AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki bella84 za wyczerpującą odpowiedźSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Moje AMH w kwietniu 2014r. 0,4 . Do tego 3 stopień endometriozy. Nie kwalifikujemy się do Rządowego Programu, z badań klinicznych dyskwalifikuje nas mój 3 stopień endometriozy . Na prywatne Nas nie stać , a ja właśnie dziś dowiedziałam się , że moja bratowa jest już na wylocie i ukrywali to przede mną Z resztą przy pierwszej ciąży bratowej była podobna sytuacja , a mieszkaliśmy wtedy w tym samym mieście w Angli . Dowiedziałam się na ulicy. I jak tu wierzyć w rodzinę ?
-
Kicinia wiem doskonale jak to ciezko jest gdy sie nie udaje i ciezko mi dobrac slowa pocieszenia bo np na mnie zadne nie dzialaly nawet te od lekarza ... W pewnym momencie chyba poprostu zaczyna sie starac by o tym nie myslec i zajac sobie odpowiednio czas i zrobic cos dla siebie wiec tego Ci zycze bys znalazla w sibie duzo sily zrobila cos dla siebie co nada sens kazdemu dniu a moze nieoczekiwanie zycie Cie zaskoczy czego Ci goraco zycze...
-
"Walka rozpoczęta" od dzisiaj stosuję zastrzyk Gonapeptyl (samodzielnie w brzuch), a od jutra domięśniowo Merional. Czy któraś z Was stosowała te zastrzyki? Co ile dni był monitoring? Mi lekarz kazał przyjechać 21-go we wtorek a to będzie u mnie 4 dc. Najgorsze jest to, że dla par, które naprawdę mają problem nie ma żadnego wsparcia. Jeśli nie ma kwalifikacji do refundacji zabiegu to przynajmniej leki powinny być refundowane.Aneczka80
-
nick nieaktualny
-
Żeby kwalifikować się do Rządowego Programu AMH teraz nie może być mniejsze niż 0,7. Moim zdaniem i na moim przykładzie robiąc badania do in vitro rządowego należy zacząć od właśnie tego badania , ja niestety zrobiłam je na samym końcu i okazało się ,że wydany 1000 zł na wszystkie inne były wyrzucone w błoto , bo ten jeden wynik przekreślił wszystko . Teraz znalazłam inne wyjście z tej sytuacji , ale na razie nie mówię nic głośno żeby nie zapeszyć
-
nick nieaktualny
-
Aszka tak ja zaszalam po iui
Kicinia to trzymam kciuki i czekam w razie czego na informacje o tym podejsciu bo jestem bardzo ciekawa a poza tym kto wie jak bedzie przy ew starankach o rodzenstwo, wiec sie taka inf napewno przydaaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella84 wrote:Aszka tak ja zaszalam po iui
Kicinia to trzymam kciuki i czekam w razie czego na informacje o tym podejsciu bo jestem bardzo ciekawa a poza tym kto wie jak bedzie przy ew starankach o rodzenstwo, wiec sie taka inf napewno przyda -
Dziewczyny jestem tu nowa i prosze o radę. Odebrałam właśnie wynik AMH i mój wynosi 9,9. Czy powinnam go podzielić na 2? Dwa lata temu miałam cos około 6. 6 to i tak dużo ale prawie 10 . W lipcu miałam ciążę pozamaciczną i laparoskopie, bałam się że zabieg obniży moje AMH a tu takie coś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:01
-
nick nieaktualnyNina999 wrote:Dziewczyny jestem tu nowa i prosze o radę. Odebrałam właśnie wynik AMH i mój wynosi 9,9. Czy powinnam go podzielić na 2? Dwa lata temu miałam cos około 6. 6 to i tak dużo ale prawie 10 . W lipcu miałam ciążę pozamaciczną i laparoskopie, bałam się że zabieg obniży moje AMH a tu takie coś.
-
kicinia wrote:Dzięki :* jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to się pochwalę tym moim innym wyjściem :)Może którejś w podobnej do mojej sytuacji się przyda.
Kicinia ja tez czekam na info. Ja ze względu na niskie AMH = 0,3 nie mam szans na inseminację i szykujemy sie do In Vitro (na własny koszt). Jestem w trakcie szprycowania się Merionalem i Gonapeptylrm - efekt 6 pęcherzyków. W piatek mam kolejny monitoring i mam nadzieję, że będzie okAneczka80
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dwa dni temu odebrałam wynik AMH, który wynosi 6. Kilka lat temu miałam laparo i wówczas było potwierdzenie o PCO, ale od tego czsu miałam kilka monitoringów i wiem, że mam owulację i że pęcherzyki pękają. Czy powinnam się martwić moim wysokim wynikiem? Dodam, że jestem w trakcie stymulacji do IVF, ale chciałabym wiedzieć.Bliźniaki są z nami :*
-
zai2014 6 to jeszcze chyba nie tak źle, ja dzisiaj odebrałam wynik : 11,8 !
aszka świetne masz AMH
Dziewczyny miała któraś takie wysokie AMH i z czym to się wiązało ?
Ja mam obraz PCO w usg , lekkie kłopoty w nadm. owłosieniem, ale cykle mam regularne w miale ok.30-32dni i po clo owulację...
Tego wysokiego AMH chyba sie nie da "wyleczyć" nie? to co zostaje? czymś można sobie pomóc ?
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - ale 11 mrozaków