Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 22 lipca 2015, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rezerwa jajników nie wzrasta. Jest dana kobiecie raz na całe życie i z każdym cyklem ulega zmniejszeniu. Ani akupunktura ani nic innego tu nie pomoże. Mógł być błąd w wyniku przy pierwszyn lub drugim badaniu, mogły być inne odczynniki, nieznaczne odchylenia notuje się w zależności od dnia cyklu, ale serio niewielkie. Mogło się złożyć na wynik kilka czynników.

    vanessa lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Wika! Autorytet
    Postów: 284 123

    Wysłany: 22 lipca 2015, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te same dni ta sama klinika , to nie wiem

    endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 22 lipca 2015, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma 1,5 jajnika i robiła amh? Jaki miała wynik??W piątek zamierzam zrobić i trzęsę portkami.

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • listek Ekspertka
    Postów: 339 91

    Wysłany: 22 lipca 2015, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś ma 1,5 jajnika i robiła amh? Jaki miała wynik??W piątek zamierzam zrobić i trzęsę portkami.

    Ja mam prawie w całości usunięty prawy jajnik. Jednak coś tam jeszcze jest i owulacje są z obu jajników.
    Moje AMH niestety 0,28 lub 0,5 (zależy w którym laboratorium).

    5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

    1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

    2 IVF - brak transferu - ☹️

    3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 22 lipca 2015, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ja mam owulację tylko z jednego, co miesiąc:( to pewnie juz tam nic nie zostało

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • listek Ekspertka
    Postów: 339 91

    Wysłany: 22 lipca 2015, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na zmianę, raz z lewego, raz z prawego, ale też nie zawsze.
    Ważne, że mamy owulację :)

    Skoro też masz co miesiąc, to powinno byc dobrze. Daj znać.

    5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

    1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

    2 IVF - brak transferu - ☹️

    3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 22 lipca 2015, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś ma 1,5 jajnika i robiła amh? Jaki miała wynik??W piątek zamierzam zrobić i trzęsę portkami.

    Nie ma co porównywać. Trzeba zbadać i już. Półtora nie półtora. Dwie dziewczyny z dwoma jajnikami mogą być w tym samym wieku i mieć znacząco różna rezerwę. Podobnie będzie z jednym, z półtora... Nie da się porównać. 3mam kciuki :-)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 22 lipca 2015, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha...no to dobrze, bo już trochę schizuję..wydawało mi się, że jak ciągle leci owulka z jednego, to szybko się wyczerpuje. Boję się, że będzie 0,00. Wiem, głupia jestem, czekam na badanie

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Karioke Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 22 lipca 2015, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Karioke, tak sobie. Na odkładanie macierzyństwa specjalnie nie mozesz sobie pozwolić. Natomiast jeśli sie starasz to dramatu nie ma :-)


    Anatolka:) bardzo dziekuję za odpowiedz...byłabym Ci również wdzięczna gdybyś mi wytłumaczyła o co chodzi z ta MEDIANĄ????...czy interpretujac mój wynik mam się sugerowć TA MEDIANA czy tez przedziałami????z gory dziekuje:):)

    Karioke
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 22 lipca 2015, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karioke wrote:
    Anatolka:) bardzo dziekuję za odpowiedz...byłabym Ci również wdzięczna gdybyś mi wytłumaczyła o co chodzi z ta MEDIANĄ????...czy interpretujac mój wynik mam się sugerowć TA MEDIANA czy tez przedziałami????z gory dziekuje:):)

    Patrz na normy swojego laboratorium i nie zawracaj sobie głowy pierdolami ;-) powodzenia!

    Skoro kazali Ci zrobić amh to pewnie jesteś pod opieką kliniki? Której?

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Karioke Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 22 lipca 2015, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Patrz na normy swojego laboratorium i nie zawracaj sobie głowy pierdolami ;-) powodzenia!

    Skoro kazali Ci zrobić amh to pewnie jesteś pod opieką kliniki? Której?

    Do zadnej kliniki jeszcze nie chodze....amh kazal mi zrobic endokrynolog...wizyte mam dopiero w sierpniu-badz co badz na ostatniej wizycie mi powiedzial ze jak wynik bedzie miedzy 3 a 7 to nie bedze sie czym martwic.....moj niestety nie jest,,,ponadto moja kolezanka rownie robila amh tylko w innym labolatorium i ma zupelnie inne przedzialy niz ja...no i nie ma tej nieszczesnej MEDIANY...Ztego wszystkiego chcialam isc jutro zrobic ponownie amh w tym lab. w ktorym robila Ona-moze wowczas odebralabym wynik latwiejszy w interpretacji i be tej MEEDIANY...ale odpuscilam

    Karioke
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 22 lipca 2015, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sensu wydawać drugi raz kasy na to samo badanie. Endokrynolog poradzi sobie z interpretacja ;-) nauczyli go na pewno ;-)

    Przydałby się gin, który zrobiłby Ci monitoring czy pęcherzyki ładnie rosną i pękają :-)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Karioke Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 22 lipca 2015, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):):::):):):):)):):):))))DZIĘKUJE ANATOLKA::):):):):).....TRZEBA MYŚLEĆ POZYTYWNIE TO POŁOWA SUKCESU:):):):):):)SPOKOJNEJ NOCY:):):):):))

    Anatolka lubi tę wiadomość

    Karioke
  • Ajka Autorytet
    Postów: 3978 1532

    Wysłany: 23 lipca 2015, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Ja mam prawie w całości usunięty prawy jajnik. Jednak coś tam jeszcze jest i owulacje są z obu jajników.
    Moje AMH niestety 0,28 lub 0,5 (zależy w którym laboratorium).

    Ja mam teoretycznie oba, chociaż po obustronnym wyłuszczeniu torbieli dermoidalnych... no i z prawego niestety połowa została…

    moje amh 1,28
    normy :

    <=0.30 znacznie obniżona płodność
    0.31 - 1.20 obniżona płodność
    > 1.20 prawidłowa płodność

    Badanie wykonano metodą ECLIA, testem II generacji firmy Roche.

    FSH mam 5,9 mIU/ml
    Owulacje z obu stron…

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:45

    Nasza królewna już jest na świecie
    A51mp2.png
  • lipa Autorytet
    Postów: 2971 2684

    Wysłany: 24 lipca 2015, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny robiłam po raz pierwsz AMH, mój wynik to 9,01, przy normach dla mojego wieku 26-30 lat (mam 29) od 0,17 do 7,37. Wiem, że mam pco. Ale czy powinien mnie martwić ten wynik?

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 24 lipca 2015, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik tylko potwierdził PCO. Z dwojga złego lepiej mieć za dużo niż za mało, bo z próznego to i Salomon nie naleje ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:52

    lipa lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • davanda Przyjaciółka
    Postów: 135 26

    Wysłany: 24 lipca 2015, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    i ja mam nizki AMH, i juz 32lat :( 2lata temu poronilam, i z tego czasu nie udaje sie... Jak zobaczylam AMH 0.2 w grudniu to normalnie poplakalam sie. Dalej 2miesiaca stymulacji i w kwietniu ponowne AMH, wynik - 0.6! Ta sama klinika (Medica), czy to stymulacja podzialala, czy wiosna, czy dzien cyklu. Moja ginekolog mowi ze latem AMH jest wieksze, a jeszcze w 1-3dzien cyklu.
    Pojechalismy do Invicta we Wroclawiu, i odeslano nas z powrotem. Droznosc mam ok, a zazyczyli sobie jeszcze 4cykly stymulacji, i AMH 0,7 jesli zrobione aparatem 2-ej generacii (o.5 - 1 generacja) U mnie byla druga generacja :(, wiec brakuje mi 0.1 do Zfinansowanego In vitro :( Zostal mi jeszcze jeden kurs stymulacji, w sierpniu zrobie jeszcze raz AMH i goraco wierze ze dostanie te 0.7....pije vit.E, kwsek folijowy, vit. Zen-shen....nie wiem, nie zaszkodza a moze cos da. Wszystki hormony mam w normie, droznosc ok, jajeczkuje co cykl, i kazdego miesiaca mam nadzieje..

    2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

    Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 31 lipca 2015, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, miałam dać znać. z jednym jajnikiem i 37 lat wynik AMH 1,53- widzę światełko w tunelu

    Anatolka, elcia_aa lubią tę wiadomość

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • listek Ekspertka
    Postów: 339 91

    Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczynki, miałam dać znać. z jednym jajnikiem i 37 lat wynik AMH 1,53- widzę światełko w tunelu

    Ooo, no to super :)

    elcia_aa lubi tę wiadomość

    5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

    1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

    2 IVF - brak transferu - ☹️

    3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Moje AMH wynosi 0,78. Czy podejmuje się jakieś leczenie przy obniżonej rezerwie jajnikowej ?

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego