X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bella84 za wyczerpującą odpowiedź :)

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje AMH w kwietniu 2014r. 0,4 . Do tego 3 stopień endometriozy. Nie kwalifikujemy się do Rządowego Programu, z badań klinicznych dyskwalifikuje nas mój 3 stopień endometriozy . Na prywatne Nas nie stać , a ja właśnie dziś dowiedziałam się , że moja bratowa jest już na wylocie i ukrywali to przede mną :( Z resztą przy pierwszej ciąży bratowej była podobna sytuacja , a mieszkaliśmy wtedy w tym samym mieście w Angli . Dowiedziałam się na ulicy. I jak tu wierzyć w rodzinę ? :(

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicinia wiem doskonale jak to ciezko jest gdy sie nie udaje i ciezko mi dobrac slowa pocieszenia bo np na mnie zadne nie dzialaly nawet te od lekarza ... W pewnym momencie chyba poprostu zaczyna sie starac by o tym nie myslec i zajac sobie odpowiednio czas i zrobic cos dla siebie wiec tego Ci zycze bys znalazla w sibie duzo sily zrobila cos dla siebie co nada sens kazdemu dniu a moze nieoczekiwanie zycie Cie zaskoczy czego Ci goraco zycze...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Walka rozpoczęta" od dzisiaj stosuję zastrzyk Gonapeptyl (samodzielnie w brzuch), a od jutra domięśniowo Merional. Czy któraś z Was stosowała te zastrzyki? Co ile dni był monitoring? Mi lekarz kazał przyjechać 21-go we wtorek a to będzie u mnie 4 dc. Najgorsze jest to, że dla par, które naprawdę mają problem nie ma żadnego wsparcia. Jeśli nie ma kwalifikacji do refundacji zabiegu to przynajmniej leki powinny być refundowane.

Aneczka80

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na AMH, u mnie sie czeka 10-12 dni. Dopiero niedawno zrobilam wiec wynik dopiero w nastepnym tygodniu pewnie pod koniec.

Bella a Ty zaszlas po inseminacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 11:11

• kicinia Ekspertka

Wysłany: 19 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby kwalifikować się do Rządowego Programu AMH teraz nie może być mniejsze niż 0,7. Moim zdaniem i na moim przykładzie robiąc badania do in vitro rządowego należy zacząć od właśnie tego badania , ja niestety zrobiłam je na samym końcu i okazało się ,że wydany 1000 zł na wszystkie inne były wyrzucone w błoto , bo ten jeden wynik przekreślił wszystko . Teraz znalazłam inne wyjście z tej sytuacji , ale na razie nie mówię nic głośno żeby nie zapeszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicinia powodzenia.

• kicinia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Kicinia powodzenia.
    Dzięki :* jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to się pochwalę tym moim innym wyjściem :)Może którejś w podobnej do mojej sytuacji się przyda.

sisi lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka tak ja zaszalam po iui :)
    Kicinia to trzymam kciuki i czekam w razie czego na informacje o tym podejsciu :) bo jestem bardzo ciekawa a poza tym kto wie jak bedzie przy ew starankach o rodzenstwo, wiec sie taka inf napewno przyda :)

aszka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Aszka tak ja zaszalam po iui :)
    Kicinia to trzymam kciuki i czekam w razie czego na informacje o tym podejsciu :) bo jestem bardzo ciekawa a poza tym kto wie jak bedzie przy ew starankach o rodzenstwo, wiec sie taka inf napewno przyda :)
    fajnie ze sie udało :) Troche mi ulzyło, bo sie tez nastawiam na IUI a boje troche tego wyniku, w nastepny poniedzialek powinien byc.

• Nina999 Debiutantka

Wysłany: 22 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tu nowa i prosze o radę. Odebrałam właśnie wynik AMH i mój wynosi 9,9. Czy powinnam go podzielić na 2? Dwa lata temu miałam cos około 6. 6 to i tak dużo ale prawie 10 :(. W lipcu miałam ciążę pozamaciczną i laparoskopie, bałam się że zabieg obniży moje AMH a tu takie coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina999 wrote:
    Dziewczyny jestem tu nowa i prosze o radę. Odebrałam właśnie wynik AMH i mój wynosi 9,9. Czy powinnam go podzielić na 2? Dwa lata temu miałam cos około 6. 6 to i tak dużo ale prawie 10 :(. W lipcu miałam ciążę pozamaciczną i laparoskopie, bałam się że zabieg obniży moje AMH a tu takie coś.
    ja bym powtorzyla za pol roku.

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicinia wrote:
    Dzięki :* jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to się pochwalę tym moim innym wyjściem :)Może którejś w podobnej do mojej sytuacji się przyda.

Kicinia ja tez czekam na info. Ja ze względu na niskie AMH = 0,3 nie mam szans na inseminację i szykujemy sie do In Vitro (na własny koszt). Jestem w trakcie szprycowania się Merionalem i Gonapeptylrm - efekt 6 pęcherzyków. W piatek mam kolejny monitoring i mam nadzieję, że będzie ok

Aneczka80

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam badanie, ja mam 2,69 czyli w normie.

Anatolka lubi tę wiadomość

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Aszka mamy podobny wynik ja mam 2,7 :)

aszka lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    o Aszka mamy podobny wynik ja mam 2,7 :)
    to dobry wynik.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to bardzo ladny wynik jak 6 :) trzymam kciuki za dobre komoreczki i zarodki , by zaowocowaly ciaza :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim badaniu pisze: obnizona rezerwa jajnikowa ponizej 1.5 w normach.

Miasa lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dwa dni temu odebrałam wynik AMH, który wynosi 6. Kilka lat temu miałam laparo i wówczas było potwierdzenie o PCO, ale od tego czsu miałam kilka monitoringów i wiem, że mam owulację i że pęcherzyki pękają. Czy powinnam się martwić moim wysokim wynikiem? Dodam, że jestem w trakcie stymulacji do IVF, ale chciałabym wiedzieć.

Bliźniaki są z nami :*
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 6 to jeszcze chyba nie tak źle, ja dzisiaj odebrałam wynik : 11,8 !

aszka świetne masz AMH :)

Dziewczyny miała któraś takie wysokie AMH i z czym to się wiązało ?
    Ja mam obraz PCO w usg , lekkie kłopoty w nadm. owłosieniem, ale cykle mam regularne w miale ok.30-32dni i po clo owulację...

Tego wysokiego AMH chyba sie nie da "wyleczyć" nie? to co zostaje? czymś można sobie pomóc ?

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ