X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura do mnie zadzwonili na druga dobę. We wtóre byla punkcja, w czwartek tak kolo 8.30 byl telefon.

Bądź dobrych myśli :)

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć Dziewczyny postanowiłam się przyłączyć- dużo nas łączy :) Zaczeliśmy leczenie z mężem w Artemidzie w Olsztynie. Czy to prawda, że na pic up i transfer jeździ się do Białegostoku?? Z góry dziękuje za info
    witamy :) Tak, na punkcję i transfer jeździ się do Białegostoku. Chodzą pogłoski o rozpoczęciu całości procedury w OL ale od kiedy to wciąż niewiadomo.

asiastokrota lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć Dziewczyny postanowiłam się przyłączyć- dużo nas łączy :) Zaczeliśmy leczenie z mężem w Artemidzie w Olsztynie. Czy to prawda, że na pic up i transfer jeździ się do Białegostoku?? Z góry dziękuje za info
    Hej. tak Narazie trzeba jeździc. Opowiedz coś O sobie. ile lat macie? ile się stracie? co jest problemem?

asiastokrota lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 dziękuję bardzo za info. Zostaliśmy wprowadzeni w błąd :( w poniedziałek mam wizytę to zapytam na jakim etapie są przygotowania, z różnych względów chcemy by wszystko odbyło się w OL

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś o nas?? To tak ja mam 34 a mąż 35 lat. Walczymy już 6 lat, mieliśmy już 2 próby IVF w programie rządowym jedna się udała ale ciąża zakończyła się w 9tc. Próby mieliśmy w Gdańsku. Dotąd nikt nie zdiagnozował u nas żadnego konkretnego problemu- niepłodność idiopatyczna :(

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki proszę was o wskazówki odnośnie suplementacji przed IVF. A ja narazie nie biorę nic prócz kwasu,co mam jeszcze zakupic a aptece?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki proszę was o wskazówki odnośnie suplementacji przed IVF. A ja narazie nie biorę nic prócz kwasu,co mam jeszcze zakupic a aptece?
    Jaki masz wynik amh? Bo ja przy niskim biore wit d i q10 plus e i b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 12:09

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png

Wysłany: 9 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie mam wyniku amh-w Warszawskim Bocianie lekarz mi tego nie zlecił.Na 14-tego jestem umówiony do dr. D .Podejrzewam że to będzie pierwsze badanie jakie będę musiała zrobić.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Coś o nas?? To tak ja mam 34 a mąż 35 lat. Walczymy już 6 lat, mieliśmy już 2 próby IVF w programie rządowym jedna się udała ale ciąża zakończyła się w 9tc. Próby mieliśmy w Gdańsku. Dotąd nikt nie zdiagnozował u nas żadnego konkretnego problemu- niepłodność idiopatyczna :(
    To już trochę przeszliscie. Trzymam kciuki I życzę powodzenia

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie mam wyniku amh-w Warszawskim Bocianie lekarz mi tego nie zlecił.Na 14-tego jestem umówiony do dr. D .Podejrzewam że to będzie pierwsze badanie jakie będę musiała zrobić.
    No amh jest ważne. Wiem że przy podejsciu do ivf dziewczyny pisały że trzeba dużo pić I dużo białka. Słyszałam coś też o nutridrinkach i izotonikach że są wskazane żeby się Nie przestymulowac. Ale na pewno dziewczyny Z większym doświadczeniem cię wprowadza dokładniej

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png

Wysłany: 9 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po 14-tej jade robić AMH,wynik mam odebrać jutro po 10 wiec sprawa będzie załatwiona.

ana1122, asia-m-b lubią tę wiadomość

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie i tak trzeba zrobić więc będziesz wiedziała na czym stoisz

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 dziękuje ja też trzymam za Was wszystkie kciuki. Zawsze bardzo się cieszę jak komuś się uda i wszystko zakończy się dobrze. Wiem że cuda się zdarzają, znam kilka "beznadziejnych" przypadków, które skończyły się dobrze bobasy przyszły na świat zdrowe i wszyscy są szczęśliwi. Nam też się wszystkim uda nie ma innej opcji :) To co przeżyliśmy w Gdańsku było koszmarem nikomu nie życzę. Z Artemidą wiąże ogromne nadzieję, żeby jeszcze tylko wszystko odbywało się na miejscu

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asiastokrotka :) szczerze to mnie wprowadzali w błąd od otwarcia kliniki ;) cały czas miało być, za chwilkę, za parę dni, za miesiąc minął rok i nadal jeździ się do Białegostoku ;)
    Muszę Ci powiedzieć, że nie było to ani trochę uciążliwe, no i fakt, że w uniwersyteckim szpitalu, na oddziale do tego przeznaczonym, działa tylko na plus. Mają tam duże doświadczenie :)

Malawiki ja stosowałam te witaminy o których pisze Ana: b12, vit e, dużo białka orzechy brazylijskie mają bardzo dużo białka plus odżywka białkowa dla pakerów, czerwone wino na bardziej ukrwione endometrium do tego acard ale po punkcji.
    Natomiast izotoniki i nutridrinki tylko w przypadku gdy dojdzie do hiperstymulacji, jak to w przypadku naszej Karci jest. Jeśli będziesz miała bardzo dużo pęcherzyków, to wtedy będziesz się tym ratować.
    Dieta białkowa Ty i facet, żeby nie było ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b bardzo dziękuję za info. My mamy ogromny problem ze zwolnieniem się z pracy a do tego mój mąż jest nadopiekuńczy i samej mnie nie puści a nie bardzo ma kto ze mną jechać. Po Gdańsku obiecaliśmy sobie że jak tylko bedzie nas stać na płatną próbę to najlepiej na miejscu. Chcieliśmy uniknąć dodatkowych stresów związanych z dojazdami (nie jesteśmy zmotoryzowani), noclegami itp. Oczywiście jeśli by trzeba było to pojechałabym i na koniec świata ;)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde jak nie zmotoryzowani to faktycznie może być uciążliwe. W takim razie musisz doktorkowi naświetlić sytuację i nie zadowolić się odpowiedzią typu "już niedługo, cały sprzęt mamy, tylko czekamy embriologa" Chyba, że konkretną datę poda, będzie to znaczyło, że posunęli się w temacie do przodu ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek mam wizytę to go przycisnę ;) Wczoraj jak byliśmy to pani powiedziała że decyzja należy do doktora Domitrza i nie bedzię nam kłamać i podawać daty

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak byłam na wizycie u dr P, to mówił coś ze rząd tak miesza z in vitro, że jak bedzie możliwość uzyskiwania tylko jednego zarodka to ta metoda bedzie równa z tym jakby się nic nie robiło. I tak sobie myślę, że może oni wstrzymują się z pełną obsługa do momentu aż się wszystko wyklaruje.

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Nie, na to jeszcze za wcześnie :)

Mam nadzieje,ze od drugiego trymestru bede mogła odstawić Clexane. Jednak trzeci miesiac codziennego kłucia w brzuch to troche dużo.
    Biedaczko :) juz niedlugo pozegnasz sie z igielkami

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Gosia złe mam dimery norma jest do 500 a ja mam ponad 3 tyś, crp jest norma do 10 a ja mam 40, sporo jeszcze tego ale nie pamiętam nazw.Najgorsze jest to że nic mi nie dają od tego duszenia bo nie wiedzą co mi jest miałam tomograf i wyszedł płyn w opłucnej a co dalej nie wiem znając Mławską służbę zdrowia to za wiele mi nie pomogą.Już się nie mogę doczekać pozytywnych betek :)
    A powiedzialqs ze jrstes po stymulacji ??jesli nie to musisz powiedziec bo beda cie diagnozowac w innym kierunku. A tak od razu ppdadza plyny

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ