Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJ_agoda wrote:Dziewczyny u mnie lipa. Amh 0,76, fsh ponad 20. Wg lekarza menopauza. Do tego torbiel, która urosła o 1,5 cm w 10 dni. Kazał zrobić marker CA i od wyniku uzależnia, czy robimy diagnostykę na nowotwór czy działamy cokolwiek z leczeniem.
Jestem załamana
Jagoda, a to jakaś lita torbiel? Od kiedy ją masz? Wynik Ca125 pewnie wyjdzie Ci podwyższony, bo on zazwyczaj tak reaguje jak coś się dzieje na jajniku... chociaż nie ma zasady. U mnie przy guzie 10 cm był w normie, a przy torbieli krwotocznej podwyższony. Dlatego tak bardzo nie stresuj się tym wynikiem.
Smerfetka 84 wrote:Niestety usg pokazało pustke, nie udało się uratować
Zaskarżyłabym lekarza!!! Bardzo jej współczuję...
-
ona84 wrote:Ooo szkoda bardzo, ma zarodki jeszcze?
Na szczęście ma jeszcze 3 w zapasie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Smerfetka - Współczuję koleżance... Bazując na tym, co mi mądre głowy mówiły (ginekolodzy), że jak jest silny i "dobry" zarodek to przetrwa i dlatego nie wydaje mi się, żeby tak się stało nieszczęśliwie u tej dziewczyny, że na chwilę odstawiła leki. Selekcja naturalna...
Jagoda o kurde... Niedobre wieści. Daj znać jak będziesz miała wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 09:36
-
nick nieaktualnyIzaura wrote:Wiki jak u Ciebie? Przypomnij mi jak u Ciebie z immunologią? Z tego co pamiętam to miałaś podwyższone NK? Będziesz coś brała przed transferem?? Ja drugi cykl na encotronie i buzia jak księżyc w pełni ;-( mimo , że trzymam dietę, biegam, ćwiczę...
U mnie nk są podwyższone, ana 1:320, coś tam w cytokinach było nie tak, chyba IL2. W trakcie procedury brałam encorton 10 mg i miałam jeden wlew intralipidu. Teraz przed transferem znów będę miała encorton i intralipid. Ja przytyłam tylko kilogram, ale mimo diety lekkostrawnej po punkcji. -
Smerfetka współczuję koleżance...
Jagoda Wiki właśnie mi przypomniała, że ja przy endometriozie też mam podwyższony marker.
Daj znać jak odbierzesz wynik -
nick nieaktualnyWiki03 wrote:U mnie nk są podwyższone, ana 1:320, coś tam w cytokinach było nie tak, chyba IL2. W trakcie procedury brałam encorton 10 mg i miałam jeden wlew intralipidu. Teraz przed transferem znów będę miała encorton i intralipid. Ja przytyłam tylko kilogram, ale mimo diety lekkostrawnej po punkcji.
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny !!!. Z wynikiem wyszło zamieszanie - robiłam go dziś ponownie i musiałam przełożyć wizytę na piątek do dr W. Przynajmniej tyle dobrego, bo do niego tylko mam zaufanie w zakresie wiedzy nt torbieli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 15:01
Marzenia się spełnia -
Hej dziewczyny. Jestem umówiona na 10 czerwca do dr. W. Zdano... w Artemidzie w sprawie IUI. To pierwsza wizyta. Czy długo będę musiała czekać na inseminacje czy już w następnym cyklu można podejść do tematu. Czy przed inseminacja będę musiała zrobić jakieś badania i brać jakieś leki? Dziś dostałam miesiączkę i jestem załamana bo myślałam że może się uda... Jestem po hsg to był drugi cykl i nic... Idzie się złamać. Ciekawe jakie statystyki ma olsztyńska artemida w inseminacji.
-
Karolcia34 wrote:Hej dziewczyny. Jestem umówiona na 10 czerwca do dr. W. Zdano... w Artemidzie w sprawie IUI. To pierwsza wizyta. Czy długo będę musiała czekać na inseminacje czy już w następnym cyklu można podejść do tematu. Czy przed inseminacja będę musiała zrobić jakieś badania i brać jakieś leki? Dziś dostałam miesiączkę i jestem załamana bo myślałam że może się uda... Jestem po hsg to był drugi cykl i nic... Idzie się złamać. Ciekawe jakie statystyki ma olsztyńska artemida w inseminacji.
Oj chyba na naszym forum z inseminacją niestety nikomu sie nie udało. Ale trzymam kciuki. -
nick nieaktualny