Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dona, Miscelle macie dobre wyniki, nie macie się czym martwić

  • Aneczka80 Ekspertka
    Postów: 168 56

    Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giussta wrote:
    Odebrałam wyniki badań.. Amh 1,0 :( normy lab 1,4 - 8 faza płodna
    FSH 5,04 normy lab 3,5 - 12,5 faza folikularna
    21.08. wizyta w Novum u dr Zygler.. Zobaczymy co powie...

    Giussta jak przebiegła Twoja wizyta u dr Zygler? Ja mam termin wizyty 28 sierpnia z tragicznym AMH 0,3

    Aneczka80

  • Dariaa Autorytet
    Postów: 1075 294

    Wysłany: 3 września 2014, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    No to nad morzem kroją :)
    ROBIŁAM 240 ZŁ płacilam w obiegły czwartek, dziś mam wynik 3,29 i się martwię ze zły :(

    2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

    phv3n5q.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 3 września 2014, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    ROBIŁAM 240 ZŁ płacilam w obiegły czwartek, dziś mam wynik 3,29 i się martwię ze zły :(

    Strasznie drogo. Ja placilam 110 w Mikolowie. Wynik jest ladny. Moze wskazywac na PCOS, ale pod warunkiem, ze sa inne objawy. Nawet jesli tak jest, co potwierdzi lub wykluczy Ci lekarz, to zdecydowane lepiej, ze wynik jest wysoki, bo z tym medycyna dobrze sobie radzi :) a z proznego to i Salomon nie naleje ;)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Dariaa Autorytet
    Postów: 1075 294

    Wysłany: 4 września 2014, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Strasznie drogo. Ja placilam 110 w Mikolowie. Wynik jest ladny. Moze wskazywac na PCOS, ale pod warunkiem, ze sa inne objawy. Nawet jesli tak jest, co potwierdzi lub wykluczy Ci lekarz, to zdecydowane lepiej, ze wynik jest wysoki, bo z tym medycyna dobrze sobie radzi :) a z proznego to i Salomon nie naleje ;)
    nidy nikt mi o PCOS nie mówił mam insulinoporność miesiaczkuje regularnie i owuluję też wporządku.

    2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

    phv3n5q.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 4 września 2014, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    nidy nikt mi o PCOS nie mówił mam insulinoporność miesiaczkuje regularnie i owuluję też wporządku.

    To wyglada na to, ze powinnas sie cieszyc z wyniku, a nie nim martwic :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Dariaa Autorytet
    Postów: 1075 294

    Wysłany: 4 września 2014, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To wyglada na to, ze powinnas sie cieszyc z wyniku, a nie nim martwic :)
    powinnam ale 3 lata bezowocnych starań i jak się tu się nie martwić?

    2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

    phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2014, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Giussta jak przebiegła Twoja wizyta u dr Zygler? Ja mam termin wizyty 28 sierpnia z tragicznym AMH 0,3


    Aneczka jak po wizycie?? co dr Zygler powiedziała??

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 4 września 2014, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    powinnam ale 3 lata bezowocnych starań i jak się tu się nie martwić?

    Ja staram sie 2. Tez sie martwie, ale AMH nie powinno przysparzac Ci zmartwien. Nie ono jest przyczyna niepowodzen.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Marti32 Koleżanka
    Postów: 60 32

    Wysłany: 6 września 2014, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:)
    chciałabym przyłączyć sie do Was.

    DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Marti32 Koleżanka
    Postów: 60 32

    Wysłany: 6 września 2014, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja historia:

    2011 rok wspołżycie bez zabezpieczeń czyli co ma byc to będzie:)

    2012-2014 bagaz doswiadczeń z różnymi lekarzami i klinikami, ale bez powodzenia

    cykle nieregularne co 32, 34 lub 36 dni,kilka cykli wspomaganych clo.


    4 wrzesnia wizyta w klinice Gyncentrum u dr.Mercika w związku z przystąpieniem do rzadowego programu in vitro, gdzie juz na pierwszej wizycie zostalismy zakwalifikowani.

    AMH- 3,31 (metoda elisa)

    Mąż-bardzo dobre nasienie

    U mnie stwierdzono jakiś miesiąc temu zespół policyst.jajników i insulinooporność.

    Powiedzcie jaki mamy szanse i czy insulinoopornosc jest przeszkodą?



    DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Aneczka80 Ekspertka
    Postów: 168 56

    Wysłany: 7 września 2014, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Aneczka jak po wizycie?? co dr Zygler powiedziała??
    Prawdę mówiąc mam mieszane uczucia. Pani doktor nie skomentowała różnicy w poziomie AMH (pierwszy wynik 0,3 a dwa tygodnie później 0,6). Od razu usłyszeliśmy, ze jedyne wyjście to in vitro oczywiście z niskimi szansami i bez refundacji. Badanie ograniczyło się tylko do krótkiego podglądu i stwierdzenia ze mam 5-6 pęcherzyków i może cos z tego będzie. Taką sama diagnozę postawił dr Przybycień w Tarnowie wiec chyba spróbuje u niego pomimo opinii jakie ma Novum. Poczulismy się z mężem trochę potraktowani przedmiotowo chociażby z tego wzgledu ze była to pierwsza wizyta a trwała niecałe 40 min gdzie dla porównania u dr Przybycienia trwała ponad godzinę. Sama juz nie wiem co myśleć ale chyba zostaniemy przy Tarnowie

    Aneczka80

  • takasobieja Autorytet
    Postów: 2289 1525

    Wysłany: 8 września 2014, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje amh 9,8... mam pco, ale owulki są... też już nastawiamy się na in vitro... mąż po zabiegu na żylaki, nasienie się poprawia... ruch super, cyto super, ale koncentracja ciągle do dupy..

    Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • listek Ekspertka
    Postów: 339 91

    Wysłany: 13 września 2014, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80

    Ja mam AMH 0,2. W innym laboratorium wyszło 0,5
    Obecnie leczę się w klinice niepłodności. Lekarz mówił, że najpierw spróbujemy naturalnie, ale na lekach stymulujących.

    Niestety w pierwszym cyklu z clo pęcherzyk nie pękł. W kolejnym cyklu oprócz clo dostałam też zastrzyk- pregnyl na pęknięcie pęcherzyka. Cykl okazał się bezowocny.
    Obecnie kończę trzeci cykl z clo i prawdopodobnie też nic z tego.

    Teraz będzie mnie czekała inseminacja.

    Lekarz uważa jednak, że nawet przy tak niskim AMH są szanse i warto próbować.
    U nas doszedł problem ze strony męża. Słabe nasienie. Duża koncentracja, ale morfologia 2%.




    5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

    1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

    2 IVF - brak transferu - ☹️

    3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(
  • Aneczka80 Ekspertka
    Postów: 168 56

    Wysłany: 15 września 2014, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek

    Dostałam skierowanie na badanie na wymazy z pochwy i szyjki pod kątem bakterii (niestety moje poprzednie badania straciły ważność). Jeśli wynik będzie negatywny zaczynam w październiku stymulację.

    Aneczka80

  • listek Ekspertka
    Postów: 339 91

    Wysłany: 15 września 2014, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia. Wszystkiego dobrego życzę.

    5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

    1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

    2 IVF - brak transferu - ☹️

    3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 16 września 2014, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka nie wierz w to ze z tym wynikiem jedyna szansa to in vitro!! Ja z wynikiem w grudniu 0,88, styczniu 0,51 zaszlam przy 3 inseminacji :) ale lekarz twierdzil ze pewnie i naturalnie by sie udalo tyle ze ja z tych niecierpliwych :) naprawde z takim amh nie pchajcie sie od razu na in vitro, a powolutku pierw naturalnie np 3 cykle ew z lekka stymulacja, potem inseminacje ze 3-4 a dopiero potem o in vitro mozna pomyslec ale napewno nie od razu :)

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 16 września 2014, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tez ze oatatnio bylam na wizycie u 1 fajnego gina i Tez zagadalam go o amh i podobnie jak moj lekarz mowil ze ten marker nie do konca wskazuje poprawnie bo bardO duzo maja przypadkow ze kobiety z bardzo niskim amh 0,1 czy 0,2 i zachodza naturalnie wiec naprawde nie traktujcie tego jako wyroczni:)

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 września 2014, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Bella ja tak bardzo chciałabym aby udalo się naturalnie, ale straciłam już na to nadzieję :( jestem po 4 próbach in vitro już...ostatnie 2 stymulacje były totalną klapą ze względu właśnie na to moje niskie amh (podobno), na początku stymulacji pęcherzyki niby rosły, a potem zostawał jeden większy a resztą zatrzymywała się w miejscu. Na 1 z 2 tych nieudanych stymulacji pęcherzyk ten który urósł okazał się pusty, na ostatniej stymulacji pobrali jedna komórkę, ale okazało się, że nie miała otoczki czy coś takiego i znowu klapa...więc już sobie in vitro odpuściłam, bo pakowałam w siebie tony hormonów z marnym skutkiem...
    tak sie zastanawiam, czy przy tak niskim amh te nasze komórki rzeczywiście są takiej złej jakości??? czy to coś innego ma na to wpływ?? bo skoro niektórym udaje się naturalnie zajść w ciążę, to nie może być aż tak źle!!??!!

  • Aneczka80 Ekspertka
    Postów: 168 56

    Wysłany: 16 września 2014, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, mój lekarz stwierdził, że jeden jajnik prawie nie pracuje i nie mam czasu na inseminacje. O tyle dobrze, że nie zlecił od razu wszystkich badań tylko te niezbędne do rozpoczęcia stymulacji. Chciałabym naturalnie zajść w ciążę, ale nie wiem czy za duzo o tym wszystkim myślę, czy takie moje "nieszczęście", że się nie udaje :(

    Aneczka80

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego