Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Ja już po urlopie, ale czuję się jakbym w ogole go nie miała. Trochę psychicznie odpoczelam od staran, tabletki bralam jak mi sie przypomnialo.
I w rtm caly pozytyw tego urlopu.
Widze, ze tutaj nie ma dobrych wiesci po iui nadal.My pasujemy, przynajmniej na jakis czas. Musimy odlozyc na in vitro.
Leo, asia-m-b - fajnie czyta się Wasze posty.Napawaja optymizmem.
leo lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Karcia wrote:Ja już po wizycie i co pierwsze się poskarżę że za wizyte dziś zapłaciłam o zgrozo 250 zł ale siedziałam w gabinecie godzine. No i tak jak powiedziałam dr że chce spróbować z in vitro to nie był za bardzo zadowolony że niby młoda jestem że mąż dobre nasienie itp. Generalnie wolałby żeby jeszcze kilka cykli naturalnie spróbować ale ja w gorącej wodzie kąpana powiedziałam że tak czekać to sobie można w nieskończoność.No i wkońcu mówi że boi się troche jak zaraguję na stymulacja z tam wysokim AMH no ale się zgodził i stwierdził że bedziemy szli krótkim protokołem żeby nie przedobrzyć że podadzą mi tylko 1 zarodek bo boją się przy mojej nadwadze o bliźniaki. I dostałam na badania i wiem że to było już pisane ale powtórzcie proszę dostałam na chlamydie i tu pisze że faceci z moczu a dziewczyny z kanału szyjki tak to jest?i stąd moje pytanie czy musze się znów umówić na wizytę żeby lekarz mi pobrał ten wymaz ?mam jeszcze na czystość [pochwy cytologie itp więc musze znów iść do lekarza żeby to pobrał i bulić za wizytę?
I jeśli można spytać jakie masz AMH?
-
Karcia wrote:sonia Amh miałam niecałe 10 . I jak tam wrażenie po iui?
. to teraz najgorsze te czekanie.
-
nick nieaktualny
-
Karcia wrote:dziewczyny a ile mam brać tego kwasu foliowego 1 tab dziennie?dawka to 0,4mg
-
Dziewczyny, które się zastanawiają nad ilością podania zarodków: 1czy 2
Tego co wiem to jednym ze wskazań do podania dwóch zarodków jest wiek- z tego co kojarzę to ok 35 lat lub powyżej.
Wiecie, ja po nieudanym pierwszym podejściu, też chciałam mieć podane 2(w razie niepowodzenia choć żeby jeden Bąbel został z nami) jednak dr Z wytłumaczył nam tak: ciąża bliźniacza to jest c.podwyzszonego ryzyka, zastanówcie się cieszycie się z ciąży jest ok, nawet bliźniaczaa różnie się dzieję, zamiast szczęścia można mieć podwójny ból... mnie to rozłożyło na łopatki...
-
dziewczynki ale cuda na kiju normalnie siedzę i szukam informacji co pomaga się zagnieździć zarodkowi po in vitro i znalazłam bardzo dużo wypowiedzi ze świeży ananas 3 dni przed i 3 dni po transferze ale nie więcej niż 2-3 plasterki dziennie że podobno poprawia lepkość i wtedy zarodek ma łatwiej.Karcia
-
Karcia wrote:nie pytałam bo pisałam donich meila z tydzień temu to odpisali tak jak dziewczyny mówiły że dla nich 5 badania plus leki więc mam nadzieję że w 7 się zamknę. Tak jak najbardziej tydzień po progesteron i wizyta w pakiecie.
-
Karcia wrote:dlatego krótkim bo boi się że jak wyciszy mi jajniki to będą za mocno ragowały na leki i boi się hiperstymulacji.
Ja miałam jeden zarodek podany. Za to dziewczyna będąca ze mną miała 30 lat, to też było jej pierwsze IVF tyle,że miała za sobą nieudane IUI i jej od razu zaproponowali i podali 2 zarodki.
Mnie teraz koszt leków od punkcji do dzisiaj dobija.Ostatnio Mąż zostawił 600zł w aptece,a tydzień wcześniej było też 300zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:03
-
kurcze nie pamiętam ale wydaje mi się że coś koło 200zł amh. Krótki różni się od długiego tym że przy długim dostajesz najpierw antyki na miesiąc na wyciszenie a w krótkim bez antyków.Wiesz co ja to mam takie wrażenie że ta klinika to schodzi na psy ceny jak wiatr zawiej więc masz racje idź na wizytę i wypytaj o ivf ale zobaczysz jak będzie się uwijał z odpowiedziamiKarcia
-
Karcia wrote:kurcze nie pamiętam ale wydaje mi się że coś koło 200zł amh. Krótki różni się od długiego tym że przy długim dostajesz najpierw antyki na miesiąc na wyciszenie a w krótkim bez antyków.Wiesz co ja to mam takie wrażenie że ta klinika to schodzi na psy ceny jak wiatr zawiej więc masz racje idź na wizytę i wypytaj o ivf ale zobaczysz jak będzie się uwijał z odpowiedziami