AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokardka44 wrote:elcia , nie lapiemy się na refundację, ona jest od 0,75, ogolnie mam jeszcze ciagle za wysokie tsh biorę euthyrox 50 i spadło z 4,90 na 1,95 ale potem po miesiacu robilam i 2,6 ;/ reszta jakoś w normie
Refundacja jest od 0,7 nie od 0,75. Jak Ci zależy na refundacji to szoruj do innego zupełnie laboratorium powtórzyć badanie. W zależności od odczynników są pewne odchylenia. Może znajdziesz takie gdzie wyjdzie graniczne 0,7 i się zalapiesz. Innego sposobu nie ma. -
bella84 wrote:No coz... Wg tej normy jest ponizej dolnej granicy... Z ciekawosci w jakim lab robilas i takie normy sa?
Robiłam w ALAB Laboratoria. Normy są uzależnione od wieku:
20-24 lat 1,66 -9,49 ng/ml
25-29 lat 1,8 - 9,16 ng/ml
30-34 lat 0,67 - 7,55 ng/ml
35-39 lat 0,78 - 5,24 ng/ml
40-44 lat 0,09 - 2,96 ng/ml
45-50 lat 0,05-2,06 ng/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 11:26
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
W diagnostyce też podają dla wieku. Tzn podają niby medianę dla danego wieku, ale też zakres jaki w tym wieku występuje, tyle że rozrzut jest dość duży i chyba lekarze bardziej się sugerują tym czy jest to w miarę zbliżone do tej mediany dla danego wieku,I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja odebrałam wczoraj wyniki z Diagnostyki - moje AMH to 0,29... Mam 33 lata i nie spodziewałam się aż tak złego wyniku.
Wczoraj powtórzyłam badanie w klinice Gyncentrum - ciekawa jestem jaka będzie różnica.
W każdym bądź razie na rządowe IVF się nie kwalifikuję. -
Jeszcze raz zbadałam AMH (w innym laboratorium), tym razem wynik jeszcze gorszy - 0,22.
Jesteśmy już po pierwszej rozmowie w sprawie in vitro. Jutro ostatnia inseminacja, jeśli się nie uda, to we wrześniu zaczynamy IVF. -
Dziewczyny, czy laparoskopia diagnostyczna wpływa na obniżenie AMH? Mój lekarz z kliniki niepłodności twierdzi, ze absolutnie nie, że jajnika nie będzie ruszał, tylko ewentualnie jajowód. A w internecie czytam , że laparoskopia wpływa na obniżenie AMH.Komu ufać??
-
Skoro nie będzie ruszał jajnika to z jakiego powodu miałaby się rezerwa obniżyć? Oczywiście, że nie w takim przypadku. Jakby miał zamiar "grzebać" w jajniku, wycinać torbiel jakąś to owszem, ale od poparzenia kamera na jajniki to jeszcze nikomu rezerwa nie spadła
Ajka, Aga78, dżona lubią tę wiadomość
-
Mój przypadek podważa chyba wszystkie teorie, ponad rok temu miałam badane Amh, wynik 0,02, przy fsh 6 i reszcie badań super, od tamtych badań wszystkie cykle miałam owulacyjne-książkowe. Problemem w moim przypadku były całkowicie ślepe jajowody. Kilka tyg temu przeszłam stymulację, wyprodukowaliśmy 5 embrionów, jestem w ciąży. Statystycznie mieliśmy 9 procent szans, także dziewczyny nie wierzcie tym numerkom! Suplementujcie Wit D, zdrowo jedzcie i ruszajcie się- czas można cofnąć!
Junioer, Morisek28, bella84, Aga78, Ajka, cafe, Kokardka44, demelza lubią tę wiadomość
-
Nie, nie zrobiłam badań ponownie, nie był to też błąd laboratorium. Jak tak to wszystko do kupy ogarniam, to bardziej byłabym skłonna twierdzić, że Amh jest oceną ogólną stanu zdrowia, bo faktycznie na tamten moment mając wodniaki na jajowodach, 15kg nadwagi i kopcąć szlugasy szans nie miałam żadnych, stan moich możliwości był taki właśnie jak wynik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:51
-
Niestety wodniaki jajowodów są nieuleczalne, a są bezpośrednią przyczyną niepłodności, w październiku usunięto mi je laparoskopowo. Tak więc szliśmy długim protokołem in vitro, wyciszanie Suprefactem i stymulacja Gonalem. AniuT prócz zdrowej diety, basenu i rzucenia palenia suplementowalam witD i dhea.
-
Olecha dziękuję Ci bardzo za odpisanie. A jaką dawke gonalu miałaś? jeśli oczywiście można wiedzieć? w której klinice podchodziłaś do zabiegu? ja już jestem po 3 probach in vitro, za każdym razem kiepskiej jakości komórki, wiec każda pomoc i każda rada jest dla mnie na wagę złota.
-
Gonal maksymalna dawka 300 przez 13 dni. Mieszkam w UK, tutaj podchodziłam na kasę chorych, tutaj też nie bierze się pod uwagę Amh, sprawdzają tylko fsh i progesteron. W Pl robiłam badania podstawowe w tym Amh tak dla własnej wiedzy. Dosyć sporo informacji znalazłam na amerykańskich stronach,oni tam twierdzą, że poziom Amh jest zależny od witD, a żeby podnieść jakość komórek najlepiej brać DHEA.