Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • kasienka001 Znajoma
    Postów: 19 2

    Wysłany: 17 września 2015, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na imie Kasia i jestem tu nowa,

    a mianowicie staram się z mężem o dziecko i jak narazie nic z tego nie wychodzi.. miesiąc temu gin. wykrył u mnie torbiel na jajniku pzepisał mi leki i miałam czekać na @, przyszła.. w 3 dniu cyklu wykonałam badania tj, PRL, FSH, LH E2 oto mo je wyniki i proszę Was o opinie

    FSH 6,1 mlU/ml ( f. folikularna 2.5-10,2 f. owulacyjna 3.4-33.4 f. lutealna 1.5-9.1)
    LH 8.8 mlU/ml ( f. folikularna 1.9-12.50 f. owulacyjna 8.7-76.3 f. lutealna 0.5-16.9)
    Estiadol 26.61 pg/ml (f. folikularna 12.5-166 f. owulacyjna 85.5-498 f. lutealna 43.8-211)

    PRL 252,30 mlU/ml =11,85ng/ml 83-622

    pozdrawiam

  • ołowiana wrona Autorytet
    Postów: 568 154

    Wysłany: 19 września 2015, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, właśnie odebrałam wynik AMH 4,77 ng/mL /norma 0,946-6,7/ nie mam PCO. Stosunek LH do Fsh dobry, w poprzednim cyklu miałam stymulację CLO, badanie robilam w 6dc. Wynik za wysoki, ale jak bardzo? Co poradźcie?

    Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 września 2015, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ołowiana wrona wrote:
    Cześć Dziewczyny, właśnie odebrałam wynik AMH 4,77 ng/mL /norma 0,946-6,7/ nie mam PCO. Stosunek LH do Fsh dobry, w poprzednim cyklu miałam stymulację CLO, badanie robilam w 6dc. Wynik za wysoki, ale jak bardzo? Co poradźcie?
    wynik w normie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 września 2015, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka001 wrote:
    Mam na imie Kasia i jestem tu nowa,

    a mianowicie staram się z mężem o dziecko i jak narazie nic z tego nie wychodzi.. miesiąc temu gin. wykrył u mnie torbiel na jajniku pzepisał mi leki i miałam czekać na @, przyszła.. w 3 dniu cyklu wykonałam badania tj, PRL, FSH, LH E2 oto mo je wyniki i proszę Was o opinie

    FSH 6,1 mlU/ml ( f. folikularna 2.5-10,2 f. owulacyjna 3.4-33.4 f. lutealna 1.5-9.1)
    LH 8.8 mlU/ml ( f. folikularna 1.9-12.50 f. owulacyjna 8.7-76.3 f. lutealna 0.5-16.9)
    Estiadol 26.61 pg/ml (f. folikularna 12.5-166 f. owulacyjna 85.5-498 f. lutealna 43.8-211)

    PRL 252,30 mlU/ml =11,85ng/ml 83-622

    pozdrawiam
    FSH, LH, Estradiol ok, prolaktyna nie wiem bo podalas wartosci czy dla mLu/czy dla ng. Jezeli to wartosci dla mlu 83-622 a na to wyglada to masz w normie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 września 2015, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_m33 wrote:
    Cześć,
    Moje AMH <0,02. FSH = 7,09. LH = 3,84. SHBG = 186,70
    Lekarze dają mi szanse na zajście w ciążę jak wygrana w dużego lotka.
    Mam 33 lata i jestem totalnie załamana
    bo faktycznie przy takim AMH to zazwyczaj invitro prywatnie. Natomiast FSH nie masz najgorszego wiec na Twoim miejscu czym predzej przygotowałabym sie do invitro.

    Anna_m33 lubi tę wiadomość

  • V. Autorytet
    Postów: 969 1629

    Wysłany: 21 września 2015, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Wpadłam na ten wątek bo właśnie zbieram szczękę z podłogi. Rok temu badałam AMH w Diagnostyce, to był 2 dzień cyklu, wynik to prawie 9. Mógłby wskazywać na PCO, ale lekarz z kliniki na podstawie innych wyników to wykluczył, stwierdził że to po prostu bardzo wysoka rezerwa. Tydzień temu powtórzyłam badanie ze względu na to, że właśnie podchodzimy do IVF, tym razem badałam się w klinice w której się leczymy, w 22 dc (wg mojego lekarza w przypadku AMH dzień cyklu nie ma znaczenia). Właśnie odebrałam wynik: 3,58. Oczywiście jest bardzo dobry, ale jestem w szoku w związku z tą rozbieżnością. Przecież w ciągu roku nie straciłam chyba połowy swojej (wysokiej) rezerwy? Ktoś ma pojęcie o co tu może chodzić?

    Asana, Ylya lubią tę wiadomość

    3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 21 września 2015, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. to zależy w jakich jednostkach miałaś podany ten wcześniejszy wynik, sprawdź czy oba wyniki mają te same jednostki, to ważne.

  • V. Autorytet
    Postów: 969 1629

    Wysłany: 22 września 2015, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, to ma sens ;) Sprawdzę to jak fizycznie odbiorę wynik z kliniki, póki co uzyskałam tylko telefoniczną informację więc nie znam jednostek. Dzięki!

    3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Kokardka44 Autorytet
    Postów: 742 706

    Wysłany: 23 września 2015, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie, badałam sobie ostatnio AMH co pisałam tutaj i miałam 0,6 , przez miesiąc brałam sporo witamin i wynik mi się polepszył bo mam 0,79 , idzie ku lepszemu, mam takie pytanie czy możecie polecić jakiegoś lekarza jakaś klinikę, która skupia się na próbowaniu różnych metod przed in vitro? Niestety lekarz z Poznania stwierdził, że nic się nie da zrobić, że tylko in vitro, że szybko szybko. Ale wiem, że przecież są tacy co walczą i próbują inaczej. Pomocy :)

    Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2015, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka robilas w tym samym lab badanie co wczesniej?

  • Nadira Autorytet
    Postów: 1160 1049

    Wysłany: 23 września 2015, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszałam że na poprawę jakości komórek jajowych można stosować dhea vit d i koenzym q10. Mam pytanie do dhea. Czy można je włączyć samemu, jest to bez recepty? Czy są jakieś P/wskazania?

    ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 23 września 2015, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka jak to możliwe ze wzrosło Ci amh??? Nie wiem czy to jest możliwe. Jakie witaminy brałas?????

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 23 września 2015, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Dziewczyny, słyszałam że na poprawę jakości komórek jajowych można stosować dhea vit d i koenzym q10. Mam pytanie do dhea. Czy można je włączyć samemu, jest to bez recepty? Czy są jakieś P/wskazania?

    Dhea nie można brać jak się ma wysokie androgeny.

    Ania1986 lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2015, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dhea nie można brać jak się ma wysokie androgeny.
    a jakie badania trzeba wykonac aby sprawdzic na jakim sa poziomie?

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 23 września 2015, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testosteron, androstendion, DHEA.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Ylya Autorytet
    Postów: 555 1123

    Wysłany: 23 września 2015, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    V., z tego co wiem, w ubiegłym roku były jakieś jaja z odczynnikami do badania AMH. Ponoć produkują je dwie firmy na świecie i którejś z nich coś się podziało w 2014 roku i lekarze zalecali dzielić te wyniki przez 2... U mnie tak to wyglądało, w zeszłym roku 3,8 a w tym 1,66, choć oczywiście mogło spaść z wiekiem, ale nie sądzę, żeby aż tak bardzo. Więc może nie warto się przejmować, tylko należy się cieszyć pięknym wynikiem. Pozdrawiam!

    V. lubi tę wiadomość

    hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2015, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Testosteron, androstendion, DHEA.
    ja testosteron i androstendion mam w normie , to musze jeszcze to dhea zrobic koniecznie? czy jesli by bylo cos nie halo to by juz w testo i androstendionie wyszlo?

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 23 września 2015, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie by wyszło. Uogolniajac mocno dziewczyny z PCOS nie powinny brać dhea.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • elcia_aa Autorytet
    Postów: 400 431

    Wysłany: 23 września 2015, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem jak to jest z tym AMH. W lutym 1,4 w lipcu 1,4 . Tydzień po laparo 1,86. W tym samym labie, na tym samym aparacie, wiem, że próbka była dobrze zabezpieczona itd itp :/ Powiedziałam lekarzowi a on do mnie że istotne że nie spadło i że to ten sam rząd wielkości więc jest git :|

    I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Zetzet Ekspertka
    Postów: 180 261

    Wysłany: 24 września 2015, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:06

    34bwdqk3lobtgyq7.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego