Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
xyz159 wrote:Na naszym forum wyczytałam że warto to zrobić i to był strzał w dziesiątkę. Robiłam w diagnostyce coś ok. 300 zł/ os i miesiąc na wyniki się czeka.
Dr H. mówił że z takim rozpoznaniem mogą zapładniać wszystkie komórki a nie tylko 6, no i od samego początku jest nastawienie na badania genetyczne zarodków a potem płodu.
A generalnie to pgd nam zalecił i długi protokół żeby mieć dużo komórek bo większa szansa na zdrowe połączenie.
I w sumie na tym koniec, bo nie wykupiłam nawet antkow, i od roku siedzę, myślę i czytam forum
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
J_agoda wrote:Halszka nie znam Się na wynikach, ale trzymam kciuki !!
Jak się czujesz ?
Właśnie wstałam i się wybieram do labu., bo nie chce tam pół soboty spędzić dlatego pojadę tak wcześnie. A czuję się tak okresowo..Smerfetka 84, Karcia lubią tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Właśnie wstałam i się wybieram do labu., bo nie chce tam pół soboty spędzić dlatego pojadę tak wcześnie. A czuję się tak okresowo..
Trzymam kciuki i czekamy na wieściHalszka112 lubi tę wiadomość
-
Halszka pobudka przed 5! Wow heheh
Ale ja miałam tak samo, punkt 6 w labie a wyniki jakoś właśnie szybko były po 4 godzinach chyba. Pamiętam że od trzeciej godziny czekania co 10 min odswiezalam stronę z wynikami : p
Trzymam kciuki & & &Halszka112 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To już pewne ? Będziesz podawać te wyniki lekarzowi? Może zaleci jakieś leki?
Przykro mi
Izaura tak właśnie kojarzyłam, że test i to dość późno. Dziwne, że kliniki mają tak różne podejście i jestem ciekawa z czego to wynika.Halszka112 lubi tę wiadomość
Marzenia się spełnia -
Halszka112 wrote:Są wyniki
Beta 6,9
Progesteron powyżej 60
Estradiol 2378
Czyli nie udało się... Beta spadła, progesteron też
Halszka poczekaj na telefon od dr. To jest taki wynik, że nie wiadomo co myśleć, bo niby nie jest 0 ale chyba dobrze by było jakby beta była już 2-cyfrowa. Z drugiej strony to dopiero 5 dpt , może Twoja blastka później się wgryzła. Cięzko cokolwiek powiedzieć. Myślę, że nie każe ci odstawiać leków. A co do progesteronu to w miejskim nie ma dokładnych wartości, jeśli jest powyżej jakiejś wartości to piszą ogólnie. Jesli byś chciała konkretną wartość to musisz im powiedzieć wcześniej. Wtedy zaznaczają na zleceniu, że wynik ma być dokładny. Zreszta nawet gdyby był 60 to i tak super. Ja miałam za każdym razem coś ok 40 i dr mówił że b. ładnie.Wiki03, Izaura, Halszka112 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHalszka112 wrote:Są wyniki
Beta 6,9
Progesteron powyżej 60
Estradiol 2378
Czyli nie udało się... Beta spadła, progesteron też
Halszka tamta beta była jeszcze wynikiem ovitrelle. Dopiero teraz zaczynasz produkować HCG... Nic nie jest przesadzone. Ja nawet bym powiedziała, że to fajny początek... We wtorek koniecznie sprawdź betę 😊
Edit. A progesteron skoro masz podany w wartości powyzej 60, to w sumie nie wiesz ile jest dokładnie 🙂 może w ogóle nie spadł 😉 glowa do góry! ✊
Dla przypomnienia😉
Jeżeli transferowana 5 dniowa blastka :
1dpt (1 dzień po transferze) - Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt - Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt - Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
4dpt - Proces implantacji jest kontynuowany, gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt - Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt - Zaczyna być produkowane HCG
9dpt - HCG jest na tyle duże, ze można spokojnie zrobić sikaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 11:18
Izaura, mag87, Halszka112, Karcia, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Halszka dziewczyny mają rację. Poczekaj daj szansę zarodkowi
Halszka112 lubi tę wiadomość
-
Wyniki już przesłałam do kliniki, czekam na telefon. Sama nie wiem co o nich myśleć. Znając siebie to pewnie jutro też zrobię betę. Bo nie wytrzymam.
-
Wiki03 wrote:Halszka tamta beta była jeszcze wynikiem ovitrelle. Dopiero teraz zaczynasz produkować HCG... Nic nie jest przesadzone. Ja nawet bym powiedziała, że to fajny początek... We wtorek koniecznie sprawdź betę 😊
Edit. A progesteron skoro masz podany w wartości powyzej 60, to w sumie nie wiesz ile jest dokładnie 🙂 może w ogóle nie spadł 😉 glowa do góry! ✊
Dla przypomnienia😉
Jeżeli transferowana 5 dniowa blastka :
1dpt (1 dzień po transferze) - Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt - Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt - Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
4dpt - Proces implantacji jest kontynuowany, gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt - Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt - Zaczyna być produkowane HCG
9dpt - HCG jest na tyle duże, ze można spokojnie zrobić sikacza
Oooo właśnie tej rozpiski szukałam Ja kiedyś zrobiłam sobie jej fotke na telefon żeby nie szukać w tysiącu postachWiki03 lubi tę wiadomość