X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • NadziejaaM Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, znowu pisze nie wiem czy o poradę czy pocieszenie, że chce przeczytać że jest nadzieja :(

Moje przyrosty bety
    18.07 5dpt 14,52
    20.07 7dpt 52,00
    22.07 9dpt 68,00
    23.07 10dpt 129,97
    25.07 12dpt 205,64
    Wszystkie badania w diagnostyce ok 7:15 robię.
    Zarodek 5 dniowy 4AA

We wcześniejszym poście pisałam po krotce moją historię i leki które przyjmuje.. w końcu pierwsza beta po 5 latach i pierwsze in vitro.

Jak te przyrosty wyglądają? Kolejny za mały 😭

Starania od 2019r
    ❌2019-2021 Invimed Katowice dr AC
    ✅2022-2024 Angelius Provita dr MP

Drożność jajowodów- oba drożne
    Histeroskopia- ok

Decyzja o InVitro Maj 2024r-> Start: 28.06-> krótki protokół-> Punkcja 08.07.24-> Transfer 13.07.24r 4aa❤️🍀
    Beta różnie przyrastała..
    16.08 Mamy ❤️ 🙏🏻

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • NaDzIEjA Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaaM wrote:
    Cześć, znowu pisze nie wiem czy o poradę czy pocieszenie, że chce przeczytać że jest nadzieja :(

Moje przyrosty bety
    18.07 5dpt 14,52
    20.07 7dpt 52,00
    22.07 9dpt 68,00
    23.07 10dpt 129,97
    25.07 12dpt 205,64
    Wszystkie badania w diagnostyce ok 7:15 robię.
    Zarodek 5 dniowy 4AA

We wcześniejszym poście pisałam po krotce moją historię i leki które przyjmuje.. w końcu pierwsza beta po 5 latach i pierwsze in vitro.

Jak te przyrosty wyglądają? Kolejny za mały 😭

Szczerze to ja przechodziłam przez to podobnie i z perspektywy czasu uważam, że źle robiłam ciągle latając i sprawdzając tą betę. Więcej mnie to nerwów kosztowało, bo było podobnie, a jak wiadomo w ciąży spokój wskazany... Ostatecznie wszystko było ok, dzieciątko pięknie rosło, a ja się tylko niepotrzebnie nakręcałam.
    Ja w 13dpt miałam taki wynik jak Ty teraz = 205. I są dziewczyny, które mają na tym etapie wyższe wyniki, ale przecież każda z nas inna, każdy zarodek inny itd. Nie wiem jak lekarz zalecił, bo wiadomo, że tutaj nie wchodzę absolutnie w kompetencje. Ale na pewno masz jakiś termin wizyty ustalony, spokojnie bym na nią poczekała i będziesz miała tak na prawdę głowę spokojną, jak lekarz powie, że jest wszystko ok i na swoim miejscu. A do tego czasu staraj się uspokoić głowę i myśleć pozytywnie ❤️

• NadziejaaM Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaDzIEjA wrote:
    Szczerze to ja przechodziłam przez to podobnie i z perspektywy czasu uważam, że źle robiłam ciągle latając i sprawdzając tą betę. Więcej mnie to nerwów kosztowało, bo było podobnie, a jak wiadomo w ciąży spokój wskazany... Ostatecznie wszystko było ok, dzieciątko pięknie rosło, a ja się tylko niepotrzebnie nakręcałam.
    Ja w 13dpt miałam taki wynik jak Ty teraz = 205. I są dziewczyny, które mają na tym etapie wyższe wyniki, ale przecież każda z nas inna, każdy zarodek inny itd. Nie wiem jak lekarz zalecił, bo wiadomo, że tutaj nie wchodzę absolutnie w kompetencje. Ale na pewno masz jakiś termin wizyty ustalony, spokojnie bym na nią poczekała i będziesz miała tak na prawdę głowę spokojną, jak lekarz powie, że jest wszystko ok i na swoim miejscu. A do tego czasu staraj się uspokoić głowę i myśleć pozytywnie ❤️

Dziękuję 🙏🏻 ❤️ termin na USG mam na 05.08.
    Lecze się u pani dr MP, ona już nie zaleca bety tylko też spokojnie czekać i chyba tak zrobie( jak się uda) dziękuję jeszcze raz za odp ❤️

Starania od 2019r

Histeroskopia- ok

Decyzja o InVitro Maj 2024r-> Start: 28.06-> krótki protokół-> Punkcja 08.07.24-> Transfer 13.07.24r 4aa❤️🍀
    16.08 Mamy ❤️ 🙏🏻

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • Ivvv Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, niczego się nie dowiedziałam. Połączyli mnie z doktorem Mańką tylko po to żeby mi powiedział, że beta za niska i mam odstawić leki i wstawić się najprędzej w połowie sierpnia przed kolejną miesiączką o ile chcemy robić kolejny transfer. Jak zadałam mu pytanie to powiedział, że opowiem mu na wizycie bo to nie jest rozmowa na telefon. Czy któraś z Was będąc pacjentką dr. M ma w ogóle jakiś kontakt z nim prócz wizyty stacjonarnej? Myślałam, że dowiem się chociaż jak będzie wyglądał kolejny transfer żeby też wiedzieć jak będzie to rozłożone +- w czasie. Jestem świeżakiem, więc w temacie jestem zielona. Wcześniej szłam długim protokołem, a że mamy jeden zarodek to chciałam wiedzieć jak to będzie wyglądać i nie dowiedziałam się niczego 🙄

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaaM wrote:
    Lecze się u pani dr MP, ona już nie zaleca bety tylko też spokojnie czekać i chyba tak zrobie( jak się uda) dziękuję jeszcze raz za odp ❤️

Hej. Do kogo idziesz na USG 5.08.? Też jestem u dr MP ale akurat ma wtedy urlop. 🙄

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • NaDzIEjA Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivvv wrote:
    Kurcze dziewczyny, niczego się nie dowiedziałam. Połączyli mnie z doktorem Mańką tylko po to żeby mi powiedział, że beta za niska i mam odstawić leki i wstawić się najprędzej w połowie sierpnia przed kolejną miesiączką o ile chcemy robić kolejny transfer. Jak zadałam mu pytanie to powiedział, że opowiem mu na wizycie bo to nie jest rozmowa na telefon. Czy któraś z Was będąc pacjentką dr. M ma w ogóle jakiś kontakt z nim prócz wizyty stacjonarnej? Myślałam, że dowiem się chociaż jak będzie wyglądał kolejny transfer żeby też wiedzieć jak będzie to rozłożone +- w czasie. Jestem świeżakiem, więc w temacie jestem zielona. Wcześniej szłam długim protokołem, a że mamy jeden zarodek to chciałam wiedzieć jak to będzie wyglądać i nie dowiedziałam się niczego 🙄

I tak jestem w szoku, że miałaś okazję z nim porozmawiać telefonicznie... Ja się leczyłam u niego 2 lata i nie było mowy o innym kontakcie, jak w czasie wizyty w Angeliusie.

• Kaylla Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Dzięki dziewczyny, tak myślałam ale nie byłam pewna. A gdzie chodziłyście do niego na wizyty ciazowe? Do Katowic na Gospodarcza? Czy jeszcze gdzieś przyjmuje?
    Ja też z całego serca mogę go polecić, zarówno do prowadzenia ciąży jak i później. Byłam jego pacjentką w zeszłym roku. Wszystko co dziewczyny wcześniej napisały zgadza się w 10000% ja czułam się zaopiekowana jak należy, albo i lepiej, a przyznam, że byłam tak zestresowana i czasami upierdliwa w pytaniach że teraz jak o tym pomyślę to mi głupio 😂 miałam planowaną cesarke w Bytomiu i też swój pokój. Bardzo polecam ten oddział.
    Chodziłam na wizyty do Angeliusa, teraz chodzę do CN Nikiszowiec 🙂

• NaDzIEjA Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaaM wrote:

No to rób tak jak Pani Doktor zaleciła, odpuść bete, relaksuj się na maksa i odpoczywaj. Pamiętaj, że to dla Twojego kropka teraz najlepsze co możesz zrobić, reszta już w rękach Boga. I oczywiście czekamy na pozytywne wieści 5 ❤️

• Ivvv Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaDzIEjA wrote:
    I tak jestem w szoku, że miałaś okazję z nim porozmawiać telefonicznie... Ja się leczyłam u niego 2 lata i nie było mowy o innym kontakcie, jak w czasie wizyty w Angeliusie.
    Hmmm, rozumiem. To był mój pierwszy kontakt z nim poza ścianami kliniki, ale i tak nie mogłam zadać żadnego pytania 🤷🏻‍♀️
    Kochane, może Wy macie większe doświadczenie i trochę przybliżycie mi jak wygląda transfer kiedy ma się zamrożony zarodek? Jak się do tego przygotowuje, jak wygląda i ile +- trwa ?
    Mam swoją firmę, zamówienia z wyprzedzeniem kilku miesięcznym, pracuje sama więc muszę to mniej więcej ogarnąć żeby to miało ręce i nogi🙄🤷🏻‍♀️

Chmurka87 lubi tę wiadomość

• NadziejaaM Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Hej. Do kogo idziesz na USG 5.08.? Też jestem u dr MP ale akurat ma wtedy urlop. 🙄
    Do dr Juraszka

Starania od 2019r

Histeroskopia- ok

16.08 Mamy ❤️ 🙏🏻

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    ja zrobilam sporo jakiś mutacji, trombofilie i okazało sie to niepotrzebne! najlepiej lekarz jak zleci!
    jedyne wartościowe to aktualne hormony, amh i seminogram!

To nie tak, że zrobiłaś niepotrzebnie. A gdyby coś tam wyszło? Dobrze, że zrobiłaś. Lekarze zalecają takie badania po któryś poronieniu. Wg mnie lepiej wiedzieć wcześniej ;-)

Sylka lubi tę wiadomość

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaaM wrote:
    Do dr Juraszka
    Ok, ja do dr Kopiec.

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰

preg.png
  • NaDzIEjA Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivvv wrote:
    Hmmm, rozumiem. To był mój pierwszy kontakt z nim poza ścianami kliniki, ale i tak nie mogłam zadać żadnego pytania 🤷🏻‍♀️
    Kochane, może Wy macie większe doświadczenie i trochę przybliżycie mi jak wygląda transfer kiedy ma się zamrożony zarodek? Jak się do tego przygotowuje, jak wygląda i ile +- trwa ?
    Mam swoją firmę, zamówienia z wyprzedzeniem kilku miesięcznym, pracuje sama więc muszę to mniej więcej ogarnąć żeby to miało ręce i nogi🙄🤷🏻‍♀️

Podgląd USG 2-3dc plus badanie estradiolu i progesteronu. Jeśli wszystko ok to wchodzi estrofem 3x1 plus kolejny podgląd koło 8-10 dc. Jeśli endometrium jest ok to rozpisywany jest transfer. Zgłaszasz się wtedy w wyznaczonym terminie 🙂 Tu opisuje oczywiście podejście standardowe, bez żadnych dodatkowych wskazań, typu wlewy itd.

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    To nie tak, że zrobiłaś niepotrzebnie. A gdyby coś tam wyszło? Dobrze, że zrobiłaś. Lekarze zalecają takie badania po któryś poronieniu. Wg mnie lepiej wiedzieć wcześniej ;-)

no właśnie powychodziły mi te mutacje ale dr M.powiedział że to bzdury😒

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivvv wrote:

będziesz mieć badania hormonów żeby ustalić dzien owulacji! 5 dni po owulacji podają blastke!

decyzja o in virtro z KD
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    30dpt mamy ❤️🤗
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
  • NadziejaaM Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Ok, ja do dr Kopiec.
    U Ciebie Beta ma piękny przyrost dużo zdrówka i powodzenia dla Was🍀

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

Starania od 2019r

Histeroskopia- ok

16.08 Mamy ❤️ 🙏🏻

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • NaDzIEjA Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaaM wrote:
    Do dr Juraszka

A wiesz, że wtedy przy tych moich takich betach różnych, też byłam na pierwszym usg u niego, bo Doktor MP była na urlopie 😁 Czy to nie znak? 😍

NadziejaaM lubi tę wiadomość

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaaM wrote:
    U Ciebie Beta ma piękny przyrost dużo zdrówka i powodzenia dla Was🍀

Dziękuję, wzajemnie ❤️

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰

preg.png
  • NaDzIEjA Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    no właśnie powychodziły mi te mutacje ale dr M.powiedział że to bzdury😒

Nie no lepiej robić kolejne stymulacje, transfery narażać zdrowie i psychikę na tą ciągłą huśtawkę zamiast szukać przyczyny... Nie mogę normalnie, od razu mi się przypomina wszystko 😓😓
    Sorry dziewczyny, wiadomo, że nikt z nas nie jest lekarzem, ale uważam, że jeśli ktoś świadomie chce pogłębić diagnostykę i płaci za to nie małą kasę to lekarz powinien wspierać, pomóc i potem to uwzględnić. A nie mówić, że to bzdury.

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaDzIEjA wrote:
    Nie no lepiej robić kolejne stymulacje, transfery narażać zdrowie i psychikę na tą ciągłą huśtawkę zamiast szukać przyczyny... Nie mogę normalnie, od razu mi się przypomina wszystko 😓😓
    Sorry dziewczyny, wiadomo, że nikt z nas nie jest lekarzem, ale uważam, że jeśli ktoś świadomie chce pogłębić diagnostykę i płaci za to nie małą kasę to lekarz powinien wspierać, pomóc i potem to uwzględnić. A nie mówić, że to bzdury.

ja już sama nie wiem co o tym myślec! jak czytam w necie to większość lekarzy nie patrzy wogóle na te mutacjd mthfr, pai1 itp bo ponoć każda dziewczyna coś ma!
    ciężko mi cokolwiek powiedzieć w tym temacie!🙁

decyzja o in virtro z KD
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    30dpt mamy ❤️🤗
‹‹ 4574 4575 4576 4577 4578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ