AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Dziewczyny proszę Was o interpretację wyniku. Mam AMH: 4,10 ( norma 1,0-8,0) Poczytałam, że powyżej 3,5 oznaczać może PCO, prawda to? Mam się martwić tym wynikiem czy cieszyć?
jeśli robiłaś je po lipcu 2013 to wynik musisz podzielić przez dwa ponieważ od lipca wprowadzony jest nowy odczynnik który zawyza wyniki co też widac na przykładzie mojego wyniku
w 2011 miałam 1,55
a teraz jest 2,5
co oczywiście jest niemozliwe bo z rezerwą jajnikowa się rodzimy i ona sie nie powiększa z czasem tylko kurczy czyli dzieląc mniej więcej na połowę Twój wynik to 2,05 a mój 1,25 czyli nie jest źleLolcia_81 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nati00 wrote:Witam. Jestem tu nowa;) dzisiaj odebrałam wyniki amh i niestety wyszły 7,3. Zastanawia mnie dlaczego odrazu na wyniku po podadzą podzielonego (skoro taki wynik jest dobry)tylko sama sobie mam podzielic? Czy to pewne?
z tym dzieleniem przez 2 to jest tak w przyblizeniu bo Oni dokładnie nie wiedzą jaki powinien być ten współczynnik tak im to wychodzi na podstawie obserwacji i wyników innych kobiet...
Twoje po podzieleniu będzie w okolicy 3,5 więc nie wiem czy to się kwalifikuje do pco ale najwyraźniej moze być problem z pęknieciem pęcherzyka więc mozliwe ze będziesz mieć cykl monitorowany i podawany zastrzyk na peknięcie... ale to sa tylko moje dywagacje poczekaj co Ci powie lekarz i oczywiście podziel się z nami później nimi...
trzymam kciuki zeby wszystko było w pożądku
Cichosza lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny. Przeraziłyście mnie z tym wynikiem dzielonym przez 2. Jeśli moje AMH (badane w zeszłym cyklu) wyniosło 1,2 tzn, że czeka mnie in vitro?????? Bo wtedy wychodzi na to, że moje AMH faktycznie ma 0,6.
Błagam- odpowiedzcie mi szybciutko bo już osiwiałam ze stresu -
powiem tak niska rezerwa jajnikowa swiadczy o tym ze produkcja jest mała i słaba ze potrzeba wspomagaczy...
na pewno musisz porozmawiać ze swoim lekarze co On na to i jakie widzi dla Was rozwiazanie, bo oprócz AMH potrzebne są jeszcze wyniki z hormonów żeby stwierdzić jaki jest ich poziom i stosunek między nimi...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi