Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, co się kupujecie swoim maluszkom na święta? Podpowiecie?
-
Halszka112 czy pojawiły się u ciebie jakieś nowe objawy pomiędzy 2 ostatnimi wizytami, które by potwierdziły, że ciąża rozwija się dobrze i serduszko się pojawi??
Bo tak jak czytam to u ciebie była kwestia dosłownie kilku dni a też zaszłam w ciąże w podobnym czasie i ze stresu doszukuje się u siebie jakichkolwiek objawów, że tym razem może być ok.
Starania od 2015 r.
VIII 2017 ciąża naturalna (puste jajo płodowe, poronienie zatrzymane)
VII 2018 ciąża naturalna (puste jajo płodowe, poronienie zatrzymane)
kariotypy OK, zespół antyfospolipinowy OK, przeiwciała przeciwtoczniowe OK, przeciglikoproteinie OK
II 2019 histeroskopia (usunięcie zrostów)
IV 2019 diagnoza bardzo słabe nasienie, in vitro ??(brak środków)
IX 2019 histeroskopia (usunięcie zrostów i przegrody macicy)
XI 2019 cud naturalny czy to możliwe??
MALEŃSTWO proszę zostań ze mną
6t+5d - 8 mm, jest serduszko ❤️ -
Basienka8521 wrote:Witam wszystkie koleżanki.
Przepraszam że się tak wcinam w wasz wątek. Czytam was już od jakiegoś czasu po usłyszeniu diagnozy, która zwaliła mnie z nóg, ale niestety na razie nie mamy możliwości skorzystania z in vitro. Wszystkim bardzo kibicuję i trzymam kciuki.
Dziewczyny mam do Was pytanie, czy Któraś miała taką sytuacje, że 2 ciąże pod rząd miała puste jajo płodowe a kolejna zakończyła się u niej sukcesem. Dacie mi choć cień nadziei? Co w takiej sytuacji ewentualnie jeszcze przebadać?
Jakimś sposobem 19.11 na teście zobaczyłam ponownie 2 kreski. 20.11 ginekolog powiedziała, że w 4 tyg nie ma szans żeby usg już coś pokazało. Beta z 21.11 - 1036, 23.11 - 2548, 29.11 - 18089 (niby prawidłowa wg kalkulatorów). Jutro czeka mnie kolejna wizyta, która ma wszystko wyjaśnić, ale strasznie się jej boję. Do tego od kilku dni czuję takie dziwne ciągniecie poniżej pępka, które nie jest jakoś strasznie bolesne ale niekomfortowe i dotychczas dla mnie nie znane. Nie wiem czy powinnam się martwić czy to jednak nic nie znaczy.
TE ODCZUCIA SĄ subiektywne i tak naprawdę mogą oznaczać i pozytywny, jak i negatywny scenariusz. Powodzenia na wizycie i napisz co tam wyszło. Oby wszystko było na plus. -
Stał się cud:)
Po raz pierwszy w życiu zobaczyłam bijące serduszko.
W 6t5d moje maleństwo ma 8 mm.Karcia, Monika1983, mag87, asiastokrota, Smerfetka 84, e_mil_ka, eni33, Fionka, Halszka112, EnaEna, J_agoda lubią tę wiadomość
Starania od 2015 r.
VIII 2017 ciąża naturalna (puste jajo płodowe, poronienie zatrzymane)
VII 2018 ciąża naturalna (puste jajo płodowe, poronienie zatrzymane)
kariotypy OK, zespół antyfospolipinowy OK, przeiwciała przeciwtoczniowe OK, przeciglikoproteinie OK
II 2019 histeroskopia (usunięcie zrostów)
IV 2019 diagnoza bardzo słabe nasienie, in vitro ??(brak środków)
IX 2019 histeroskopia (usunięcie zrostów i przegrody macicy)
XI 2019 cud naturalny czy to możliwe??
MALEŃSTWO proszę zostań ze mną
6t+5d - 8 mm, jest serduszko ❤️ -
Hej Dziewczyny dzisiaj coś Mnie pokusiło i zrobiłam betę, powiedzcie Mi czy to jest dobry wynik ? 8.11 był transfer 3 dniowego zarodka dzisiaj jest 27dpt a wynik to 45460,0.
Smerfetka 84, e_mil_ka, Karcia, Halszka112 lubią tę wiadomość
Starania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)" -
Miśka beta jest wysoka, ale po co w sumie tak późno ją sprawdzałas? Miałas już usg? Na tak późnym etapie to już nie ma takiego znaczenia, liczy sie obraz usg, beta tez już inaczej przyrasta niż na samym początku.
Karcia powodzenia jutro, czekamy na wieści po punkcji &&&
Jagoda co tam u Ciebie?Karcia, J_agoda lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kolejna jesień/zima obfituje w ciąże 🙂
-
Basienka, sorki, że Ci nie odpisałam ale wczoraj nie miałam czasu na forum zajrzeć. Byłam na badaniach, robiłam krzywa cukrową-ohyyyda. Później zakupy a później sen 😁. Znacie się może dziewczyny na tych normach cukru u kobiet w ciąży ?? Basienka gratuluję serduszka i możność trzymam kciuki by dalej było tak pięknie !!
Miśka gratuluję !!
Karcia powodzenia !!! Trzymam kciuki, daj znać po punkcji.
Dziewczyny a macie jakieś doświadczenia albo słyszałyscie o dr Przybołowiczu ?? Tak chodzi mi po głowie by to u niego ciążę prowadzić.
Karcia, J_agoda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karcia kciuki! Czekamy na wieści
Karcia lubi tę wiadomość
-
Halszka serdecznie GRATULUJĘ kochana, spokojnej ciąży :-*
Ja miałam do czynienia z dr Przybyłowiczem, z oczywistych względów ciąży mi nie prowadził Uważam Go jednak za bardzo kompetentnego, skrupulatnego i dociekliwego lekarza. Do tego jest bardzo sympatyczny.Halszka112, e_mil_ka, Karcia lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Halszka112 wrote:Kochane mój Bąbelek ma 6 mm i jego serduszko ślicznie puka ♥️
Halszka ogromne gratulację, oby to były nudne miesiące...
nie było mnie tu sporo czasu, wchodzę a tu tyle się dzieje, i to jak pozytywnie
Halszka112 lubi tę wiadomość
-
EnaEna wrote:Super
Miśka wysoka ta beta a kiedy wizyta?Starania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"