AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Leczenie AMH? Pierwsze słysze... Przy niskim AMH, gdzie mogą być kłopoty z wyprodukowaniem jajeczek mają metody wspomagania, ale o leczeniu wysokiego nie słyszałam... Tego się nei zbija, ani nic takiego.
Wysokie jest związane z PCOs i stosuje się stymulacje owulacji i zastrzyki na pękanie - tyle. Daje to naczęściej dobre efekty
Łatwiej jest zapanować nad wysokim niż wspomóc pacjentkę z niskim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 16:58
-
nick nieaktualny
-
Cykle regularne,no może różnią się kilkoma dniami w tą czy w tamtą. "Książkowych" 28 dni nigdy nie miałam, ale raczej 30 i parę. Obraz USG OK- lekarz nic nigdy nie mówił. Natomiast jesli chodzi o fsh i lh to niestety wyników nie pamiętam, ale chyba też były w normie. No nic tak mam i już- i tak tego nie naprawię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 19:12
Bliźniaki są z nami :* -
Lolcia_1 ja mam jeszcze wieksze bo 18,8. Tyle, ze ja mam pcos, nadmierne owlosienie, wysoki testosteron i w obrazie na usg typowe policystyczne jajniki. We mnie nie dojrzewaja komorki jajowe, wiec z owulacja ciezko. Jestem pol roku po porodzie i zobaczymy jak to teraz bedzie wygladalo. Podobno nieraz porod leczy pcos.
-
nick nieaktualny
-
Też słyszałam że nie ma znaczenia ale jak byłam na wizycie konsultacyjnej przed in vitro MZ to lekarka kazała zrobić w 2 lub 3 dc i musiało to być zaznaczone na wyniku
-
Anatolka ja to wiem i raczej lekarze też ale mi lekarka kazała zrobić 2-3 dc i żeby to było napisane na wyniku który to dc ale co lekarz to inne wymagania tak jak z opisem od gina Ty dałaś napisane odręcznie a ja musiałam wersję 4 str odręcznego skrócić do 6 linijek na kompie i dopiero to zostało przyjęte
-
Wiem, że czasem wydziwiają ale nie ma to konkretne zalecenie specjalnego uzasadnienia, więc jeśli czyjś gin nie ma specjalnego widzimisię to można zrobić w dowolnym dniu ale wiadomo, że lepiej zrobić tak jak zachce się lekarzowi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 20:17