X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żaden nasz zarodek nie dal rady przetwac.
    Zaczynamy walke od nowa,

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura nie wieze to straszne. Jestem w pracy i wlasnie to przeczytalam i plakac mi sie chce. Jestesmy z toba trzymaj sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:59

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura bardzo mi przykro, tylko się nie załamuj, w końcu się uda zobaczysz. To źle zabrzmi ale może lepiej na takim etapie niż później. Mój zarodeczek uchował się tylko jeden z 15 był słaby ale i tak miałam transfer w Gdańsku, niestety był z nami tylko 9 tygodni, nikomu nie życzę tego co przeżyliśmy. Przytulam cię mocno, trzymaj się

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Zaczynamy walke od nowa,
    Laura przykro mi wiem co czujesz przechodzilam przez to samo po nieudanym transferze. Glowa do gory niedlugo bol minie najwazniejsze to nie dac za wygrana :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Zaczynamy walke od nowa,

Lura tak bardzo mi przykro. A do której doby czekali z zamrożeniem. A oni nie podają w trzeciej dobie tych slabszych? Za wszelka cenę wydluzaja ten okres.nie rozumiem nic z tego.

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, bardzo mi przykro. Trzymaj się cieplutko.

Monisiek
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura współczuję wiem co czujesz. Wiem że boli jak cholera ale powiedz co możemy zrobić? Żyć dalej,zobacz ja też nawet nie podeszłam do transferu i jak by było mało to wylądowała w szpitalu gdzie rodzi jedna po drugiej a ja muszę na to wszystko patrzeć. Witam że to nie sprawiedliwe wszystko ale wiele razy się zdarzają takie historie że po nie udanym ivf zachodziły dziewczyny w ciążę naturalnie i my też znajdziemy musimy w to wierzyć. Trzymaj się cieplutko.

Karcia
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre slowa. Bede walczyla dalej.
    Doktor D mowil cos o 6 dobie, i ze jezeli nie wytrwaly to ciazy z nich i tak by nie bylo. Na wizycie dowiem sie cos wiecej i zobacze co teraz zaproponuje. Na pewno najpierw histeroskopia.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Laura...do mnie dzis przyszła @, ostatni moj cykl przed in vitro, mialam cichą nadzieje ze może sie uda naturalnie,ale niestety sie nie spełniły. Cóż zbieram się do kupy i podejmuje walkę, jak Was tak czytam i widzę jakie jestescie dzielne to mi lepiej. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę jaki jest cel tej wizyty w 21 dniu cyklu na antykach, bo w mojej rozpisce pisze ze wtedy mam się wstawic pierwszy raz. Mieszkam za granicą i chcialam przyleciec dopiero na samą stymulację, zostac az do transferu ( mam nadzieję udanego )

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura, ja od wtedy (tzn. u mnie kilka dni później to było, bo miałam kilka dni przeciągnięte stosowanie antyków z uwagi na urlop - nie było mnie na miejscu) zaczynałam przyjmować zastrzyki na wyciszenie przysadki mózgowej - gonapeptyl; cały czas, aż do końca stymulacji będę je przyjmować. Tego raczej nie da się obejść, niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 14:24

Izaura lubi tę wiadomość

Monisiek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp. Ja bede w przyszlym tygodniu, na pare dni, bede robic badania przed in vitro, myslisz ze wtedy doktor mógłby mi przepisac gonapeptyl, czy jest jeszcze jakies podgladanko w tym około 21 dniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura bardzo mi przykro.

Monisiek - nie znam dr R zatem nie mam o nim zdania. Clo blokuje jakoś ten przyrost endometrium, ale Menopur nie powinien. 7-8 mm endo to dobry wynik. Rozumiem, że nie możesz się doczekać wizyty - też tak mam. Ja jutro idę na spotkanie usg z pakietu medycznego z pracy, żeby zobaczyć czy z tych moich 5-6 pęcherzyków coś samoistnie pękło. Dr D spisał na straty ten cykl, ale ja mam cichą nadzieję na cud :-P

Izaura nie podpowiem z tą wizytą w 21 dniu cyklu - nie znam się.

• eni33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi robil usg bo chcial zobaczyc czy wszystko w pozadku bo jak sie bierze antyki to moze za krotko i moze wystapic w tym cyklu owulacja i u mnie tak bylo i musi sie upewnic czy nie porobily sie np. torbiele. No i na tej wizycie wypisal te zastrzyki.

Izaura lubi tę wiadomość

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura przykro mi I jednocześnie brak słów na to co my tu wszystkie przeżywamy. Trzeba być silna kobieta I isc do przodu. W szpitalu spotkałam dziewczyne która miała dzieci ale co chwilę spotyka ja coś złego że trudno mi było uwierzyc. trzeba walczyć dalej!

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura, jak dostałam wtedy podczas wizyty (27.08.) receptę na gonapeptyl, to na następną kazał mi się zapisać za 2 tygodnie, i w międzyczasie nie miałam żadnych wizyt, tylko zastrzyki sobie robiłam

Izaura lubi tę wiadomość

Monisiek
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja też jakaś pechowa jestem, jak ta dziewczyna, o której piszesz; co chwila coś bardzo przykrego mnie spotyka (śmierć 3 bardzo bliskich mi osób w niedługim czasie, choroba męża - na szczęście już wszystko jest ok), a do tego jeszcze problem z zajściem w ciążę (nie mam dzieci); ale tłumaczę sobie, że nie mogę się poddać.
    Na szczęście mam zawsze przy sobie mojego ukochanego męża, który ociera moje łzy i który mnie bardzo wspiera i nie pozwala się poddać :)

Monisiek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka cena gonapeptylu bez refundacji?

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Izaura, jak dostałam wtedy podczas wizyty (27.08.) receptę na gonapeptyl, to na następną kazał mi się zapisać za 2 tygodnie, i w międzyczasie nie miałam żadnych wizyt, tylko zastrzyki sobie robiłam

Ja mam dokładnie tak samo w poniedziałek na wizycie dostałam recepte na gonapeptyl, kolejna wizyta 26.09 ( za 2 tygodnie) między czasie nic tylko zastrzyki :)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Ana, ja też jakaś pechowa jestem, jak ta dziewczyna, o której piszesz; co chwila coś bardzo przykrego mnie spotyka (śmierć 3 bardzo bliskich mi osób w niedługim czasie, choroba męża - na szczęście już wszystko jest ok), a do tego jeszcze problem z zajściem w ciążę (nie mam dzieci); ale tłumaczę sobie, że nie mogę się poddać.
    Na szczęście mam zawsze przy sobie mojego ukochanego męża, który ociera moje łzy i który mnie bardzo wspiera i nie pozwala się poddać :)
    Najważniejsza jest właśnie obecność takiej osoby, która pocieszyć gdy jest Ci smutno, ale i sprowadzi na ziemię jak zaczniesz bujać w obłokach.

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ