Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gosia super że z małą wszystko dobrze:) teraz odliczanie do kolejnego podgladanka:)
Swoją drogą tak sobie kiedyś rozmawiałam z moim M, oczywiście w formie żartów, żeby kupić taki mały przenośny aparat usg jak mają weterynarze co jadą np sprawdzić stan ciazy u lochy:P
Ana pięknie, no i będzie dziewczynka!Ale byłaś taka spokojna cały ten czas, jakbyś przeczuwala że będzie dobrze:) trzymam kciuki za przyrosty:) który to Twój dpt? -
Witam wszystkich, same dobre wieści.
Ana niech beta rośnie i nudnej ciąży życzę masz wiadomość priv
Gosia cieszę się bardzo że z Oliwka dobrze. Dbajcie o siebie.
Ena i mag wy też Dbajcie o siebie i swoje szczęścia.
Pozostałym życzę pięknych, nudnych ciąż.
Ona kciuki za testowanie.
ana1122, mag87 lubią tę wiadomość
-
ana1122 wrote:66[/QUOTE
Gratulacje!!! -
nadziejka88 wrote:Mag w którym tyg ciąży jesteś i będzie synek czy córcia?
Ena ty już na końcówce widzę. Jak samopoczucie? Wiesz już gdzie chcesz rodzic?
Hej, u mnie 15 tydzień na usg genetycznym dr zasugerował chłopca ale mówił że to jeszcze trochę zgadywanka. Kolejna wizytę mam 8.11 w okolicy 17-18 tyg także już powinno być coś lepiej widzieć.
A jak Twoja córeczka się chowa? Patrzę że już zaraz i roczek pęknie . Zastanawiacie się juz nad rodzenstwem? Bo z tego co pamiętam to masz tam ładna gromadke na zimowisku:)
Ana daj znać po wizycie, co tam u Olafa:)
Smerfetka @ przyszła? -
Dzięki dziewczyny ze jesteście ze mną i za wsparcie. Mam nadzieję że teraz będą aby same pozytywne bety na tym forum
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:Co Ty Gosia mówisz? Serio w ciąży nie można ananasa? Ja ciągle jem:P wkrajam sobie plasterek albo 2 do serka wiejskiego i jest pycha deser:) chyba taka ilość nie zaszkodzi, nie jem w końcu 3 ananasów na raz. Hmmm to mi teraz dałaś zagadkęBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
mag87 wrote:Hej, u mnie 15 tydzień na usg genetycznym dr zasugerował chłopca ale mówił że to jeszcze trochę zgadywanka. Kolejna wizytę mam 8.11 w okolicy 17-18 tyg także już powinno być coś lepiej widzieć.
A jak Twoja córeczka się chowa? Patrzę że już zaraz i roczek pęknie . Zastanawiacie się juz nad rodzenstwem? Bo z tego co pamiętam to masz tam ładna gromadke na zimowisku:)
Ana daj znać po wizycie, co tam u Olafa:)
Smerfetka @ przyszła?
Niestety jeszcze nie. Wg rozkładu powinno być jutro ale moźe się przesunąć bo ostatnich przejściach. Chciałabym żeby to było już -
nick nieaktualnynadziejka88 wrote:Mag w którym tyg ciąży jesteś i będzie synek czy córcia?
Ena ty już na końcówce widzę. Jak samopoczucie? Wiesz już gdzie chcesz rodzic?
Nadziejka jak tam u was? Plany na rodzeństwo już są? Samopoczucie ok,choć ostatnio łapie mnie stan, że mi strasznie niedobrze. Nastawiam się na szpital wojewódzki, ale jak to wyjdzie to się okaże. -
Gosia321 wrote:No nie powinno sie jesc
Zaintrygowało mnie to i poszperałam trochę. Może to nie jest jakaś wiedza medyczna ale na portalu mjakmama24 znalazłam taki zapis:
"Ananas mógł znaleźć się na czarnej liście przez zawartość bromeliny – substancji stosowanej w medycynie do zwalczania stanów zapalnych. Środków z bromeliną nie zaleca się kobietom w ciąży. Jednak ananasa można zjeść bezpiecznie – zbyt dużą dawkę uzyskujemy przy spożyciu co najmniej 7 ananasów na raz."
Więc jak zjem jeden czy 2 plasterki na tydzień to chyba nic sie nie stanie...mam nadziejeGosia321 lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:Ona, zależy co lubisz:) mi mąż po transferze zamówił zamówił netflixa. Tam jest mnóstwo seriali/filmów/dokumentów wartych obejrzenia- możesz leżeć całe dnie i oglądać ;P
Wiki, Halszka co tam u Was Dziewczyny? Dawno nie ma od Was wieści?
Mag, dziękuję, że pytasz u mnie nic ciekawego się nie dzieje... Zawieszenie...Zrobiliśmy badania czekamy na wyniki i udamy się na konsultacje a 29 wizyta u Paśnika -
Mag to rzeczywiście jeszcze nie wiadomo. U mnie na genetycznych był chłopiec a potem już córcia i tak zostało.
Ena wytrwałości na te ostatnie tygodnie.
Nasza mała rośnie jak na drożdżach i nawet nie wiem kiedy zleciało te 8 miesięcy. u nas już pomału myślimy o rodzeństwie. Myślę że za pół roku ruszymy z tematem. Mamy dwa mrozaczki które na nas czekają.
Eni a ty kiedy zabierasz maluszka do domu?
Gosia już wyprawka dla małej Oliwki gotowa? -
Ona jedyny objaw jaki miałam to jak się położyłam na chwilę to czułam jakby w brzuchu na środku rozpychala się tak jakby kulka.
-
nadziejka88 wrote:Mag to rzeczywiście jeszcze nie wiadomo. U mnie na genetycznych był chłopiec a potem już córcia i tak zostało.
Ena wytrwałości na te ostatnie tygodnie.
Nasza mała rośnie jak na drożdżach i nawet nie wiem kiedy zleciało te 8 miesięcy. u nas już pomału myślimy o rodzeństwie. Myślę że za pół roku ruszymy z tematem. Mamy dwa mrozaczki które na nas czekają.
Eni a ty kiedy zabierasz maluszka do domu?
Gosia już wyprawka dla małej Oliwki gotowa?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤