Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymag87 wrote:Wiki jak Twoja wizyta? Kiedy startujecie?
Gosia jak u Ciebie sytuacja na froncie? Progesteron i estradiol zrobione?
Mag kochana, Ty zawsze o mnie pamiętasz
Wczoraj lekarz zrobił na mnie lepsze wrażenie niż na pierwszej wizycie. Z histpat potwierdził się mięśniak !! uff... to nie adenomioza W poniedziałek mam konsultację u dr, który robił mi histeroskopię i od jego decyzji zależy kiedy dopuści nas do procedury. Ma mi robić jakieś usg 3D... Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to od 1 dc zaczynam brać antyki i z uwagi na torbiel krwotoczną i tą niby endometrialną raczej będę miała długi protokół. Przed wizytą startową muszę jeszcze zrobić masę badań... od wirusologicznych, po konsultację internistyczną, ekg, posiew z szyjki i sklepienia pochwy, cały panel tarczycowy, mąż posiew nasienia... Wiecie może gdzie mi mogą pobrać te wymazy? a i usg piersi jeszcze muszę zrobić. I co mi się jeszcze spodobało? W odróżnieniu od Artemidy to dr zwrócił uwagę na poziom homocysteiny, na fragmentację DNA plemnika, mówił o konieczności heparyny ze względu na p/c kardiolipinowe miło nie musieć myśleć za lekarza
Mag a jak u Ciebie?mag87, Izaura lubią tę wiadomość
-
U mnie spoko oprocz juz teraz lekkiego bolu plecow i ciagniecia w pachwinach jest spoko
Wlaczyla sie bezsennosc dzis wstalam o 2 w nocy i koniec spania w poprzednim crio nie spalam do 2-3 i wstawalam o 6:30 na pierwsze tabsy i juz tez nie bylo.spania. byl to dobry znak oby teraz tez tak bylo
Hehe o 3 w nocy robilam chleb bezglutenowy no ale czyms sie musialam zajac jak w telewizorni nic nie bylo. Teraz nadrobilam 1.5 h snu i trzeba sie zebrac na jakis spacer.
Mag sprawdzalam tylko progesteron jest na poziomie 50 przynajmniej tak bylo w czwartek. I tym samym nie musze dokladac drugiego zastrzyku z prolutexu bo poziom mialbyc powyzej 35 zeby nie zmieniac dawek. Estradiolu dr Glodek nie kazal mi badac przed rozpoczeciem.progesteronu byl na poziomie 3175 wiec raczej nie zmniejszyl sie a powiekszyl
Beta w poniedzialek to bedzie 7dptWiki03, mag87, Izaura, asiastokrota lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyEmilka na razie za wiele nie powiem... bo w sumie jestem tam miesiąc... ale mam wrażenie, że przez miesiąc leczenia się w Novum wiem więcej niż przez rok w Artemidzie. Mają świetnych specjalistów, zwracają uwagę na wyniki badań, mimo że na początku niechętnie, to biorą pod uwagę zalecenia immunologa i dostosowują procedurę pod leczenie immuno. Cenowo też nie jest najgorzej, bo zwykłe IVF kosztuje ok 6700, a ICSI 7600... poza badaniami, bo je lepiej robić u siebie, ponieważ ceny tam są kosmiczne... chociaż fragmentacja DNA pleminika jest tańsza ok 200 zł niż w Invicta... także zależy co porównujesz. Wczoraj też byłam mile zaskoczona, bo za wizytę zapłaciłam tylko 140 zł, a szykowałam się na 250... Zobaczymy jeszcze jak to będzie dalej. Na razie nie żałuję, że zostałam w NOvum a i wczoraj widziałam Państwo Roz.-Majd. w przychodni... też leczą się w tej klinice
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 19:12
Izaura, Gosia321, mag87, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Wiki, super, to jak opisujesz klinikę robi wrażenie. To był i chyba dalej jest mój drugi typ, gdybym miała zmieniać miejsce leczenia. Fajnie że się Tobą tak zaopiekowali, kosmiczna różnica między Art a Novum, ciekawe że każą robić tez usg piersi. Widzę, że bardzo kompleksowo podchodzą do procedury no i właśnie interesowało mnie jak u nich z immuno, bo gdzieś na forum wyczytałam, że raczej nie wierzą, a tu proszę dostosują się
Gosia, ale doba Ci się pokręciła hehehe, Ty się wysypiaj kochana bo za 9 miesięcy to przy dwójce dzieciaczków to będziesz jak zombie Progesteron piękny, estradiol też. A i pamiętam jak mi mówiłaś o bólu pleców i pachwin, że to dobry znak. Tak! to dobry znak:)Trzymam kciuki z całych sił ;*
Ja Dziewczyny grzecznie czekam na miesiączkę i od czerwca startuję z tabletkami. Ostatnio konsultowałam się z dr H. telefonicznie bo pisałyście, że sterydy to dobrze razem z tabletkami anty zacząć, a mi dr nie wystawił recepty no i powiem Wam, że dobrze że zadzwoniłam. Okazało się że dr nie chciał mi ich pierwotnie wypisywać, ale tak tylko napisał, że to z zalecenia immunologa. Ale wspomniał też (i tu plus dla niego:)), że to nie do końca jego działka i że skoro immunolog coś tam u mnie zobaczył co skłoniło go do wypisania mi sterydów to on nie będzie wchodził w jego kompetencje i że mogę brać, nawet jeśli miałabym po tym czuć się bardziej komfortowo psychicznie. Także encorton też będę miała no i tak sobie czekam.....może jakiś cud się wydarzy
Ostatnio u mnie sporo tych cudów. Znajoma w ciąży, szwagierka też. Miło by było jakby i u mnie taki cud się wydarzyłIzaura, Gosia321, Wiki03 lubią tę wiadomość
-
Wiki03 wrote:Emilka na razie za wiele nie powiem... bo w sumie jestem tam miesiąc... ale mam wrażenie, że przez miesiąc leczenia się w Novum wiem więcej niż przez rok w Artemidzie. Mają świetnych specjalistów, zwracają uwagę na wyniki badań, mimo że na początku niechętnie, to biorą pod uwagę zalecenia immunologa i dostosowują procedurę pod leczenie immuno. Cenowo też nie jest najgorzej, bo zwykłe IVF kosztuje ok 6700, a ICSI 7600... poza badaniami, bo je lepiej robić u siebie, ponieważ ceny tam są kosmiczne... chociaż fragmentacja DNA pleminika jest tańsza ok 200 zł niż w Invicta... także zależy co porównujesz. Wczoraj też byłam mile zaskoczona, bo za wizytę zapłaciłam tylko 140 zł, a szykowałam się na 250... Zobaczymy jeszcze jak to będzie dalej. Na razie nie żałuję, że zostałam w NOvum a i wczoraj widziałam Państwo Majdan w przychodni... też leczą się w tej klinice
-
Emilka strasznie mi przykro ze się nie udało.Co dalej planujesz?Wiem że finanse są przeszkodą ale warto zrobić wszystko aby zostać mama.
Gosia trzymam kciuki za jutro.eni33, Gosia321 lubią tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
[email protected] wrote:Emilka strasznie mi przykro ze się nie udało.Co dalej planujesz?Wiem że finanse są przeszkodą ale warto zrobić wszystko aby zostać mama.
Gosia trzymam kciuki za jutro.
Malawiki najpierw planuje splacic dlugi a potem zbietam kase na nastepna procedurę ma pewno nie w Artemidzie. Pradopodobnie wybiorę Invicte w Gdańsku. Kiedy jednak pomysle ze zaczynam wszystko od zera chce mi sie plakać. Chcialabym od razu zaczac starania w Invicie ale niestety nie mamy na to pieniedzy zero oszczednosci a na koncie 200 zl ktore musi mi wystarczyc do 10 czerwca. Taka biede to ostatnio klepalam na studiach -
Malawiki jaki śliczny. A ile ważył i ile cm.
-
[email protected] wrote:Emilka strasznie mi przykro ze się nie udało.Co dalej planujesz?Wiem że finanse są przeszkodą ale warto zrobić wszystko aby zostać mama.
Gosia trzymam kciuki za jutro.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Emilka za ciebie tez trzymamy kciuki bo przecież ty tez masz zrobic bete.
-
nick nieaktualnyGosia, Emilka jutro jestem myślami z Wami.. Trzymam kciuki.
Ja z kolei mam prośbę o trzymanie kciukow za moja wizyte... Mam nadzieje, ze dostane zielone światło na rozpoczęcie procedury... Żebym tylko nie potrzebowała laparoskopii...asiastokrota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
e_mil_ka wrote:Eni za mnie już nie trzeba lepiej trzymajcie kciuki za Gosie naszą. U mnie juz pozamiatane.
e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤