Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Doktor powiedział, że lepsze są rezultaty przy długim.
Tak na prawdę to wczoraj, żle się czułam (chyba przez tą pogode) wiec mało, o co pytałam. Niby słuchałam co do mnie mówią, czy to doktorek czy pielęgniarki ale jakoś wszystko mi umykało.
Powiedział mi, że amh mam bardzo dobre (4,4) jedynie co co przy takim wyniku jest wieksze prawdopodobieństwo hiperstymulacji (tak to się nazywa?)
Dziewczyny, która z was też się zaczyna szykować do IVF ?22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
ana1122 wrote:A ja zapłaciłam 200 z usg. Doktor D nawet podal mi rękę żebym z łóżka wstala:-)
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Te ich ceny mnie ciagle zadziwiają. Ostatnie dwie wizyty miałam u tego samego lekarza. Raz zapłaciłam 160 zł a teraz 250 zł. a byłam w gabiniecie zdecydowanie krócej. Ciekawe od czego to zależy
ana1122 wrote:A ja zapłaciłam 200 z usg. Doktor D nawet podal mi rękę żebym z łóżka wstala:-)
Mi dzisiaj dokuczają dość mocne bóle podbrzusza, takimi falami mnie ściska Wyszłam wcześniej z pracy to Mąż wpadł w panikę,bo to mi się nie zdarza no i kazał do lekarza dzwonić. Zadzwoniłam więc i dostałam zalecenie wziąć No Spę.
Czy którąś z Was też łapał taki ból przed transferem?Nie wiem czy to od leków czy to ta cała hiperka. -
nick nieaktualnyana1122 wrote:A ja dziewczyny pierwszy raz nie mogę się doczekać @. Czekam jak na zbawienie bo później Podejscie do iui. Wiem że są małe szansę ale nie o to chodzi. Cieszę się że coś się ruszyło i nie stoję W miejscu
Laura też się zastanawiam skąd te ceny.... Hmmm Ja tam byłam trzy razy i tylko u dr W, ale na ostatniej wizycie upomniałam się o niższy koszt - i wyszła 100, a już chciał kliknąć 160. -
Ena wrote:Też tak mam - coś się kręci, a nie zawieszenie w próżni.
Laura też się zastanawiam skąd te ceny.... Hmmm Ja tam byłam trzy razy i tylko u dr W, ale na ostatniej wizycie upomniałam się o niższy koszt - i wyszła 100, a już chciał kliknąć 160. -
nick nieaktualnyana1122 wrote:W Jaki sposób upominasz się o niski koszt?
ana1122 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratujcie. Nie zdazylam kupic zastrzyku Menopur. Bylam rano na wizycie a potem sie spieszylam do pracy i niczego nie świadoma po godzinie 19 podjeżdża pod apteke a tam ZAMKNIĘTE. obdzwonilam chyba wszystkie apteki na Olsztynie i nigdzie nie maja , dzwonilam nawet do szpitala ale terz nie ma. Mialam dzis wziasc 2 dawke a tak to dopiero jutro po 9 kupie pewnie nic sie nie stanie ale lepiej jak jest ciaglosc. Wizyte mam popoludniu jakos wytyumacze sie ze nie zdazylam ale martwie sie ze to zawali caly cykl. Moze któraś ma to ja kupie.
-
nick nieaktualnyeni33 wrote:Dziewczyny ratujcie. Nie zdazylam kupic zastrzyku Menopur. Bylam rano na wizycie a potem sie spieszylam do pracy i niczego nie świadoma po godzinie 19 podjeżdża pod apteke a tam ZAMKNIĘTE. obdzwonilam chyba wszystkie apteki na Olsztynie i nigdzie nie maja , dzwonilam nawet do szpitala ale terz nie ma. Mialam dzis wziasc 2 dawke a tak to dopiero jutro po 9 kupie pewnie nic sie nie stanie ale lepiej jak jest ciaglosc. Wizyte mam popoludniu jakos wytyumacze sie ze nie zdazylam ale martwie sie ze to zawali caly cykl. Moze któraś ma to ja kupie.
-
sorki że dopiero teraz odpisuje ale przez operacje mamy nie mam czasu nawet bo całe dnie w szpitalu.Mnie obsługiwał heh fajne słowo dr D.Nadziejka wiesz co też o tym pomyślałam że tu może być problem to kurcze przecież normalny cewnik podobno nie boli a mnie boli jak cholera i myślałam że wczoraj dostanie z buta odemnie . Dziś strasznie bolał mnie jajnik chodzic nie mogłam ale nie ten z którego powinna być owulacja. Teraz już nic nie boli i właśnie zabieram się do roboty z mężęm . Dobrej nocki życzę.Karcia
-
nick nieaktualny
-
Karcia a robilas w dniu iui estradiol. A i powiedz czy zapisalam sie na wizyte w 7 dniu po iui. A i czy musisz brac luteine tak jak Asia 08. Ja juz zastrzyk kupilam jade dopracy i musze go zroboc. Ale juz jestem madrzejsza bo Pani w aptece mi powiedziala ze do nich mozna dzwonic jak to pilne i zawsze ktos przyjdzie i wyda lek.
-
ana tak dopiero na drugi dzień serduszkowaliśmy bo iui miałam w środę wieczorem więc stwierdziłam że już w ten dzień opuszczę.No ale ten ból co miałam wczoraj rano to na 100% owulacja ale dopiero wieczorem mąż z [pracy wrócił więc wcześniej nie dało rady wznowić starań.Dziewczyny a powiedzcie mi przez ile godzin ta komurka jajowa jest zdolna do zapłodnienia bo gdzieś wyczytałam że tylko 6 godz czyli strasznie mało bo jak bym miała owulkie wczoraj rana a przytulanki wieczorem to by już za późno było. Jak to z tym jest?Z mamą wszystko ok miała operację na kręgosłup. Eni nie robiłam estradiolu bo nie potrzeba bo się pytałam, na żadną wizytę ja już się nie zapisywałam choć wiem że w 20-22 dniu cyklu powinno się wykonać progesteron ale mi nic nie mówił w tym cyklu żeby robić może dlatego że zapomiał bo był strasznie zakręcony . Żadnych leków nie biorę .Ale się rozpisałam...Karcia
-
nick nieaktualnyKarcia to poważna operacji jak na kręgosłup. Super, że jest z nią wszystko ok. Ja nie wiem ile komórka jajowa żyje, bo w różnych źródłach podają inne informacje.
Eni 33 - dzięki za info, co do tej apteki - może kiedyś sama się znajdę w takiej sytuacji. -
Ta dr S to zakrecona ale to juz wiecie bo nie jedna to pisala. Musiala dzwonic do dr D zeby sie zapytac czy jutro robic iui a przeciez widziala ze pecherzyk 21mma drugi 24 ale przy tym wiekszym sie upierala ze jakis metny i ze to nie pecherzyk a dr D nic nie mowil ze cos jest nie tak bo w komputerze napisal ze sa dwa. Wiec ja jej nie rozumiem. Ale stanelo na tym ze jutro jednak iui panie podaly mi zastrzyk i czekamy☺ mam nadzieje ze ja bede mogla polezec tam chociaz 10 min a nie tak jak ty Karcia musialas isc bo dr sie spieszyl. A i nie wiem co robic jurto wybieram sie na ta 2 dniowa impreze DIaco polo i nie mam pojecia czy moge wypic chociaz 1 powko a i chcem sie dobrze bawic, poskaka i potanczycz nie wiem czy to nie zaszkodzi. Wiem ze na pekniecie pecherzyka dobre sa spacery wiec jak cos to przyspiesze pekniecie bo zakladam ze jutro bedzie na nie peknietym robiona iui.
-
eni to trzymam kciuki za jutrzejsze iui. Daj znać po wizycie . Powiem Ci że ja po iui to raczej tak staram się oszczędzać ale bez przesady będzie co ma być. Ja już myślami jestem przy 3 iui.A nawet wybiegam dalej i już przy in vitro ale powiem wam że jakoś nie biorę innej opcji że po in vitro się nie uda.Oj ale stracha bym miała strasznego.Eni nie wiem czemu ale mi pęcherzyk pęka 40godz po zastrzyku za każdym razem ale jedni mówią że lepiej robić iui na nie pękniętym bo plemik musi dojrzeć żeby był w stanie zapłodnić inni zaś że lepiej na pękniętym cuda na kiju normalnieKarcia
-
Bedzie robila dr S bo ona dzis przyjmuje. Ja przy cyklu bez iui jak mialam podany oviterel to czulam ze dopiero 52 godzina pekalo. Różnie to bywa ostatnio bylo na peknietym oby teraz bylo lepiej.Ja tez nie mam duzej nadzieji ze sie uda.