Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEmilka myślę, że koniecznie musisz zrobić sobie przerwę... odpocząć psychicznie... ja nie przeszłam tyle co Ty, ale dla mnie 3 miesiące przyjmowania antykoncepcji i w sumie przymusowa przerwa w staraniach dużo mi dała... i tak jak Gosia pisała, przed ostatnią próbą koniecznie bym zrobiła dodatkowe badania... musi być jakaś przyczyna, że się nie udaje.. może skonsultowała się z innym lekarzem...
-
nick nieaktualny
-
Wiki03 bardzo mi przykro, działaj i walcz dalej.
Mag, Halszka, powodzenia dziewczyny, trzymam mocno kciuki.
Emilko kochanie dużo siły dla ciebie, pomyśl o wizycie u psychologa. Walczcie o wasze małżeństwo i miłość. Mój Marcin po wizycie u pani psycholog, stwierdził że nie jest zły na mnie i kocha mnie najbardziej na świecie. Dobija go bezsilność, chciałby zrobić wszystko byśmy mieli dziecko i nie może znieść że ja po raz kolejny muszę to wszystko przechodzić.mag87 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Wczoraj ustaliliśmy z mężem ze najpierw jedziemy na konsultacje do dr Z. Jeśli on nie zleci żadnych badan to mąż chce jeszcze jednak sprawdzić czy z tą immunologia jest ok. Robimy przerwę a w trakcie będziemy powoli robić badania. Teraz i tak nie będę mogła podejść do crio bo w pracy nie będzie miał mnie kto zastąpić. Myślę że za kilka dni dojdę do siebie tak jak zwykle. Pierwsze dni zawsze tak przeżywam. Musze sie czymś zająć. Najgorszy jest dla mnie zawsze powrót do pracy.
Gosia321, asiastokrota, Wiki03, Izaura, malgos741, sonia86, mag87 lubią tę wiadomość
-
Emilka ten powrót do pracy zawsze jest najgorszy.Wszyscy myślą a poszła na zwolnienie i juz pewnie w ciazy a tu guzik.Ja jutro też wracam ale ja tak ustaliła ze teraz nie biorę l 4.Wole się czymś zająć bo siedzenie w domu utrudnią zdrowe myślenie.O immunologi to może pierwsze badanie to p.ciała p.łożyskowe?
Wiki szkoda ze się nie udało. Te badania co masz do inseminacji powinny wystarczyc do ivf.
Asiastokrotka czy wy myślicie o kolejnej probie?
Halszka Mag trzymam kciuki.Jak będę miała to wyślę jeszcze ciążowe impulsy.Ciężko jest się pogodzić ze nie jest się w ciąży. Wole myśleć ze droga może i jest trudna ale na jej końcu czeka nagroda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:18
mag87 lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Malawiki my zakończyliśmy temat. Przegadaliśmy to i nie będzie kolejnej próby. 4 pełne procedury, nigdy żadnej śnieżynki, immunolog, sterydy, atosiban lek nie do końca przebadany. Wydaje mi się że zrobiliśmy wszystko co było w naszej mocy. Podchodzimy nieśmiało do tematu adopcji ale to długa, ciężka i kręta droga. Może to jest nasza droga do szczęścia....
Udzielam się na forum bo jestem uzależniona i nie mogę się z wami rozstaće_mil_ka, Gosia321, sonia86, Izaura, [email protected], malgos741, leo lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Dzięki dziewczyny za mile słowa,mam już mega stresa a to dopiero 13.40
Brzuch dalej nie boli i pewnie iui będzie na peknietym pęcherzyku co raczej nie przynosi wiele dobrego...
Emilka jesteś mega silna kobieta i na pewno dacie rade, trzymam za was kciuki
e_mil_ka, sonia86 lubią tę wiadomość
-
Hej ja juz po:) nie ogarniam tego mojego organizmu...pęcherzyk jeszcze był 24 mm. Dr bardzo fajny, wszystko wyjaśnił i nawet pokazał juz po wszystkim na usg zdeponowane nasienie jak sobie plywa:P powiedział ze pęcherzyk powinien pękać w ciągu 24h ale dla potwierdzenia mam przyjsc na wizytę. Znacie może jakieś domowe metody zeby przyspieszyc pęknięcie pęcherzyka?
e_mil_ka, Gosia321 lubią tę wiadomość
-
mag87 wrote:Hej ja juz po:) nie ogarniam tego mojego organizmu...pęcherzyk jeszcze był 24 mm. Dr bardzo fajny, wszystko wyjaśnił i nawet pokazał juz po wszystkim na usg zdeponowane nasienie jak sobie plywa:P powiedział ze pęcherzyk powinien pękać w ciągu 24h ale dla potwierdzenia mam przyjsc na wizytę. Znacie może jakieś domowe metody zeby przyspieszyc pęknięcie pęcherzyka?
czyli to czego zabraniaja przed punkcja
Emilka, dobry plan. Zadbajcie o swoja relacje. Pewnie i tak tu bede na Wasz wielki powrótWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 19:10
-
Mag87 teraz powtórka w domu i za 2 tygodnie bedziesz juz sie cieszyc ciąża. Kciuki&&&
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczyny, dobrze mieć w Was wsparcie!
Oj dużo emocji dzisiaj, jestem podekscytowana chociaż wiem, że to niezdrowe, bo w razie porażki będzie bolało 2 razy mocniej. Póki co jestem dobrej myśli, kciuki na pewno się przydadzą
Halszka płaciłam wczoraj przy pierwszym podglądaniu. Dodatkowo zapłaciłam 90 zł za zastrzyk Ovitrelle czyli w sumie wyszło 890. Zastrzyk robiła mi jedna z położnych. Aha i dzisiaj mi pan dr powiedział, że już przy inseminacji dobrze mieć lekko wypełniony pęcherz. Ja o tym nie wiedziałam no i wiadomo...
Na która jutro masz wizyte?
Malawiki,a Ty kiedy testujesz? -
Mag ja nie testuje. W sobotę lub niedziele mam dostać okres.Jeśli Sie nie pojawi dopiero pomyślę o becie.Narazie za mną dopiero 5 dni.Do końca tygodnia napewno nie będę nic robiła.
asiastokrota lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
mag87 wrote:Hej ja juz po:) nie ogarniam tego mojego organizmu...pęcherzyk jeszcze był 24 mm. Dr bardzo fajny, wszystko wyjaśnił i nawet pokazał juz po wszystkim na usg zdeponowane nasienie jak sobie plywa:P powiedział ze pęcherzyk powinien pękać w ciągu 24h ale dla potwierdzenia mam przyjsc na wizytę. Znacie może jakieś domowe metody zeby przyspieszyc pęknięcie pęcherzyka?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Hey
Mag wizyte mam na 16:40 i już mysle jak to bedzie..że też jak tak muszę wszystko rozkminiać.
A co do godziny Twojej IUI to miałaś jakiś wpływ na to czy oni ustalają i już ??