Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • renieczka Autorytet
    Postów: 1997 3205

    Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dzieki Renieczka za odp;) narazie nastawiam sie ze sie uda naturalnie ;p ostatnio udalo sie po 3 iui stymulacja gonalem i to w dawce 50 j+ ovitrelle wiec duzo nie trzeba bylo ;) licze wiec ze i tym razem pojdzie 'gladko' ;p
    Ale 10 pecherzykow to niezla stymulacja ;) mi kiedys inny gin niz ten ktorego potem mialam mowil ze przy moim amh - wowczas 0,88 da sie wyprodukowac 4 jaja przy ivf .. A tu prosze u Ciebie dyszka ;) nie ma reguly wiec ;)

    Mi profesor też powiedział, że nie będzie łatwo i że będzie super jak się wyhoduje 3- 4 pęcherzyki. A tu taka niespodzianka :) Sam był zaskoczony i zadowolony wynikiem :)
    Jak dobrze pójdzie to we wrześniu pojadę po groszka, mamy jeszcze dwa zamrożone zarodki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 11:12

    bella84 lubi tę wiadomość

    2015 I IVF - 3 transfery
    <3 Marysia <3 Ur. 14. 07.2016, 3200g, 56cm <3
    3jvzpiqvlvvso9c6.png
    2017 II IVF rodzeństwo in progres --->
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziej progesteron mozesz powtorzyc bo powinno sie go zrobic w fazie poowulacyjnej a np estradiol i fsh w 2-3 dc, natomiast powtarzanie amh czy ma sens? Lekarzem nie jestem, ja tj Ty kiedys powtarzalam co miesiac niemal kazdy wynik starajac sie o dzidzie ale co do amh moj gin a jest swietnym specjalista zawsze mowil ze to nie ma sensu i szkoda kasy .. Nic to nie wprowadzi nowego i tyle.. Ale zrobisz jak chcesz... A skoro norma od 1-7/8 i masz 1.8 a lekarz mowi Ci ze jestes w dolnej granicy to hm:) jak tak patrzec to ja bedac w ciazy bylam wszedzie w dolnej lub ponizej granicy i co? Powinnam wiec byc faszerowana trylionem lekow by byc w srodkowej granicy?;) tak sobie tylko gadam ... To co moge Ci ewentualnie poradzic to porada u innego ginekologa, novum jest swietna klinika i przeciez mozesz pojsc w ramach back upu do innego specjalisty i zobaczyc co o powie...
    Ja przeszlam przez 3 ginekologow: invicta- dr Lukaszuk, gameta- dr Czech, dr Sliwinski.. Ten pstatni zostal ze mna az do ciazy i potem ciaze prowadzil... Jako jedyny od poczatku wkladal mi do glowy ze ja moge miec dziecko naturalnie i ze mam sie wstrzymac z jakimkolwiek iui czy ivf.. Oczywiscie ja chcialam na hura dziecko do tego test po stosunku wyszedl zle to zrobilismy iui ale ivf jako jedyny wstrzymywal sie bo mowil ze jest dobrze i bedzie dziecko bez ivf tylko musze wyluzowac ;) wiec lekarz i jego psychologiczne podejscie do pacjenta rowniez jest gwarancja sukcesu ;)

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Dżejn Przyjaciółka
    Postów: 93 80

    Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) leczę się u jednego gina, a u innego byłam na monitoringu, bo mojego akurat nie było i to ten kazał mi powtarzać badania. Tak więc zwyczajnie jutro umowie się na konsultacje telefoniczną i dopytam mojego co robimy:) na pewno podchodzimy do iui. To akurat pewne.
    I jasne. Lekarz lekarzowi nierówny. Wiem. Dziękuję :) swoją drogą musze się dokształcić, bo jak tak Was podczytuje, to chwilami nie wiem o co chodzi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 11:33

    Novum Warszawa
    04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
    czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faszerowanie nawet 3 trylionami leków na wzrost amh nie pomoże ;-)

    lekarz Dzejn nic złego nie powiedział. Jest bliżej dolnej granicy i to widać. Nie ma co się spierać. Nikt Jej nie powiedział, że jest dramat, bo nie ma. Starają się, więc ok :-)

    Dżejn lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka tylko o czym swiadczy amh? O rezerwie jajnikowej, jesli jest w normie tzn ze kobieta ma wystarczajaca ilosc komorek jajowych i statystycznie jest w sredniej dobrze rokujacych, pamietajmy ze do zaplodnienia jest ze strony kobiety potrzebna jedna dobrej jakosci komorka jajowa i odpowiednio przygotowane endometrium... Jesli kobieta ma amh 1,8 przy normie od 1to jak rozumiec ta dolna granice?;) skoro potrzebuje tylko jednej komorki;)

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, trochę szukasz dziury w całym. Jak rozumieć to chyba powinnaś wiedzieć. Koleżanka mając takie amh nie może sobie pozwolić na specjalne długie odkładanie w czasie starań o dziecko, tym bardziej, że mają problem męski dodatkowo i starania w związku z tym mogą potrwać dłużej niż u statystycznej pary.

    Wzięli się na szczęście prężnie do roboty i podchodzą do iui, więc dalszą dyskusja a tym temacie jest dla mnie bezcelowa :-)

    A normę sprawdziłam u siebie i pewnie mamy taką samą czyli od 1,3 do 7,0.

    Dzejn, nie ma stresu, powodzenia! :-)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka temat amh bdb znam jako ze mnie dotyczyl ten problem i w sumie tylko ten wiec wg lekarzy u ktorych bylam wynik 1,8 bylby dobry, nawet gdy mialam amh 0,88 to tez nie siali paniki ze juz trzeba na leb na szyje robic wszystko... Dopiero fsh na poziomie 28 i amh 0,51 spowodowaly ze trzeba bylo dzialac .. I to przede wszystkim fsh... Tak wiec nie szukamdziury w calym.. Przeciwnie szukaja je osoby ktore sie stresuja wynikiem mieszczacym sie w normie.. Co innego gdy dochodza dodatkowe problemy jak czynnik meski.. Wtedy to inna bajka ale jesli problemem jak nieraz tu czytam zaczyna byc " niskie amh" na poziomie 1.2-1,5 to mi rzesy opadaja ;)

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Dżejn Przyjaciółka
    Postów: 93 80

    Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz sam powiedział ze przy kiepskim nasienia męża moje wyniki nie są zadowalające i w tym wieku powinnam mieć więcej. I że proponuje iui, bo czas leci. I tyle. Dajmy spokój ze mną proszę :)

    Anatolka lubi tę wiadomość

    Novum Warszawa
    04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
    czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3
  • Karioke Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Anatolka temat amh bdb znam jako ze mnie dotyczyl ten problem i w sumie tylko ten wiec wg lekarzy u ktorych bylam wynik 1,8 bylby dobry, nawet gdy mialam amh 0,88 to tez nie siali paniki ze juz trzeba na leb na szyje robic wszystko... Dopiero fsh na poziomie 28 i amh 0,51 spowodowaly ze trzeba bylo dzialac .. I to przede wszystkim fsh... Tak wiec nie szukamdziury w calym.. Przeciwnie szukaja je osoby ktore sie stresuja wynikiem mieszczacym sie w normie.. Co innego gdy dochodza dodatkowe problemy jak czynnik meski.. Wtedy to inna bajka ale jesli problemem jak nieraz tu czytam zaczyna byc " niskie amh" na poziomie 1.2-1,5 to mi rzesy opadaja ;)

    czesc Bella84 czy moznz sie z Toba skontaktowac za pomocą prywatnego maila?pozdrawiam

    Karioke
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karioke wyslalam Ci zaproszenie ;)

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • ka_tarzyna Autorytet
    Postów: 1321 614

    Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poziom AMH to 1,48 ng/ml przy normie 1,8 - 9,16...
    Czyli nie ma za bardzo rewelacji.

    gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

    07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz... Wg tej normy jest ponizej dolnej granicy... Z ciekawosci w jakim lab robilas i takie normy sa?

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie , co to dokladnie znaczy obnizona rezerwa jajnikowa? Moje Amh to 0,78. Co miesiac mam owulacje , czuje to bardzo mocno i mam monitoringi. Czy ta obnizona rezerwa oznacza ze nie z kazdy pecherzyk jest zdolny do zaplodnienia ?

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyki są zdolne do zapłodnienia, ale nie jest ich już tak dużo jak u kobiet z rezerwa w normie. Częściej niż u przeciętnej kobiety może się zdarzyć cykl bezowulacyjny. Lekarze zalecają intensywne starania i nie odkładanie ich specjalnie długo w czasie. Jak jest już bardzo obniżona to zbliża się menopauza. U Ciebie tak źle nie jest :-) nie stresuj się skoro owulacja jest potwierdzona :-) po prostu działajcie :-)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1486

    Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta menopauza nie przesadzajmy... Ponieważ wiemy że rezerwa jest obniżona ale nie znamy jej tempa obniżania a co za tym idzie równie dobrze można sie urodzic juz z niska rezerwa jajnikowa ( matka w ciazy palila i np w ten sposob u dziecka juz w zyciu plodowym rezerwa byla zanizona) ale tempo spadania moze byc na tyle wolne ze ta kobieta menopauze przejdzie w wieku 50 lat i nie bedzie miala zadnych problemow z poczeciem:)

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Kokardka44 Autorytet
    Postów: 742 706

    Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Mam 28 lat i amh 0,6 byłam wczoraj w klinice i lekarz mnie nastraszył , że tylko in vitro, że trzeba się spieszyć, jestem załamana :( Poradzcie coś... :(

    demelza lubi tę wiadomość

    Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • elcia_aa Autorytet
    Postów: 400 431

    Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Mam 28 lat i amh 0,6 byłam wczoraj w klinice i lekarz mnie nastraszył , że tylko in vitro, że trzeba się spieszyć, jestem załamana :( Poradzcie coś... :(
    A masz możliwość finansową na in vitro ? Poza tym czy niskie amh jest Twoim jedynym problemem czy masz jeszcze kłopot np z hormonami lub endometrioza ?

    I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Kokardka44 Autorytet
    Postów: 742 706

    Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia , nie lapiemy się na refundację, ona jest od 0,75, ogolnie mam jeszcze ciagle za wysokie tsh biorę euthyrox 50 i spadło z 4,90 na 1,95 ale potem po miesiacu robilam i 2,6 ;/ reszta jakoś w normie

    Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • elcia_aa Autorytet
    Postów: 400 431

    Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak właśnie wiem, że musi być jakoś w tych wartościach na rządowe in vitro dlatego pytam czy masz możliwość prywatnie to ogarnąć. Poza tym coś skacze Ci to TSH, zawsze robisz w tym samym miejscu i o tej samej godzinie? po lekach? To ważne jest TSH powinno się robić max do 11 ponieważ wykazuje zmienność dobową. Byłaś u endokrynologa ? Masz potwierdzoną owulację ? Bo jeśli owulujesz to zawsze jest szansa, może Ci najpierw zaproponują jednak stymulację i inseminację ?:/ W każdym razie musisz działać.

    I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Kokardka44 Autorytet
    Postów: 742 706

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam owulacje, czuję ją co miesiąc miałam monitoring więc jest na pewno. Badanie robię mniej więcej w podobnych godzinach czyli na pewno przed 11 bo punkt pobrań jest do 11 a ja robię koło 8-9 no i w tym samym laboratorium. Endokrynolog jeszcze nie ale chyba się zapiszę... co do inseminacji to chyba spróbuję ...

    Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego