AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzik, witaj w klubie, niestety.
Jaki lekarz kazał Ci brac dhea? Jakie bierzesz? Ja pierwszą wizytę mam 15 kwietnia, ale w innej klinice, na którą stawiam (Gyncentrum) po 20 kwietnia, oni mają programy dla kobiet z niskim amh. Ja biorę koenzym q10 do czasu kontroli w klinice, boję się sama brać dhea, ale chętnie dowiem się co bierzesz, myślałam, zeby kupić biosteron 10 - tak mała dawka może by nie zaszkodziła.
Też będziemy podchodzić do ivf, i pewnie tak jak Ty, nie mam pojęcia na jakim cyklu, bo pierwsza wizyta przed nami.
Wysłałam Tobie zaproszenie do przyjaciółek, chętnie porozmawiam, diagniza mnie zalamała -
AniaT wrote:Madzik a będziesz podchodzić na cyklu własnym czy z normalną stymulacją?2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
ojejku wrote:Madzik, witaj w klubie, niestety.
Jaki lekarz kazał Ci brac dhea? Jakie bierzesz? Ja pierwszą wizytę mam 15 kwietnia, ale w innej klinice, na którą stawiam (Gyncentrum) po 20 kwietnia, oni mają programy dla kobiet z niskim amh. Ja biorę koenzym q10 do czasu kontroli w klinice, boję się sama brać dhea, ale chętnie dowiem się co bierzesz, myślałam, zeby kupić biosteron 10 - tak mała dawka może by nie zaszkodziła
Ojejku,mi gin mówiła, ze początkowa dawka (gdyby mi zaczęło spadać amh) to 75 mg. Ale nie bierz sama, dhea powoduje problemy skórne, może różnie wpływać itp. Lepiej poczekaj do wizyty i się nie załamuj!ojejku lubi tę wiadomość
-
ojejku wrote:Madzik, witaj w klubie, niestety.
Jaki lekarz kazał Ci brac dhea? Jakie bierzesz? Ja pierwszą wizytę mam 15 kwietnia, ale w innej klinice, na którą stawiam (Gyncentrum) po 20 kwietnia, oni mają programy dla kobiet z niskim amh. Ja biorę koenzym q10 do czasu kontroli w klinice, boję się sama brać dhea, ale chętnie dowiem się co bierzesz, myślałam, zeby kupić biosteron 10 - tak mała dawka może by nie zaszkodziła.
Też będziemy podchodzić do ivf, i pewnie tak jak Ty, nie mam pojęcia na jakim cyklu, bo pierwsza wizyta przed nami.
Wysłałam Tobie zaproszenie do przyjaciółek, chętnie porozmawiam, diagniza mnie zalamała2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
Ja mam również niskie amh 0.2 (wynik operacji torbieli endometrialnych )
Ku pokrzepieniu serc..siostra z amh 0.09 i endometrioza jest w ciazy
Trzymajcie sie dziewczyny:-*
Aa i ps. Zbadajcie FSH to Wam dużo też powie
Madzik_6, Saramago lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho co tam u Ciebie Kochana, dawno nie pisałyśmy ze sobą
Serducho lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Serducho co tam u Ciebie Kochana, dawno nie pisałyśmy ze sobąendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Cześć! Jak się AMH ma do FSH?
U mnie AMH jest dość wysokie, bo 4,8, ale FSH mam ponad 10 (zrobiłam w dwóch cyklach pod rząd i raz było 10,4 a raz 10,8 ). Lekarz w klinice mówi, że FSH się zmienia i że jako kryterium diagnostyczne nie jest aż tak ważne. Endokrynolog coś tam pomruczał pod nosem,ale nie potrafił mi konkretnie odpowiedzieć, jaką właściwie mam tę rezerwę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:51
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Cześć Altair
z tym AMH i FSH to róznie mówią. Ja AMH mam niewiele powyżej 1, a FSH ok 9. I jeden z lekarzy powiedział, zę fatalne wyniki itp, od raz o in vitro mi mówił, a teraz drugi ginekolog twierdzi tak jak Ty pisałaś, ze FSH się zmienia, nie ma co się nim sugerować. A co do AMH to ona nie patrzy na to,gdyż miała pacjentkę z AMH 0,24 i zaszła naturalnie w ciąże. Na monitoringu wychodzi, że owulacje mam więc działamy.
Powodzenia życzę!Altair lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Dzięki AgaL. My niestety już na naturalną ciążę nie mamy szans (męskie sprawy). Jesteśmy po pierwszym cyklu in vitro. Na 15 komórek pobranych tylko 4 były dojrzałe, powstały z nich dwie blastki, które nie zostały z nami. Dlatego się właśnie zastanawiam nad tym FSH.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
nick nieaktualny
-
AgaL wrote:Cześć Altair
z tym AMH i FSH to róznie mówią. Ja AMH mam niewiele powyżej 1, a FSH ok 9. I jeden z lekarzy powiedział, zę fatalne wyniki itp, od raz o in vitro mi mówił, a teraz drugi ginekolog twierdzi tak jak Ty pisałaś, ze FSH się zmienia, nie ma co się nim sugerować. A co do AMH to ona nie patrzy na to,gdyż miała pacjentkę z AMH 0,24 i zaszła naturalnie w ciąże. Na monitoringu wychodzi, że owulacje mam więc działamy.Powodzenia życzę!
Hejka, moja gin też twierdzi, ze zarówno AMH jak i FSH to tylko kryteria (np. do refundacji leków) i mogą się zmieniać. Ważne jest też to co widać na monitorze USG. Dieta, sport i witaminy jak napisała Ojejku - będą lepsze komórki.Altair lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jeszcze mam jedno pytanie..
moje AMH to 17 ale FSH jest niskie bo 3,07 ( fsh badane w 3 dc)
o czym to może świadczyc ?
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Moje AMH to 17,06 pobrane w 16 dc
domiszka lubi tę wiadomość
PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Dodka91 wrote:Moje AMH to 17,06 pobrane w 16 dc👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Dziewczyny to macie bardzo ładne wyniki-tylko pozazdrościć,znaczy macie dużą rezerwę jajnikową.Jesteście bardzo płodne.Ja robiłam w ubiegłym roku i wyszło prawie 3,a dzień cyklu nie ma znaczenia przy badaniu.
Domiszka niski poziom FSH oznacza że,jajeczko nie dojrzewa i kobieta nie może zajść w ciążę.Zaburzenia równowagi hormonów ciążowych(LH i FSH)mogą skutkować poronieniem.Oznaczanie poziomu zarówno LH jak i FSH służy do różnicowania przyczyn zaburzeń miesiączkowania i jest pomocne w określeniu terminu owulacji. W prawidłowym cyklu stosunek LH/FSH jest zbliżony do 1(z wyjątkiem jajeczkowania),w niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej zmniejsza się do 0,5-0,6,a w zespole policystycznych jajników wzrasta powyżej 1,5-3 IU/I=mlU/ml. Stosunek LH/FSH w 10 dniu cyklu równy 1 to prawidłowy wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:58
-
domiszka wrote:Dodtkamamy dokladnie to samo moje amh tez z16dc
To dobry znak moze uda nam się zafasolkowac razem trzymam kciuki kochanadomiszka lubi tę wiadomość
PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
rybka33 wrote:Dziewczyny to macie bardzo ładne wyniki-tylko pozazdrościć,znaczy macie dużą rezerwę jajnikową.Jesteście bardzo płodne.Ja robiłam w ubiegłym roku i wyszło prawie 3,a dzień cyklu nie ma znaczenia przy badaniu.
Ja jeszcze nie bylam z wynikami u swojego nowego gina będę na początku maja naprawdę to jest dobry wynik jejuuu byloby swietniePCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900