Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co? to jest straszne, że ludzie dla kasy wyzbywają się jakiejkolwiek empatii do drugiego człowieka. Bezduszność i tylko kasa się liczy.
Ja miałam jedną IUI u dr D, poza tym, że nie miałam w ogóle sprawdzanego estradiolu, to jeszcze zrobił ją za późno, było już dawno po owulacji, mówiłam mu to, że mnie strasznie kłuło wczoraj wieczorem i, że to najprawdopodobniej była owulacja, potwierdził, że to prawda z obrazu usg ale i tak zrobił IUI, swoje trzeba wyrobić
Leo jeśli chodzi badania prenatalne, to my też nie do końca byliśmy przekonani, ale koleżanka położna mnie przekonała. Powiedziała, ze w prenatalnych to nie chodzi tylko o zespół downa czy zespół edwardsa. Można dokładnie sprawdzić wszystkie przepływy w nereczkach i serduszku, żeby wykluczyć ewentualne wady wrodzone o których warto wiedzieć przed porodem, żeby interniści mogli odpowiednie zadziałać. To nie musi być nic poważnego, ale coś wymagającego zabiegu np po porodzie, albo odpowiednich medykamentów jeszcze podczas ciąży.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Cześć dziewczynki..
też mam takie odczucie że Artemida to tylko naciąganie kobiet..wkurzyło mnie to że płacą taką kasę za ivf nie mogłam iść do lekarza, który się lepiej zna niż uczącego się , ktory nie ma pojęcia i do tego spisuje na kartce wielkość jajek i wyniki krwi i idze po radę do tego co chciałam..masakra..
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Niedopracowane jest to że brakuje im lekarzy znających się na rzeczy, skoro przygotowują do ivf na którym głównie im zależy to powinni zapewnić dostęp do specjalistów. Nie zależy im za to zbytnio na powodzeniu iui, im więcej nieskutecznych prób tym lepiej dlatego robią je z pośpiechem i na odwal, czyli bez sensu....
-
Niepokonana wrote:Niedopracowane jest to że brakuje im lekarzy znających się na rzeczy, skoro przygotowują do ivf na którym głównie im zależy to powinni zapewnić dostęp do specjalistów. Nie zależy im za to zbytnio na powodzeniu iui, im więcej nieskutecznych prób tym lepiej dlatego robią je z pośpiechem i na odwal, czyli bez sensu....
-
Asia m-b mam do ciebie pytanie. Czy ty komukolwiek mówiłas że jesteś W ciąży dzieki ivf? Może bardzo osobiste więc jak nie chcesz to nie odpowiadaj
-
Ana nie odbieram tego jako bardzo osobiste pytanie
Ja nie traktuję IVF jako czegoś wstydliwego, tylko jako metodzie medycznej która pomogła nam zajść w ciążę.
W moim otoczeniu wiedzą wszyscy rodzina, znajomi, z pracy też.
Ja tego nie ukrywałam i nie wstydzę się tego. Moje bliźniaki też są z IVF i sytuacja podobna. Ja uważam, że nie ma czego się wstydzić, metoda jak każda inna, może dlatego tak podchodzę do tego, bo długo mieszkałam w Londynie i tam właśnie podchodziłam do pierwszego IVF a tam to jest normalna metoda. W Polsce trochę kontrowersyjna zupełnie nie rozumiem z jakiego powoduleo, Ali.G lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Asia-m-b ja mam identyczne zdanie o IVF ale niestety moje otoczenie i część rodziny męża jest bardzo radykalna katolicznie i już nam załatwiają jakieś naprocentrum i inne metody wspomagania. Wkurza mnie to bo wypowiadają się osoby które mają po 3 dzieci a z zajściem w ciąże czekały max 3 miesiące. Wypowiadają się jakie to IVF jest złe i niedobre dla nas kiedy już 2 lata staramy się z pomocą lekarzy a rok wcześniej staraliśmy się na własną rękę. Ciekawe jakby rozmawiali jakby do tej pory nie udawało im się zajść w ciąże. Pojęcie tych ludzi jest masakryczne i najgorzej że to rodzina. Jednak jestem z tych osob które taka opinie maja gdzieś
leo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej jestem tu nowa i chciała bym Was zapytać o rade w kilku kwestiach jako bardziej doświadczone, mam nadzieje ze możecie mi pomóc. Na poczatku napisze kilka informacji o sobie mam 30 lat, od 6 lat z mężem starmy sie o dziecko z marnym skutkiem. Przez ostatnie 1.5 roku troche odpuściliśmy temat ponieważ zostalismy rodzina zastępcza. Teraz jednak chcemy jeszcze raz zawalczyć. Oboje jestesmy zdrowi wynik mamy ok, jajowody drozne owu jest naturalna hormony ok, u męża też wszystko świetnie, a dziecka brak, byl juz różne wspomagacze i nic nie poskutkowało nasz gin rozkłada ręce, niepłodność idiopatyczna
-
Chcemy podejść odrazu do ivf i tu moje pytanie czy w artemidzie w Olsztynie robią całą procedurę czy na część odsyłają do Białegostoku? Czy przed pierwsza wizyta powinniśmy zrobić jakies badania, jak długo czeka sie na wizytę. Jaki może byc przybliżony koszt ivf bo nie ogarniam i ch cennika na stronie. Dzieki bardzo jezeli zachciałybyście mi pomóc
-
Paluszkowa witaj
ja co prawda bardziej posunięta w latach niż Ty ale sytuacja ogólnie taka sama czyli przyczyny nie ma..
Jeśli chodzi o samą procedurę to stymulują się w Olsztynie ale na punkcję i transfer jedziecie do Białegostoku do szpitala uniwersyteckiego, co nie jest takie złe, bo na tym oddziele znają się na tym bardzo dobrze. Obaj białostoccy lekarze z artemidy pracują też na tym oddziale.
Jeśli chodzi o koszta to powinniście zamknąć się w kwocie 7 tysięcy. Stymulacja w zależności od leków ale te są refundowane więc nie tragedii. punkcja 3000zł, transfer 1000zł i pakiet wizyt 1000zł do tego badania o których wspomniałaś w artemidzie koszt około 350 kobieta i 180 mężczyzna (dziewczyny poprawcie mnie bo nie pamiętam już) no i dojazdy do Białegostoku ewentualnie jakiś nocleg jeśli się zdecydujecie.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
To ja tez mam pytanko odnośnie pierwszej wizyty, ale takiej odnośnie startu z procedura in vitro. Mamy mieć długi protokół. Zastanawiam się czy juz na jutro- bo jutro mam wizytę, masz szykować te 7 tys czy to jakos w czasie się rozłoży?
-
Paluszkowa. My właśnie jesteśmy w trakcie przygotowań do ivf.
Za komplet badań na razie zapłaciliśmy 846 zł. Z tego, co wiem to czeka mnie jeszcze jedno badanie, ale już jakieś tanie. Za wizyty na chwile obecną : 410 zł Reszta wizyt będzie już z pakietu do ivf. Leki na chwile dzisiejszą : 337,40
Podobno mamy sie ze wszystkim zmieścić w 7000 zł
Co do procedury, to szczerze mówiąc nawet jesli robiliby by już w Olsztynie punkcje i transfer, to my i tak pojedziemy do Białegostoku. Z przyczyn o których była mowa na ostatnich kilku stronach.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
słomka :) wrote:To ja tez mam pytanko odnośnie pierwszej wizyty, ale takiej odnośnie startu z procedura in vitro. Mamy mieć długi protokół. Zastanawiam się czy juz na jutro- bo jutro mam wizytę, masz szykować te 7 tys czy to jakoś w czasie się rozłoży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 15:02
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
kicia88 wrote:Piszecie ze w 7 tys powinno sie zmiescic ale jak ja bylam z mezem w klinice to lekarz powiedzial ze w 15 powinnismy sie zmiescic wiec ja czegos tu nie kumam troche ;/
Może podał cene bez refundacji leków.
Sama procedura u nich to koszt 5000 zł. Reszta to leki i badania...Jak bedziesz robić badania genetyczne to napewno wiecej niż 7 tys.
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Może podał cene bez refundacji leków.
Sama procedura u nich to koszt 5000 zł. Reszta to leki i badania...Jak bedziesz robić badania genetyczne to napewno wiecej niż 7 tys.