X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nadziejka

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka napisać zawsze możesz, najwyżej odmówi. Wtedy pojdziesz na wizytę. Popieram wasza decyzje. Sprobowaliscie iui i nie ma co tracić czasu. Trzymam kciuki.

Nasziejka baby gora!!!

nadziejka88, Halszka112 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haliszka dobra decyzja. Komórki nk robi też laboratorium vitalaboo.

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka polubiłam twój post ponieważ popieram Waszą decyzję. Osobiście nie wierzę w iui, szkoda kasy i czasu. Powodzenia, trzymam kciuki

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicie na temat iui z nasieniem dawcy? Jest sens? Czy moze lepiej in vitro z dawca nasienia?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja tez nie wierze w iui. Ona rozwiązuje tylko jeden problem, wrogiego śluzu. A u nas z historia starania tych przeciwności jest więcej :(

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    A co myslicie na temat iui z nasieniem dawcy? Jest sens? Czy moze lepiej in vitro z dawca nasienia?
    Masz na myśli siebie?
    W waszym przypadku, to chyba spróbowałabym normalnie ivf jeszcze raz. Możliwe, ze cos ta pierwsza procedura poszla kiepsko.
    Tak jak u nas. Pierwsza proba calkowita klapa, tyle ze Wy mieliście do wykorzystania kilka transferów i drugie podejście przesunelo sie o rok.
    A jak drugie sie nie uda (a wierzę, ze sie uda, bo pierwsze to zawsze takie w "ciemno"), to wtedy ewentualnie dawca.
    Albo tak jak my mieliśmy w planie przy drugiej probie.
    Cala stymulacja tak samo i w razie kiepskich wyników męża wybranie dawcy. Dr D mowil, ze to żaden problem. Poprostu podczas punkcji i tak sprawdzaja najpierw nasienie i wrazie co jest czas na dawce.
    Ale tak , na 100% drugie podejscie zamiast iui z dawca. Na dawce zawsze jest jeszcze czas.
    I spójrz na to z tej strony to dopiero 2 raz. Tylko przeciagnelo sie w czasie.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Emilko jestem na nie jeśli chodzi o dawcę czy to przy iui czy ivf. Jednak to indywidualna sprawa i ciężki temat do przemyślenia.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym rzecz dziewczyny ze moj mąż raczej nie zgodzi sie na kolejną procedurę a jesli sie zgodzi to na pewno byłaby ostatnią wiec trzeciej procedury by nie było i nie byłoby szans na dawce.
    Asiu oczywiscie masz prawo być na nie ale ja nie wyobrażam sobie życia bez dziecka. Adopcja nie wchodzi w gre bo jak juz wczesniej mowiłam moj maz choruje na depresje i raczej nigdy nie odstawi leków bo to zagraża jego życiu. Nie jestem szczesliwa i nie bede nigdy jesli w naszym zyciu nie pojawi sie dziecko.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo dziewczyny. Jestescie mega wsparciem !!!!

Powiem Wam, że nie którzy to się podsmiewaja że tak pisze na forum ale ja bym teraz bez Was zginęła...
    DZIĘKUJĘ !!!!

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kiedyś pytałam się o komórki nk w diagnostyce na warszawskiej i tam mówiła że robią koszt o ile pamiętam to ponad200
    Dziewczyny czy coś robi sie przed crio? Coś jeść innego może?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    W tym rzecz dziewczyny ze moj mąż raczej nie zgodzi sie na kolejną procedurę a jesli sie zgodzi to na pewno byłaby ostatnią wiec trzeciej procedury by nie było i nie byłoby szans na dawce.
    Asiu oczywiscie masz prawo być na nie ale ja nie wyobrażam sobie życia bez dziecka. Adopcja nie wchodzi w gre bo jak juz wczesniej mowiłam moj maz choruje na depresje i raczej nigdy nie odstawi leków bo to zagraża jego życiu. Nie jestem szczesliwa i nie bede nigdy jesli w naszym zyciu nie pojawi sie dziecko.
    Emilko nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo cię rozumiem :-( niestety. Chodziło mi o to z tym podejmowaniem decyzji, czy twój mąż da radę i zniesie to że nie jest to jego nasienie. Wiesz oni sie zgadzają bo nas kochają. Za jakiś czas jak już dzidzia będzie na świecie wkręci cobie że to nie jego dziecko. To bardzo ciężki temat. Musicie podjąć decyzje razem i świadomie. Bardzo mi przykro, że macie takie dylematy. Cała procedura kosztuje dużo nerwów i jeszcze trzeba zmagać się z dodatkowymi trudnymi decyzjami. Trzymam kciuki kochana za Was, walczcie o swoje szczęście

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu wiem ze to nie jest łatwa decyzja i powiem Ci szczerze ze to nie mój mąż a ja mam wieksze obawy. On twierdzi ze nie ma z tym problemu choc moze byc tak jak mówisz ze potem okazac sie moze inaczej. Cieżkie jest to nasze życie.

A ja sie jeszcze rozchorowałam. Niedosc ze chora to jeszcze strasznie zaczely wypadac mi wlosy i codziennie mam silne skucze w stopy. Nie wiem czy to stres w pracy czy to cale in vitro mnie tak wykonczylo.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Asiu wiem ze to nie jest łatwa decyzja i powiem Ci szczerze ze to nie mój mąż a ja mam wieksze obawy. On twierdzi ze nie ma z tym problemu choc moze byc tak jak mówisz ze potem okazac sie moze inaczej. Cieżkie jest to nasze życie.

A ja sie jeszcze rozchorowałam. Niedosc ze chora to jeszcze strasznie zaczely wypadac mi wlosy i codziennie mam silne skucze w stopy. Nie wiem czy to stres w pracy czy to cale in vitro mnie tak wykonczylo.
    Włosy Emilka też mi wypadają i skurcze łapią.
    Byłam w bibliotece przeglądalam książki oddane przez czytelników i oo wzielam Miłość na szkle

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Emilko to wina starań, stres z tym związany. Procedury maja ogromny wpływ na nasz organizm. Ja od maja nie biorę nic, nawet witamin i nadal czuje, że organizm nie doszedł jeszcze do siebie. A ty jesteś w tym cały czas, stres wyniszcza nasz organizm. Do tego jesień, pogoda, wahania ciśnienia, brak słońca i mój ulubiony czynnik PRACA. Bierz magnez na skurcze i pij dużo wody, twoja paca jest idealna by mieć skurcze, niestety. Kup dobrą wit. D3 i w aptece poproś o szampon na włosy tylko nie daj sobie wcisnąć znanych reklamowanych marek tylko leczniczy preparat. Musisz przetrwać aby do wiosny kochana :-D

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś jak tam nastrój przed wizytą? Trzymam mocno kciuki i odezwij się po powrocie :)

Halszka ja również uważam, że dobrą decyzję podjęliście. IUI to może nie są takie koszta jak ivf, ale kilka takich zabiegów pod rząd to też się ładna kwota pojawia.

Emilka biedulko, tak jak pisze Asia, dobra suplementacja i może jakieś ćwiczenia poza pracą? Mnie np taka forma mocno odstresowuje :)Oczywiście jak już wyzdrowiejesz:) Powiem Ci że ja też mam mega stresującą pracę i w sumie to uważam że bardzo mocno mi się odbija jeśli chodzi o nasze starania. W sobotę odebrałam wynik prolaktyny po obciążeniu i co? Jest 26 krotnie wyższa od tej na czczo bez obciążenia. Oczywiście to też przypisuje pracy :)

e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wlasnie kupilam magnez na dkurcze bo niedosc ze zaczęły sie w stopach to jeszcze w dłoniach. Zapomnialam oczywiscie kupic cos na wypadanie wlosow. Moze cos polecicie zeby tak jak Asia moei nie wcineli mi byle czego.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka może biotebal? Ja co prawda nie używałam póki co ale słyszałam dobre opinie. Kup też dobrą witaminę d na ogólne wzmocnienie organizmu. Ja to mam stracha podobno nadciąga zima tysiąclecia i o jakiejś paskudnej odmianie grypy która ma do nas trafić z Australii ciągle mówią...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 13:12

e_mil_ka lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. Jestem właśnie po usunięciu zęba. Kurde ale dziwne uczucie...

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka teraz się przemęczysz jakoś, ale z zębami trzeba zrobić porządek przed ciążą, ja niby leczylam bezpośrednio przed transferem ale nie wyrobiłam się ze wszystkimi i cały drugi trymestr bujalam się najpierw z bolem a potem z leczeniem kanałowym, ile to stresu i kasy kosztowało to nawet nie chce sobie przypominać.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
‹‹ 1461 1462 1463 1464 1465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ