mowi o jakosci komorek. Ja zaczynalam z AMH ok 3 i niestety komorki nie przezywaja do stadium blastki. Jestem juz po 3 IVF, produkuje duzo komorek i rezultatow brak.

    ja mam AMH 2.5
    lekarz mi pow.że komórki nie dotrwały do 5 doby, z racji na wiek - 37 lat. :(
    miałam tylko 6 dojrzałych, 3 padły od razu po połączeniu z plemnikami.

    lekarz dodał, że z takim AMH w wieku 25 lat IVF przyniosłoby lepsze efekty. ale kto o tym tak myśli? jak stara się naturalnie :(

  • Justix293 Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 7 grudnia 2020, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny!
    Nie wiem, czy któraś tu jeszcze zagląda.. ale jeśli tak, to proszę powiedzcie.. czy któraś z was miała problem z za wysokim AMH? Mój wynik to 13,77 ng/ml przy wieku 27 lat..
    Mam zdiagnozowane pcos, biorę progesteron.. o dziecko staramy się już 8msc.. czy mam jakies szansę?

  • Morgana Autorytet
    Postów: 301 126

    Wysłany: 7 grudnia 2020, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justix293 wrote:
    Część dziewczyny!
    Nie wiem, czy któraś tu jeszcze zagląda.. ale jeśli tak, to proszę powiedzcie.. czy któraś z was miała problem z za wysokim AMH? Mój wynik to 13,77 ng/ml przy wieku 27 lat..
    Mam zdiagnozowane pcos, biorę progesteron.. o dziecko staramy się już 8msc.. czy mam jakies szansę?

    Hej. :) Wysokie AMH jest normalne przy pcos. Ja sama mam ok 16. Szanse oczywiście zawsze są, ale to już lekarz musi ustalić Ci sposób leczenia. Piszesz, że bierzesz progesteron, ale w jakim celu? Masz potwierdzoną owulację monitoringiem? Bo jeśli nie, to progesteron nic nie da. Przy pcos owulację mogą występować rzadko, albo wcale przez co cykle nie są regularne i bywają długie. Lekarze tutaj stosują różne leki na stymulację, ale który pomoże to już metoda prób i błędów. Trzeba wszystko sprawdzić na własnej skórze, żeby dowiedzieć się, czy akurat na Tobie to podziała.

    Starania od 08.2018r.

    31l. ♀
    ➥PCOS
    ➥Brak owulacji

    Euthyrox 50 + Metformax 850
  • Justix293 Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź!

    Miałam monitoring owulacji, dlatego też wiem, że owulację są.. a przynajmniej są często, przez ok pół roku nie było tylko jeden raz. Ostatnio test domowy owulacji wyszedł pozytywnie, a na USG byly ślady, że owulacja była faktycznie ale bardzo wcześnie.
    Progesteron biorę, bo miałam niby w normie ale blisko niskiej granicy. Aktualnie na lekach w 21dc progesteron miałam 13,29 (przy normie do 18,56).
    Odkąd biorę progesteron to miesiączki mam całkiem regularne.. jednak ostatnio na badaniach wyszło, że moje endometrium ma tylko 5,5mm...
    Zobaczymy, co teraz mi lekarz przepisze.. wiem, że 8msc to niedługo w porównaniu z innymi dziewczynami ale jednak chyba psychicznie jestem słaba i trochę mnie to już dobija..

  • Morgana Autorytet
    Postów: 301 126

    Wysłany: 8 grudnia 2020, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justix293 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź!

    Miałam monitoring owulacji, dlatego też wiem, że owulację są.. a przynajmniej są często, przez ok pół roku nie było tylko jeden raz. Ostatnio test domowy owulacji wyszedł pozytywnie, a na USG byly ślady, że owulacja była faktycznie ale bardzo wcześnie.
    Progesteron biorę, bo miałam niby w normie ale blisko niskiej granicy. Aktualnie na lekach w 21dc progesteron miałam 13,29 (przy normie do 18,56).
    Odkąd biorę progesteron to miesiączki mam całkiem regularne.. jednak ostatnio na badaniach wyszło, że moje endometrium ma tylko 5,5mm...
    Zobaczymy, co teraz mi lekarz przepisze.. wiem, że 8msc to niedługo w porównaniu z innymi dziewczynami ale jednak chyba psychicznie jestem słaba i trochę mnie to już dobija..

    To faktycznie może być problem z endometrium i zagnieżdżeniem, skoro jest takie cienkie. Na pewno lekarz będzie miał na to jakiś pomysł. Ja dostawałam estradiol, żeby trochę je podbudować, ale to było tylko jednorazowo i niby pomogło, ale w ostateczności nie było i tak owulacji, więc nic z tego nie wyszło. A skoro widać już jakiś problem to lekarz nie powinien wychodzić z gadką, że za krótkie starania i żeby popróbować jeszcze samemu, bo to szkoda czasu i nerwów. Na pewno będzie dobrze :) <3

    Starania od 08.2018r.

    31l. ♀
    ➥PCOS
    ➥Brak owulacji

    Euthyrox 50 + Metformax 850
  • Annite Koleżanka
    Postów: 72 4

    Wysłany: 21 stycznia, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie ile płaciłyście za badanie AMH ?
    Ja powoli zaczynam się badać. Pewnie większość z was pamięta moja historie ( dla przypomnienia w pierwszą ciąże zaszłam ot tak bez problemu , niestety syn ma autyzm , teraz czekamy na wyniki badań genetycznych czy to dziedziczne ) Tymczasem dziś byłam u swojej dr .endokrynolog ,powiedziałam całą prawdę ,że być może dla nas rozwiązaniem na drugie dziecko będzie IVF z selekcją . Dostałam skierowanie na TSH i inne badania plus to AMH . Koszt w LuX Medzie 245 zł . https://poprostuzdrowo.pl/badanie-amh A jak jest u was ??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 11:23

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 10

    Wysłany: 22 stycznia, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena badania od 130zl w gore

  • Pati_92 Znajoma
    Postów: 30 6

    Wysłany: 24 stycznia, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annite wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie ile płaciłyście za badanie AMH ?
    Ja powoli zaczynam się badać. Pewnie większość z was pamięta moja historie ( dla przypomnienia w pierwszą ciąże zaszłam ot tak bez problemu , niestety syn ma autyzm , teraz czekamy na wyniki badań genetycznych czy to dziedziczne ) Tymczasem dziś byłam u swojej dr .endokrynolog ,powiedziałam całą prawdę ,że być może dla nas rozwiązaniem na drugie dziecko będzie IVF z selekcją . Dostałam skierowanie na TSH i inne badania plus to AMH . Koszt w LuX Medzie 245 zł . A jak jest u was ??

    Ja zapłaciłam 150 zł za AMH

  • Pati_92 Znajoma
    Postów: 30 6

    Wysłany: 24 stycznia, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie AMH 7,07 -> 1,83 - 7,53

    Lekarz powiedział, że moje wyniki świadczą o cechach androgenizacji, jednak nie dowiedziałam się niczego więcej 🤷🏼‍♀️ Dostałam dodatkowe skierowanie na krzywe cukrowe i na razie to by było na tyle 😒

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 stycznia, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również płaciłam za AMH 150 zł.
    Wyszło mi jakoś 4,3 a mam 26 lat. Chyba ten wynik nie najgorszy? Sama nie wiem
    Wiecie może czy to jakiś wyznacznik jakości tych komórek jajowych? Przygotowujemy sie już z myślą o IVF i boje się co z tego wszystkiego będzie

  • Malva Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 5 lutego, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

    Mam 30 lat , zrobiłam pierwszy raz badanie Amh i bardzo się martwię. Jest w normie niby ale wydaje mi się że jak na mój wiek jest jednak niskie : 1,78.

    FSH : 5,42
    LH: 4,86

    Badanie w 3 dniu cyklu, mam regularne miesiączki, wszystkie hormony w normie poza prolaktyną (delikatnie przekroczona norma) ale estradiol choć w normie to niski (pięć lat temu bardzo podobny wynik) a testosteron wysoki ale w normie tak samo było 5 lat temu. Mam niestety dużą niedowagę.
    Dawniej miałam podwyższone sporo DHEA, aktualnie jest w normie. Moim zdaniem nie wygląda to dobrze.
    Jedynie pociesza mnie że moja mama miała późną menopauzę.

    Boję się jednak że z tym wszystkim że nie zdążę i zazdroszczę wam bo znając wyniki możecie coś robić a ja nie mam nawet chłopaka aktualnie bo tak mi się ułożyło.
    Planuję wizytę u lekarza i zrobienie USG w celu oceny ilości pęcherzyków ale będę wdzięczna za jakąś opinię na temat takiego amh.

  • Aniaaaa Znajoma
    Postów: 28 8

    Wysłany: 7 lutego, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annite wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie ile płaciłyście za badanie AMH ?
    Ja powoli zaczynam się badać. Pewnie większość z was pamięta moja historie ( dla przypomnienia w pierwszą ciąże zaszłam ot tak bez problemu , niestety syn ma autyzm , teraz czekamy na wyniki badań genetycznych czy to dziedziczne ) Tymczasem dziś byłam u swojej dr .endokrynolog ,powiedziałam całą prawdę ,że być może dla nas rozwiązaniem na drugie dziecko będzie IVF z selekcją . Dostałam skierowanie na TSH i inne badania plus to AMH . Koszt w LuX Medzie 245 zł . https://poprostuzdrowo.pl/badanie-amh A jak jest u was ??
    Ja u siebie w małej miejscowości w zwykłej placówce płacę za AMH 110 zł.

  • Angelka93 Autorytet
    Postów: 548 362

    Wysłany: 7 lutego, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malva wrote:
    Hej

    Mam 30 lat , zrobiłam pierwszy raz badanie Amh i bardzo się martwię. Jest w normie niby ale wydaje mi się że jak na mój wiek jest jednak niskie : 1,78.

    FSH : 5,42
    LH: 4,86

    Badanie w 3 dniu cyklu, mam regularne miesiączki, wszystkie hormony w normie poza prolaktyną (delikatnie przekroczona norma) ale estradiol choć w normie to niski (pięć lat temu bardzo podobny wynik) a testosteron wysoki ale w normie tak samo było 5 lat temu. Mam niestety dużą niedowagę.
    Dawniej miałam podwyższone sporo DHEA, aktualnie jest w normie. Moim zdaniem nie wygląda to dobrze.
    Jedynie pociesza mnie że moja mama miała późną menopauzę.

    Boję się jednak że z tym wszystkim że nie zdążę i zazdroszczę wam bo znając wyniki możecie coś robić a ja nie mam nawet chłopaka aktualnie bo tak mi się ułożyło.
    Planuję wizytę u lekarza i zrobienie USG w celu oceny ilości pęcherzyków ale będę wdzięczna za jakąś opinię na temat takiego amh.
    Ja mam 0.97 w wieku 27 lat. Po 7 latach starań udało mi się zajść naturalnie w ciążę. Możesz brać koenzym q10 żeby poprawić jakość komórek jajowych, Wit d też wskazana

    Gosiar1988 lubi tę wiadomość

    ckai3e3krvz8m9j2.png
    Po 7 latach starań naturalny cud 🍀
    3.02- beta hcg 1617
    8.02-beta hcg 8999
    17.02-mamy serduszko i 7mm dzidzi❤️
    5.03- dzidzia ma 2,27cm ❤️
    12.03-dzidzia ma już 3,08cm ❤
    19.03- dzidzia ma 4,40cm ❤️
    26.03- badanie prenatalne, wszystko ok. 5,57 dzidzi ❤️
    14 04- chłopczyk 💙💙💙
    12.05-🍀🍀🍀
  • Moniiii Koleżanka
    Postów: 47 1

    Wysłany: 20 lutego, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem tutaj nowa i mam pytanie.
    Lekarz zlecił mi wykonanie badania AMH i PRL mój wynik to:
    AMH 4.56
    PRL 25.0
    Co sądzicie o takim wyniku.
    Lekarz powiedział mi że trzeba włączyć leczenie i że z takim wynikiem narazie nie mam co marzyć o ciazy.
    Zadzwoniłam do innej Pani ginekolog ktora powiedziała mi że to super wynik i można się starać.
    Dziś dzwoniłam do trzeciego lekarza. Jestem umówiona w środę. Zobaczymy Co powie. Ale już mam taki mętlik w głowie że nie wiem.

  • Gosiar1988 Przyjaciółka
    Postów: 100 32

    Wysłany: 27 lutego, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, staramy się z mężem od ładnych paru lat o dzidzie .... niestety ..
    zrobiłam badania:
    AMH 3,005
    LH 5,50
    FH 6,32

    Badanie wykonane w 4 dc , mam
    33 lata .
    Ściskam 😘

  • Gosiar1988 Przyjaciółka
    Postów: 100 32

    Wysłany: 27 lutego, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja mam 0.97 w wieku 27 lat. Po 7 latach starań udało mi się zajść naturalnie w ciążę. Możesz brać koenzym q10 żeby poprawić jakość komórek jajowych, Wit d też wskazana

    Wow , gratulacje! Takie historie jak Twoja , dają nadzieje ❤️
    Jakaś suplementacja ? Więcej odpoczynku? Mniej stresu?

    Ściskam 😘

    Angelka93 lubi tę wiadomość

  • Angelka93 Autorytet
    Postów: 548 362

    Wysłany: 27 lutego, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 wrote:
    Wow , gratulacje! Takie historie jak Twoja , dają nadzieje ❤️
    Jakaś suplementacja ? Więcej odpoczynku? Mniej stresu?

    Ściskam 😘
    Przez około 2 miesiące brałam koenzym q10 i Wit d, od listopada nic nie brałam nawet kwasu filoliowego i niespodzianka. Odpoczynku ani mniej stresu absolutnie nie, wręcz przeciwnie.

    ckai3e3krvz8m9j2.png
    Po 7 latach starań naturalny cud 🍀
    3.02- beta hcg 1617
    8.02-beta hcg 8999
    17.02-mamy serduszko i 7mm dzidzi❤️
    5.03- dzidzia ma 2,27cm ❤️
    12.03-dzidzia ma już 3,08cm ❤
    19.03- dzidzia ma 4,40cm ❤️
    26.03- badanie prenatalne, wszystko ok. 5,57 dzidzi ❤️
    14 04- chłopczyk 💙💙💙
    12.05-🍀🍀🍀
  • KoszulkaUlka Przyjaciółka
    Postów: 67 25

    Wysłany: 27 lutego, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 8,96 przy normie z tego laboratorium 0,00-12,6.
    Miesiączki mam regularne, owulacja za2sze jest pęcherzyki też zawsze sam pęka.
    W zasadzie to ja już sama nie wiem czy to AMH jest w porzadku🤔

    Starania od 2,5 roku (stan na 02.2021)⚠️
    👧 32 lata
    TSH 1,075✔
    FT4 10,79✔
    Przeciwciala anty TPO większe od 3✔
    Prolaktyna 16,41✔
    Homocysteina 5,78✔
    Przeciwciala anty-TG wieksze od 3 ✔
    AMH 8,96 (wg normy z laboratorium mieści się w normie 0,00-12,6 dla.kobiet)✔
    Glukoza na czczo po 2h 109,1✔
    Insulina na czczo po.2h 91,7(insulina nie spadla)❌
    Jajowody drożne 10.2020✔
    11.2020 stymulacja owulacji(dwa pęcherzyki)✔
    12.2020 stymulacja owulacji(dwa pęcherzyki)✔
    01.2021 stymulacja owulacji(dwa pecherzyki)✔
    01.2021 polip w endometrium usunięty w marcu 2021✔
    04.03 histeroskopia ✔
    Kariotyp ✔
    Cykle są, pęcherzyki ładnie rosną i pękają około 13-14 dnia cyklu✔
    🧑 31 lat
    Badanie nasienia-wszystko prawidłowe✔
    Morfologia 4%✔
    Kariotyp ✔
  • Domma Ekspertka
    Postów: 221 92

    Wysłany: 27 lutego, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po laparoskopii, właśnie wczoraj robiłam na nowo oznaczenie AMH.

    Wynik 1,93 hmm. Problem u mnie taki ze pęcherzyki mimo podania ostatnio ovitrelle nie pękło, aktualnie jestem znów na lamecie i wizyta w piątek i nie wiem co wymyśli doktor.. Nie wiem czy dwa zastrzyki ktoś stosował czy to pomogło?

    👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł..
    Kwiecień/maj 2 iui? 🍀🍀
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny

    🤵 32l.
    morfologia 4%
    DFI 9,4%
    HDS 1,0%
  • nika2021 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 27 marca, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem totalnie zdezorientowana.
    Robiłam 8mcy temu badanie AMH wynik 0,47 (CLIA, COBAS,Rohe przedział 0,71-7,59)robione w klinice Bocian (w między czasie okazało sie, że mam ostry stan zapalny w organizmie).
    Badanie AMH powtórzyłam po wyleczeniu stanu zapalnego w Diagnostyce wynik 1,42 metoda CLIA na aparacie Access Beckman (mediana 1,88).
    Następnie postanowiłam wykonać jeszcze raz badanie po 1,5 tyg. ale w NOVUM metoda taka ja w Bocienie i wynik wyszedł 0,81.
    Czy tylko mi tu cos nie gra? Słyszałyście o podobnym przypadku, że poziom AMH wzrósł albo że wyniki w klinikach są zaniżone?


‹‹ 114 115 116 117 118
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego