Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze a ja sie tak zastanawiam nad tym laktatorem czy kupować czy póki co odpuścić i ewentualnie jak bedzie potrzeba to wtedy kupic.
Ale dziewczyny mam inne pytanie, co kupujecie do czyszczenia noska? ja już sie naczytalam, nasłuchałam i nadal jestem głupia, czy katarek, czy fride czy te nowości elektryczne.
-
nick nieaktualnySmerfetka 84 wrote:Kurcze a ja sie tak zastanawiam nad tym laktatorem czy kupować czy póki co odpuścić i ewentualnie jak bedzie potrzeba to wtedy kupic.
Ale dziewczyny mam inne pytanie, co kupujecie do czyszczenia noska? ja już sie naczytalam, nasłuchałam i nadal jestem głupia, czy katarek, czy fride czy te nowości elektryczne.
Ja kupiłam swój laktator jeszcze przed porodem, bo była ekstra Cena. Gdyby nie było takiego rabatu, to kupiłbym w razie potrzeby jakby już dzidziol był na świecie.
Ja mam fridę i wyciągam ustami. Całe szczęście nie obrzydza mnie to. Najpierw zakraplam do nosa kilka kropli soli fizjo, pionizuję dziecko, kładę na brzuszku i potem do dzieła. Ja mam wrażenie, że Olafio ma non stop katar. Na początku to wiadomo - jakieś pozostałości z życia płodowego, potem suche powietrze w domu przez ogrzewanie i pewnie główna winowajczyni to siorka. Nawet inhalator kupiłam i czasem wdychamy "opary soli".
Pogromcy gila do odkurzacza nie miałam. Myślę, że to nie wynalazek dla mnie przez to, że trzeba odkurzacz wyjmować. Raz, że głośno, a dwa, że musiałabym go chować i wyjmować, chować i wyjmować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 12:18
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam ASPIRATOR do naska, też miałam dylemat co kupic. Znajome używają odkurzacza od samego początku mówią rewelacja.
Ja bym się bała że zrobię krzyde takiemu małemu dziecku. Mówią że to bierze się na najmniejsze obroty i że nic się nie zrobi krzywdy. Póki co mam tą fride, jeżeli będzie potrzeba to kupię dokupię ten odkurzacz. -
Ja mam katarek, do odciagania ustami ale chyba z możliwością podłączenia do odkurzacza. Jeszcze nie korzystaliśmy mimo że Gosia ma lekko świadczący oddech ale myślę że to przez ulewanie. Pediatra kazał mam wkraplac sól fizjologiczna i narazie się wstrzymać z odciaganiem bo można się zapetlic.
Co do laktatora to też bym się teraz wstrzymała z zakupem. Sklepy są czynne cały czas, jak będzie potrzeba to mąż szybko pojedzie i wam kupi:) -
mag87 wrote:Ja mam katarek, do odciagania ustami ale chyba z możliwością podłączenia do odkurzacza. Jeszcze nie korzystaliśmy mimo że Gosia ma lekko świadczący oddech ale myślę że to przez ulewanie. Pediatra kazał mam wkraplac sól fizjologiczna i narazie się wstrzymać z odciaganiem bo można się zapetlic.
Co do laktatora to też bym się teraz wstrzymała z zakupem. Sklepy są czynne cały czas, jak będzie potrzeba to mąż szybko pojedzie i wam kupi:)
Zamiast soli fizjologicznej podobno najlepiej wkraplac do noska krople mleka z cyca, jest to najzdrowsze. Wszystkie kolezanki przetestowały i na szkole tez o tym spominała położna -
nick nieaktualnySmerfetka 84 wrote:Zamiast soli fizjologicznej podobno najlepiej wkraplac do noska krople mleka z cyca, jest to najzdrowsze. Wszystkie kolezanki przetestowały i na szkole tez o tym spominała położna
Jestem ogromną zwolenniczką kp, ale kropli mleka do nosa nie uronię. Jakoś mnie osobiście to odstrasza. Jeśli tylko ktoś mi powie, że po tym w cudowny sposób przechodzi każdy Gil, to się przełamięWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 13:11
-
to jeszcze jedno pytanie mam do młodych mamusiek Chciałam kupić pościel i teraz do łóżeczka wyskakują mi 2 rozmiary 100x135 i 60x120. Jaką trzeba brać?
-
nick nieaktualnyMamy 7 zarodków!!!! Jedna komórka się jeszcze zaplodniła😊 jeden jest naprawdę ładny, reszta średniej i słabej jakości, ale są!!! Musi coś przetrwać do 5 doby!! 😁
Smerfetka 84, goldenka28, groszeek, Halszka112, asiastokrota, mag87, Izaura, e_mil_ka, Karcia, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Wiki03 wrote:Mamy 7 zarodków!!!! Jedna komórka się jeszcze zaplodniła😊 jeden jest naprawdę ładny, reszta średniej i słabej jakości, ale są!!! Musi coś przetrwać do 5 doby!! 😁
SUPER!!! wielkie gratulacjeWiki03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Smerfetka 84 wrote:Kurcze a ja sie tak zastanawiam nad tym laktatorem czy kupować czy póki co odpuścić i ewentualnie jak bedzie potrzeba to wtedy kupic.
Ale dziewczyny mam inne pytanie, co kupujecie do czyszczenia noska? ja już sie naczytalam, nasłuchałam i nadal jestem głupia, czy katarek, czy fride czy te nowości elektryczne.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny