AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam na imie Kasia i jestem tu nowa,
a mianowicie staram się z mężem o dziecko i jak narazie nic z tego nie wychodzi.. miesiąc temu gin. wykrył u mnie torbiel na jajniku pzepisał mi leki i miałam czekać na @, przyszła.. w 3 dniu cyklu wykonałam badania tj, PRL, FSH, LH E2 oto mo je wyniki i proszę Was o opinie
FSH 6,1 mlU/ml ( f. folikularna 2.5-10,2 f. owulacyjna 3.4-33.4 f. lutealna 1.5-9.1)
LH 8.8 mlU/ml ( f. folikularna 1.9-12.50 f. owulacyjna 8.7-76.3 f. lutealna 0.5-16.9)
Estiadol 26.61 pg/ml (f. folikularna 12.5-166 f. owulacyjna 85.5-498 f. lutealna 43.8-211)
PRL 252,30 mlU/ml =11,85ng/ml 83-622
pozdrawiam -
nick nieaktualnyołowiana wrona wrote:Cześć Dziewczyny, właśnie odebrałam wynik AMH 4,77 ng/mL /norma 0,946-6,7/ nie mam PCO. Stosunek LH do Fsh dobry, w poprzednim cyklu miałam stymulację CLO, badanie robilam w 6dc. Wynik za wysoki, ale jak bardzo? Co poradźcie?
-
nick nieaktualnykasienka001 wrote:Mam na imie Kasia i jestem tu nowa,
a mianowicie staram się z mężem o dziecko i jak narazie nic z tego nie wychodzi.. miesiąc temu gin. wykrył u mnie torbiel na jajniku pzepisał mi leki i miałam czekać na @, przyszła.. w 3 dniu cyklu wykonałam badania tj, PRL, FSH, LH E2 oto mo je wyniki i proszę Was o opinie
FSH 6,1 mlU/ml ( f. folikularna 2.5-10,2 f. owulacyjna 3.4-33.4 f. lutealna 1.5-9.1)
LH 8.8 mlU/ml ( f. folikularna 1.9-12.50 f. owulacyjna 8.7-76.3 f. lutealna 0.5-16.9)
Estiadol 26.61 pg/ml (f. folikularna 12.5-166 f. owulacyjna 85.5-498 f. lutealna 43.8-211)
PRL 252,30 mlU/ml =11,85ng/ml 83-622
pozdrawiam -
nick nieaktualnyAnna_m33 wrote:Cześć,
Moje AMH <0,02. FSH = 7,09. LH = 3,84. SHBG = 186,70
Lekarze dają mi szanse na zajście w ciążę jak wygrana w dużego lotka.
Mam 33 lata i jestem totalnie załamanaAnna_m33 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Wpadłam na ten wątek bo właśnie zbieram szczękę z podłogi. Rok temu badałam AMH w Diagnostyce, to był 2 dzień cyklu, wynik to prawie 9. Mógłby wskazywać na PCO, ale lekarz z kliniki na podstawie innych wyników to wykluczył, stwierdził że to po prostu bardzo wysoka rezerwa. Tydzień temu powtórzyłam badanie ze względu na to, że właśnie podchodzimy do IVF, tym razem badałam się w klinice w której się leczymy, w 22 dc (wg mojego lekarza w przypadku AMH dzień cyklu nie ma znaczenia). Właśnie odebrałam wynik: 3,58. Oczywiście jest bardzo dobry, ale jestem w szoku w związku z tą rozbieżnością. Przecież w ciągu roku nie straciłam chyba połowy swojej (wysokiej) rezerwy? Ktoś ma pojęcie o co tu może chodzić?
Asana, Ylya lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Cześć dziewczyny. Mam pytanie, badałam sobie ostatnio AMH co pisałam tutaj i miałam 0,6 , przez miesiąc brałam sporo witamin i wynik mi się polepszył bo mam 0,79 , idzie ku lepszemu, mam takie pytanie czy możecie polecić jakiegoś lekarza jakaś klinikę, która skupia się na próbowaniu różnych metod przed in vitro? Niestety lekarz z Poznania stwierdził, że nic się nie da zrobić, że tylko in vitro, że szybko szybko. Ale wiem, że przecież są tacy co walczą i próbują inaczej. PomocyBo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
nick nieaktualny
-
Nadira wrote:Dziewczyny, słyszałam że na poprawę jakości komórek jajowych można stosować dhea vit d i koenzym q10. Mam pytanie do dhea. Czy można je włączyć samemu, jest to bez recepty? Czy są jakieś P/wskazania?
Dhea nie można brać jak się ma wysokie androgeny.Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
V., z tego co wiem, w ubiegłym roku były jakieś jaja z odczynnikami do badania AMH. Ponoć produkują je dwie firmy na świecie i którejś z nich coś się podziało w 2014 roku i lekarze zalecali dzielić te wyniki przez 2... U mnie tak to wyglądało, w zeszłym roku 3,8 a w tym 1,66, choć oczywiście mogło spaść z wiekiem, ale nie sądzę, żeby aż tak bardzo. Więc może nie warto się przejmować, tylko należy się cieszyć pięknym wynikiem. Pozdrawiam!
V. lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualny
-
Ja już nie wiem jak to jest z tym AMH. W lutym 1,4 w lipcu 1,4 . Tydzień po laparo 1,86. W tym samym labie, na tym samym aparacie, wiem, że próbka była dobrze zabezpieczona itd itp Powiedziałam lekarzowi a on do mnie że istotne że nie spadło i że to ten sam rząd wielkości więc jest gitI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy