Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

chyba wprost skoro mediana podawana jest lekko ponad 3 a u Ciebie wychodzi wynik 2,55, nie przejmowałabym się parametrem amh w kontekście niepłodności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 16:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliw wrote:
    Dzieki za odpowiedz ja slyszalam ze pomagają sulementy dhea, wit. E 1000 , koenzym Q10 i zioła ojca G.Sroki czy to prawda
    Oliw, tak, piszemy o tych suplementach na każdej niemal stronie tego wątku, koenzym najlepiej przyjmować w formie ubichinolu

Ale z wynikami, jakie podałaś w wieku 38lat nie oczekiwałabym niestety cudu, ale to Wasza decyzja jest, ja osobiście szłabym ścieżką z KD

ed. i wcale nie chodzi o skrajnie niski wynik amh ale również fsh na poziomie 50, bardzo wysokie LH, niski estradiol, jednie tsh wygląda ok. Dla pewnosci powtórzyłabym jeszcze raz te badania, w 2-3 dc, zdrzaja się rózne cuda, nawet pomyłki w laboratorium, jeśli diagnoza sie potwierdzi, to chyba nie ma czasu na suplementację, która nic nie gwarantuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 16:39

Bella93 lubi tę wiadomość

• oliw Nowa

Wysłany: 11 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ojejku jeszcze nie wiem co zrobie na pewno zrobie jeszcze raz badania i wtedy zadecyduje co dalej co do ścieżki z KD jeszcze sie nie oswoiłam z taką decyzją

ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość

Oliw
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliw wrote:
    Dzieki ojejku jeszcze nie wiem co zrobie na pewno zrobie jeszcze raz badania i wtedy zadecyduje co dalej co do ścieżki z KD jeszcze sie nie oswoiłam z taką decyzją
    Oliw, przykro mi, że nie dodałyśmy Ci otuchy w tym temacie, bo chyba po to do nas przyszłaś :( pamiętaj, ze to tylko forum, a takie sprawy analizuje lekarz, i to w klinice, nie szukaj już innych lekarzy którzy będą tracic Twój czas.
    Jest jednak wiele wątków na forum, są dziewczyny, które podchodziły do ivf z kd a także z az, wiem jak bardzo trudna to decyzja i jak taka diagnoza potrafi załamać. Trzymaj się jednak dzielnie, żyjemy w czasach, kiedy medycyna radzi sobie na wiele rożnych sposobów z naszymi problemami. Trzymam kciuki za Ciebie :*

• barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik AMH to 12.38. Jestem przerażona tym wynikiem. Co może oni oznaczac. Normy są do 3.

Aniołek 07.2017
  • annna83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, przewinelo sie tu takie stwierdzenie ze wazny jest stosunek LH do FSH oraz do AMH. Jak to liczycie?
    u mnie LH/FSH= ok. 0,7
    AMH 1,7 (czyli szalu nie ma)
    jak to interpretowac?

Starania od kwietnia 2015
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    04/2017 --> HSG
    02/2018 --> IUI :(
    05/2018 --> IVF start:
    12.05 punkcja --> 4 blasty

16ud90bvukqyezkg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Mój wynik AMH to 12.38. Jestem przerażona tym wynikiem. Co może oni oznaczac. Normy są do 3.
    PCOS. Porozmawiaj z ginem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annna83 wrote:
    hejka, przewinelo sie tu takie stwierdzenie ze wazny jest stosunek LH do FSH oraz do AMH. Jak to liczycie?
    u mnie LH/FSH= ok. 0,7
    AMH 1,7 (czyli szalu nie ma)
    jak to interpretowac?

Z ktorego dc te badania?
    Jesli 2-3 masz lekką niedomogę lutealną.
    Ja również mam AMH 1,7. Szału nie ma ale to dobry wynik.
    Ile masz lat? Ja 38

• annna83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania z 2 dc. Mam prawie 34 lata.

Starania od kwietnia 2015
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    04/2017 --> HSG
    02/2018 --> IUI :(
    05/2018 --> IVF start:
    12.05 punkcja --> 4 blasty

16ud90bvukqyezkg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annna83 wrote:
    Badania z 2 dc. Mam prawie 34 lata.

Nie trać czasu w takim razie.
    Jeśli chodzi o niedomogę - gin powinien włączyć po owu progesteron.
    Ja np. w jednym cyklu niedomogę mam, a w następnym cyklu stosunek wynosi 1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim 1.79 w wieku lat 30 ciągle słyszę od lekarza "taka młoda dziewczynka a takie beznadziejne amh "

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Ja z moim 1.79 w wieku lat 30 ciągle słyszę od lekarza "taka młoda dziewczynka a takie beznadziejne amh "
    Hm, no AMH nie jest wysokie jak na 30 latkę - ale tragiczne też nie jest.

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:

A sprawdzałaś poziom witaminy D, czy aby niedoboru nie masz? To jest ze sobą skorelowane.

Alisa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    A sprawdzałaś poziom witaminy D, czy aby niedoboru nie masz? To jest ze sobą skorelowane.

Nie mam. Zresztą suplementuje. Mam endometrioze i przez nia prawy jajnik zeżarty stad niskie amh

marta78 lubi tę wiadomość

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,ja mam jeszcze pytanie -odebrałam wynik i się trochę przestraszyłam -fsh 9,08 a wynik powyżej 9 wskazuje na obniżona rezerwe. Będę robiła Amh ale narazie jestem nieźle przestraszona.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Dziewczyny ,ja mam jeszcze pytanie -odebrałam wynik i się trochę przestraszyłam -fsh 9,08 a wynik powyżej 9 wskazuje na obniżona rezerwe. Będę robiła Amh ale narazie jestem nieźle przestraszona.
    Spokojnie:-) samo fsh o niczym nie świadczy. Poczekaj na AMH i zrób sobie jeszcxe LH

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa-Jeśli chodzi o Lh to jego wartośc wynosi 10,8

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Hej, ja miałam w poprzednim cyklu fsh 9,5 i AMH wysło mi 0,89 (równo rok temu miałam 3,1 i to trochę nieprawdopodobne)- ale obraz jajników i pęcherzyków antralnych jest zadowalający :) FSH jest zresztą zmienne, zależne od cyklu, także nie jest wskaźnikiem indywidualnym. Nie bój się, pewnie jak powtórzysz w następnym cyklu, to wynik będzie całkiem inny!

Pazyfae lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz idealny stosunek lh/fsh.

Pazyfae lubi tę wiadomość

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane :* prawdopodobnie w najbliższym czasie podchodzimy do IVF i i tak Już mam dość zmartwień żeby jeszcze tym się przejmować..podnioslyscie mnie na duchu :*

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ