X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Goldenka ciężko coś doradzić, te dziewczyny które odeszły są głównie w invicie i w novum. Słyszałam że gameta jest równie dobra i też ma dobre wyniki. Lekarze z gamety ponoć kiedyś pracowali w invikcie.
    :)

Smerfetka kiedy testujesz?

Testujemy w przyszłym tygodniu, ja już chciałam w poniedziałek ale mój mąż jest temu przeciwny (widze ze bardzo boi sie wyniku i chociaż powtarza że wszystko będzie dobrze to chudnie w oczach z nerwów) i każe mi czekać na termin który podał lekarz czyli pewnie w czwartek

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka wierzę, że się Wam uda :) mocno trzymam kciuki !

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Goldenka ja mam doświadczenia tylko w Artemidzie w Olsztynie zatem kiepska ze mnie doradczyni. Dla mnie ta klinika jest ok, ale u nas nie było problemu z czynnikiem męskim, tylko z rozpierduchą w moich hormonach.

Smerfetka to twój mąż tak jak ja z testowaniem - im później tym lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    O, a jednak będę z małym. Duży ma w środę jakąś integrację zakładową i matka musi wziąć dziecko na piwo
    Oooo to zasugerujemy jakieś miejsce do plotek z kącikiem dla dzieci :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag a jak ci wyszły wyniki badań, które ostatnio robiłaś?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć
    Gosia a przypomnij o jakim wózku myślisz? Wczoraj byłam w kangurku i nadal nie wiem co chcę... Chciałam Maxi cosi na żelowych kołach, ale ciężki i spacerówka kubełkowa czyli to nie mój wybór.
    Myslalam o chico urban lekki i zajmuje malo miejsca ale niestety brak amortyzacji jakiejkolwiek bo kola sa piankowe a amorow brak skreslil go niestety. Zastanawiam sie nad x- landerem a ostatnio kolezanka polecila mi aero tutis jakasnowosc tego roku wazy 12kg wiec jest naprawde lekki ale minus to cena zestaw 2w1 to koszt 3tys zobaczymy musze sie wybrac do sklepu i pojezdzic wozkami

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    kobitki, którą z tych klinik niepłodności byście poleciły ? Invicta Gdańsk, Novum Warszawa, Gameta Gdynia ? A może jeszcze coś innego? Do tej pory byliśmy w Novum, ale tylko u androloga no i w Artemidzie, ale wrażenie średnie. A zresztą kiedyś czytałam na tym forum, że jeśli przyczyną jest czynnik męski to u nich słabo... W najbliższym czasie (około 2 miesięcy) muszę się gdzieś już umówić. A w głowie pustka... tyle jest tych klinik, że oszaleć można. A wiadomo, jak każdy chcę trafić jak najlepiej :) na pewno niektóre z Was mają różne doświadczenia, ale może coś doradzicie ?
    Ja z czystym sumieniem polece invicte u nas tez problem meski w artemidzie 3 procedury i nigdy nie mielismy mrozakow. W invicie dobrane dodatki do procedury i 2 piekne mrozaki niestety nie daly ciazy na dlugo bo byla cb. U mnie tez problem immunologiczny. Ale dzieki invicta jestem w 18tc z nasieniem dawcy

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Goldenka ciężko coś doradzić, te dziewczyny które odeszły są głównie w invicie i w novum. Słyszałam że gameta jest równie dobra i też ma dobre wyniki. Lekarze z gamety ponoć kiedyś pracowali w invikcie.
    :)

Smerfetka kiedy testujesz?
    Gameta jest bardzo droga w porownaniu do invicty i novum

gann3e3kewa6j1el.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Mag a jak ci wyszły wyniki badań, które ostatnio robiłaś?

A dobre wyszły:) progesteron 69, a tsh 0.59 tu nie wiem czy nie za nisko ale będę jeszcze powtarzać przed sama wizyta:)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ja z czystym sumieniem polece invicte u nas tez problem meski w artemidzie 3 procedury i nigdy nie mielismy mrozakow. W invicie dobrane dodatki do procedury i 2 piekne mrozaki niestety nie daly ciazy na dlugo bo byla cb. U mnie tez problem immunologiczny. Ale dzieki invicta jestem w 18tc z nasieniem dawcy
    Ja teraz główkuję, bo koleżanka z branży wózkowej kładzie nacisk na żelowe koła. Oglądałam w Kangurku jakiś model Maxi cosi, ale mnie się jakoś to nie widzi... Mamy dylemat :-)

Mag czyli wyniki ok :-)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Ja teraz główkuję, bo koleżanka z branży wózkowej kładzie nacisk na żelowe koła. Oglądałam w Kangurku jakiś model Maxi cosi, ale mnie się jakoś to nie widzi... Mamy dylemat :-)

Niby lepsze bo nie trzeba pompowac. I nie ma mozliwosci ich przebicia.

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Dziewczyny zapisywac sie na warsztaty dla przyszlych mam i dla mam 1.10 hotel Warminski w Olsztynie ja ide ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:59

gann3e3kewa6j1el.png
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:

My w Artemidzie mamy 3 mrozaki i 1 blastusia podana, wszystkie klasy 4AB. Więc chyba nie tak źle. Czy będzie z tego ciąża okaże się, póki co czekamy :-)

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Artemide to ja nie polecam. Mrozaki nie świadczą o sukcesie. Ja miałam 5 mrozaków i niestety nadal nie jestem mamą.oby nikt już wiecej nie miał takiego pecha jak ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 11:11

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Emilko a jak tam u Ciebie? Wybierasz się na spotkanie?

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Hej Emilko a jak tam u Ciebie? Wybierasz się na spotkanie?

Nie Kochana nie wybieram się. Mimo wszystko wszystkim Wam mocno kibicuję. Nie myślę o dalszych staraniach nawet na dzień dzisiejszy w przyszłości. Nie myśle bo nie widzę przyszłości jeśli chodzi o moje małżeństwo.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie wypowiedzi :) jeśli ktoś jeszcze chciałby się podzielić swoją opinią, byłoby mi bardzo miło :)

Emilka bardzo mi przykro :( ale głowa do góry, wszystko się z czasem ułoży tak, że jeszcze będziesz szczęśliwa !

e_mil_ka lubi tę wiadomość

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka 84 wrote:
    My w Artemidzie mamy 3 mrozaki i 1 blastusia podana, wszystkie klasy 4AB. Więc chyba nie tak źle. Czy będzie z tego ciąża okaże się, póki co czekamy :-)
    Ja też mam u nich dwie mroźne istoty... Nie wiem co zrobić z nimi...

• mag87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a właśnie może byśmy coś zarezerwowaly, narazie policzyłem i będzie nas 6 +2 , ale mam nadzieję że jeszcze pozostałe dziewczyny się pozglaszaja- Lura, Eni, Ana, Asiastokrota,Wiki, Halszka?

klz96iye30cupjne.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zglaszac sie dziewczyny co to za ociaganie sie. Nie ma sie co bac ostatnie spotkanie choc pierwsze w wiekszym gronie bylo super

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ