X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lutego 2017, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaka76 wrote:
    Fiufiu, to zależy w jakim jesteś wieku, ile się staracie? Itd. Generalnie AMH u kobiet po 30 powinno być powyżej 1 wiec chyba u Ciebie jest ok. Co do innych nie chce się wypowiadać.
    Pisała - ma 32 lata.

  • Myszaka76 Ekspertka
    Postów: 412 63

    Wysłany: 20 lutego 2017, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam, sorki ;)

    2x1nxuun6jmzurfc.png

    Hashi i PCO - Grudzień 2016
    Invimed pierwsza wizyta - Marzec 2017
    Insulinooporność i słabe wyniki nasienia - Kwiecień 2017


    Łykam euthyrox i metforminę!
  • ewela88 Koleżanka
    Postów: 143 15

    Wysłany: 26 lutego 2017, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 29 lat i amh 0,91...
    Ale mam owulację. Testy owulacyjne wychodzą pozytywne, czuję w tych dniach ból owulacyjny i te objawy pokrywają się z monitoringami które również potwierdzają owulację.
    Ale czy skoro mam niskie amh to moje jajeczka są gorszej jakości? Czy to tylko chodzi o to, że mam już mało czasu na dziecko?

    oliw lubi tę wiadomość

    Amh 0,9 - marzec 2016
    1 IUI 19.08.2016 :-(
    2 IUI 1.03.2017 :-(
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
    3 IUI 15.05.2017 :-(
    24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna
  • mandy11 Autorytet
    Postów: 393 228

    Wysłany: 27 lutego 2017, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela88 wrote:
    Mam 29 lat i amh 0,91...
    Ale mam owulację. Testy owulacyjne wychodzą pozytywne, czuję w tych dniach ból owulacyjny i te objawy pokrywają się z monitoringami które również potwierdzają owulację.
    Ale czy skoro mam niskie amh to moje jajeczka są gorszej jakości? Czy to tylko chodzi o to, że mam już mało czasu na dziecko?
    Teoretycznie niskie AMH nie mówi o tym, że jajeczka są gorszej jakości, tylko, że jest ich już niewiele, ale praktycznie mamy jednak problemy z zajściem w ciążę (ja też zawsze miałam owulację)... Jeden z lekarzy mi kiedyś tłumaczył, że z dużej puli jajeczek jest większa szansa na utrafienie tego "dobrej jakości" niż z mniejszej.

    ojejku lubi tę wiadomość

    tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • Fiufiu Przyjaciółka
    Postów: 63 38

    Wysłany: 27 lutego 2017, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela88 wrote:
    Mam 29 lat i amh 0,91...
    Ale mam owulację. Testy owulacyjne wychodzą pozytywne, czuję w tych dniach ból owulacyjny i te objawy pokrywają się z monitoringami które również potwierdzają owulację.
    Ale czy skoro mam niskie amh to moje jajeczka są gorszej jakości? Czy to tylko chodzi o to, że mam już mało czasu na dziecko?

    Nie martw się zbytnio na zapas. Sam jeden wynik AMH, wyrwany z kontekstu jeszcze niczego nie przesądza. Dopóki masz owulację, jesteś płodna. Jeśli starasz się o dziecko wybierz się do lekarza, na pewno zleci Ci dodatkowe badania i dobierze odpowiednie leczenie. Czasami odpowiednia stymulacja wystarczy... Powodzenia

    dev319pr___.png
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 1 marca 2017, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny w którym dc zrobić te badanie właśnie mam zlecenie na to badanie

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • Myszaka76 Ekspertka
    Postów: 412 63

    Wysłany: 3 marca 2017, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba nie jest zależne od dc ;)
    więc bez znaczenia

    2x1nxuun6jmzurfc.png

    Hashi i PCO - Grudzień 2016
    Invimed pierwsza wizyta - Marzec 2017
    Insulinooporność i słabe wyniki nasienia - Kwiecień 2017


    Łykam euthyrox i metforminę!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 marca 2017, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny w którym dc zrobić te badanie właśnie mam zlecenie na to badanie
    3dc.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 marca 2017, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaka76 wrote:
    to chyba nie jest zależne od dc ;)
    więc bez znaczenia
    Jest zależne i to bardzo.

    mandy11 lubi tę wiadomość

  • Kajka81 Autorytet
    Postów: 353 221

    Wysłany: 3 marca 2017, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jest zależne i to bardzo.

    Owszem :-)

    bl9cdf9hkw0u9qp5.png

    ug37zbmhqu79tb2c.png
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 5 marca 2017, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki

    FT4 16 norma < 11.5- 22.7>
    TSH 1.79 norma <0.55- 4.78>
    Insulina 10.4 norma < 3- 25>
    AHM 7.50 ng/ml norma do mojego wieku <0.71 -7.59> wyczytałam w necie ze trzeba wynik podzielić 2 czyli 3.75

    I jak sądzicie o moich wynikach??

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 marca 2017, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki

    FT4 16 norma < 11.5- 22.7>
    TSH 1.79 norma <0.55- 4.78>
    Insulina 10.4 norma < 3- 25>
    AHM 7.50 ng/ml norma do mojego wieku <0.71 -7.59> wyczytałam w necie ze trzeba wynik podzielić 2 czyli 3.75

    I jak sądzicie o moich wynikach??
    AMH obecnie nie dzieli się przez 2.
    Wysokie je masz. Może być PCOS, ale tu potrzebny jest jeszcze obraz usg, fsh i lh.

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 5 marca 2017, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    AMH obecnie nie dzieli się przez 2.
    Wysokie je masz. Może być PCOS, ale tu potrzebny jest jeszcze obraz usg, fsh i lh.

    Wyniki badan

    PRL 15,6 norma 2,8 - 29,2
    Estradiol 29 norma 19,5- 144,2
    FSH 6,8 norma 2,5- 10,2

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 marca 2017, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki badan

    PRL 15,6 norma 2,8 - 29,2
    Estradiol 29 norma 19,5- 144,2
    FSH 6,8 norma 2,5- 10,2
    Chwila chwila : z którego dc są te wyniki? Mam nadzieję że 2-5dc:-) .

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 5 marca 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Chwila chwila : z którego dc są te wyniki? Mam nadzieję że 2-5dc:-) .

    Dokładnie w 3dc

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 marca 2017, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie w 3dc
    No więc: prolaktyna ok, fsh w normie jednakże warto byś zrobiła sobie jeszcze w 3dc LH . Wtedy zobaczymy jaki jest stosunek LH/FSH. Estradiol mógłby być wyższy.

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 5 marca 2017, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mogę sobie podnieść estradiol

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • AlicjaWBK Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 6 marca 2017, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29 lat AMH pierwszy wynik 0,51 , drugi 0,40
    Gin mówi ze to bardzo źle i mam nikłe szanse na naturalną ciąże. Ponieważ reszta jest w miarę ok nie tracę wiary. Lekarz powiedział że prawdopodobnie moje jajeczka są bardzo słabe. wkurzyłam się i idę niedługo do innego zapytać co on o tym sądzi .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 08:23

    Zaczynamy starania 😉👩🏻‍❤️‍👨🏻
    Ja 34 lata👸🏻 AMH 0,2
    Nosicielstwo Łamliwego X, zespół Sjogrena,
    On 47 lat 🤴🏻Stan super, brawo Ty 👍🏻
    + Sati 9 lat 🐈
    Bocian Katowice
    Kwiecień 2022 - AK - decyzja zapadła
    No i mamy 6 szans na 👨‍👩‍👧
    Wiara czyni cuda...
    4 ❄️❄️❄️❄️
    13.05.22 transfer ❄️
    25.05.22 test + beta 🙏🏻
  • Farida Koleżanka
    Postów: 32 34

    Wysłany: 6 marca 2017, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaWBK wrote:
    Ja mam 29 lat AMH pierwszy wynik 0,51 , drugi 0,40
    Gin mówi ze to bardzo źle i mam nikłe szanse na naturalną ciąże. Ponieważ reszta jest w miarę ok nie tracę wiary. Lekarz powiedział że prawdopodobnie moje jajeczka są bardzo słabe. wkurzyłam się i idę niedługo do innego zapytać co on o tym sądzi .
    no niestety lekarz ma rację z tym Amh:(:( musisz sobie to uświadomić i ew pomyśleć o wspomaganiu. aczkolwiek cudacsie zdarzają i pewnie znalazłby się dziewczyna której się udało. Ale musisz być tego świadoma bo inaczej xameczycie się próbami z mężem przez to zniechęcić i oddalić. Musicie to przemyśleć, skonsultować i podjąć strategie bo czekanie na lud szczęścia....pozdrawiam serdecznie

    Farida
  • Fiufiu Przyjaciółka
    Postów: 63 38

    Wysłany: 7 marca 2017, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tak dawno prosłam tu o interpretację wyników. Dla przypomnienia wklejam poniżej.
    AMH - 1,55 ng/ml
    FSH - 7 mlU/ml
    LH - 5,9 mlU/ml
    PRL - 333 mlU/l
    Estradiol - 78,61 pg/

    AMH nie było powalające, a jednak udało się w pierwszym cyklu starań z monitoringiem, a także wspomagaczem w postaci ovitrelle. W badaniach wyszła mi jeszcze subkliniczna niedoczynnosc tarczycy, ale jednak się udało. Bądźcie dobrej myśli dziewczyny. Życzę wszystkim szybkiego zafasolkowania :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 23:37

    Alisa lubi tę wiadomość

    dev319pr___.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ