AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki bella84 za wyczerpującą odpowiedźSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA -
Moje AMH w kwietniu 2014r. 0,4 . Do tego 3 stopień endometriozy. Nie kwalifikujemy się do Rządowego Programu, z badań klinicznych dyskwalifikuje nas mój 3 stopień endometriozy . Na prywatne Nas nie stać , a ja właśnie dziś dowiedziałam się , że moja bratowa jest już na wylocie i ukrywali to przede mną Z resztą przy pierwszej ciąży bratowej była podobna sytuacja , a mieszkaliśmy wtedy w tym samym mieście w Angli . Dowiedziałam się na ulicy. I jak tu wierzyć w rodzinę ?
-
Kicinia wiem doskonale jak to ciezko jest gdy sie nie udaje i ciezko mi dobrac slowa pocieszenia bo np na mnie zadne nie dzialaly nawet te od lekarza ... W pewnym momencie chyba poprostu zaczyna sie starac by o tym nie myslec i zajac sobie odpowiednio czas i zrobic cos dla siebie wiec tego Ci zycze bys znalazla w sibie duzo sily zrobila cos dla siebie co nada sens kazdemu dniu a moze nieoczekiwanie zycie Cie zaskoczy czego Ci goraco zycze...
-
"Walka rozpoczęta" od dzisiaj stosuję zastrzyk Gonapeptyl (samodzielnie w brzuch), a od jutra domięśniowo Merional. Czy któraś z Was stosowała te zastrzyki? Co ile dni był monitoring? Mi lekarz kazał przyjechać 21-go we wtorek a to będzie u mnie 4 dc. Najgorsze jest to, że dla par, które naprawdę mają problem nie ma żadnego wsparcia. Jeśli nie ma kwalifikacji do refundacji zabiegu to przynajmniej leki powinny być refundowane.Aneczka80
-
nick nieaktualny
-
Żeby kwalifikować się do Rządowego Programu AMH teraz nie może być mniejsze niż 0,7. Moim zdaniem i na moim przykładzie robiąc badania do in vitro rządowego należy zacząć od właśnie tego badania , ja niestety zrobiłam je na samym końcu i okazało się ,że wydany 1000 zł na wszystkie inne były wyrzucone w błoto , bo ten jeden wynik przekreślił wszystko . Teraz znalazłam inne wyjście z tej sytuacji , ale na razie nie mówię nic głośno żeby nie zapeszyć
-
nick nieaktualny
-
Aszka tak ja zaszalam po iui
Kicinia to trzymam kciuki i czekam w razie czego na informacje o tym podejsciu bo jestem bardzo ciekawa a poza tym kto wie jak bedzie przy ew starankach o rodzenstwo, wiec sie taka inf napewno przydaaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella84 wrote:Aszka tak ja zaszalam po iui
Kicinia to trzymam kciuki i czekam w razie czego na informacje o tym podejsciu bo jestem bardzo ciekawa a poza tym kto wie jak bedzie przy ew starankach o rodzenstwo, wiec sie taka inf napewno przyda -
Dziewczyny jestem tu nowa i prosze o radę. Odebrałam właśnie wynik AMH i mój wynosi 9,9. Czy powinnam go podzielić na 2? Dwa lata temu miałam cos około 6. 6 to i tak dużo ale prawie 10 . W lipcu miałam ciążę pozamaciczną i laparoskopie, bałam się że zabieg obniży moje AMH a tu takie coś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:01
-
nick nieaktualnyNina999 wrote:Dziewczyny jestem tu nowa i prosze o radę. Odebrałam właśnie wynik AMH i mój wynosi 9,9. Czy powinnam go podzielić na 2? Dwa lata temu miałam cos około 6. 6 to i tak dużo ale prawie 10 . W lipcu miałam ciążę pozamaciczną i laparoskopie, bałam się że zabieg obniży moje AMH a tu takie coś.
-
kicinia wrote:Dzięki :* jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to się pochwalę tym moim innym wyjściem :)Może którejś w podobnej do mojej sytuacji się przyda.
Kicinia ja tez czekam na info. Ja ze względu na niskie AMH = 0,3 nie mam szans na inseminację i szykujemy sie do In Vitro (na własny koszt). Jestem w trakcie szprycowania się Merionalem i Gonapeptylrm - efekt 6 pęcherzyków. W piatek mam kolejny monitoring i mam nadzieję, że będzie okAneczka80
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dwa dni temu odebrałam wynik AMH, który wynosi 6. Kilka lat temu miałam laparo i wówczas było potwierdzenie o PCO, ale od tego czsu miałam kilka monitoringów i wiem, że mam owulację i że pęcherzyki pękają. Czy powinnam się martwić moim wysokim wynikiem? Dodam, że jestem w trakcie stymulacji do IVF, ale chciałabym wiedzieć.Bliźniaki są z nami :*
-
zai2014 6 to jeszcze chyba nie tak źle, ja dzisiaj odebrałam wynik : 11,8 !
aszka świetne masz AMH
Dziewczyny miała któraś takie wysokie AMH i z czym to się wiązało ?
Ja mam obraz PCO w usg , lekkie kłopoty w nadm. owłosieniem, ale cykle mam regularne w miale ok.30-32dni i po clo owulację...
Tego wysokiego AMH chyba sie nie da "wyleczyć" nie? to co zostaje? czymś można sobie pomóc ?
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - ale 11 mrozaków