AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyoliw wrote:Dzieki za odpowiedz ja slyszalam ze pomagają sulementy dhea, wit. E 1000 , koenzym Q10 i zioła ojca G.Sroki czy to prawda
Ale z wynikami, jakie podałaś w wieku 38lat nie oczekiwałabym niestety cudu, ale to Wasza decyzja jest, ja osobiście szłabym ścieżką z KD
ed. i wcale nie chodzi o skrajnie niski wynik amh ale również fsh na poziomie 50, bardzo wysokie LH, niski estradiol, jednie tsh wygląda ok. Dla pewnosci powtórzyłabym jeszcze raz te badania, w 2-3 dc, zdrzaja się rózne cuda, nawet pomyłki w laboratorium, jeśli diagnoza sie potwierdzi, to chyba nie ma czasu na suplementację, która nic nie gwarantujeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 16:39
Bella93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoliw wrote:Dzieki ojejku jeszcze nie wiem co zrobie na pewno zrobie jeszcze raz badania i wtedy zadecyduje co dalej co do ścieżki z KD jeszcze sie nie oswoiłam z taką decyzją
Jest jednak wiele wątków na forum, są dziewczyny, które podchodziły do ivf z kd a także z az, wiem jak bardzo trudna to decyzja i jak taka diagnoza potrafi załamać. Trzymaj się jednak dzielnie, żyjemy w czasach, kiedy medycyna radzi sobie na wiele rożnych sposobów z naszymi problemami. Trzymam kciuki za Ciebie :* -
hejka, przewinelo sie tu takie stwierdzenie ze wazny jest stosunek LH do FSH oraz do AMH. Jak to liczycie?
u mnie LH/FSH= ok. 0,7
AMH 1,7 (czyli szalu nie ma)
jak to interpretowac?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannna83 wrote:hejka, przewinelo sie tu takie stwierdzenie ze wazny jest stosunek LH do FSH oraz do AMH. Jak to liczycie?
u mnie LH/FSH= ok. 0,7
AMH 1,7 (czyli szalu nie ma)
jak to interpretowac?
Z ktorego dc te badania?
Jesli 2-3 masz lekką niedomogę lutealną.
Ja również mam AMH 1,7. Szału nie ma ale to dobry wynik.
Ile masz lat? Ja 38 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ,ja mam jeszcze pytanie -odebrałam wynik i się trochę przestraszyłam -fsh 9,08 a wynik powyżej 9 wskazuje na obniżona rezerwe. Będę robiła Amh ale narazie jestem nieźle przestraszona.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyPazyfae wrote:Dziewczyny ,ja mam jeszcze pytanie -odebrałam wynik i się trochę przestraszyłam -fsh 9,08 a wynik powyżej 9 wskazuje na obniżona rezerwe. Będę robiła Amh ale narazie jestem nieźle przestraszona.
-
Pazyfae wrote:Dziewczyny ,ja mam jeszcze pytanie -odebrałam wynik i się trochę przestraszyłam -fsh 9,08 a wynik powyżej 9 wskazuje na obniżona rezerwe. Będę robiła Amh ale narazie jestem nieźle przestraszona.
Pazyfae lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję kochane :* prawdopodobnie w najbliższym czasie podchodzimy do IVF i i tak Już mam dość zmartwień żeby jeszcze tym się przejmować..podnioslyscie mnie na duchu :*PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży