AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Rezerwa jajników nie wzrasta. Jest dana kobiecie raz na całe życie i z każdym cyklem ulega zmniejszeniu. Ani akupunktura ani nic innego tu nie pomoże. Mógł być błąd w wyniku przy pierwszyn lub drugim badaniu, mogły być inne odczynniki, nieznaczne odchylenia notuje się w zależności od dnia cyklu, ale serio niewielkie. Mogło się złożyć na wynik kilka czynników.
vanessa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś ma 1,5 jajnika i robiła amh? Jaki miała wynik??W piątek zamierzam zrobić i trzęsę portkami.
-
Aga78 wrote:Dziewczyny, czy któraś ma 1,5 jajnika i robiła amh? Jaki miała wynik??W piątek zamierzam zrobić i trzęsę portkami.
Ja mam prawie w całości usunięty prawy jajnik. Jednak coś tam jeszcze jest i owulacje są z obu jajników.
Moje AMH niestety 0,28 lub 0,5 (zależy w którym laboratorium).5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
Ja mam na zmianę, raz z lewego, raz z prawego, ale też nie zawsze.
Ważne, że mamy owulację
Skoro też masz co miesiąc, to powinno byc dobrze. Daj znać.
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
Aga78 wrote:Dziewczyny, czy któraś ma 1,5 jajnika i robiła amh? Jaki miała wynik??W piątek zamierzam zrobić i trzęsę portkami.
Nie ma co porównywać. Trzeba zbadać i już. Półtora nie półtora. Dwie dziewczyny z dwoma jajnikami mogą być w tym samym wieku i mieć znacząco różna rezerwę. Podobnie będzie z jednym, z półtora... Nie da się porównać. 3mam kciuki -
Acha...no to dobrze, bo już trochę schizuję..wydawało mi się, że jak ciągle leci owulka z jednego, to szybko się wyczerpuje. Boję się, że będzie 0,00. Wiem, głupia jestem, czekam na badanie
-
Anatolka wrote:Karioke, tak sobie. Na odkładanie macierzyństwa specjalnie nie mozesz sobie pozwolić. Natomiast jeśli sie starasz to dramatu nie ma
Anatolka:) bardzo dziekuję za odpowiedz...byłabym Ci również wdzięczna gdybyś mi wytłumaczyła o co chodzi z ta MEDIANĄ????...czy interpretujac mój wynik mam się sugerowć TA MEDIANA czy tez przedziałami????z gory dziekuje:)Karioke -
Karioke wrote:Anatolka:) bardzo dziekuję za odpowiedz...byłabym Ci również wdzięczna gdybyś mi wytłumaczyła o co chodzi z ta MEDIANĄ????...czy interpretujac mój wynik mam się sugerowć TA MEDIANA czy tez przedziałami????z gory dziekuje:)
Patrz na normy swojego laboratorium i nie zawracaj sobie głowy pierdolami powodzenia!
Skoro kazali Ci zrobić amh to pewnie jesteś pod opieką kliniki? Której? -
Anatolka wrote:Patrz na normy swojego laboratorium i nie zawracaj sobie głowy pierdolami powodzenia!
Skoro kazali Ci zrobić amh to pewnie jesteś pod opieką kliniki? Której?
Do zadnej kliniki jeszcze nie chodze....amh kazal mi zrobic endokrynolog...wizyte mam dopiero w sierpniu-badz co badz na ostatniej wizycie mi powiedzial ze jak wynik bedzie miedzy 3 a 7 to nie bedze sie czym martwic.....moj niestety nie jest,,,ponadto moja kolezanka rownie robila amh tylko w innym labolatorium i ma zupelnie inne przedzialy niz ja...no i nie ma tej nieszczesnej MEDIANY...Ztego wszystkiego chcialam isc jutro zrobic ponownie amh w tym lab. w ktorym robila Ona-moze wowczas odebralabym wynik latwiejszy w interpretacji i be tej MEEDIANY...ale odpuscilamKarioke -
listek wrote:Ja mam prawie w całości usunięty prawy jajnik. Jednak coś tam jeszcze jest i owulacje są z obu jajników.
Moje AMH niestety 0,28 lub 0,5 (zależy w którym laboratorium).
Ja mam teoretycznie oba, chociaż po obustronnym wyłuszczeniu torbieli dermoidalnych... no i z prawego niestety połowa została…
moje amh 1,28
normy :
<=0.30 znacznie obniżona płodność
0.31 - 1.20 obniżona płodność
> 1.20 prawidłowa płodność
Badanie wykonano metodą ECLIA, testem II generacji firmy Roche.
FSH mam 5,9 mIU/ml
Owulacje z obu stron…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:45
2020
2023 -
Hej dziewczyny,
i ja mam nizki AMH, i juz 32lat 2lata temu poronilam, i z tego czasu nie udaje sie... Jak zobaczylam AMH 0.2 w grudniu to normalnie poplakalam sie. Dalej 2miesiaca stymulacji i w kwietniu ponowne AMH, wynik - 0.6! Ta sama klinika (Medica), czy to stymulacja podzialala, czy wiosna, czy dzien cyklu. Moja ginekolog mowi ze latem AMH jest wieksze, a jeszcze w 1-3dzien cyklu.
Pojechalismy do Invicta we Wroclawiu, i odeslano nas z powrotem. Droznosc mam ok, a zazyczyli sobie jeszcze 4cykly stymulacji, i AMH 0,7 jesli zrobione aparatem 2-ej generacii (o.5 - 1 generacja) U mnie byla druga generacja , wiec brakuje mi 0.1 do Zfinansowanego In vitro Zostal mi jeszcze jeden kurs stymulacji, w sierpniu zrobie jeszcze raz AMH i goraco wierze ze dostanie te 0.7....pije vit.E, kwsek folijowy, vit. Zen-shen....nie wiem, nie zaszkodza a moze cos da. Wszystki hormony mam w normie, droznosc ok, jajeczkuje co cykl, i kazdego miesiaca mam nadzieje..2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Dziewczynki, miałam dać znać. z jednym jajnikiem i 37 lat wynik AMH 1,53- widzę światełko w tunelu
Anatolka, elcia_aa lubią tę wiadomość
-
Aga78 wrote:Dziewczynki, miałam dać znać. z jednym jajnikiem i 37 lat wynik AMH 1,53- widzę światełko w tunelu
Ooo, no to superelcia_aa lubi tę wiadomość
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
nick nieaktualny