X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Wiki jak Twoja wizyta? Kiedy startujecie?

Gosia jak u Ciebie sytuacja na froncie? Progesteron i estradiol zrobione?

Mag kochana, Ty zawsze o mnie pamiętasz <3

Wczoraj lekarz zrobił na mnie lepsze wrażenie niż na pierwszej wizycie. Z histpat potwierdził się mięśniak !! uff... to nie adenomioza :-) W poniedziałek mam konsultację u dr, który robił mi histeroskopię i od jego decyzji zależy kiedy dopuści nas do procedury. Ma mi robić jakieś usg 3D... Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to od 1 dc zaczynam brać antyki i z uwagi na torbiel krwotoczną i tą niby endometrialną raczej będę miała długi protokół. Przed wizytą startową muszę jeszcze zrobić masę badań... od wirusologicznych, po konsultację internistyczną, ekg, posiew z szyjki i sklepienia pochwy, cały panel tarczycowy, mąż posiew nasienia... Wiecie może gdzie mi mogą pobrać te wymazy? a i usg piersi jeszcze muszę zrobić. I co mi się jeszcze spodobało? W odróżnieniu od Artemidy to dr zwrócił uwagę na poziom homocysteiny, na fragmentację DNA plemnika, mówił o konieczności heparyny ze względu na p/c kardiolipinowe :-) miło nie musieć myśleć za lekarza :-)

Mag a jak u Ciebie?

mag87, Izaura lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a co powiesz o Novum?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spoko oprocz juz teraz lekkiego bolu plecow i ciagniecia w pachwinach jest spoko
    Wlaczyla sie bezsennosc dzis wstalam o 2 w nocy i koniec spania :) w poprzednim crio nie spalam do 2-3 i wstawalam o 6:30 na pierwsze tabsy i juz tez nie bylo.spania. byl to dobry znak oby teraz tez tak bylo :)
    Hehe o 3 w nocy robilam chleb bezglutenowy no ale czyms sie musialam zajac jak w telewizorni nic nie bylo. Teraz nadrobilam 1.5 h snu i trzeba sie zebrac na jakis spacer.
    Mag sprawdzalam tylko progesteron jest na poziomie 50 przynajmniej tak bylo w czwartek. I tym samym nie musze dokladac drugiego zastrzyku z prolutexu bo poziom mialbyc powyzej 35 zeby nie zmieniac dawek. Estradiolu dr Glodek nie kazal mi badac przed rozpoczeciem.progesteronu byl na poziomie 3175 wiec raczej nie zmniejszyl sie a powiekszyl
    Beta w poniedzialek to bedzie 7dpt

Wiki03, mag87, Izaura, asiastokrota lubią tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka na razie za wiele nie powiem... bo w sumie jestem tam miesiąc... ale mam wrażenie, że przez miesiąc leczenia się w Novum wiem więcej niż przez rok w Artemidzie. Mają świetnych specjalistów, zwracają uwagę na wyniki badań, mimo że na początku niechętnie, to biorą pod uwagę zalecenia immunologa i dostosowują procedurę pod leczenie immuno. Cenowo też nie jest najgorzej, bo zwykłe IVF kosztuje ok 6700, a ICSI 7600... poza badaniami, bo je lepiej robić u siebie, ponieważ ceny tam są kosmiczne... chociaż fragmentacja DNA pleminika jest tańsza ok 200 zł niż w Invicta... także zależy co porównujesz. Wczoraj też byłam mile zaskoczona, bo za wizytę zapłaciłam tylko 140 zł, a szykowałam się na 250... Zobaczymy jeszcze jak to będzie dalej. Na razie nie żałuję, że zostałam w NOvum :-) a i wczoraj widziałam Państwo Roz.-Majd. w przychodni... też leczą się w tej klinice :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 19:12

Izaura, Gosia321, mag87, e_mil_ka lubią tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, super, to jak opisujesz klinikę robi wrażenie. To był i chyba dalej jest mój drugi typ, gdybym miała zmieniać miejsce leczenia. Fajnie że się Tobą tak zaopiekowali, kosmiczna różnica między Art a Novum, ciekawe że każą robić tez usg piersi. Widzę, że bardzo kompleksowo podchodzą do procedury :) no i właśnie interesowało mnie jak u nich z immuno, bo gdzieś na forum wyczytałam, że raczej nie wierzą, a tu proszę dostosują się:)

Gosia, ale doba Ci się pokręciła hehehe, Ty się wysypiaj kochana bo za 9 miesięcy to przy dwójce dzieciaczków to będziesz jak zombie :D Progesteron piękny, estradiol też. A i pamiętam jak mi mówiłaś o bólu pleców i pachwin, że to dobry znak. Tak! to dobry znak:)Trzymam kciuki z całych sił ;*

Ja Dziewczyny grzecznie czekam na miesiączkę i od czerwca startuję z tabletkami. Ostatnio konsultowałam się z dr H. telefonicznie bo pisałyście, że sterydy to dobrze razem z tabletkami anty zacząć, a mi dr nie wystawił recepty :| no i powiem Wam, że dobrze że zadzwoniłam. Okazało się że dr nie chciał mi ich pierwotnie wypisywać, ale tak tylko napisał, że to z zalecenia immunologa. Ale wspomniał też (i tu plus dla niego:)), że to nie do końca jego działka i że skoro immunolog coś tam u mnie zobaczył co skłoniło go do wypisania mi sterydów to on nie będzie wchodził w jego kompetencje i że mogę brać, nawet jeśli miałabym po tym czuć się bardziej komfortowo psychicznie. Także encorton też będę miała :) no i tak sobie czekam.....może jakiś cud się wydarzy :)

Ostatnio u mnie sporo tych cudów. Znajoma w ciąży, szwagierka też. Miło by było jakby i u mnie taki cud się wydarzył :P

Izaura, Gosia321, Wiki03 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Emilka na razie za wiele nie powiem... bo w sumie jestem tam miesiąc... ale mam wrażenie, że przez miesiąc leczenia się w Novum wiem więcej niż przez rok w Artemidzie. Mają świetnych specjalistów, zwracają uwagę na wyniki badań, mimo że na początku niechętnie, to biorą pod uwagę zalecenia immunologa i dostosowują procedurę pod leczenie immuno. Cenowo też nie jest najgorzej, bo zwykłe IVF kosztuje ok 6700, a ICSI 7600... poza badaniami, bo je lepiej robić u siebie, ponieważ ceny tam są kosmiczne... chociaż fragmentacja DNA pleminika jest tańsza ok 200 zł niż w Invicta... także zależy co porównujesz. Wczoraj też byłam mile zaskoczona, bo za wizytę zapłaciłam tylko 140 zł, a szykowałam się na 250... Zobaczymy jeszcze jak to będzie dalej. Na razie nie żałuję, że zostałam w NOvum :-) a i wczoraj widziałam Państwo Majdan w przychodni... też leczą się w tej klinice :-)
    Te co ma dzieci to też z invito coś mi się obiło o uszy

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka strasznie mi przykro ze się nie udało.Co dalej planujesz?Wiem że finanse są przeszkodą ale warto zrobić wszystko aby zostać mama.
    Gosia trzymam kciuki za jutro.

eni33, Gosia321 lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka strasznie mi przykro ze się nie udało.Co dalej planujesz?Wiem że finanse są przeszkodą ale warto zrobić wszystko aby zostać mama.

Malawiki najpierw planuje splacic dlugi a potem zbietam kase na nastepna procedurę ma pewno nie w Artemidzie. Pradopodobnie wybiorę Invicte w Gdańsku. Kiedy jednak pomysle ze zaczynam wszystko od zera chce mi sie plakać. Chcialabym od razu zaczac starania w Invicie ale niestety nie mamy na to pieniedzy :( zero oszczednosci a na koncie 200 zl ktore musi mi wystarczyc do 10 czerwca. Taka biede to ostatnio klepalam na studiach :(

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki jaki śliczny. A ile ważył i ile cm.

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki slodziak ten twoj synus :* ❤❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymam mocno kciuki za Twoją jutrzejszą betę :)

Gosia321 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka za ciebie tez trzymamy kciuki bo przecież ty tez masz zrobic bete.

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni za mnie już nie trzeba lepiej trzymajcie kciuki za Gosie naszą. U mnie juz pozamiatane.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, Emilka jutro jestem myślami z Wami.. Trzymam kciuki.

Ja z kolei mam prośbę o trzymanie kciukow za moja wizyte... Mam nadzieje, ze dostane zielone światło na rozpoczęcie procedury... Żebym tylko nie potrzebowała laparoskopii...

asiastokrota lubi tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki oczywiscie ze trzymamy o ktorej masz wizyte?

Wiki03 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy 13-14... Zależy kiedy dr bedzie dostępny, bo przyjmuje mnie u siebie w szpitalu...

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Eni za mnie już nie trzeba lepiej trzymajcie kciuki za Gosie naszą. U mnie juz pozamiatane.
    Emilka bez takich mi tu masz zrobic bete i nie marudzic i poki ona nie pokaze prawdy to prosze o pozytywne nastawienie. Trzymam kciuki

e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki za wizyte ;)

Wiki03 lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Emilka Gosia kciuki za bete dzis
    Wiki kciukasy za wizytę,wiesz dziewczyna starała się prawie 10lat udroznili jeden jajowod usunęli endo i miała któryś Raz podchodzić do ivf i co cud zaszła naturalnie.

Gosia321, Wiki03 lubią tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, Emilka, Wiki kciuki za was:*
    Dawajcie znać na bieżąco

Miłego dnia kochane

Gosia321, Wiki03 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ