Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Junioer Autorytet
    Postów: 458 639

    Wysłany: 3 września 2015, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olecha, dzięki za wszystkie informacje. Ja już przyjmuję wit. D, czekam na paczkę z apteki z DHEA.
    W klinice mi powiedzieli, że jesli się zdecydujemy to będzie krótki protokół, bo przy długim moje jajniki mogłyby zupełnie się "wyłączyć".
    Rzuciłam też palenie, jem w miarę zdrowo, teraz muszę się zacząć więcej ruszać :)

    6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

  • Smile Autorytet
    Postów: 941 1036

    Wysłany: 3 września 2015, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

    Powiedzcie mi czy poziom AMH w przypadku policystycznych jajników powinien być ponad normę?Mam niby stwierdzone PCOS a poziom AMH mam w normie- 5,50.

    2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2015, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, norma jest AMH 1,0-3,0. W przypadku kiedy wartości hormonu przekraczają 3,0ng/ml, mówi się o wysokim poziomie AMH. Ja przy PCOS mam 9.

  • 19ilonka87 Ekspertka
    Postów: 155 195

    Wysłany: 4 września 2015, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) orientujesz się który wynik jest bardziej wiarygodny Amh czy Fsh robione w 3dc? Amh wyszło 1,35 norma dla mojego wieku od 1,8 a Fsh 5,3 którym wynikiem się sugerować?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 15:15

    III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Ajka Autorytet
    Postów: 4128 1607

    Wysłany: 4 września 2015, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz podane normy takie bez względu na wiek...

    tzn od jakiego poziomu jest prawidłowa płodność... fsh jest piekne wiec na razie na pewno nie jest źle...

    Nasza królewna już jest na świecie
    A51mp2.png
  • 19ilonka87 Ekspertka
    Postów: 155 195

    Wysłany: 4 września 2015, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam podaną normę 1,8 - 9,16 25-29lat. Sama nie wiem co myśleć jeden wynik ok, drugi słaby

    III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Ajka Autorytet
    Postów: 4128 1607

    Wysłany: 4 września 2015, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja np miałam, że powyżej 1,2 płodność normalna... mniej niz 1,2 płodnosc obniżona... bez podanych norm dla wieku...

    oczywiscie wszystko zalezy od odczynnikow w danym lab - sa takie gdzie płodnosc prawidłowa jest powyzej 1,4 i takie gdzie powyzej 1,8...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 09:32

    Nasza królewna już jest na świecie
    A51mp2.png
  • Złota Autorytet
    Postów: 3150 2406

    Wysłany: 14 września 2015, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

    czy któraś z Was może mi pomóc w interpretacji wyników AMH?

    odebrałam wyniki: 12,78 ng/ml normy dziwne: mediana 95%,
    18-25 lat mediana 3,71 norma 0,96-13,34;
    26-30 lat mediana 2,27 norma 0,17- 7,37;
    31-35 lat mediana 1,88 norma 0,07-7,35;
    36-40 lat mediana 1,62 norma 0,03-7,15;
    41-45 lat mediana 0,29 norma 0,00-3,27;
    >46 lat mediana 0,01 norma 0,00-1,15.

    Pomocy?

    dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Kokardka44 Autorytet
    Postów: 742 706

    Wysłany: 14 września 2015, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olecha jak super czyta się takie wiadomości :)
    Ja dziewczyny wzięłam się za siebie i jestem już na finiszu brania 8 tabletek dziennie, w tym witD, Dhea, B6 b12 i inne, w piątek jadę na badanie AMH i zobaczymy czy mi się poprawiło :) potem od razu stymulacja i inseminacja :)

    olecha lubi tę wiadomość

    Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • rybka33 Ekspertka
    Postów: 205 208

    Wysłany: 14 września 2015, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Złota,jak na wiek 18-25 lat to średnia wynosi 3,71,Ty masz 12,78 to super wynik.Masz bardzo dużą rezerwę jajnikową.Ja w wieku 34 lat mam AMH-3,też jestem powiedzmy w normie,także nic się nie przejmuj -masz bardzo dużo jajeczek :) pozdrawiam.

    olecha lubi tę wiadomość

    :(
  • klaudia12369 Autorytet
    Postów: 346 293

    Wysłany: 16 września 2015, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota taki wynik świadczy również o PCOS, byłas badana w tym kierunku?

    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinoopornosc, mutacja Leidena
    o148jw4z8q8kgslq.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 16 września 2015, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    Hej Złota,jak na wiek 18-25 lat to średnia wynosi 3,71,Ty masz 12,78 to super wynik.Masz bardzo dużą rezerwę jajnikową.Ja w wieku 34 lat mam AMH-3,też jestem powiedzmy w normie,także nic się nie przejmuj -masz bardzo dużo jajeczek :) pozdrawiam.

    To wcale super nie jest. PCO pełna gębą niestety.

    Agnieszka_A., sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Torunianka Autorytet
    Postów: 449 225

    Wysłany: 16 września 2015, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Właśnie odebrałam wyniki AMH, mój wynik to 13,24. Gdzie norma dla mojego wieku to 0,96-13,34. Ja mam 21 lat i wszystkie inne wyniki w porządku. Co sądzicie? Wizyta dopiero za 1,5tyg.

  • Anna_m33 Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 16 września 2015, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Moje AMH <0,02. FSH = 7,09. LH = 3,84. SHBG = 186,70 "POF" przedwczesne wygaśnięcie jajników
    Lekarze dają mi szanse na zajście w ciążę jak wygrana w dużego lotka.
    Mam 33 lata i jestem totalnie załamana

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 23:18

  • klaudia12369 Autorytet
    Postów: 346 293

    Wysłany: 17 września 2015, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka mi to AMH wygląda na PCO

    Anna_m33 a myślicie o in vitro?

    Anna_m33 lubi tę wiadomość

    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinoopornosc, mutacja Leidena
    o148jw4z8q8kgslq.png
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 17 września 2015, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_33 masz bardzo kadne fsh ktore kompletnie nie idzie w parze z amh... Ciaza jako wygrana w lotka to jakbys przy takim amh miala fsh z 50... Ale 7 to jest super wynik... Nie wiem jaka droga staran za Wami ale moze warto sprobowac stymulacji lekkiej potem iui potem ivf na wlasnych komorkach.. Dopiero wtedy bedziesz wiedziala na czy. Stoisz... W calkowitej ostatecznosci gdyby wszystko zawiodlo zawsze jest jeszcze wyjscie moze nie dla kazdego... Komorka dawczyni... Z tego co mi lekarze mowili gdy jajniki juz gorzej zaczynaja pracowac wowczas fsh zaczyna rosnac ponewaz potrzeba coraz wiecej tego hormonu by zmusic je do pracy... Jednak u Ciebie fsh wskazuje na ladna prace jajnikow... Bardzo wazny jest tez obraz usg po ile pecherzykow antralnych masz na kazdym z jajnikow i czy miesiaczkujesz regularnie i czy masz owulacje potwierdzona usg oraz badaniami hormonow po..my tu na forum mozemy Cie wesprzec ale Ty potrzebujesz dobrego lekarza ktory przy Twojej sytuacji nie wbije Ci szpilkina dobicie tylko wesprze w dzialaniach i przedstawi wszelkie mozliwosci dla Ciebie...

    olecha, Anna_m33 lubią tę wiadomość

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • olecha Koleżanka
    Postów: 40 47

    Wysłany: 17 września 2015, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie załamuj Anna_33, taki wynik o niczym nie przesądza, ponieważ inne są bardzo dobre. Jeżeli nie ma innych problemów, to pół roku na dhea 75 dziennie i bedziesz w ciąży, głowa do góry i szukaj zaangażowanego lekarza, ja miałam taki wynik ponad rok temu, dziś jestem w ciąży z własnych komórek, do dzieła, będzie dobrze!

    Anna_m33 lubi tę wiadomość

    zem34z17t0d41i0r.png
  • Karo85 Autorytet
    Postów: 542 522

    Wysłany: 17 września 2015, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

    Moje wyniki AMH ( robiony w 2dc) to 5,29 hg/ml.
    Inhibina B 36
    TSH 1,64
    LH 12,9
    FSH 6
    Prolaktyna 17,8 a po 1 h i tab 211,1
    Insulina 19,4

    Czy świadczy to o zaburzeniach? Lekarz mówił wcześniej po usg że PCO

    06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Anna_m33 Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 17 września 2015, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia12369 wrote:
    Torunianka mi to AMH wygląda na PCO

    Anna_m33 a myślicie o in vitro?

    Tak zapomniałam dopisać,
    mam PCOS, HASHIMOTO i oczywiście niedoczynność tarczycy.

    Problemy z tarczycą od 2010, a z okresem od 2012

  • Anna_m33 Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 17 września 2015, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Anna_33 masz bardzo kadne fsh ktore kompletnie nie idzie w parze z amh... Ciaza jako wygrana w lotka to jakbys przy takim amh miala fsh z 50... Ale 7 to jest super wynik... Nie wiem jaka droga staran za Wami ale moze warto sprobowac stymulacji lekkiej potem iui potem ivf na wlasnych komorkach.. Dopiero wtedy bedziesz wiedziala na czy. Stoisz... W calkowitej ostatecznosci gdyby wszystko zawiodlo zawsze jest jeszcze wyjscie moze nie dla kazdego... Komorka dawczyni... Z tego co mi lekarze mowili gdy jajniki juz gorzej zaczynaja pracowac wowczas fsh zaczyna rosnac ponewaz potrzeba coraz wiecej tego hormonu by zmusic je do pracy... Jednak u Ciebie fsh wskazuje na ladna prace jajnikow... Bardzo wazny jest tez obraz usg po ile pecherzykow antralnych masz na kazdym z jajnikow i czy miesiaczkujesz regularnie i czy masz owulacje potwierdzona usg oraz badaniami hormonow po..my tu na forum mozemy Cie wesprzec ale Ty potrzebujesz dobrego lekarza ktory przy Twojej sytuacji nie wbije Ci szpilkina dobicie tylko wesprze w dzialaniach i przedstawi wszelkie mozliwosci dla Ciebie...

    FSH i LH mam w normie ponieważ biorę hormony, bez nich nie jestem w stanie funkcjonować normalnie (depresja itp)

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego