Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Zetzet Ekspertka
    Postów: 180 261

    Wysłany: 25 września 2015, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie wczoraj okazalo moje AMH jest b. niskie - 0,46 :( W srode mamy wizyte w klinice nieplodnosci, zobaczymy, jakie mamy szanse...

    34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 25 września 2015, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet, wynik nie jest rewelacyjny, ale nie jest dramatyczny na szczęście :-) wybierz się do kliniki. Tam najlepiej doradzą co począć. Bez obaw, że dwie czy 3 stymulacje do inseminacji wyczerpią rezerwę. To na szczęście nie ten poziom. Są też inne leki niż clo. Zbadaj w 3 dc FSH, to też pomoże ocenić sytuację i wybrać najlepszą drogę do macierzyństwa :-) powodzenia! :-)

    sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Lonia Autorytet
    Postów: 659 983

    Wysłany: 30 września 2015, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś otrzymałam wynik AMH 4,01 poproszę o pomoc w interpretacji.pozdrawiam

    3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 września 2015, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4.96 Niby pani doktor mi powiedziała że wynik ładny ...Ale tak czy inaczej clo musze brac od nastepnego cyklu

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 30 września 2015, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez norm trudno o interpretację :-)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 września 2015, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bez norm trudno o interpretację :-)
    U mnie wygląda to tak:
    wynik 4.96ng/ml
    normy: od 1.21 prawidlowa płodność
    0.3-1.2 obniżona płodność
    do 0.3 niska płodnośc

    Czyli według tego mam ok. Ale na necie czytalam że to już pod PCOS podchodzi i nie wiem sama. Bo w sumie nie usłyszałam tego od mojej pani doktor

  • Lonia Autorytet
    Postów: 659 983

    Wysłany: 30 września 2015, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bez norm trudno o interpretację :-)

    W wynikach mam podany zakres 1.0 -12.6

    Teoretycznie w normie ale jakoś tak mało po środku tego zakresu. Dopiero debiutuje w tym temacie

    3jvz73sbpxjphhug.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 30 września 2015, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, normy w tych nowych badaniach są mocno poszerzone a czasem nawet nie jest podawana górna granica jak widać. Oba wyniki mogą wskazywać na pcos ale wcale nie muszą. Żeby je stwierdzić to trzeba zobaczyć w usg nieprawidłowy obraz (bardzo liczne pęcherzyki tzw. sznury korali/pereł i brak dominującego pęcherzyka), brak owulacji naturalnej, zachwiany stosunek LH:FSH badanych w 3 dc (prawidłowy stosunek wynosi ok 1, czyli Lh i FSH są do siebie podobne), androgenizacja (nadmierne owłosienie m.in.) itp. Musiałybyscie przeanalizować czy to samodzielnie czy z lekarzem czy takie kwestie u Was występują czy nie. Jeśli tak - pcos, jeśli nie - to tylko się cieszyć ładna rezerwą :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:59

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 września 2015, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja ginekolog nie wspominała nic żebym miała PCOS. Zobaczyła wynik powiedziała ze rezerwa bardzo ładna. Na usg okazało się ze na prawym jajniku nie mam w ogole pęcherzyków a na lewym pięć i to bardzo małe. W 12 dc 0.38mm Niestety

  • Lonia Autorytet
    Postów: 659 983

    Wysłany: 30 września 2015, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki FSH 6,80 ( norma3,5-12,5), LH 5,21 (norma 2,4-12,6)kiedyś podczas usg wskazywano mi na bardziej pecherzykowaty lewy jajnik ale w granicach normy, z tym, ze to jeszcze bylo przed przygoda z ivf

    3jvz73sbpxjphhug.png
  • pozytywna ptysia Znajoma
    Postów: 28 11

    Wysłany: 30 września 2015, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny lekarz napisał dziś do mnie maila, że prolaktyna 14,24 a AMH 4,9 ng/ml i nic więcej. Mam się czym martwić? Pozdrawiam

  • pysia Autorytet
    Postów: 1575 808

    Wysłany: 1 października 2015, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam amh 3.2 . lekarka mowila ze ok, optymalny wynik
    a wy co myslicie?

    uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 października 2015, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    ja mam amh 3.2 . lekarka mowila ze ok, optymalny wynik
    a wy co myslicie?

    Dobrze że nie jest za niskie. Nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam że czasem lepiej jest mieć ciut za wysolie niż za niskie. Ja mam 4.96 i mi lekarz powiedział też że jest ładny wynik

    pysia lubi tę wiadomość

  • Kokardka44 Autorytet
    Postów: 742 706

    Wysłany: 4 października 2015, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Kokardka jak to możliwe ze wzrosło Ci amh??? Nie wiem czy to jest możliwe. Jakie witaminy brałas?????
    No widzisz, naczytałam się w necie i brałam tylko ja combo normalnie bo: DHEA, wit d, wit b6 b12, kw foliowy q10 jodid i euthyrox ale to na moje tsh wysokie.

    Co do lab robiłam wcześniej i póżniej w vitalabo więc to samo lab.

    Cuda się zdarzają :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 17:54

    Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Edka Autorytet
    Postów: 632 362

    Wysłany: 20 października 2015, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o interpretację wynik mam 4,26 ng/ml. Normy dla mojego wieku to jakaś mediana 1,88 i te drugie jakieś 95% Rl ng/ml 0,07-7,35 i co?????? Jajo zniosę

    ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2015, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się przyłączam do wątku.
    Mój wynik z wczoraj to 0,96 ng/ml, gdzie normą jest 1,2.
    Super nie jest, ale myślę że tragicznie też nie. Zobaczymy co powie lekarz. W kolejnym cyklu powtórze badanie bo słyszałam tez o rozbieżnych wynikach, poza tym przydałoby się tez zbadac fsh i lh bo tylko w połaczeniu z nimi wynik jest miarodajny.

    Mam kilka miesięcy stymulacji za sobą, teraz będzie kolejny jak tylko wielmożna @ się pojawi.
    A jeszcze w ramach ciekawostki, obnizona rezerwa wystepuje w pierwszych tygodniach ciąży/ wyczytane gdzieś/- dało mi to na tyle nadzei że nawet zrobiłam test ;)/ wczoraj, dzis powinnam mieć @ a na razie brak/.
    Mimo wszystko jestem dobrej mysli. Męża faszeruję witaminami, a sama, na własną rękę podwyższe sobie dawkę kwasu foliowego, bo to podobno ma wpływ na jakość komórki jajowej.

    Najgorsze w tym wszystkim jest to, że poszłam specjalnie do lekarza zajmujacego sie niepłodnościa / chciałam porozmawiac o sono hsg/, ale mam wrażenie że jakoś nikt nie traktuje mojej sprawy jako problemu. No bo mam jedno dziecko, stosunkowo niedawno rodziłam. Za mną tez jedna ciaza biochemiczna, więc z tego co powiedział lekarz, prawdopodobnie u mnie przyczyna niepowodzen jest czynnik męski. No i jak powiedziałam ze staramy się 6 miesiąc / a tak naprawdę 5/ to juz w ogóle patrzą z politowaniem. I czasem sama sie zastanawiam, czy to ja przesadzam, czy oni zbyt lekko podchodzą do mojej sprawy.

  • Anna_m33 Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 21 października 2015, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olecha wrote:
    Nic się nie załamuj Anna_33, taki wynik o niczym nie przesądza, ponieważ inne są bardzo dobre. Jeżeli nie ma innych problemów, to pół roku na dhea 75 dziennie i bedziesz w ciąży, głowa do góry i szukaj zaangażowanego lekarza, ja miałam taki wynik ponad rok temu, dziś jestem w ciąży z własnych komórek, do dzieła, będzie dobrze!

    Hej
    Dwa razy robione AMH i taki sam wynik <0,02
    Estradiol <10,0
    A pomyśleć, że jeszcze 2 lata temu miałam wszystkie hormony w normie ( bez leków) tylko okresu nie było.
    Na chwile obecną lekarz powiedział, że przy takich wynikach to tylko adopcja komórki jajowej dawczyni wchodzi w grę, gdyż przy takim AMH i Estradiolu rezerw jajnikowych już nie mam.
    Jak myślicie czy da coś stymulacja owulacji czy lepiej sobie odpuścić ?


  • Aneczka80 Ekspertka
    Postów: 168 56

    Wysłany: 22 października 2015, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtórzyłam tydzien temu AMH i czekam na wybik. Poprzednim razem 0,6 :(
    Staram sie juz 6 lat. Jestem na etapie, że zakończe leki, które lekarz mi przepisal i odpuszczam.

    Aneczka80

  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 26 października 2015, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Dziewczyny proszę o interpretację wynik mam 4,26 ng/ml. Normy dla mojego wieku to jakaś mediana 1,88 i te drugie jakieś 95% Rl ng/ml 0,07-7,35 i co?????? Jajo zniosę

    Ja mam te same normy,a wynik 1,07.....

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edka Autorytet
    Postów: 632 362

    Wysłany: 28 października 2015, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział że wynik mam dobry. Nic więcej nie potrzebuję wiedzieć ;)

    ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego