Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2015, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Czy mogłybyście zinterpretować moje wyniki.
    Zrobiłam mnóstwo badań na własną rękę po przebytych poronieniach.
    U mnie ciąża się nie utrzymuje (3-5tc umiera).
    Ale do wizyty daleko bo czekam na ręszte wyników.
    Dziś przyszły mi takie i nie wiem co myśleć.
    Badania z 3dc.

    AMH 2,21 NG/ML ( 31-35 LAT 1,88 a z boku tego pisze 0,07-7,35)
    nie wiem o co chodzi
    FSH 6,98 mIU/ml (3,5-12,5)
    LH 3,38 mIU/ml (2,4-12,6)

    Jajko zniosę do wizyty.......

  • Edka Autorytet
    Postów: 632 362

    Wysłany: 29 października 2015, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki wszystkie masz w normie :) tylko nie powiem Ci jak stosunek fsh do LH, bo sama tego do końca nie ogarniam :P

    ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet
    Postów: 632 362

    Wysłany: 29 października 2015, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli w ciąże zachodzisz to ja bym sprawdzała nieprawidłowości w fazie lutealnej.

    ijpbi09kncb0qlr5.png
  • elcia_aa Autorytet
    Postów: 402 431

    Wysłany: 29 października 2015, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeciwciała p/c kardiolipinie robiłaś?

    I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2015, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystkie przeciwciala ujemne, Coombsa ujemne,hormony zrobione zostało mi zrobić prolaktyne z obciążeniem ale nie wiem w jakim dniu i progesteron.
    Dziękuję dziewczyny za szybką odp

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 17:27

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2015, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka lh dzielimy fsh = stosunek
    U mnie 0,48
    Ale co się dalej robi z tym stosunkiem to już nie wiem

    Edka lubi tę wiadomość

  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 30 października 2015, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tak wszystkie przeciwciala ujemne, Coombsa ujemne,hormony zrobione zostało mi zrobić prolaktyne z obciążeniem ale nie wiem w jakim dniu i progesteron.
    Dziękuję dziewczyny za szybką odp

    Ja robiłam prolaktynę po zaleceniu ginekologa w 2-3dc i po obciążeniu tez.

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 30 października 2015, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Edka lh dzielimy fsh = stosunek
    U mnie 0,48
    Ale co się dalej robi z tym stosunkiem to już nie wiem

    Ja mam 0,68 ponoć im bliżej 1 tym lepiej....wiec nie wiem, dowiem się na wizycie.... ale boję się, że to AMH mam za niskie i będą problemy (1,07)

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 30 października 2015, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie, badałam sobie ostatnio AMH co pisałam tutaj i miałam 0,6 , przez miesiąc brałam sporo witamin i wynik mi się polepszył bo mam 0,79 , idzie ku lepszemu, mam takie pytanie czy możecie polecić jakiegoś lekarza jakaś klinikę, która skupia się na próbowaniu różnych metod przed in vitro? Niestety lekarz z Poznania stwierdził, że nic się nie da zrobić, że tylko in vitro, że szybko szybko. Ale wiem, że przecież są tacy co walczą i próbują inaczej. Pomocy :)

    Kokardka ja polecam lekarza z Tarnowa, przyjmuej tez w Krakowie: Jerzy Przybycień

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2015, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaL a kiedy masz wizytę?????
    napisz po wizycie o co chodzi jak się dowiesz
    Bo ja za nim dojdę to trochę czasu minie, muszę zrobić jeszcze jutro prolaktynę (pytałam gina co będzie mi robił hsg 2.11) a potem w 21dc mam zrobić progesteron.
    Kurcze nie chce mi się czekać do 21dc z tym progesteronem bo do tego czasu będę już miała wszystkie badania i wyniki zrobione można by było uderzyć do gina a 30.11 mam endo.
    Kurcze tak sie cieszyłam ze porobię badania znajdziemy przyczynę nie utrzymywania ciąży wydałam już 2 tys a teraz jak przychodzą mi wyniki czytam wujka google od razu to oczy robię tyle chorób znalazłam u siebie!!! Aż się boję przeraża mnie to wszystko. Opadam z sił jak sobie pomyśle że teraz bedą mnie faszerować lekami i nici ze staranek :-(
    Na chwile obecna mam podwyższona insulinę po obciążeniu, Androstedion x2norma, kortyzol, kwas foliowy x2 norma

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:33

  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 30 października 2015, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka wizytę mam 11.11 napiszę po co i jak.
    nie czytaj wujka google....niepotrzebnie się stresujesz....a to tylko podwyższa prolaktynę.

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2015, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL :-) czytam bo jak to baba ciekawość mnie zżera hihihi
    ok czekam na info

  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 31 października 2015, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, sama tak mam ;)

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Vesper Autorytet
    Postów: 2378 1813

    Wysłany: 6 listopada 2015, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, na twoim miejscu zbadałabym nadnercza, ale nie jestem pewna, czy dobrze prawię. Mnie endo kazał kortyzol ze względu na nadnercza obadać ;)
    Jeśli masz cykle ok 28 dni, to proga nie ma sensu badać, kiedy indziej, bo bada się go ze względu na ovu 7-9 dni po ovu (jedna z metod).

    Tarczyca uregulowana?
    co Ci endo powiedział?
    W każdym razie zdrowia życzę, trzymaj się!


    Ja odebrałam wynik AMH: 5,56 ng/ml
    mediana dla mojego przedziału wiekowego: 1,88
    czyli co, wysoka, bo PCOs czy wszystko ok?
    ktoś ma podejrzenie PCOs i wynik podobny do mojego?

    staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2015, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper witaj.
    Byłam u gina wszystko ok on nie widzi przeciwwskazań. Zrobiono mi hsg drozny jajowod kolejnych 2 ginów kazała się starać.
    Byłam u endo tsh spadło do 1,2 idealne, insulinoopornosc mam ale mała i będę leczyć ja od 30.11 ( wtedy wizyta) również nie widzi przeciwwskazań ahhhhhh
    18.11 jadę do poradni genetycznej na kariotypy.
    Dodatkowo zakupiłam na necie pakiet badań na nieplodnosc w zestawie jest badania na mutacje genów.
    Mam nadzieję że wynik dostrze do 18.11 bo bym pokazała na wizycie genetykowi.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2015, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    C.d.
    Kupiłam ten zestaw badań bo dziewczyny mówiły że jak ma się wysoki wynik kwasu foliowego a ja mam dwa razy większy niż norma tzn ze go nie przyswajam i powinnam jeść kwas foliowy metynowy dziś kupiłam i taki kwas. :-) A osoby które mają tak wysoki kwas mają problem z mutacja genu.
    A że na promocji są badania na necie za 200 zł to kupiłam kurier mi przywiezie zestaw zrobię wykaz z śliny i odeślę kurierem i będę czekać mam nadzieję że się wyrobię fajnie jak genetyka by popatrzył na wszystkie moje wyniki i coś poradził.
    Zobaczymy
    Starania zacznę od grudnia i tak nie wiem po której stronie jest owulka

  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 6 listopada 2015, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a mówił coś gin o tym stosunku LH do FSH?
    Cieszę sie ze już działasz, ja mam wizytę 11ego... stresuje sie juz

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2015, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper co do amh ja też się wystraszylam że jest za wysoki a lekarz powiedział że on patrzy na normy te z boku co są wypisane tabelka :95%Ri ng/ml ta tabelka a potem wiekiem czeba się sugerować.
    Ja mam 32l. Amh 2,2 i powiedział że jest super.tam jest przedział 0,07-7,35.
    U mnie hormony stresu były bardzo wysokie kortyzol,dhea,androstedion endo powiedziała że to po tych okropny ciazach i organizm tak się zestresowal a oprócz tego ja się pracą denerwuje bo jest taka zryta tzn ludzie :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 07:03

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2015, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL stosunek fsh do lh jest ok,gin się sugeruje najbardziej amh ale najważniejsze żeby fsh zawsze był wyższy od lh.
    Tyle wiem.:-)
    Ja w tym m-cu odpuszczam bo jakoś mam obawy i się zastanawiam czy @ nie przyjdzie. Jestem po hsg więc wszystko możliwe.
    Obudziłam się z bólem brzucha:-(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 07:01

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2015, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper jeszcze jedno gdybyś miała chore nadnercza,gin mi tak powiedziała bo również jej się zapytałam o nadnercza u siebie to byś miała inny wygląd w budowie ciała i ona w wynikach by to widziała i po usg ale nie chciała mi powiedzieć po jakich wynikach.
    Będzie dobrze niewkrecajcie sobie chorób tak jak ja. Byłam tak wściekła jak po kolei lekarze mówili mi ze jest ok a ja dalej w czarnej dupie i jak tu robić dziecko jak to ruletka kazdy cykl kobiety to ruletka.
    Ja również życzę zdrówka i powodzenia.
    AgaL głowa do góry będzie dobrze zobaczysz :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 07:02

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego