X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Wolny czas tylko dla siebie... Hmmmm - a co to jest :-) Ana ja tak naprawdę to wszystko robię z Zuzą. Mój mąż sporo pracuje, bardzo aktywnie działa w swoim stowarzyszeniu i ten czas mu się mocno "kurczy". Jak chcę chwili dla siebie to stawiam go przed faktem dokonanym - ty ogarniasz młodzież a ja wybywam :-) Ooo teraz jest właśnie z małą na tańcach, a ja czytam książkę - wcześniej oczywiście sprzątałam :-) W sobotę byliśmy na balu - randka można rzec, a Zuza z dziadkami. Rola matki bardzo mi odpowiada - lubię tłumaczyć, pokazywać, wychowywać... MAM NOWĄ Panią w pracy na zastępstwo za mnie i już zaczynam powoli myśleć o moim L4, ale od grudnia.

Ona84 oooo to ładne endo :-)
    No właśnie zastanawiam się jak bo będzie przy dwójce... A ty jeszcze pracujesz? Wow

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey może to mój stres tak się objawia że spac nie mogę, masakra 5rano oczy otwarte. A teraz bym poszła spać a tu 12h w pracy. Już coraz bliżej urlopu jupi

ana1122 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja

Ona84 - Ta bezsenność to na pewno reakcja na to wszystko, co się u Ciebie teraz dzieje. Wtedy dobra książka to lekarstwo :-)

Ana - Ja się w ogóle nie martwię o to jak ogarnę dwójkę - przynajmniej na tę chwilę. Tak - pracuję nadal.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Ona to normalne, emocje zaczynają brać górę, u mnie też najczęściej objawia sie to brakiem snu. Też często wybudzam się w nocy i nie mogę dalej zasnąć a nad ranem jak trzeba wstawać to śpie z otwartymi ustami :P

Ena jest naszym terminatorem:)Multitasking na najwyższym poziomie:)

Miłego dnia Dziewczyny!

ana1122, Ena lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a który wczoraj miałaś dzień cyklu?
    I ile miałaś wizyt oprócz tej wczorajszej. I rozumiem że już nie musisz iść. A jaki miałaś cykl naturalny czy sztuczny?
    Ana a ty kiedy wizyta czy może już miałaś?

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Cześć

Ona to normalne, emocje zaczynają brać górę, u mnie też najczęściej objawia sie to brakiem snu. Też często wybudzam się w nocy i nie mogę dalej zasnąć a nad ranem jak trzeba wstawać to śpie z otwartymi ustami :P

Ena jest naszym terminatorem:)Multitasking na najwyższym poziomie:)

Miłego dnia Dziewczyny!

:-)

A jak Ty się czujesz w ogóle?

• ona84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    Ona a który wczoraj miałaś dzień cyklu?
    I ile miałaś wizyt oprócz tej wczorajszej. I rozumiem że już nie musisz iść. A jaki miałaś cykl naturalny czy sztuczny?
    Ana a ty kiedy wizyta czy może już miałaś?
    Wczoraj 10dc cykl sztuczny była moja 14wizyta idę jutro

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Wczoraj 10dc cykl sztuczny była moja 14wizyta idę jutro
    1 wizyta

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    :-)

A jak Ty się czujesz w ogóle?

A dziękuję, ja bardzo dobrze:) i psychicznie i fizycznie.
    W zasadzie jak kupiłam ten detektor tętna to nawet ani razu go nie użyłam, leży zapakowany w kartonik, ale już za późno na zwrot. Od wczoraj zaczęłam schodzić z leków, także zobaczymy jak organizm zareaguje. Pogoda jest piękna, robię sobie porządki w domu, obiad, spacer z psami i jakoś dzień leci :) Dostałam też od męża zadanie z * i mam sobie na brudno narysować projekt domu. Jest plan aby w przyszłym roku wziąć kredyt i odnowić naszą chatkę.

A Ty masz dość często teraz wizyty co? To tak jest, że im bliżej porodu tym częstotliwość wizyt większa?

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    A dziękuję, ja bardzo dobrze:) i psychicznie i fizycznie.
    W zasadzie jak kupiłam ten detektor tętna to nawet ani razu go nie użyłam, leży zapakowany w kartonik, ale już za późno na zwrot. Od wczoraj zaczęłam schodzić z leków, także zobaczymy jak organizm zareaguje. Pogoda jest piękna, robię sobie porządki w domu, obiad, spacer z psami i jakoś dzień leci :) Dostałam też od męża zadanie z * i mam sobie na brudno narysować projekt domu. Jest plan aby w przyszłym roku wziąć kredyt i odnowić naszą chatkę.

A Ty masz dość często teraz wizyty co? To tak jest, że im bliżej porodu tym częstotliwość wizyt większa?

OOO to masz misję z tym projektem :-) Teraz miałam wizyty raz w miesiącu, a nie wiem co dr powie na widzeniu za tydzień. Tak - im bliżej porodu, tym częstsze wizyty. Ja tego nie doświadczyłam w ciąży z Zu, bo od 33 tc leżałam w szpitalu.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni ja też miałam 2 wizyty. Ona trzymam kciuki

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    1 wizyta
    A brałas pakiet czy płacisz za wizyty? To czyli jutro 2 wizyta? Bo już się pogubiłem. Ale wczoraj Ci powiedział że na pewno w czwartek za tydzień wyjazd czy naradzie tak na oko. A jeszcze się zapytam jak dlugie masz cykle?

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    OOO to masz misję z tym projektem :-) Teraz miałam wizyty raz w miesiącu, a nie wiem co dr powie na widzeniu za tydzień. Tak - im bliżej porodu, tym częstsze wizyty. Ja tego nie doświadczyłam w ciąży z Zu, bo od 33 tc leżałam w szpitalu.

A jeśli można wiedziec to co spowodowało, że szybciej wylądowałaś w szpitalu? Te przepływy, o któryś kiedyś wspominałaś czy coś innego? Ale Twoja Zu jest "doleżana" ?:)

klz96iye30cupjne.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    A brałas pakiet czy płacisz za wizyty? To czyli jutro 2 wizyta? Bo już się pogubiłem. Ale wczoraj Ci powiedział że na pewno w czwartek za tydzień wyjazd czy naradzie tak na oko. A jeszcze się zapytam jak dlugie masz cykle?
    Pakiet mówią by brać. Endo już ok ale chcial by ciut podroslo. Cykle 28-32 ostatnio 27-28,jutro2wizyta, a zawsze miałam1i Kur.. Tez 400

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Eni ja też miałam 2 wizyty. Ona trzymam kciuki
    ANNA A kto ci robił teraz crio i kiedy byłaś?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    ANNA A kto ci robił teraz crio i kiedy byłaś?
    Dr D oczywiscie. Od wczoraj jesteśmy w komplecie. Cała rodzinka;-)
    Ona pilnuj jutro na wizycie wszystkich formalności bo mnie przeraża co teraz się tam dzieje. Panie wysłały nas na transfer na ul wlokiennicza i jak się okazało bez zgody mimo że się upominalam o dokumenty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 21:43

mag87 lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ona pilnuj jutro na wizycie wszystkich formalności bo mnie przeraża co teraz się tam dzieje. Panie wysłały nas na transfer na ul wlokiennicza i jak się okazało bez zgody mimo że się upominalam o dokumenty.
    Ja mam zgodę jeszcze nie podpisaliśmy i mam ją zabrać. Dziś się dowiem co i jak. A j aż jeszcze do dr D mówi że będę w czwartek a dr D jest tu i mi nie zrobi. A Gosia do mnie ze miesiąc ma go nie być będzie tam. Ja bym chciał by pani dr mi zrobiła raz ja widziałam tam i Miała mi robić ale nie mógł wejść. Był fajna dużo mówiła itp

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ana niech maluszek się zagnieżdża. A na którą miałaś być u nich? No ja tydzień po tobie będę :) ile luteiny bierzesz?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to trzymam kciuki za Twojego malucha, niech się ladnie mosci i zostanie na 9 miesiecy :)

Ona powodzenia na wizycie:)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Ana ooo to czekamy z Tobą na pozytywne testowanie. Ona 84 a chwilę potem z Tobą. Powodzenia.

Mag - Mag to było tak, że już od około 28 tc Zuzce słabiej rósł brzuszek. Wszystkie inne parametry ok. Mi wtedy zaczęły cukry szaleć i byłam na diecie z dużymi ograniczeniami, bo te pomiary wychodziły zawsze powyżej normy. Dr W dał czas do kolejnej wizyty, by ten brzuszek dzidziola podrósł. Trochę się zwiększył, ale mało i coś tam z przepływami mu się nie spodobało. Dał skierowanie na oddział. W szpitalu miała być +/- 1-2 tygodniowa obserwacja, ale wydłużyło się do porodu. Z przepływami było w porządku. Dostałam sterydy na rozwinięcie płuc dziecka,insulinę. Wód plodowych miałam mało - w granicach dolnej normy, ale nie komentowalu tego. Do 36 tc wylądowałam kilka razy na porodówce, bo miałam skurcze, które wychodziły na ktg, ale ja ich aż tak bardzo nie czułam. Dawali kroplówkę z czymś tam i wizja porodu odwlekała się w czasie. Kilka razy chcieli mnie wypuścić, ale ostatecznie chyba dochodzili do wniosku, że skoro dr W mnie tam położył, to niech mnie wypisuje, a on nigdy się u mnie nie pokazał. Na ktg wychodziły czasem niespodzianki - raz tętno małej za wysokie, raz za niskie - domyślam, że to wina pępowiny, która owijała jej szyję. Ostatecznie moja panna urodziła się tydzień po terminie z wagą 3100 i z pokaźnym brzuchem :-)

‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ