Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Co tu dużo gadać. Ja jestem zadowolona I to bardzo. Mila obsluga i szpital bardzo nowoczesny W porównaniu do tych co była do tej pory. Łazienka W pokoju. Lekarze też W porządku. Nie wiem kto mi robił było ich 2. Jeden taki ciemna karnacja i wysoki a drugi taki grubszy. Podejrzewam że ramel i "rynkowski-rynkiewicz" chyba bo oni dziś przyjmowali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 18:57
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy po punkcji dostanę zwolnienie lekarskie i na jak długo?
-
Kurde już 4 raz skasował mi się post. Ana super że już masz po wszystkim. A jak się czujesz? dziewczyny ja znòw nabieram siły do walki z tym że z dużym dystansem,bo boję się kolejnego zawodu. A jeszcze leżę koło porodówki i co chwilę jakaś rodzi. I dziś zobaczyłam takie maleństwo to aż mnie serce zakulo.Karcia
-
Emilka, to idziemy równo - ja od niedzieli przyjmuję Menopur (swoją drogą zastanawiam się, na jakiej zasadzie dobierają leki - komu gonal, komu menopuru). Od razu kazali Ci się zapisać także na poniedziałek, bo mi nic nie mówili i tylko na sobotę mam ustaloną wizytę? A kto przyjmuje w poniedziałek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 19:47
Monisiek -
Lura82 wrote:Ana ciesze sie ze wszystko sie udalo. Dobrze sie czujesz?
Po twojej rekomendacji chyba i ja sie do nich zapisze. Dlugo trzeba czekac. Czy wystarczy, ze po @ zadzwonie sie umówić?
Ale da się przeżyć. -
Monisiek jestem zapisana na razie na sobotę. A w sobotę mam zarejestrować się na poniedziałek. Do tej pory jeszcze nie byłam u innych lekarzy tylko u Zbrocha, który przyjmuje w poniedziałki. Kiedy zapytałam czy w sobotę będzie inny lekarz odpowiedział, że tak ale już w poniedziałek ponownie się zobaczymy na wizycie. Tak już się do tego lekarza przyzwyczaiłam, że dziwnie mi iść do innego. No ale cóż tak działa Artemida.
-
A jeśli chodzi o rodzaj zastosowanych leków do stymulacji to wyczytałam, że jeśli ma się obniżone LH to wtedy dają menopur, bo zawiera w swoim składzie oprocz FSH jeszcze LH. Ale czy to tak jest nie ręczę w 100 %.
-
W soboty kiedyś było tak ze przyjmował drP i drS ale czy jest tak nadal tego nie wiemAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, przypomnijcie mi, ile zaleca się dni abstynencji seksualnej przed punkcją ?? Tak jak przy IUI 3-5 dni??
Powiem Wam, że zaczyna mnie ogarniać stresik, czy moje pęcherzyki rosną, czy nie mają chęci. Nie wiem, jak dotrwam do soboty.
Póki co, dla poprawy endometrium, popijam wieczorem czerwone winko (lampeczka) oraz zajadam się orzechami. Przy inseminacjach byłam stymulowana clostilbegytem (on podobno upośledza endometrium) i szału nie było, tylko 7 do 8 mm endo przy owu. Jeden raz mi się trafiło 11 mm (bez clo), więc muszę nad tym pracować Mam nadzieję, że menopur nie osłabia endo.
Ponadto już od jakiegoś czasu wit. D3, bo kiepsko mi wyszła, no i oczywiście kwas foliowy.
Jeszcze jedno pytanko mam: jak oceniacie dr Ramela ?? Nie miałam z nim styczności, dlatego pytam o opinię na jego tematWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:45
Monisiek