Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
ana u nas z pracą tak średnio tylko że ja nie mogę iść do pracy bo opiekuję się babcią niepełnosprawną 92 lata i pobieram za to zasiłek dla opiekuna 520zł i musiała bym się zrzec żeby iść do pracy a wtedy co z babcią.Coś swojego to marzenie ale przy jednej pensji nie możliwe. A mieszkanie wynajmujemy wmiare tanio bo 500zł z opłatami bo właściciel płaci na za gaz i ogrzewanie więc z tym dobrze.A wziąć na kredyt to te 500zł to same rachunki czynsz itp plus rata kredytu to nie wykonalne z 1 pensji.Mieliśmy na wiosne iść do mojej mamy i tam wyremontować takie pomieszczenia gospodarcze no ale kasa na leczenie się rozchodzi. No ale niedługo planuje wygrać w totolotka to się z wami podzielę
Asia08, Gosia321, słomka :) lubią tę wiadomość
Karcia -
nick nieaktualny
-
eni33 wrote:A ja na zdjeciu usg ktore dr mi zrobil, cos tam zaznaczyl i z tyly napisal cos tam ale nie moge tego rozszyfrowac wynika ze mam chyba ok 3cm torbiel. I ze przy nastepnej wizycie trzeba na ro zwrocic uwage czy sie powieksza.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
eni33 wrote:A ja na zdjeciu usg ktore dr mi zrobil, cos tam zaznaczyl i z tyly napisal cos tam ale nie moge tego rozszyfrowac wynika ze mam chyba ok 3cm torbiel. I ze przy nastepnej wizycie trzeba na ro zwrocic uwage czy sie powieksza. Zawsze cos! Zdziwil sie ze po iui tak szybko dostalam okres bo na 25 dzien. I pewnie przez ta torbiel nic sie nie dzieje teraz. Od4 dnimam tem. 36.8 a dzis nawet36.9 i na wykresie juz mi zaznaczylo owulacje ze byla w piatek w 8dc. Nigdy nie mialam torbiela jak to leczyc
Mi rok temu po stymulacji Clo powstał torbiel i to osiągnął 6cm, był tak wyczuwalny że przeszkadzał w funkcjonowaniu codziennym, jak by mi jajnik miał pęknąć zaraz. Ale dostałam od Dr W receptę na tabletki antykoncepcyjne i po miesiącu się wchłonął.Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
To jak jest torbiel to lepiej sie nie starac? Ja narazie zadnych tabletek nie dostalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 16:30
-
eni33 wrote:To jak jest torbiel to lepiej sie nie starac? Ja narazie zadnych tabletek nie dostalam
Ja naprawdę zaczynam wątpić w kompetencje i empatię pracujących tam lekarzy, płaci się im grubą kasę, ale żeby jakies konkrety usłyszeć to już niestety bardzo ciężko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 17:27
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Dr Z i nic konkretnego nie powiedzial. ze to torbiel przeczytalam to co napisal z tylu na wykinu estradiolu i do tego podpiol usg w czwartek ide do dr S to sie zapytam co i jak.to jak bierze sie anty to w tym cyklu nie ma szans
-
Dziewczyny czy przez te darmowe badanie nasienia są kolejki U panów? bo chciałam zapisać męża na badanie Ale Nie wiem czy nie Lepiej w lipcu?
-
nick nieaktualny
-
U mnie tak jak sądziłam 1 iui nie udana przyszła dziś wredota@. Troche mi smutno ale wiedziałam że tak będzie i nastawiłam się już na 2 iui. No ale ten mój doktorek to sobie żarty robi i się rozwczasował że hoho 2 tyg temu też miał wolne i 4 lipca też ma urlop i znów do kogoś innego kurde. I mam pytania bo w poniedziałek 4 lipca przyjmuje dr Katarzyna S ale to nie jest ta nowa czarna w kręconych włosach prawda?i co myślicie o tej dr Katarzynie czy warto do niej iść na wizyte przed iui czy lepiej do kogoś innego?Karcia
-
Karcia według mnie wynik iui nie zależy od lekarza. Ja podchodząc do pierwszej iui w Artemidzie moim lekarzem prowadzącym był dr D a iui wykonywał dr P i wynik negatywny, podobnie w drugim podejściu-lekarzem prowadzącym był dr Z a iui wykonywał dr D i to już było na pękniętym pęcherzyku i też wynik negatywny więc wydaje mi się że przede wszystkim to zależy od naszego organizmu. Wcześniejsze dwie iui miałam u dr Ramela ale to jeszcze w Iławie i też z marnym skutkiem. Jakoś mój organizm nie odpowiedział pozytywnie na 4 podejścia do iui.
Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
Lekarz ja lekarz tez do niej nie lubie chodzic bo wydaje mi sie malo konkretna ale jak nie masz wyboru to idz . Ja tez sie szykuje do 2 iui i dzis mam wizyte u niej bo dr P nie ma a lubie chodzic do niego.
Asia08 lubi tę wiadomość
-
Asia08 i co mialas iui?
Asia08 lubi tę wiadomość
-
Ena wrote:Asia m_b jak się czujesz?
a dziękuję jest lepiej, tzn niczego jeszcze nie wiem, bo kontrola w przyszłym tygodniu, ale plamień jest mało i koloru kawy z mlekiem czyli lepiej
leżenie wykończy mój kręgosłupAsia08 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
eni33 wrote:Asia08 i co mialas iui?
Tak, miałam we wtorek. Na obecnym etapie próbuję sie nie denerwowac, ale kiepsko mi idzie.W pracy mamy tak zgnila atmosfere, że masakra. A ja z tych, co wszystkim sie przejmuja.
Naniesienie w dniu iui mielismy slabe -18mln po preparatyce gdzie w poprzedniej iui bylo cos ponad 112 chyba.
Od soboty mam brac 2x1 luteine dowcipna przez 10 dni i później test z krwi.
Mam tylko nadzieje, ze luteina mi nie namiesza, bo kiedys mialam po niej jakies zapalenie.
Asia-m-b, lez poki mozesz."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui