Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona daj znać po dzisiejszej wizycie co u Maleństwa
-
Agonia777 wrote:13.01 - 67 dzien zycia Oliwki ❤❤
Dzis zmienilismy swoje lokum na otwarte lozeczko w koncu oddycham swiezym powietrzem w otwartej przestrzeni. Mamie tez jest latwiej brac mnie na rece. Zdjeli mi tez elektrody do monitoringu kolejny kabelek mniej yupii jeszcze tylko zostal pulsoksymetr i sonda
11.01- 12.01. - 65 - 66 dzien zycia Oliwki ❤❤
Do poniedzialku wzgledny weekendowy spokoj czekamy na badania okulistyczne. Przytulamy sie do mamy i taty tez
Dla niedowiarkow wrzucamy film ze wcale taka cicha nie jestem a jak sie rozkrece jest jeszcze glosniej01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Smerfetka 84 wrote:Ona daj znać po dzisiejszej wizycie co u Maleństwa
Co do boli przy przekrecamiu się na bok mozliwe że od jelit tak jak myslalamgoldenka28, malgos741, asiastokrota, Smerfetka 84, Izaura, Karcia, Halszka112, ana1122, Wiki03, mag87 lubią tę wiadomość
-
ona84 wrote:Maleństwo ma się dobrze na, 80%" to dziewczynka
Co do boli przy przekrecamiu się na bok mozliwe że od jelit tak jak myslalam
No to super -
Cześć dziewczyny. Moj mąż miał dziś wizyte u urologa dr P. No wiec niestety on nie moze nam pomóc ale ta wizyta wniosła bardzo wiele. Okazuje się że moj mąż nie ma prawidlowo wyksztalchnych jader. Nie ma jakiejs bialej blonki i z tego wzgledu ma tez obniżony testosteron. Dr powiedzial ze wlasnie obnizony testosteron powoduje ze dużo spi, ze tyje bo spowolniony jest metabolizm i ten jego niedobór też jest przyczyną jego depresji.
Teraz apel do Was dziewczyny ponownie. Szukamy dobrego endokrynologa bo to tylko on moze nam pomoc. Juz nie chodzi nam o problemy z poczeciem dziecka ale o samopoczucie mojego męża. Dr powiedział że tu tylko i wyłacznie zdecydowalby sie na terapie testosteronem ktory moze pobudzic jądra do dzialania co sprawi ze moj maz poczuje sie o wiele lepiej. Wiemy juz ze jest to kosztowne leczenie bo testosteron nie jest prawdopodobnie refundowany ale z racji tego ze depresja to smiertelna choroba a dalszy spadek testosteronu może oznaczac nawrot depresji zalezy nam by tej terapii spróbowac.
Jesli znacie dobrego endokrynologa proszę o namiary. -
e_mil_ka wrote:Cześć dziewczyny. Moj mąż miał dziś wizyte u urologa dr P. No wiec niestety on nie moze nam pomóc ale ta wizyta wniosła bardzo wiele. Okazuje się że moj mąż nie ma prawidlowo wyksztalchnych jader. Nie ma jakiejs bialej blonki i z tego wzgledu ma tez obniżony testosteron. Dr powiedzial ze wlasnie obnizony testosteron powoduje ze dużo spi, ze tyje bo spowolniony jest metabolizm i ten jego niedobór też jest przyczyną jego depresji.
Teraz apel do Was dziewczyny ponownie. Szukamy dobrego endokrynologa bo to tylko on moze nam pomoc. Juz nie chodzi nam o problemy z poczeciem dziecka ale o samopoczucie mojego męża. Dr powiedział że tu tylko i wyłacznie zdecydowalby sie na terapie testosteronem ktory moze pobudzic jądra do dzialania co sprawi ze moj maz poczuje sie o wiele lepiej. Wiemy juz ze jest to kosztowne leczenie bo testosteron nie jest prawdopodobnie refundowany ale z racji tego ze depresja to smiertelna choroba a dalszy spadek testosteronu może oznaczac nawrot depresji zalezy nam by tej terapii spróbowac.
Jesli znacie dobrego endokrynologa proszę o namiary.e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Emilka dobrze ze wiecie co się dzieje u was. Ja słyszałam dobre opinie o dr. Sekleckiej ona jest z wawy ale też przyjmuje w Mławie, a ty z tego co pamiętam jesteś z, Działdowo więc niedaleko.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
e_mil_ka wrote:Cześć dziewczyny. Moj mąż miał dziś wizyte u urologa dr P. No wiec niestety on nie moze nam pomóc ale ta wizyta wniosła bardzo wiele. Okazuje się że moj mąż nie ma prawidlowo wyksztalchnych jader. Nie ma jakiejs bialej blonki i z tego wzgledu ma tez obniżony testosteron. Dr powiedzial ze wlasnie obnizony testosteron powoduje ze dużo spi, ze tyje bo spowolniony jest metabolizm i ten jego niedobór też jest przyczyną jego depresji.
Jesli znacie dobrego endokrynologa proszę o namiary.
Emilka, dobrze, że wizyta dużo wyjaśniła. Zawsze to krok do przodu. Myślę, że terapia testosteronem coś pomoże, przede wszystkim na dobre samopoczucie, ale może i na płodność. Niestety nie znam endokrynologów w Olsztynie. Musicie się zorientować, jak będzie trzeba to jedźcie nawet dalej. A powiedz jeszcze, czy Twój mąż robił też badanie innych hormonów, np. FSH ? Z tego co nam mówił androlog z W- wy te FSH jest też ważne, lepiej jak jest niższe, jest wtedy szansa na leczenie, jak np. ponad normę to gorzej, tzn. mniejsze szanse na znalezienie plemników.[/url] -
14.01 - 68 dzień życia Oliwki ❤❤
W końcu przekroczyliśmy 2 kgSmerfetka 84, mag87, asiastokrota, xyz159, e_mil_ka, Karcia, polopiryna, malgos741 lubią tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Emilka czyli warto było się wybrać i poznać w końcu wroga z którym trzeba walczyć. Ja osobiście nie chodziłam ale też słyszałam wiele dobrego o Wanczykowej.
Trzymam kciuki aby szybko udało się wyrównać poziom hormonów i żebyście mogli cieszyć się z mężem dobrym samopoczuciem:)
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny