X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za pierwszą wizytę zapłaciłam 200 zł.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile mam brać tego kwasu foliowego 1 tab dziennie?dawka to 0,4mg

Karcia
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja już po urlopie, ale czuję się jakbym w ogole go nie miała. Trochę psychicznie odpoczelam od staran, tabletki bralam jak mi sie przypomnialo. ;) I w rtm caly pozytyw tego urlopu.

Widze, ze tutaj nie ma dobrych wiesci po iui nadal. :( My pasujemy, przynajmniej na jakis czas. Musimy odlozyc na in vitro.

Leo, asia-m-b - fajnie czyta się Wasze posty. :) Napawaja optymizmem.

leo lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Ja już po wizycie i co pierwsze się poskarżę że za wizyte dziś zapłaciłam o zgrozo 250 zł ale siedziałam w gabinecie godzine. No i tak jak powiedziałam dr że chce spróbować z in vitro to nie był za bardzo zadowolony że niby młoda jestem że mąż dobre nasienie itp. Generalnie wolałby żeby jeszcze kilka cykli naturalnie spróbować ale ja w gorącej wodzie kąpana powiedziałam że tak czekać to sobie można w nieskończoność.No i wkońcu mówi że boi się troche jak zaraguję na stymulacja z tam wysokim AMH no ale się zgodził i stwierdził że bedziemy szli krótkim protokołem żeby nie przedobrzyć że podadzą mi tylko 1 zarodek bo boją się przy mojej nadwadze o bliźniaki. I dostałam na badania i wiem że to było już pisane ale powtórzcie proszę dostałam na chlamydie i tu pisze że faceci z moczu a dziewczyny z kanału szyjki tak to jest?i stąd moje pytanie czy musze się znów umówić na wizytę żeby lekarz mi pobrał ten wymaz ?mam jeszcze na czystość [pochwy cytologie itp więc musze znów iść do lekarza żeby to pobrał i bulić za wizytę?
    Ja też ostatnio zapłaciłam 250zł w dr W a siedziałam tam raptem 10 min :/ I jeśli można spytać jakie masz AMH? :)

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    sonia Amh miałam niecałe 10 . I jak tam wrażenie po iui? :). to teraz najgorsze te czekanie.
    A to ciekawe,że przy takim AMH zalecili Ci krótki protokól,bo ja z kolei miałam długi a też mam AMH 9 z kawałkiem.

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego krótkim bo boi się że jak wyciszy mi jajniki to będą za mocno ragowały na leki i boi się hiperstymulacji.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale skubaniec nie chce mi podać 2 zarodków a jednak to zwiększa szanse eve a ty miałaś jeden czy więcej bo nie pamiętam

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ę_mil _ka dzięki za odpowiedź.

Asia 08 - to,co dobre szybko się kończy :-P

Asia08 lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    dziewczyny a ile mam brać tego kwasu foliowego 1 tab dziennie?dawka to 0,4mg
    Karcia Pytałas o cene ivf? Powiedz mi kochana czy tydzień po iui jest badanie progesteronu i tez wizyta z tego pakietu?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pytałam bo pisałam donich meila z tydzień temu to odpisali tak jak dziewczyny mówiły że dla nich 5 badania plus leki więc mam nadzieję że w 7 się zamknę. Tak jak najbardziej tydzień po progesteron i wizyta w pakiecie.

Karcia
  • leo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które się zastanawiają nad ilością podania zarodków: 1czy 2
    Tego co wiem to jednym ze wskazań do podania dwóch zarodków jest wiek- z tego co kojarzę to ok 35 lat lub powyżej.
    Wiecie, ja po nieudanym pierwszym podejściu, też chciałam mieć podane 2(w razie niepowodzenia choć żeby jeden Bąbel został z nami) jednak dr Z wytłumaczył nam tak: ciąża bliźniacza to jest c.podwyzszonego ryzyka, zastanówcie się cieszycie się z ciąży jest ok, nawet bliźniacza :) a różnie się dzieję, zamiast szczęścia można mieć podwójny ból... mnie to rozłożyło na łopatki...

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że mam 30+ stwierdziłam co ma być to będzie i wzięliśmy 1 eskimoska

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ale cuda na kiju normalnie siedzę i szukam informacji co pomaga się zagnieździć zarodkowi po in vitro i znalazłam bardzo dużo wypowiedzi ze świeży ananas 3 dni przed i 3 dni po transferze ale nie więcej niż 2-3 plasterki dziennie że podobno poprawia lepkość i wtedy zarodek ma łatwiej.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo masz racje co ma być to będzie

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    nie pytałam bo pisałam donich meila z tydzień temu to odpisali tak jak dziewczyny mówiły że dla nich 5 badania plus leki więc mam nadzieję że w 7 się zamknę. Tak jak najbardziej tydzień po progesteron i wizyta w pakiecie.
    Dlatego chciałbym trochę zrobić ich W konia za to że biorą dużo kasy i na tej wizycie tydzień po iui rozmawiać już o ivf. zawsze jedna wizyta W kieszeni. No ale muszę zrobić amh. Drogie te badanie? Na czym polega krótki protokół?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    dlatego krótkim bo boi się że jak wyciszy mi jajniki to będą za mocno ragowały na leki i boi się hiperstymulacji.
    Ciekawa jestem jak to wyjdzie. A można spytać który to lekarz tak zdecydował? U mnie też od początku była obawa hiperki,a mimo to szłam długim protokołem.Po prostu dostałam niską dawkę Puregonu.

Ja miałam jeden zarodek podany. Za to dziewczyna będąca ze mną miała 30 lat, to też było jej pierwsze IVF tyle,że miała za sobą nieudane IUI i jej od razu zaproponowali i podali 2 zarodki.

Mnie teraz koszt leków od punkcji do dzisiaj dobija.Ostatnio Mąż zostawił 600zł w aptece,a tydzień wcześniej było też 300zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:03

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie pamiętam ale wydaje mi się że coś koło 200zł amh. Krótki różni się od długiego tym że przy długim dostajesz najpierw antyki na miesiąc na wyciszenie a w krótkim bez antyków.Wiesz co ja to mam takie wrażenie że ta klinika to schodzi na psy ceny jak wiatr zawiej więc masz racje idź na wizytę i wypytaj o ivf ale zobaczysz jak będzie się uwijał z odpowiedziami :)

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve dr Zbroch tak zadecydował a Ciebie ile wyniosło ivf?

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    kurcze nie pamiętam ale wydaje mi się że coś koło 200zł amh. Krótki różni się od długiego tym że przy długim dostajesz najpierw antyki na miesiąc na wyciszenie a w krótkim bez antyków.Wiesz co ja to mam takie wrażenie że ta klinika to schodzi na psy ceny jak wiatr zawiej więc masz racje idź na wizytę i wypytaj o ivf ale zobaczysz jak będzie się uwijał z odpowiedziami :)
    Trudno spróbuję już z nim ustalić szczegóły o ivf. Kupę te amh jest takie Drogie? masakra!

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety tanie nie jest

Karcia
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ